Pregled po projektu: 113002
Pronađeno 165 radova
-
1.Horvat, Daniela; Magdić, Damir; Jurković, Zorica; Šimić, Gordana; Drezner, Georg; Kurtanjek, ŽelimirChemometric And Image Analysis Of Croatian Wheat Cultivars And Their Bread Making Quality // Proceedings of the 24th International Conference on Information Technology Interfaces (ITI 2002) / Budin, Leo ; Lužar-Stiffler, Vesna ; Bekić, Zoran ; Hljuz-Dobrić, Vesna (ur.).
Zagreb: Sveučilišni računski centar Sveučilišta u Zagrebu (Srce), 2002. str. 91-95 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
2.Jurinjak, IvanAnaliza ukupne kakvoće teksture fermentiranih mliječnih napitaka s hrvatskog tržišta, 2002., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
3.Majsec, IvanaPrimjena mezofilne, termofilne, jogurtne i probiotičke kulture u proizvodnji fermentiranih mliječnih napitaka, 2002., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
4.Glavaš, BarbaraUtjecaj dodatka dvovalentnih kationa na teksturu ABT kulture od kozjeg i kravljeg mlijeka tijekom proizvodnje, 2002., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
5.Bareš, VesnaUtjecaj dodatka dvovalentnih kationa na teksturu jogurta od kravljeg i kozjeg mlijeka tijekom proizvodnje, 2002., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
6.Selić, MelitaUtjecaj dodatka inulina HD i TEX na koagulaciju i fermentaciju jogurta iz kravljeg mlijeka, 2002., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
7.Kovačević, Dragan; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Kordić, Jasna; Koceva Komlenić, DaliborkaIspitivanje kakvoće smrznutog lisnatog tijesta primjenom DTA // Abstract Book, International Congress "Flour-Bread '01" / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek, 2001. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
8.Perišin, VjekoslavIstraživanje mogućnosti primjene sojinih izolata u proizvodnji topljenih sireva, 2001., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
9.Vuković, JosipUtjecaj dodatka Cd2+ iona na kinetiku fermentacije i koagulacije jogurta od kozjeg mlijeka, 2001., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
10.Jantoš, MarinaUčin zamjene udjela mliječne masti inulinom na senzorska svojstva fermentiranih mliječnih napitaka, 2001., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
11.Kristek, ŠteficaPromjene sastava tijekom skladištenja AB kultire i jogurta proizvedenih s dodatkom inulina HD i TEX, 2001., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
12.Pavlinović, MeriIstraživanje mogućnosti proizvodnje fermentiranih mliječnih napitaka tipa "light" i "double", 2001., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
13.Bikić, IvankaIstraživanje mogućnosti proizvodnje fermentiranih mliječnih napitaka tipa "light" i "double" uz dodatak hidrokoloida, 2001., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
14.Šeruga, Bernarda; Budžaki, SandraGubitak vlage i upijanje ulja kao funkcija vremena i temperature prženja tijesta // XVII. Hrvatski skup kemičara i kemijskih inženjera - knjiga sažetaka / Vicković, Ivan (ur.).
Zagreb: Hrvatsko kemijsko društvo : Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa, 2001. (poster, sažetak, znanstveni) -
15.Sporinski, JosipaOdređivanje koeficijenta toplinske provodljivosti standardnih tijesta formule AACC i HS, te Mlinaca T-500 na uređaju TC 1, 2001., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
16.Hardi, Jovica; Slačanac, Vedran; Vlainić, MatoUsporedba instrumentalnih i senzorskih metoda za analizu kakvoće gruša fermentiranih mliječnih napitaka // Mljekarstvo, 51 (2001), 2; 91-104 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
17.Krstanović, Vinko; Grujić, Olga; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Klapec, Tomislav; Unbehend, Ljiljana; Koceva Komlenić, DaliborkaIstraživanje mogućnosti proizvodnje pšeničnog slada od domaćih sorti pšenica // International Congress Flour-Bread '01, Abstract Book / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek, 2001. str. 41-41 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
18.Ugarčić-Hardi, Žaneta; Hackenberger, Dubravka; Halt, Marija; Sabo, Mirjana; Čota, AugustinUtjecaj dodatka pšenične slame na kakvoću peciva // Brašno - kruh ’01 = Flour - bread ’01 : abstracts of International Congress 3rd Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, Department of Flour Production and Processing Technology, 2001. str. 57-57 (ostalo, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
19.Koceva Komlenić, Daliborka; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Hackenberger, DubravkaPromjena reoloških svojstava pšeničnog brašna dodatkom hidrokoloida // Brašno - kruh ’01 = Flour - bread ’01 : abstracts of International Congress 3rd Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, Department of Flour Production and Processing Technology, 2001. str. 53-53 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
20.Hackenberger, Dubravka; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Hackenberger, BranimirVarijabilnost mineralnog sastava zrna i brašna Ozimih pšenica // Brašno - kruh ’01 = Flour - bread ’01 : abstracts of International Congress 3rd Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, Department of Flour Production and Processing Technology, 2001. str. 37-37 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
21.Ugarčić-Hardi, Žaneta; Koceva Komlenić, Daliborka; Pitlik, NadaSenzorska kakvoća smrznutog lisnatog tijesta s različitim udjelima masti // International Congress FLOUR-BREAD '01 : Abstract Book / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek, 2001. str. 32-32 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
22.Ugarčić-Hardi, Žaneta; Kuleš, Mirko; Koceva Komlenić, Daliborka; Sabo, MirjanaUsporedba standardne i konduktometrijske metode određivanja pepela u pšeničnom brašnu // International Congress FLOUR-Breda '01 : Abstract Book / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek, 2001. str. 13-13 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
23.Šiljeg, IvanaUtjecaj pektina i karboksimetilceluloze na amilografske pokazatelje brašna, 2001., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
24.Knežević, MarinaSenzorska ocjena kakvoće tjestenine s dodatkom nekih hidrokoloida, 2001., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
25.Ugarčić-Hardi, Žaneta; Hackenberger, DubravkaInfluence of drying temperatures on chemical composition of certain croatian winter wheats // Acta Alimentaria, 30 (2001), 2; 145-157 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
26.Hardi, Jovica; Slačanac, VedranIspitivanje kinetike koagulacije i reoloških svojstava fermentiranih mliječnih napitaka: utjecaj starter kulture, udjela mliječne masti i dodatka inulina // Mljekarstvo, 50 (2000), 3; 217-226 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
27.Ugarčić-Hardi, ŽanetaOsnovni pravci razvitka prerade žitarica u istočnoj Hrvatskoj // 10. Ružičkini dani, knjiga sažetaka / Butula, I. (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnoologa - HDKI, 2000. str. 23-26 (pozvano predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
28.Kenjerić, DanielaIstraživanje utjecaja dodataka na bazi ugljikohidrata na kvalitetu proizvoda od usitnjenog oblikovanog mesa, 2000., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
29.Botka-Petrak, Karmen; Petrak, Tomislav; Medić, Helga; Novaković, PredragBacteriological contamination of egg products after thermal preservation process // Acta Alimentaria, 29 (2000), 4; 315-322 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
30.Baboselac, DarkoUtjecaj procesno proizvodnih uvjeta na kvalitetu domaćeg slavonskog kulena, 2000., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
31.Šatrović, TihomirUtjecaj biljnih proteinskih dodataka na kvalitetu proizvoda od usitnjenog oblikovanog mesa, 2000., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
32.Ilijašić, MirelaOdređivanje temperaturnog profila i prijenosa mase u procesu prženja Kroštula, 2000., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
33.Brumnić, BiljanaUtjecaj različitih dodataka na koeficijent toplinske provodljivosti mlinaca T-500 I T-850, 2000., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
34.Marinović, NovelaMatematički model određivanja koeficijenta toplinske provodljivosti tijesta tipa Mlinci u ovisnosti o vlažnosti i temperaturi, 2000., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
35.Premec, IngaUtrošak topline za ukomljavanje i kuhanje sladovine u Karlovačkoj pivovari i mogućnost uštede, 2000., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
36.Ugarčić-Hardi, Žaneta; Hackenberger, Branimir; Koceva, DaliborkaDetermination of flour moisture influence on precise estimation of falling number // Brašno - kruh ’99. : proceedings of Second Croatian Congress of Cereal Technologists with International Participation / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, Department of Flour Production and Processing Technology, 2000. str. 66-72 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
37.Soldo, VeraUtjecaj dodatka nekih emulgatora i enzima na amilografske pokazatelje brašna, 2000., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
38.Nikolić, TanjaTehnološka svojstva nekih sorti pšenica uzgojenih na obiteljskim gospodarstvima Slavonije i Baranje, 2000., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
39.Mikulić, MarijaUtjecaj nekih hidrokoloida i sladnog ekstrakta na viskoznost pšeničnog brašna, 2000., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
40.Jukić, MarkoUtjecaj dodatka enzimskih preparata na tehnološku kakvoću tijesta za proizvodnju vafel listova, 2000., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
41.Barić, DarkoIspitivanje učinka primjene prebiotika oligofruktoze u proizvodnji jogurta, 2000., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
42.Levanić, VesnaIstraživanje mogućnosti primjene mliječnih prerađevina i prirodnih aroma sireva u proizvodnji "Tena" grickalica, 2000., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
43.Magdić, Damir; Brođanac, Marko; Miklaj, Mirjana; Ferić, VelimirOdređivanje optimalnog vremena fermentacije tijesta za kruh // Proceedings of Second Croatian Congress of Cereal Technologists with international participation "Brašno-kruh 99." / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2000. str. 109-113 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
44.Ugarčić-Hardi, ŽanetaNutritivna vrijednost integralnog kruha // Novi pekar, 1 (2000), 1. (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
45.Ugarčić-Hardi, Žaneta; Horvat-Vlašić, Božica; Sokolović, Sanja; Primorac, Ljiljana; Koceva Komlenić, DaliborkaUTJECAJ EMULGATORA NA KAKVOĆU VAFEL LISTOVA // 8. stručno savjetovanje inžinjera konditorske industrije Hrvatske
Zagreb: Poduzeće za razvoj i unapređenje konditorske industrije, 2000. (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
46.Koceva, DaliborkaUtjecaj hidrokoloida na reološka svojstva pšeničnog brašna i senzorske pokazatelje kakvoće tjestenine, 2000., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
47.Šeruga, Bernarda; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Tomas, Sraćko; Šeruga, MarijanUtjecaj različitih dodataka na toplinsku provodljivost tijesta tipa "Mlinci" // Proceedings of Second Croatian Congress of Cereal Technologists with intternational participation Brašno-Kruh '99. / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Osijek, 2000. str. 159-164 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
48.Zlatar, Tanja; Slačanac, Vedran; Klapec, TomislavProizvodnja specijalnih vrsta kruha u urbanom središtu istočne slavonijetehnološki i marketinški aspekti // Hrvatski pekar, 45 (2000), 45; 11-13 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
49.Slačanac, VedranUtjecaj suhe tvari i dodataka na kakvoću acidofila od kozjeg i kravljeg mlijeka, 2000., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
50.Slačanac, Vedran; Hardi, JovicaPrimjena nekih matematičkih modela za usporedbu teksture acidofila od kozjeg i kravljeg mlijeka // 34.hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka Zbornik sažetaka
Zagreb: Hrvatska Mljekarska Udruga, 2000. str. 37-38 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
51.Hardi, Jovica; Slačanac, VedranOptimizacija prirodne podloge za razvoj intenzivne arome Edamskog sira primjenom metode linearnog programiranja // 34.hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka Zbornik sažetaka
Zagreb: Hrvatska Mljekarska Udruga, 2000. str. 26-27 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
52.Hardi, Jovica; Slačanac, VedranAroma sira: kemijska i biokemijska osnova // 34. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka Zbornik sažetaka
Zagreb: Hrvatska mljekarska Udruga, 2000. (pozvano predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
53.Novaković, Predrag; Petrak, Tomislav; Kordić, Jasna; Slačanac, VedranApplication of mathematical models in milk coagulation process during lactic acidic fermentation I. Relation between enzymatic and acidic milk coagulation // Acta Alimentaria, 29 (2000), 3; 241-254 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
54.Hardi, Jovica; Slačanac, VedranIspitivanje kinetike koagulacije i reoloških svojstava fermentiranih mliječnih napitaka: utjecaj starter kulture, udjela mliječne masti i nekih promotora (inulin) // Mljekarstvo, 50 (2000), 3; 217-226 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
55.Tomas, Srećko; Šeruga, Bernarda; Planinić, MirelaIstraživanje kinetike industrijskog sušenja duge tjestenine // Proceedings of Second Croatian Congress of Cereal Tehnologists with international participation Brašno-kruh '99 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Osijek, 2000. str. 151-158 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
56.Tomas, Srećko; Šeruga, Bernarda; Planinić, MirelaAnaliza gubitaka topline kod industrijskog pečenja keksa i vafla // Proceedings of Second Croatian Congress of Cereal Tehnologists with international participation Brašno-kruh '99 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Osijek, 2000. str. 136-142 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
57.Petrak, Tomislav; Kalođera, Zdenka; Novaković, Predrag; Gumhalter Karolyi, LadaBacteriological comparison of parallel and counter flow water chilling of poultry meat // Meat Science, 53 (1999), 4; 269-271 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
58.Jović, Franjo; Piližota, Vlasta; Ugarčić-Hardi, Žaneta, Jagnjić, ŽeljkoA discrete phase models of food production // Proceedings of the International Conference CIM '99
Zakopane: Wydawnictwa Naukowo - Technize, 1999. str. 214-219 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
59.Magdić, DamirAlgoritam računalne analize slike sredine kruha, 1999., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
60.Šeruga, Bernarda; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Tomas, Srećko; Šeruga, MarijanUtjecaj različitih dodataka na toplinsku provodljivost tijesta tipa "Mlinci" // Sažeci radova 2. Hrvatski kongres tehnologa proizvodnje i prerade brašna s međunarodnim sudjelovanjem Brašno-Kruh '99. / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Opatija: Prehrambeno tehnološki fakultet Osijek, 1999. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
61.Manojlović, VesnaUtvrđivanje utjecaja vlažnosti brašna na točnost određivanja broja padanja, 1999., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
62.Knežević, MarijanUtjecaj kemijskih i reoloških svojstava brašna različitih proizvođača na kakvoću biskvita, 1999., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
63.Držaljević, VojislavUvođenje u proizvodnju svježeg sira iz mlaćenice u mljekarskoj industriji MIA Osijek, 1999., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
64.Flisar, MelitaPrimjena reoloških i statističkih modela na acidofilnu fermentaciju kozjeg i kravljeg mlijeka s dodacima, 1999., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
65.Magdić, Damir; Šeruga, Bernarda; Tomas, SrećkoPrirodna konvekcija i toplinski gubici kroz otvore rashladne komore // Zbornik radova s XV Međunarodnog savjetovanja tehnologa dorade i skladištenja "Zrnko 99." / Pliestić, Stjepan (ur.).
Zagreb, 1999. (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
66.Ugarčić-Hardi, ŽanetaKakvoća specijalnih vrsta kruhova i peciva // Hrvatski pekar, 39 (1999), 39; 38-39 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
67.Ugarčić-Hardi, ŽanetaPravci razvitka suvremene prerade žitarica u okviru prehrambene industrije istočne Hrvatske // Strategija razvitka poljoprivrede i prehrambene industrije istočne Hrvatske / Jakšić, Marijan ; Pekanov, Katarina (ur.).
Osijek: Hrvatska gospodarska komora ; Županijska komora Osijek, 1999. str. 213-221 (pozvano predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
68.Hardi, Jovica; Uzelac, Branko; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Brajković, Jasminka; Koceva, Daliborka; Primorac, LjiljanaSenzorska kakvoća "Tena" grickalica s dodatkom arome sira // 7. stručno savjetovanje inžinjera konditorske industrije Hrvatske
Trogir: Poduzeće za razvoj i unaprijeđenje konditorske industrije, 1999. str. 26-27 (poster, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
69.Ugarčić-Hardi, ŽanetaPRIMJENA PŠENIČNE KLICE U PROIZVODNJI FLIPSA I RAVNOG KRUHA // Sažeci radova, 2. Hrvatski kongres tehnologa proizvodnje i prarade brašna "Brašno-Kruh '99" / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Prehrambenotehnološki fakultet, 1999. (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
70.Ugarčić-Hardi, Žaneta; Uzelac, Branko; Ferić, Vladimir; Šeruga, Bernarda; Hardi, Jovica; Koceva, Daliborka; Škalić, Anica" Mlinci " Flat Bread Type From Croatia Produced with Wheat Germ, Wheat Bran and Eggs Addition // Functional Foods-A new challenge for the food chemists
Budimpešta: FECS Food Chemistry Division, 1999. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
71.Ugarčić-Hardi, Žaneta; Hackenberger, Branimir; Koceva, DaliborkaUtvrđivanje utjecaja vlažnosti brašna na točnost određivanja broja padanja // Brašno - kruh ’99. : proceedings of Second Croatian Congress of Cereal Technologists with International Participation : abstracts / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, Department of Flour Production and Processing Technology, 1999. str. 36-36 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
72.Tomas, Srećko; Šeruga, Bernarda; Petričević, Luca; Planinić, MirelaIstraživanje kinetike industrijskog sušenja duge tjestenine // Sažeci radova 2. Hrvatski kongres tehnologa proizvodnje i prerade brašna s međunarodnim sudjelovanjem Brašno-Kruh 99 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Ptehrambeno tehnološki fakultet Osijek, 1999. (poster, sažetak, znanstveni) -
73.Zlatar, Tanja; Slačanac, Vedran; Klapec, Tomislav; Ugarčić-Hardi, ŽanetaProduction of special types of bread in eastern Slavonian urban centre - Technological and marketing aspects // Hrvatski kongres tehnologa proizvodnje i prerade brašna s međunarodnim sudjelovanjem, "Brašno-kruh '99", Sažeci radova / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 1999. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
74.Ugarčić-Hardi, Žaneta; Perić, Ljiljana; Strelec, Ivica; Koceva, DaliborkaComparison of colorimetric method with spectrophotometric method for the colour determination in pasta // Zeitschrift fur Lebensmittel-Untersuchung und - Forschung A, 208 (1999), 5-6; 383-387 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
75.Ugarčić-Hardi, Žaneta; Hackenberger, DubravkaSušenje pšenice i utjecaj temperature sušenja na neke pokazatelje tehnološke kakvoće zrna // Međunarodno savjetovanje tehnologa dorade i skladištenja (15 ; 1999)
Stubičke Toplice, Hrvatska, 1999. (predavanje, neobjavljeni rad, znanstveni) -
76.Ugarčić-Hardi, ŽanetaOdređivanje broja padanja i njegov značaj za kakvoću pšeničnog zrna, 1998. (podatak o recenziji nije dostupan, elaborat/studija).
-
77.Ugarčić-Hardi, ŽanetaProizvodnja vafel listova // Hrvatski pekar, 34 (1998), 18-22 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
78.Komlenić, MiodragIstraživanje optimalnih recepturnih i tehnoloških parametara u proizvodnji "sandwich" salama, 1998., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
79.Benko, DaliborUtjecaj dodatka kukuruznog i sojinog brašna na senzorsku kakvoću tjestenine, 1998., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
80.Šimić, IvankaMaltozni broj i pecivna kakvoća novih sorti pšenice s područja istočne Slavonije, 1998., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
81.Penava, TihomirPoboljšanje senzorske kakvoće "Tena" grickalica s dodatkom arome sira, 1998., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
82.Sigurnjak, SanjaMeđuovisnost broja padanja i maltoznog broja kod novih hrvatskih sorti pšenice, 1998., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
83.Škalić, AnicaKakvoća "Tena" mlinaca s različitim dodacima, 1998., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
84.Kosić, AnicaPovezanost amilografskih pokazatelja s pecivnim svojstvima novih hrvatskih sorti pšenice, 1998., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
85.Strelec, IvicaUsporedba kolorimetrijske metode sa standardnim metodama pri određivanju boje tjestenine, 1998., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
86.Žulj, DarkoRazvoj lako hlapljivih sastojaka arome Gouda sira tiijekom zrenja, 1998., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
87.Janković, SandaDoprinos proučavanju lako hlapljive arome sireva tipa parmezana, 1998., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
88.Matić, GordanaDobivanje arome svježeg kravljeg sira na modelnim sustavima, 1998., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
89.Šantor, DarkoUsporedba reoloških osobina acidofilnog kozjeg i kravljeg mlijeka, 1998., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
90.Čičak, BrankoMogućnosti proizvodnje i skladištenja kozjeg i kravljeg acidofilnog mlijeka uz dodatak koncentrata jabuke, 1998., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
91.Nevistić, AnteUtjecaj klimatskih uvjeta uzgoja pšenice na kakvoću pšenice i svojstva tijesta, 1998., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
92.Pozderović, Andrija; Kuleš, Mirko; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Moslavac, TihomirStudija mokra prerada klukuruza, 1998. (podatak o recenziji nije dostupan, ostalo).
-
93.Ugarčić-Hardi, ŽanetaOPĆI PRINCIPI I PROIZVODI SUHE PRERADE KUKURUZA, 1998. (podatak o recenziji nije dostupan, ostalo).
-
94.Novaković, Predrag; Kordić, Jasna; Slačanac, Vedran; Moslavac, TihomirRheological properties of goat and cow acidophilus milk in relation to dry matter // Texture of fermented milk products and dairy desserts. Proceedings of the IDF Symposium / IDF GeneralSecretariat (ur.).
Brisel: International Dairy Federation - ref. S.I. 9802, 1998. str. 208-212 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
95.Novaković, Predrag; Kordić, Jasna; Slačanac, VedranReološke osobine kozjeg i kravljeg acidofilnog mlijeka tijekom skladištenja // Mljekarstvo, 48 (1998), 2; 75-86 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
96.Novaković, Predrag; Kordić, Jasna; Slačanac, Vedran; Moslavac, TihomirUtjecaj dodatka obranog mlijeka u prahu na reološke parametre kozjeg i kravljeg acidopfilnog mlijeka // 33. Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka / Tratnik, Ljubica (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga Zagreb, 1998. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
97.Hardi, Jovica; Novaković, Predrag; Slačanac, VedranUTVRĐIVANJE UDJELA DODANE VODE SVJEŽEM KRAVLJEM MLIJEKU PROIZVEDENOM NA MALIM OBITELJSKIM GOSPODARSTVIMA // Zbornik sažetaka 3. hrvatskog kongresa prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista s međunarodnim sudjelovanjem, 1998. / Marić, Vladimir (ur.).
Zagreb: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 1998. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
98.Novaković, Predrag; Hardi, Jovica; Slačanac, VedranPrimjena matematičkih modela u procesu grušanja kazeina tijekom fermentacije bakterijom L. acidophilus // 9. Ružičkini dani / Bošnjak, M. et al. (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa - HDKI, 1998. str. 75-75 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
99.Novaković, Predrag; Kordić, JasnaKakvoća trupova i osnovnih dijelova trupa pilića // 9. Ružičkini dani / Bošnjak, M. et al. (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa - HDKI, 1998. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
100.Novaković, Predrag; Hardi, Jovica; Slačanac, VedranUtjecaj dodatka koncentrata voćnih sokova na reološka svojstva kozjeg i kravljeg acidofila // 3. Hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista / Marić, Vladimir (ur.).
Zagreb: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 1998. str. 77-78 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni)