Pregled po projektu: Funkcionalna analiza i molekularna karakterizacija vinskih kvasaca (MB: 178-0580477-2130)
Pronađeno 37 radova
-
1.Ishchuk, Olena P.; Vojvoda Zeljko, Tanja; Schifferdecker, Anna J.; Mebrahtu Wisén, Sofia; Hagström, Åsa K.; Rozpędowska, Elżbieta; Rørdam Andersen, Mikael; Hellborg, Linda; Ling, Zhihao; Sibirny, Andrei A.; Piškur, Jure†Novel Centromeric Loci of the Wine and Beer Yeast Dekkera bruxellensis CEN1 and CEN2 // PLoS One, 11 (2016), 8. doi:10.1371/journal.pone.0161741 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
2.Ishchuk, Olena P.; Vojvoda Zeljko, Tanja; , Mebrahtu Wisén, Sofia; Hagström, Åsa K.; Rozpędowska, Elżbieta; Hellborg, Linda; Siurkus, Juozas; Rørdam Andersen, Mikael; Joerck-Ramberg, Dorte; Ling, Zhihao et al.Replication elements in the wine yeast Dekkera bruxellensis // International Specialised Symposium on Yeasts (31 ; 2014 ; Nova gorica / Vipava) / Jure Piškur, Uroš Petrovič, Marko Dolinar, Sofia Dashko (ur.).
Farum: Jubi kinase, 2014. str. 185-185 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
3.Vojvoda Zeljko, Tanja; Iacumin, Lucilla; Huić Babić, Katarina; Comi, Giuseppe; Orlić, SandiPhysiological and genetic characterisation of Saccharomyces strains isolated from ice harvest of chardonnay grapes // International Specialised Symposium on Yeasts (31 ; 2014 ; Nova gorica / Vipava) / Jure Piškur, Uroš Petrovič, Marko Dolinar, Sofia Dashko (ur.).
Farum: Jubi kinase, 2014. str. 38-38 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
4.Schifferdecker, Anna J; Vojvoda, Tanja; Hagström, Åsa K; Mebrahtu Wisen, Sofia; Sibirny, Andrei A.; Piskur, Jure; Ishchuk, Olena P.Replication elements in the wine yeast Dekkera bruxellensis // 26th International Conference on Yeast Genetics and Molecular Biology : abstracts ; u: Yeast 30 (2013) (S1) ; Satellite Symposia 217-235 ; SP3-1
Frankfurt na Majni, Njemačka: Wiley-Blackwell, 2013. str. 233-233 doi:10.1002/yea.2974 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
5.Iacumin, Lucilla; Manzano, Marisa; Cecchini, Francesca; Orlić, Sandi; Roberto, Zironi; Comi, Giuseppe;Influence of specific fermentation conditions on natural microflora of pomace in "Grappa" production // World journal of microbiology & biotechnology, 28 (2012), 4; 1747-1759 doi:10.1007/s11274-011-0989-7 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
6.Orlić, Sandi; Jeromel, AnaTehnologija vina // Kvasci u biotehnološkoj proizvodnji / Grba, Slobodan (ur.).
Zagreb: Plejada, 2010. str. 131-188 -
7.Grba, Slobodan; Orlić, SandiSistematika i nazivlje kvasaca // Kvasci u biotehnološkoj proizvodnji / Grba, Slobodan (ur.).
Zagreb: Plejada, 2010. str. 15-37 -
8.Ishchuk, Olena P.; Vojvoda, Tanja; Mebrahtu Wisén, Sofia; Hagström, Åsa; Rozpedowska, Elzbieta; Hellborg, Linda; Siurkus, Juozas; Andersen, Mikael Rørdam; Joerck-Ramberg, Dorte; Sibirny, Andrei; Piskur, JurePeculiar organization and vagabond character of putative ARS/CEN elements in the wine-spoilage yeast Dekkera bruxellensis // NYRC (The Nordic Yeast Research Community) 2010 Meeting
Lund, Švedska, 2010. (ostalo, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
9.Peris, David; Belloch, Carmela; Orlić, Sandi; Barrio, EladioHOT SPOT RECOMBINATION POINT IN MITOCHONDRIAL GENOME OF GENUS Saccharomyces SHOWS HISTORICAL HYBRIDIZATION EVENTS // EMBO Conference Series Experimental Approaches to Evolution and Ecology using Yeast
Heidelberg, Njemačka, 2010. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
10.Orlić, Sandi; Vojvoda, Tanja; Huić-Babić, Katarina; Arroyo Lopez, Noe; Jeromel, Ana; Kozina, Bernard; Iacumin, Lucilla; Comi GiuseppeDiversity and oenological characterization of indigenous Saccharomyces cerevisiae associated with Žilavka grapes // World journal of microbiology & biotechnology, 26 (2010), 8; 1483-1489 doi:10.1007/s11274-010-0323-9 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
11.Kozlović, Gianfranco; Jeromel, Ana; Maslov, Luna; Pollnitz, Alan; Orlić, SandiUse of acacia barrique barrels – Influence on the quality of Malvazija from Istria wines // Food chemistry, 120 (2010), 3; 698-702 doi:10.1016/j.foodchem.2009.10.065 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
12.Orlić, Sandi; Arroyo-López, F. Noé; Huić Babić, Katarina; Iacumin, Lucilla; Querol, Amparo; Barrio, EladioA comparative study of the wine fermentation performance of Saccharomyces paradoxus under different nitrogen concentrations and glucose/fructose ratios // Journal of applied microbiology, 108 (2010), 1; 73-80 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
13.Barrio, Eladio; Arias, Armano; Orlić, Sandi; Perez Torrado, Roberto; Querol, AmparoGenética de la domesticación de Saccharomyces cerevisiae // 7th Symposium on Genetic Resources for Latin America and the Caribbean
Pucón, Čile, 2009. (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
14.Arroyo-Lopez, Francisco Noé; Orlić, Sandi; Querol, Amparo; Barrio, EladioEffects of temperature, pH and sugar concentration on the growth parameters of Saccharomyces cerevisiae, S. kudriavzevii and their interspecific hybrid // International journal of food microbiology, 131 (2009), 2-3; 120-127 doi:10.1016/j.ijfoodmicro.2009.01.035 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
15.Hablanić, BarbaraGenotipizacija kvasca Dekkera bruxellensis pomoću RAPD metode, 2008., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
16.Brizić, IlijaIzrada krivulje preživljenja kvasca Dekkera bruxellensis nakon zračenja ultraljubičastim svjetlom, 2008., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
17.Arroyo-Lopez, Francisco Noé; Orlić, Sandi; Belloch, Carmela; Querol, Amparo; Barrio, EladioInfluencia de la temperatura, pH y concentracion inicial de azucares sobre el crescimiento de levaduras vinicas con interes para el sector industrial // XVI Congreso Nacional de Microbiologia de los Alimentos / Fernandez-Salguero Carretero J. ; Garcia Gimeno, R. ; Medina Canalejo, L. ; Cabezas Redondo, L. (ur.).
Cordoba: Universidad de Cordoba, 2008. str. 303-304 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
18.Karoglan, Marko; Kozina, Bernard; Jeromel, Ana; Orlić, SandiUtjecaj djelomične defolijacije na sadržaj monoterpena u vinu Traminca mirisavog (Vitis vinifera L.) // Poljoprivreda (Osijek), 14 (2008), 1; 35-40 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
19.Orlić, Sandi; Vojvoda, TanjaFunctional analysis of ethyl esters genes in the Saccharomyces genus // Congress of the Croatian Society of Biochemistry and Molecular Biology / Strelec, I. ; Glavaš-Obrovac, Lj. (ur.).
Osijek: Hrvatsko Društvo za Biotehnologiju, 2008. str. 117-117 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
20.Jeromel, Ana; Hejravec, Stanka; Orlić, Sandi; Redžepović, Sulejman; Wondra, MojmirChanges on volatile composition of Kraljevina wines by controlled malolactic fermentation // Journal of central European agriculture, 8 (2008), 2; 363-372 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
21.Dujmović, Dora; Huić Babić, Katarina; Jeromel, Ana; Redžepović, Sulejman; Kozina, Bernard; Iacumin, Lucilla; Orlić, SandiSelekcija autohtonih sojeva kvasaca izoliranih sa cv. Traminac Mirisavi iz Iločkog vinogorja // Journal of central European agriculture, 9 (2008), 2; 323-328 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
22.Beljak, Josip; Jeromel, Ana; Herjavec, Stanka; Orlić, SandiUtjecaj autohtonih sojeva Saccharomyces spp. na koncentraciju sumpornog diksida u vinu // Journal of central European agriculture, 9 (2008), 2; 289-296 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
23.Skelin, Andrea; Sikora, Sanja; Orlić, Sandi; Duraković, Lejla; Redžepović, SulejmanGenetic Diversity of Indigenous Saccharomyces sensu stricto Yeasts Isolated from Southern Croatia // Agriculturae Conspectus Scientificus, 73 (2008), 2; 89-94 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
24.Staver, MarioKakvoća vina Malvazije istarske i autohtoni sojevi Saccharomyces cerevisiae, 2008., doktorska disertacija, Agronomski fakultet, Zagreb
-
25.Orlić, Sandi; Pogačić, Martina; Jeromel, Ana; Karoglan, Marko; Kozina, Bernard; Iacumin, Lucilla; Redžepović, SulejmanOdređivanje killer karaktera vinskih kvasaca izoliranih sa područja Istre // Journal of central European agriculture, 9 (2008), 1; 95-100 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)