Pregled po projektu: Održivi razvoj inovacije u hrani - valorizacija otpada masline (NutriOliWa) (MB: HRZZ-UIP-2014-09-9143)
Pronađeno 41 radova
-
1.Albahari, PetraUltrazvučna izolacija antioksidansa iz komine masline i razvoj visokovrijednoga nutraceutika, 2022., doktorska disertacija, Farmaceutsko-biokemijski fakultet, Zagreb
-
2.Radić, Kristina; Vitali Čepo, Dubravka; Golub, Nikolina; Anić, Dora; Komar, Barbara; Šalov, MirelaInteractions of food with olive-pomace derived polyphenols: Targeting improved polyphenol bioaccessibility in designer-foods and nutraceuticals // 3rd International Conference on FOOD BIOACTIVES & HEALTH
Parma, Italija, 2022. str. 333-333 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
3.Radić, KristinaBioaccessibility of olive -derived nutraceuticals determined by novel standardized protocols // 7th workshop : specific methods for food safety and quality proceedings / Čolović, Mirjana ; Petrović, Sandra (ur.).
Beograd, 2021. str. 151-156 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
4.Radić, KristinaBiodostupnost, permeabilnost i antioksidacijska aktivnost nutraceutika iz komine masline, 2021., doktorska disertacija, Farmaceutsko-biokemijski fakultet, Zagreb
-
5.Domin, AnaPrimjena kombiniranog postupka mikrovalne ekstrakcije i inkapsulacije ciklodekstrinima u izradi ekstrakta komine masline, 2020., diplomski rad, diplomski, Farmaceutsko-biokemijski fakultet, Zagreb
-
6.Bagarić, MarijaBiodostupnost hidroksitirosola i tirosola iz ekstrakta komine masline, 2020., diplomski rad, diplomski, Farmaceutsko-biokemijski fakultet, Zagreb
-
7.Vitali Čepo, Dubravka; Radić, Kristina; Turčić, Petra; Anić, Dora; Komar, Barbara; Šalov, MirelaFood (Matrix) Effects on Bioaccessibility and Intestinal Permeability of Major Olive Antioxidants // Foods, 9 (2020), 12; 1831, 17 doi:10.3390/foods9121831 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
8.Radić, Kristina; Vinković Vrček, Ivana; Pavičić, Ivan; Vitali Čepo, DubravkaCellular antioxidant activity of olive pomace extracts: impact of gastrointestinal digestion and cyclodextrin encapsulation // Molecules, 25 (2020), 12; 5027, 15 doi:10.3390/molecules25215027 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
9.Radić, Kristina; Jurišić Dukovski, Bisera; Vitali Čepo, DubravkaInfluence of Pomace Matrix and Cyclodextrin Encapsulation on Olive Pomace Polyphenols’ Bioaccessibility and Intestinal Permeability // Nutrients, 12 (2020), 3; 669, 16 doi:10.3390/nu12030669 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
10.Kljakić, TeaIspitivanje inhibicije α-glukozidaze ekstraktima komine masline, 2019., diplomski rad, diplomski, Farmaceutsko-biokemijski fakultet, Zagreb
-
11.Horvat, MartinaUtjecaj ciklodekstrina na bioraspoloživost hidroksitirosola, tirosola i oleuropeina iz ekstrakta komine masline, 2019., diplomski rad, diplomski, Farmaceutsko-biokemijski fakultet, Zagreb
-
12.Šćur, ValentinaAntioksidacijski učinak komine masline na model- sustavu liposoma, 2019., diplomski rad, diplomski, Farmaceutsko-biokemijski fakultet, Zagreb
-
13.Jurmanović, Sanja; Jug, Mario; Safner, Toni; Radić, Kristina; Domijan, Ana-Marija; Pedisić, Sandra; Šimić, Sanja; Jablan, Jasna; Vitali čepo, DubravkaUtilization of olive pomace as a source of polyphenols : Optimization of microwave-assisted extraction and characterization of spray-dried extract // Journal of food and nutrition research, 58 (2019), 1; 51-62 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
14.Radić, Kristina; Jug, Mario; Grdić Rajković, Marija; Šćur, Valentina; Vinković Vrček, Ivana; Pavičić, Ivan; Vitali Čepo, DubravkaUtjecaj inkapsulacije ciklodekstrinima na antiradikalnu učinkovitost nutriceutika iz komine masline u biološkim modelima // Book of Abstracts of the 11th International Scientific and Professional Conference With Food To Health / Jerković, Igor ; Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek: Studio HS internet, 2018. str. 62-62 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
15.Vitali Čepo, Dubravka; Radić, kristina; Jug, Mario; Moslavac, Tihomir; Albahari, Petra; Krajinović, Rahela; Vuletić, Mara; Knežević, MarijaAntioksidativna aktivnost polifenola iz komine masline u modelima hrane // Book of Abstracts of the 11th International Scientific and Professional Conference With Food To Health / Jerković, Igor ; Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek: Studio HS internet, 2018. 66, 1 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
16.Antolić, NikolinaGastrointestinalna stabilnost ekstrakata komine masline, 2018., diplomski rad, diplomski, Farmaceutsko-biokemijski fakultet, Zagreb
-
17.Jurmanović, Sanja; Jurišić Dukovski, Bisera; Jug, Mario; Lovrić, Jasmina; Radić, Kristina; Vitali Čepo, DubravkaImpact of cyclodextrin encapsulation on in vitro bioavailability of hydroxytyrosol and tyrosol from olive pomace extract // Bioavailability 2018 - Understanding the bioavailability of micronutrients and bioactive compounds for improved public health
Norwich, Ujedinjeno Kraljevstvo, 2018. str. 53-53 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
18.Košutić, MatejaUtjecaj ekstrakta komine masline na aktivnost α-amilaze, 2018., diplomski rad, diplomski, Farmaceutsko-biokemijski fakultet, Zagreb
-
19.Radić, Kristina; Vitali Čepo, DubravkaOlive waste derived nutraceuticals: sustainable formulation and biological characterization // Proceedings of 17th World Congress on Nutrition and Food Chemistry & 14th Euro Obesity and Endocrinology Congress
London : Delhi: Conference Series Ilc LTD - UK, 2018. str. 95-95 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
20.Knežević, MarijaUčinkovitost ekstrakta komine masline u zaštiti mesa od oksidativnog kvarenja tijekom skladištenja, 2018., diplomski rad, diplomski, Farmaceutsko-biokemijski fakultet, Zagreb
-
21.Dominko, LucijaORAC antioksidacijska učinkovitost različitih ekstrakata komine masline i zaštita DNA od štetnog djelovanja radikala, 2018., diplomski rad, diplomski, Farmaceutsko-biokemijski fakultet, Zagreb
-
22.Vitali Čepo, Dubravka; Radić, Kristina; Jurmanović, Sanja; Jug, Mario; Grdić Rajković, Marija; Pedisić, Sandra; Moslavac, Tihomir; Albahari, PetraValorization of olive pomace-based nutraceuticals as antioxidants in chemical, food, and biological models // Molecules, 23 (2018), 8; 1-22 doi:10.3390/molecules23082070 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
23.Srbić, MarijaIn vitro bioraspoloživost polifenola komine, 2018., diplomski rad, diplomski, Farmaceutsko-biokemijski fakultet, Zagreb
-
24.Radić, Kristina; Jurmanović, Sanja; Dominko, Lucija; Vitali Čepo, Dubravka; Grdić Rajković, MarijaImpact of cyclodextrin encapsulation on biological activity of olive pomace extracts // Knjiga sažetaka - 7. Simpozij studenata farmacije i medicinske biokemije
Zagreb: Farmaceutsko-biokemijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2018. str. 23-23 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, ostalo) -
25.Medić, AnteUtjecaj različitih vrsta ciklodekstrina na antioksidativni kapacitet i ukupni sadržaj fenola suhih ekstrakata komine masline, 2018., diplomski rad, diplomski, Farmaceutsko-biokemijski fakultet, Zagreb