Pregled po projektu: Slatki i fermentirani proizvodi na bazi sirutke i sojinog mlijeka (MB: 058-0000000-0443)
Pronađeno 85 radova
Prikaz po CROSBI kategorijama
-
1.Božanić, Rajka; Jeličić, Irena; Bilušić, TeaAnaliza mlijeka i mliječnih proizvoda / Ranić, Ilija (ur.).
Zagreb: Plejada, 2010 -
1.Jeličić, Irena; Božanić, Rajka; Brnčić Mladen, Tripalo, BrankoInfluence and comparison of thermal, ultrasonic and thermo-sonic treatments on microbiological quality and sensory properties of rennet cheese whey // Mljekarstvo, 62 (2012), 3; 165-178 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
2.Jeličić, Irena; Lisak, Katarina; Božanić, RajkaUtjecaj visokog hidrostatskog tlaka, ultrazvuka i pulsirajućeg električnog polja na sastojke i svojstva mlijeka // Mljekarstvo, 62 (2012), 1; 3-13 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
3.Matijević, Bojan; Lisak, Katarina; Božanić, Rajka; Tratnik, LjubicaImpact of enzymatic hydrolyzed lactose on fermentation and growth of probiotic bacteria in whey // Mljekarstvo, 61 (2011), 2; 154-160 (podatak o recenziji nije dostupan, prethodno priopćenje, znanstveni)
-
4.Božanić, Rajka; Lovković, Sandy; Jeličić, IrenaOptimising fermentation of soymilk with probiotic bacteria // Czech journal of food sciences, 29 (2011), 1; 51-56 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
5.Božanić, Rajka; Lovković, Sandy Irena JeličićOptimizing of Fermentation of Soymilk with Probiotic Bacteria // Czech journal of food sciences, 29 (2011), 1; 51-56 doi:10.17221/97/2010-CJFS (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
6.Matijević, Bojan; Božanić, Rajka; Tratnik, LjubicaRast bakterija ABT-5 kulture u sirutki obogaćenoj koncentratom proteina sirutke // Mljekarstvo, 60 (2010), 3; 175-182 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
7.Jeličić, Irena; Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica; Lisak, KatarinaMogućnosti primjene netradicionalnih postupaka u mljekarskoj industriji // Mljekarstvo, 60 (2010), 2; 113-126 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
8.Slačanac, Vedran; Hardi, Jovica; Lučan, Mirela; Božanić, Rajka; Galić, Sabina; Koceva-Komlenić, DaliborkaPrevention of urogenital infections by oral administration of probiotic lactobacilli // Mljekarstvo, 60 (2010), 3; 156-165 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
9.Slačanac, Vedran; Božanić, Rajka; Hardi, Jovica; Rezessyne Szabo, Judit; Lučan, Mirela; Krstanović, VinkoNutritional and therapeutic value of fermented caprine milk // International journal of dairy technology, 63 (2010), 2; 171-189 doi:10.1111/j.1471-0307.2010.00575.x (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
10.Bogadi, Ana-Marija; Božanić, Rajka; Lisak, KatarinaUtjecaj tipa obroka na količinu i sastav mlijeka različitih pasmina krava // Radovi Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, 60 (2010), 1; 57-65 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
11.Matijević, Bojan; Božanić, Rajka; Tratnik, LjubicaThe influence of lactulose on growth and survival of probiotic bacteria Lactobacillus acidophilus La-5 and Bifidobacterium animalis subsp. lactis BB-12 in reconstituted sweet whey // Mljekarstvo, 59 (2009), 1; 20-27 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
12.Jeličić, Irena; Božanić, Rajka; Tratnik, LjubicaNapitci na bazi sirutke - nova generacija mliječnih proizvoda // Mljekarstvo, 58 (2008), 3; 257-274 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
13.Matijević, Bojan; Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica; Jeličić, IrenaUtjecaj koncentrata proteina sirutke na rast i preživljavanje probiotičkih bakterija u sirutki // Mljekarstvo, 58 (2008), 3; 243-255 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
14.Murgić, Iva; Božanić, RajkaUtjecaj vrste i udjela masti na homogenizaciju sladoledne smjese // Mljekarstvo, 58 (2008), 3; 233-242 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
15.Mazić, Nevenka; Božanić, RajkaOptimiranje minimalne podloge za proizvodnju tvari arome fermentiranih mliječnih proizvoda // Mljekarstvo, 58 (2008), 3; 223-232 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
16.Božanić, Rajka; Pletikapić, Galja; Lovković, SandyInfluence of temperature and glucose addition on growth and survival of bacteria from BCT culture in soymilk // Mljekarstvo, 58 (2008), 2; 171-179 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
17.Matijević, Bojan; Blažić, MarijanaPrimjena spektroskopskih tehnika i kemometrijskih metoda u tehnologiji mlijeka // Mljekarstvo, 58 (2008), 2; 151-169 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
18.Božanić, Rajka; Brletić, Silvija; Lovković, SandyInfluence of temperature and sugar addition on soymilk fermentation by probiotic bacteria // Mljekarstvo, 58 (2008), 1; 61-68 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
1.Belščak-Cvitanović, Ana; Komes, Draženka; Rajka , BožanićMlijeko u prahu kao sirovina za proizvodnju mliječne čokolade // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 4 (2009), 3-4; 109-115 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
2.Jeličić, Irena; Božanić, Rajka; Krčmar, NevenkaPrimjena HACCP sustava u proizvodnji UHT steriliziranog mlijeka // Mljekarstvo, 59 (2009), 2; 155-175 (recenziran, članak, stručni)
-
3.Matijević, Bojan; Lisak, Katarina; Božanić, Rajka; Tratnik, LjubicaUtjecaj različitih početnih koncentracija probiotičkih bakterija na fermentaciju slatke sirutke // Mljekarstvo, 58 (2008), 4; 387-401 (recenziran, članak, stručni)
-
1.Matijević, Bojan; Perković, AnaPreživljavanje probiotičkih bakterija u fermentiranom mlijeku različitog porijekla // Proceedings of the 2nd International Conference "Vallis Aurea" Focus on: Regional Development / Katalinić, B. (ur.).
Požega : Beč: Polytechnic of Pozega, Crotaia & DAAAM International Vienna, Austria, 2010. str. 835-841 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
2.Blažić, Marijana; Stanić, Željko; Jurac, Zlatko; Matijević, Bojan; Čulig, Josip; Horvatić, MiroslavLactose intolerance // RIM 2009 - Development and Modernization of Production / Karabegović, I. ; Jurković, M. ; Doleček, V. (ur.).
Bihać: Tehnički fakultet Univerziteta u Bihaću, 2009. str. 225-226 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
3.Kutija, Martina; Tonković, Katarina; Božanić, Rajka; Gregurek, LjerkaOptimiranje procesa delaktozacije mlijeka i proizvodnja jogurta iz hidroliziranog mlijeka // Prehrambena industrija. Mleko i mlečni proizvodi. Časopis saveza hemičara i tehnologa / Milanović, Spasenija (ur.).
Novi Sad: Verzal, 2008. str. 32-33 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
4.Božanić, RajkaPoređenje rasta probiotskih bakterija u mleku različitog porekla // Savremena poljoprivreda ; posebno izdanje ; radovi saopšteni na IV simpozijumu "Mleko i proizvodi od mleka - kvalitet sirovog mleka" / Krajnović, Milan (ur.).
Novi Sad, 2007. str. 69-74 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
1.Lisak, Katarina, Jeličić, Irena, Tratnik, Ljubica, Božanić, RajkaEnzimske metode izolacije proteina sirutke // Zbornik sažetaka 40.-og Hrvatskog Simpozija mljekarskih stručnjaka sa međunarodnim sudjelovanjem / Samaržija, D. (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2012. str. 42-43 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
2.Lisak, Katarina; Božanić, Rajka; Jeličić, IrenaInfluence of stevia to sweetness profile of strawberry flavored yoghurt // Abstract book of 15th World Congress of Food Science and Technology / Sigge, G. (ur.).
Cape Town: SAAFoST, 2010. (poster, sažetak, znanstveni) -
3.Jeličić, Irena; Božanić, Rajka; Brnčić, Mladen; Tripalo, BrankoComparison of thermo-sonication, thermal and ultrasound treatments on microbiological quality and sensory properties of fresh sweet whey // Book of Abstract 13th Ružička days, Today science-tomorrow industry / Šubarić, D. (ur.).
Osijek: TIPO Osijek, 2010. str. 68-68 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
4.Jeličić, Irena; Kulozik, Ulrich; Kuehnl, Wolfgang; Božanić, RajkaOptimiranje procesa mikrofiltracije u obradi slatke sirutke // 39. Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem. Zbornik sažetaka
Zagreb: HMU, 2010. str. 92-92 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
5.Bogadi, Ana-Marija; Božanić, Rajka; Lisak, KatarinaUtjecaj promjene ishrane na količinu i sastav mlijeka različitih pasmina krava // XX Naučno-stručna konferencija poljoprivrede i prehrambene industrije - Zbornik sažetaka / Kurtović, Mirsad (ur.).
Sarajevo, 2009. str. 12-13 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
6.Matijević, Bojan; Božanić, Rajka; Tratnik, LjubicaThe growth of ABT-5 culture in whey supplemented with whey protein concentrate // Milchkonferenz 2009, Programm, Abstracts / . (ur.).
Beč: Gesellschaft für Milchwissenschaft, 2009. str. 118-188 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
7.Jeličić, Irena; Tonković, Katarina; Major, Nikola; Božanić, Rajka; Gregurek, LjerkaFruit-yoghurt made from hydrolyzed milk // Abstract Book. 6th NIZO Dairy conference: Dairy ingredients: Innovations in functionality / Floris, Rene (ur.).
Ede: Elsevier, 2009. str. p57-p57 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
8.Matijević, Bojan; Božanić, Rajka; Tratnik, LjubicaOptimizing enzymatic hydrolysis of lactose in a sweet whey // 4th IDF Dairy Science and Technology Week. Programme, abstracts of oral presentation and posters
Rennes, Francuska: IDF, 2009. str. 65-65 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
9.Matijević, Bojan; Lisak, Katarina; Božanić, Rajka; Tratnik, LjubicaThe impact of lactose hydrolysis on the activity and growth of probiotic bacteria in whey // 4th IDF Dairy Science and Technology Week. Programme, abstracts of oral presentation and posters
Rennes, Francuska: IDF, 2009. str. 95-95 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
10.Matijević, Bojan; Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica; Jeličić, IrenaFermentation of whey enriched with whey protein concentrate by bifidobacteria // 3rd International Probiotic Conference, Probiotics for the 3rd Millennium. Conference procedeedings / Ochabová, Eva (ur.).
Bratislava: SAMEDI, 2008. str. 44s-44s (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
11.Jeličić, Irena; Božanić, Rajka; Brnčić, Mladen; Tripalo, BrankoUtjecaj ultrazvuka na kakvoću sirutke // 38. Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem. Zbornik sažetaka
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2008. str. 110-112 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
12.Matijević, Bojan; Lisak, Katarina; Božanić, Rajka; Tratnik, LjubicaUtjecaj količine inokuluma na rast i aktivnost probiotičkih bakterija u sirutki // 38. Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem. Zbornik sažetaka.
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2008. str. 114-115 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
13.Božanić, Rajka; Lovković, Sandy; Jeličić, IrenaOptimizing fermentation of soymilk with probiotic bacteria // Abstracts
Peking: Chinese Institute of Food Science and Technology, 2008. str. 234-234 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
14.Matijević, Bojan; Božanić, Rajka; Tratnik, LjubicaLactulose as a promoter of growth and activity of probiotic bacteria in reconstituted sweet whey // The 2008 Joint Central European Congress ; 4th Central European Congress on Food ; 6th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Book of Abstracts / Galić, Kata (ur.).
Zagreb: Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Society, 2008. str. 141-141 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
15.Božanić, Rajka; Pletikapić, Galja; Lovković, SandyInfluence of the temperature and glucose addition on growth and survival of BCT culture in soymilk // The 2008 Joint Central European Congress 4th Central European Congress on Food 6th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Book of Abstracts / Galić, Kata (ur.).
Zagreb: Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Society, 2008. str. 198-198 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
1.Barukčić, IrenaOPTIMIRANJE DJELOTVORNOSTI PROCESA MIKROFILTRACIJE I ULTRAFILTRACIJE SIRUTKE PRIMJENOM KERAMIČKIH MEMBRANA, 2013., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
2.Matijević, BojanUtjecaj različitih čimbenika na rast i preživljavanje probiotičkih bakterija u rekonstituiranoj slatkoj sirutki, 2009., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
1.Lovković, SandyOptimiranje fermentacije sojinog mlijeka probiotičkim bakterijskim kulturama, 2010., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
2.Sobota Šalamon, BrankicaMatematičko modeliranje parametara koji utječu na mikrobiološku kakvoću u proizvodnji svježeg sira, 2009., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
1.Vinko, IvanaKonverzija laktoze u mliječnu kiselinu fermentacijom mlijeka različitim mikrobnim kulturama, 2010., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
2.Profozić, SanjaUtjecaj enzimski hidrolizirane laktoze na fermentaciju i preživljavanje bakterije Lactobacillus acidophilus u mlijeku, 2009., diplomski rad, Veleučilište u Karlovcu, Studij prehrambene tehnologije, Karlovac
-
3.Sindičić, MatildaKorelacija dviju metoda određivanja udjela mliječne masti u mlijeku i vrhnju, 2009., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
4.Ježina, FrankaUsporedba dviju metoda određivanja udjela suhe tvari i mliječne masti u sirovom mlijeku, te kontrola patvorenja, 2009., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
5.Turković, MonikaUtjecaj glukoze na rast i preživljavanje bakterije Lactobacillus casei u zobenom mlijeku, 2009., diplomski rad, Veleučilište u Karlovcu, Studij prehrambene tehnologije, Karlovac
-
6.Perković, AnaUtjecaj glukoze na rast i preživljavanje bakterije Lactobacillus acidophilus u zobenom mlijeku, 2009., diplomski rad, Veleučilište u Karlovcu, Studij prehrambene tehnologije, Karlovac
-
7.Legac, AnaProbiotički fermetirani mliječni napitci, 2009., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
8.Jurčević, IvanaSirutka i proizvodi od sirutke, 2009., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
9.Novak, IvanSastav i svojstva proteina mlijeka, 2009., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
10.Rožman, IdaUsporedba slatkoće voćnog jogurta od običnog i delaktoziranog mlijeka s dodatkom šećera ili sladila, 2009., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
11.Jaković, TihanaUtjecaj koncentrata proteina sirutke na rast i preživljavanje bakterijske kulture ABT 5 u sirutki, 2009., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
12.Fodor, AnaUtjecaj udjela proteina na rast i preživljavanje bifidobakterija u sirutki, 2009., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
13.Budiša, MeriUsporedba acidobutirometrijske i ekstrakcijske metode određivanja masti u mliječnim proizvodima i u sojinu mlijeku, 2009., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
14.Lisak, KatarinaUtjecaj enzimski hidrolizirane laktoze u sirutki na rast probiotičkih bakterija Lactobacillus acidophilus La-5 i Bifidobacterium animalis subsp. lactis BB-12, 2009., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
15.Korda, GoranUtjecaj djelovanja ultrazvuka na kakvoću sirutke, 2009., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
16.Knežević, MartinUtjecaj vrste i količine starter kultura na tijek zakiseljavanja i senzorske karakteristike sira Podravec, 2009., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
17.Bortek, IvanaUtjecaj koncentrata proteina sirutke na rast i preživljavanje probiotičkog soja Lactobacillus acidophilus La-5 u sirutki, 2008., diplomski rad, Veleučilište u Karlovcu, Studij prehrambene tehnologije, Karlovac
-
18.Stančić, AngelaNapici na bazi sojinog mlijeka, 2008., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
19.Smola, IvanRazlika sastava i karakteristika kravljeg, kozjeg i ovčjeg mlijeka, 2008., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
20.Bogadi, Ana-MarijaUtjecaj promjene ishrane na količinu i sastav mlijeka različitih pasmina krava, 2008., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
21.Kutija, MartinaOptimiranje hidrolize mlijeka te prihvatljivost jogurta iz hidroliziranog mlijeka, 2008., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
22.Mirković, MarijaOptimiranje ezimske hidrolize sirutke, 2008., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
23.Lisak, KatarinaUtjecaj količine inokuluma na rast i preživljavanje probiotičke bakterije Bifidobacterium animalis subsp. lactis Bb-12 u sirutki, 2008., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
24.Paro-Vidolin, MarinaUtjecaj laktuloze na preživljavanje probiotičkih bakterija Lactobacillus acidophilus La-5 i Bifidobacterium animalis subsp. lactis Bb-12 tijekom čuvanja fermentirane sirutke, 2008., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
25.Miloš, MarinaUtjecaj količine inokuluma na rast i preživljavanje Lactobacillus acidophilus La-5 u sirutki, 2008., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
26.Novaković, StanislavaUtjecaj laktuloze na fermentaciju sirutke bakterijskim kulturama Lactobacillus acidophilus La-5 i Bifidobacterium animalis subsp. lactis Bb-12, 2008., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
27.Murgić, IvaUtjecaj tlaka homogenizacije na kvalitetu sladoledne smjese, 2007., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
28.Kovačić, ArijanaUtjecaj dodatka glukoze na fermentaciju sojinog mlijeka mješovitom jogurtnom kulturom uz bifidobakterije, 2007., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
29.Mahovlić, NikolinaPreživljavanje bakterijskih sojeva ABT-5 kulture tijekom čuvanja fermentiranog sojinog mlijeka, 2007., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
30.Pletikapić, GaljaUtjecaj temperature i prisustva glukoze na fermentaciju sojinog mlijeka mješovitom BCT kulturom, 2007., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
1.Tratnik, LjubicaSirutka - izvor najvrjednijih funkcionalnih sastojaka, 2009. (podatak o recenziji nije dostupan, popularni rad).
-
2.Božanić , RajkaSladoled - pravi mali užitak, 2009. (podatak o recenziji nije dostupan, popularni rad).
-
3.Božanić, RajkaČokoladna rapsodija vitamina, 2009. (podatak o recenziji nije dostupan, popularni rad).
-
4.Tratnik, LjubicaMlijeko bez laktoze, 2008. (podatak o recenziji nije dostupan, popularni rad).
-
5.Tratnik, Ljubicasirila, 2008. (podatak o recenziji nije dostupan, natuknica u enciklopediji, leksikonu, rječniku i sl.).
-
6.Tratnik, LjubicaRokfor, 2008. (podatak o recenziji nije dostupan, natuknica u enciklopediji, leksikonu, rječniku i sl.).
-
7.Tratnik, LjubicaSir, 2008. (podatak o recenziji nije dostupan, natuknica u enciklopediji, leksikonu, rječniku i sl.).
-
8.Tratnik, LjubicaTrapist, 2008. (podatak o recenziji nije dostupan, natuknica u enciklopediji, leksikonu, rječniku i sl.).
-
9.Božanić, RajkaSladoled, 2008. (podatak o recenziji nije dostupan, natuknica u enciklopediji, leksikonu, rječniku i sl.).
-
10.Božanić, RajkaFermentirani mliječni napitci, 2008. (podatak o recenziji nije dostupan, popularni rad).