Pregled po projektu: Utjecaj unosa kuhinjske soli na reaktivnost cerebralnih krvnih žila u okolišnih podražaja kod ljudi (MB: NadSve-Sveučilište J. J. Strossmayera u Osijeku-INGI-2015-16)
Pronađeno 3 radova
-
1.(Medical University Graz, Austria) Drenjančević*, Ines; Dumančić, Dijana; Stupin, Ana; Kožul, Maja; Šerić, Vatroslav; Kibel, Aleksandar; Goswami, Nandu; Brix, Bianca; Debeljak, Željko; Scitovski, RudolfHigh salt diet alters cerebrovascular resistance in response to orthostatic test in healthy young individuals // J Hypertension
Milano, Italija, 2023. 41 (1), e307-e307, 1 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
2.Drenjančević, InesHigh salt diet affects the cerebral vascular reactivity – comparative studies in animals and humans // FAME2023 Program, oral, poster abstracts
Mátraháza, Mađarska, 2023. str. 70-70 (plenarno, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
3.Dumančić, Dijana; Stupin, Ana; Kožul, Maja; Šerić, Vatroslav; Kibel, Aleksandar; Goswami, Nandu; Brix, Bianca; Debeljak, Željko; Scitovski, Rudolf; Drenjančević, InesIncreased cerebral vascular resistance underlies preserved cerebral blood flow in response to orthostasis in humans on a high-salt diet // European journal of applied physiology, 123 (2023), 4; 923-933 doi:10.1007/s00421-022-05124-w (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)