Pregled po projektu: Slatki i fermentirani proizvodi na bazi sirutke i sojinog mlijeka (MB: 058-0000000-0443)
Pronađeno 85 radova
-
1.Barukčić, IrenaOPTIMIRANJE DJELOTVORNOSTI PROCESA MIKROFILTRACIJE I ULTRAFILTRACIJE SIRUTKE PRIMJENOM KERAMIČKIH MEMBRANA, 2013., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
2.Lisak, Katarina, Jeličić, Irena, Tratnik, Ljubica, Božanić, RajkaEnzimske metode izolacije proteina sirutke // Zbornik sažetaka 40.-og Hrvatskog Simpozija mljekarskih stručnjaka sa međunarodnim sudjelovanjem / Samaržija, D. (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2012. str. 42-43 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
3.Jeličić, Irena; Božanić, Rajka; Brnčić Mladen, Tripalo, BrankoInfluence and comparison of thermal, ultrasonic and thermo-sonic treatments on microbiological quality and sensory properties of rennet cheese whey // Mljekarstvo, 62 (2012), 3; 165-178 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
4.Jeličić, Irena; Lisak, Katarina; Božanić, RajkaUtjecaj visokog hidrostatskog tlaka, ultrazvuka i pulsirajućeg električnog polja na sastojke i svojstva mlijeka // Mljekarstvo, 62 (2012), 1; 3-13 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
5.Matijević, Bojan; Lisak, Katarina; Božanić, Rajka; Tratnik, LjubicaImpact of enzymatic hydrolyzed lactose on fermentation and growth of probiotic bacteria in whey // Mljekarstvo, 61 (2011), 2; 154-160 (podatak o recenziji nije dostupan, prethodno priopćenje, znanstveni)
-
6.Božanić, Rajka; Lovković, Sandy; Jeličić, IrenaOptimising fermentation of soymilk with probiotic bacteria // Czech journal of food sciences, 29 (2011), 1; 51-56 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
7.Božanić, Rajka; Lovković, Sandy Irena JeličićOptimizing of Fermentation of Soymilk with Probiotic Bacteria // Czech journal of food sciences, 29 (2011), 1; 51-56 doi:10.17221/97/2010-CJFS (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
8.Lisak, Katarina; Božanić, Rajka; Jeličić, IrenaInfluence of stevia to sweetness profile of strawberry flavored yoghurt // Abstract book of 15th World Congress of Food Science and Technology / Sigge, G. (ur.).
Cape Town: SAAFoST, 2010. (poster, sažetak, znanstveni) -
9.Jeličić, Irena; Božanić, Rajka; Brnčić, Mladen; Tripalo, BrankoComparison of thermo-sonication, thermal and ultrasound treatments on microbiological quality and sensory properties of fresh sweet whey // Book of Abstract 13th Ružička days, Today science-tomorrow industry / Šubarić, D. (ur.).
Osijek: TIPO Osijek, 2010. str. 68-68 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
10.Jeličić, Irena; Kulozik, Ulrich; Kuehnl, Wolfgang; Božanić, RajkaOptimiranje procesa mikrofiltracije u obradi slatke sirutke // 39. Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem. Zbornik sažetaka
Zagreb: HMU, 2010. str. 92-92 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
11.Božanić, Rajka; Jeličić, Irena; Bilušić, TeaAnaliza mlijeka i mliječnih proizvoda / Ranić, Ilija (ur.).
Zagreb: Plejada, 2010 -
12.Matijević, Bojan; Božanić, Rajka; Tratnik, LjubicaRast bakterija ABT-5 kulture u sirutki obogaćenoj koncentratom proteina sirutke // Mljekarstvo, 60 (2010), 3; 175-182 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
13.Matijević, Bojan; Perković, AnaPreživljavanje probiotičkih bakterija u fermentiranom mlijeku različitog porijekla // Proceedings of the 2nd International Conference "Vallis Aurea" Focus on: Regional Development / Katalinić, B. (ur.).
Požega : Beč: Polytechnic of Pozega, Crotaia & DAAAM International Vienna, Austria, 2010. str. 835-841 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
14.Vinko, IvanaKonverzija laktoze u mliječnu kiselinu fermentacijom mlijeka različitim mikrobnim kulturama, 2010., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
15.Jeličić, Irena; Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica; Lisak, KatarinaMogućnosti primjene netradicionalnih postupaka u mljekarskoj industriji // Mljekarstvo, 60 (2010), 2; 113-126 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
16.Slačanac, Vedran; Hardi, Jovica; Lučan, Mirela; Božanić, Rajka; Galić, Sabina; Koceva-Komlenić, DaliborkaPrevention of urogenital infections by oral administration of probiotic lactobacilli // Mljekarstvo, 60 (2010), 3; 156-165 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
17.Slačanac, Vedran; Božanić, Rajka; Hardi, Jovica; Rezessyne Szabo, Judit; Lučan, Mirela; Krstanović, VinkoNutritional and therapeutic value of fermented caprine milk // International journal of dairy technology, 63 (2010), 2; 171-189 doi:10.1111/j.1471-0307.2010.00575.x (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
18.Bogadi, Ana-Marija; Božanić, Rajka; Lisak, KatarinaUtjecaj tipa obroka na količinu i sastav mlijeka različitih pasmina krava // Radovi Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, 60 (2010), 1; 57-65 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
19.Lovković, SandyOptimiranje fermentacije sojinog mlijeka probiotičkim bakterijskim kulturama, 2010., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
20.Belščak-Cvitanović, Ana; Komes, Draženka; Rajka , BožanićMlijeko u prahu kao sirovina za proizvodnju mliječne čokolade // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 4 (2009), 3-4; 109-115 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
21.Profozić, SanjaUtjecaj enzimski hidrolizirane laktoze na fermentaciju i preživljavanje bakterije Lactobacillus acidophilus u mlijeku, 2009., diplomski rad, Veleučilište u Karlovcu, Studij prehrambene tehnologije, Karlovac
-
22.Sindičić, MatildaKorelacija dviju metoda određivanja udjela mliječne masti u mlijeku i vrhnju, 2009., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
23.Blažić, Marijana; Stanić, Željko; Jurac, Zlatko; Matijević, Bojan; Čulig, Josip; Horvatić, MiroslavLactose intolerance // RIM 2009 - Development and Modernization of Production / Karabegović, I. ; Jurković, M. ; Doleček, V. (ur.).
Bihać: Tehnički fakultet Univerziteta u Bihaću, 2009. str. 225-226 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
24.Tratnik, LjubicaSirutka - izvor najvrjednijih funkcionalnih sastojaka, 2009. (podatak o recenziji nije dostupan, popularni rad).
-
25.Ježina, FrankaUsporedba dviju metoda određivanja udjela suhe tvari i mliječne masti u sirovom mlijeku, te kontrola patvorenja, 2009., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
26.Turković, MonikaUtjecaj glukoze na rast i preživljavanje bakterije Lactobacillus casei u zobenom mlijeku, 2009., diplomski rad, Veleučilište u Karlovcu, Studij prehrambene tehnologije, Karlovac
-
27.Perković, AnaUtjecaj glukoze na rast i preživljavanje bakterije Lactobacillus acidophilus u zobenom mlijeku, 2009., diplomski rad, Veleučilište u Karlovcu, Studij prehrambene tehnologije, Karlovac
-
28.Legac, AnaProbiotički fermetirani mliječni napitci, 2009., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
29.Božanić , RajkaSladoled - pravi mali užitak, 2009. (podatak o recenziji nije dostupan, popularni rad).
-
30.Bogadi, Ana-Marija; Božanić, Rajka; Lisak, KatarinaUtjecaj promjene ishrane na količinu i sastav mlijeka različitih pasmina krava // XX Naučno-stručna konferencija poljoprivrede i prehrambene industrije - Zbornik sažetaka / Kurtović, Mirsad (ur.).
Sarajevo, 2009. str. 12-13 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
31.Matijević, Bojan; Božanić, Rajka; Tratnik, LjubicaThe growth of ABT-5 culture in whey supplemented with whey protein concentrate // Milchkonferenz 2009, Programm, Abstracts / . (ur.).
Beč: Gesellschaft für Milchwissenschaft, 2009. str. 118-188 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
32.Jeličić, Irena; Tonković, Katarina; Major, Nikola; Božanić, Rajka; Gregurek, LjerkaFruit-yoghurt made from hydrolyzed milk // Abstract Book. 6th NIZO Dairy conference: Dairy ingredients: Innovations in functionality / Floris, Rene (ur.).
Ede: Elsevier, 2009. str. p57-p57 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
33.Jurčević, IvanaSirutka i proizvodi od sirutke, 2009., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
34.Novak, IvanSastav i svojstva proteina mlijeka, 2009., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
35.Rožman, IdaUsporedba slatkoće voćnog jogurta od običnog i delaktoziranog mlijeka s dodatkom šećera ili sladila, 2009., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
36.Jaković, TihanaUtjecaj koncentrata proteina sirutke na rast i preživljavanje bakterijske kulture ABT 5 u sirutki, 2009., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
37.Matijević, BojanUtjecaj različitih čimbenika na rast i preživljavanje probiotičkih bakterija u rekonstituiranoj slatkoj sirutki, 2009., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
38.Sobota Šalamon, BrankicaMatematičko modeliranje parametara koji utječu na mikrobiološku kakvoću u proizvodnji svježeg sira, 2009., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
39.Fodor, AnaUtjecaj udjela proteina na rast i preživljavanje bifidobakterija u sirutki, 2009., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
40.Budiša, MeriUsporedba acidobutirometrijske i ekstrakcijske metode određivanja masti u mliječnim proizvodima i u sojinu mlijeku, 2009., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
41.Lisak, KatarinaUtjecaj enzimski hidrolizirane laktoze u sirutki na rast probiotičkih bakterija Lactobacillus acidophilus La-5 i Bifidobacterium animalis subsp. lactis BB-12, 2009., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
42.Jeličić, Irena; Božanić, Rajka; Krčmar, NevenkaPrimjena HACCP sustava u proizvodnji UHT steriliziranog mlijeka // Mljekarstvo, 59 (2009), 2; 155-175 (recenziran, članak, stručni)
-
43.Matijević, Bojan; Božanić, Rajka; Tratnik, LjubicaOptimizing enzymatic hydrolysis of lactose in a sweet whey // 4th IDF Dairy Science and Technology Week. Programme, abstracts of oral presentation and posters
Rennes, Francuska: IDF, 2009. str. 65-65 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
44.Matijević, Bojan; Lisak, Katarina; Božanić, Rajka; Tratnik, LjubicaThe impact of lactose hydrolysis on the activity and growth of probiotic bacteria in whey // 4th IDF Dairy Science and Technology Week. Programme, abstracts of oral presentation and posters
Rennes, Francuska: IDF, 2009. str. 95-95 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
45.Korda, GoranUtjecaj djelovanja ultrazvuka na kakvoću sirutke, 2009., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
46.Knežević, MartinUtjecaj vrste i količine starter kultura na tijek zakiseljavanja i senzorske karakteristike sira Podravec, 2009., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
47.Božanić, RajkaČokoladna rapsodija vitamina, 2009. (podatak o recenziji nije dostupan, popularni rad).
-
48.Matijević, Bojan; Božanić, Rajka; Tratnik, LjubicaThe influence of lactulose on growth and survival of probiotic bacteria Lactobacillus acidophilus La-5 and Bifidobacterium animalis subsp. lactis BB-12 in reconstituted sweet whey // Mljekarstvo, 59 (2009), 1; 20-27 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
49.Tratnik, LjubicaMlijeko bez laktoze, 2008. (podatak o recenziji nije dostupan, popularni rad).
-
50.Tratnik, Ljubicasirila, 2008. (podatak o recenziji nije dostupan, natuknica u enciklopediji, leksikonu, rječniku i sl.).