Pregled po projektu: 113001
Pronađeno 125 radova
Prikaz po CROSBI kategorijama
-
1.Piližota, Vlasta; Šubarić, Drago; Miličević, DijanaUčinak vodikovog peroksida i askorbinske kiseline na svježe izrezanu jabuku // Zbornik radova 2000. godine / Ahmedbašić, Mahmud ; Nikić, Stjepan (ur.).
Tuzla: Tehnološki fakultet Univerziteta u Tuzli, 2000. str. 123-130 -
2.Piližota, VlastaPrerada voća i povrća // Hrvatska poljoprivreda na raskrižju / Bašić, Ferdo (ur.).
Zagreb: Ministarstvo poljoprivrede i šumarstva Republike Hrvatske, 1997. str. 156-160 -
3.Lovrić, Tomislav; Piližota, VlastaPrerada poljoprivrednih proizvoda // Hrvatska poljoprivreda na raskrižju / Bašić, Ferdo (ur.).
Zagreb: Ministarstvo poljoprivrede i šumarstva Republike Hrvatske, 1997. str. 130-131 -
4.Piližota, VlastaProcessing of fruit and vegetables // Croatian agriculture at the crossroads / Bašić, Ferdo ; Caput, P. ; Bićanić, V. ; Kralik, G. ; Piližota, Vlasta (ur.).
Zagreb: Ministarstvo poljoprivrede i šumarstva Republike Hrvatske, 1996. str. 78-79 -
1.Sapers, G.M.; Miller, R.L.; Piližota, Vlasta; Kamp, F.Shelf-life extension of fresh mushrooms (Agaricus bisporus) by application of hydrogen peroxide and browning inhibitors // Journal of Food Science, 66 (2001), 2; 362-366 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
2.Sapers, G.M.; Miller, R.L.; Piližota, Vlasta; Mattrazzo, A.M.Antimicrobial treatments for minimally processed cantaloupe melon // Journal of Food Science, 66 (2001), 2; 345-349 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
3.Ukuku, Dike O.; Piližota, Vlasta; Sapers, Gerald M.Bioluminescence ATP assay for estimating total plate counts of surface microflora of whole cantaloupe and determining efficacy of washing treatments // Journal of Food Protection, 64 (2001), 6; 813-819 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
4.Ukuku, Dike O.; Piližota, Vlasta; Sapers, Gerald M.Influence of washing treatment on native microflora and Escherichia coli population of inoculated cantaloupes // Journal of Food Safety, 21 (2001), 1; 31-47 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
5.Tratnik, Ljubica; Božanić, Rajka; Mioković, Goran; Šubarić, DragoOptimisation of Manufacture and Quality of Cottage Cheese // Food Technology and Biotechnology, 39 (2001), 1; 43-48 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
6.Šubarić, Drago; Piližota, Vlasta; Lovrić, Tomislav; Vuković, Radivoje; Erceg, AnaEffectiveness of some crown compounds on inhibition of polyphenoloxidase in model systems and in apple // Acta alimentaria, 30 (2001), 1; 81-87 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
7.Piližota, Vlasta; Šubarić, Drago; Nedić, Nela; Palijan, AnaPrimjena vodikovog peroksida i askorbinske kiseline u minimalnoj obradi krušaka // Kemija u industriji, 49 (2000), 1; 7-11 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
8.Erceg, Ana; Vuković, Radivoje; Bogdanić, Grozdana; Piližota, Vlasta; Fleš, DragutinSynthesis and polymerization of N-acryl-dicyclohexylurea and N-methacryl-dicyclohexylurea and copolymerization with alpha-methylstyrene // Journal of macromolecular science : pure and applied chemstry, A37 (2000), 11; 1363-1375 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
9.Pozderović, Andrija; Moslavac, TihomirApple juice aroma concentration from evaporator condensate by reverse osmosis // Acta alimentaria, 28 (1999), 1; 71-83 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
10.Vuković, Radivoje; Erceg, Ana; Piližota, Vlasta; Šubarić, DragoSynthesis of crown ether compounds as potential inhibitors od enzymatic discolouration of foods // Acta alimentaria, 28 (1999), 2; 141-147 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
11.Sander, Aleksandra; Tomas, Srećko; Skansi, DarkoThe Influence of Air Temperature on Effective Diffusion Coefficient of Moisture in the Falling Rate Period // Drying Technology, 16 (1998), 7; 1487-1499 doi:10.1080/07373939808917472 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
12.Tratnik, Ljubica; Božanić, Rajka; Benković, Gordana; Šubarić, DragoMogućnost uklapanja proteina od ultrafiltrirane slatke sirutke u svježi sir // Mljekarstvo, 48 (1998), 1; 3-14 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
13.Skansi, Darko; Tomas, Srećko; Pudić, Ivan; Arapović, AleksandraThe Influence of Pressure and Temperature on the Kinetics of Vacuum Drying of Ketoprofen // Drying technology, 15 (1997), 5; 1617-1631 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
14.Novaković, Predrag; Kordić, Jasna; Slačanac, Vedran; Moslavac, TihomirReološke promjene kozjeg i kravljeg mlijeka tijekom fermentacije bakterijom Lactobacillus acidophilus // Mljekarstvo, 47 (1997), 2; 93-101 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
15.Piližota, Vlasta; Šubarić, Drago; Lovrić, TomislavRheological Properties of CMC Dispersions at Low Temperatures // Food technology and biotechnology, 34 (1996), 2-3; 87-90 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
16.Tratnik, Ljubica; Benković, Gordana; Borović, Anica; Šubarić, DragoProduction of fresh cheese enriched with ultrafiltered whey proteins // Milchwissenschaft : milk science international, 51 (1996), 11; 624-628 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
1.Piližota, Vlasta; Šubarić, Drago"Inteligentno" označavanje pakirane hrane // Kemija u industriji, 47 (1998), 11; 397-400 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
1.Piližota, VlastaRužičkini radovi na određivanju strukture seskviterpena kadinena iz bibera i beta-selinena iz celera // Kemija u industriji, 49 (2000), 4; 157-164 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, ostalo)
-
2.Piližota, Vlasta; Šubarić, DragoEnzymatic browning of foods // Food technology and biotechnology, 36 (1998), 3; 219-227 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, ostalo)
-
3.Piližota, VlastaPrimjena polimernih materijala kao selektivnih nosača u kromatografiji // Kemija u industriji, 47 (1998), 3; 93-101 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, ostalo)
-
1.Kovačević, Dragan; Kurtanjek, Želimir; Šubarić, Drago; Kordić, JasnaDifferential thermal analysis (DTA) of water solutions of polydextrose, κ -carrageenan, NaCl and mixture of sorbitol and sucrose // Proceedings of the 4th Croatian congress of food technologists, biotechnologists and nutritionists / Tripalo, Branko (ur.).
Zagreb: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2002. str. 41-45 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
2.Tomas, Srećko; Planinić, Mirela; Velić, DarkoTemperature influence on kinetics of halogen pasta drying // Proceedings of International Congress Flour – ; Bread ’ ; 01. 3rd Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Osijek, 2002. str. 172-178 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
3.Piližota, Vlasta; Šubarić, DragoMinimalno procesirana (obrađena) hrana // Zbornik radova Znanstvenog skupa Kontinentalni gospodarski resursi u funkciji razvitka turizma Republike Hrvatske / Meler, Marcel (ur.).
Osijek: Ekonomski fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2002. str. 115-123 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
4.Nedić, Nela; Piližota, Vlasta; Šubarić, Drago; Kopjar, MirelaInfluence of hydrocolloids and aspartame on rheological properties of peach juice // Proceedings of the 4th Croatian congress of food technologists, biotechnologists and nutritionists / Tripalo, Branko (ur.).
Zagreb: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2002. str. 161-166 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
5.Šubarić, Drago; Piližota, Vlasta; Fleš, Dragutin; Kovačević, Dragan; Nedić, NelaInfluence of potassium mercaptobenzimidazole on polyphenol oxidase activity in model systems and in fresh-cut apples // Proceedings of the 4th Croatian congress of food technologists, biotechnologists and nutritionists / Tripalo, Branko (ur.).
Zagreb: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2002. str. 135-140 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
6.Tomas, Srećko; Šeruga, Bernarda; Planinić, MirelaIstraživanje kinetike industrijskog sušenja duge tjestenine // Proceedings of Second Croatian Congress of Cereal Tehnologists with international participation Brašno-kruh '99 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Osijek, 2000. str. 151-158 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
7.Tomas, Srećko; Šeruga, Bernarda; Planinić, MirelaAnaliza gubitaka topline kod industrijskog pečenja keksa i vafla // Proceedings of Second Croatian Congress of Cereal Tehnologists with international participation Brašno-kruh '99 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Osijek, 2000. str. 136-142 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
8.Šubarić, Drago; Vuković, Radivoje; Erceg, Ana; Piližota, Vlasta; Lovrić, Tomislav; Nedić, NelaPOTASSIUM SALT OF 2,5-DIMERCAPTO-1,3,4-THIADIAZOLE AS POTENTIAL INHIBITOR OF ENZYMATIC BROWNING // Chemical reactions in foods IV / Velišek, J. ; Braunova, M. (ur.).
Prag: Institute of agricultural and food information, 2000. str. 186-188 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
9.Jović, Franjo; Piližota, Vlasta; Ugarčić-Hardi, Žaneta, Jagnjić, ŽeljkoA discrete phase models of food production // Proceedings of the International Conference CIM '99
Zakopane: Wydawnictwa Naukowo - Technize, 1999. str. 214-219 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
10.Magdić, Damir; Šeruga, Bernarda; Tomas, SrećkoPrirodna konvekcija i toplinski gubici kroz otvore rashladne komore // Zbornik radova s XV Međunarodnog savjetovanja tehnologa dorade i skladištenja "Zrnko 99." / Pliestić, Stjepan (ur.).
Zagreb, 1999. (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
11.Tomas, Srećko; Kelava, MilaInfluence of process parameters on consistency of biscuits dough // Proceedings of first croatian congress of cereals technologists with international parcipation / Ugarčić-Hardy, Žaneta (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 1998. str. 184-192 (poster, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
12.Novaković, Predrag; Kordić, Jasna; Slačanac, Vedran; Moslavac, TihomirRheological properties of goat and cow acidophilus milk in relation to dry matter // Texture of fermented milk products and dairy desserts. Proceedings of the IDF Symposium / IDF GeneralSecretariat (ur.).
Brisel: International Dairy Federation - ref. S.I. 9802, 1998. str. 208-212 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
1.Planinić, Mirela; Velić, Darko; Nedić Tiban, NelaUtjecaj procesnih parametara na kinetiku infracrvenog sušenja peršinovog korjena // Knjiga sažetaka / Matijašević, Ljubica (ur.).
Zagreb: Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije Zagreb, 2002. str. 8-8 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
2.Pozderović, Andrija; Krznarić, Danijela; Bošnjak, MiroslavUtjecaj dozrijevanja, stabilizacije i filtracije na kemijski sastav i kakvoću bijelih vina // Abstracts of the 4th Croatian congress of food technologists, biotechnologists and nutritionists / Tripalo, Branko (ur.).
Zagreb: Prehrambeno-biotehnološki fakultet u Zagrebu, 2002. str. FT/PP_34, 85-86 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
3.Pozderović, Andrija; Moslavac, TihomirUtjecaj procesnog tlaka i udjela različitih alkohola na koncentriranje otopina reverznom osmozom // Abstracts of the 4th Croatian congress of food technologists, biotechnologists and nutritionists / Tripalo, Branko (ur.).
Zagreb: Prehrambeno-biotehnološki fakultet u Zagrebu, 2002. str. FT/PP_08, 29-30 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
4.Planinić, Mirela; Tomas, Srećko; Velić, DarkoUtjecaj procesnih parametara na kinetiku sušenja i kakvoću osušenih šampinjona // Sažeci XVII. Hrvatski skup kemičara i kemijskih inženjera / Vicković, Ivan (ur.).
Zagreb: Hrvatsko kemijsko društvo i Hrvatsko društvo kemijskih inženjera, 2001. str. 178-178 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
5.Planinić, Mirela; Tomas, Srećko; Velić, DarkoInfluence of drying parameters and browning inhibitor on infrared drying of apple // Abstracts the 4th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutricionists / Tripalo, Branko (ur.).
Zagreb: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2001. str. 75-76 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
6.Fleš, Dragutin; Piližota, Vlasta; Šubarić, Drago; Vuković, RadivojeUsporedba reakcije malein anhidrida i 2, 3-dimetilmalein anhidrida s primarnim arilaminima // Sažeci / Vicković, I. (ur.).
Zagreb: Hrvatsko kemijsko društvo ; Hrvatsko društvo kemijskih inženjera, 2001. str. 96-96 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
7.Pozderović, Andrija; Moslavac, Tihomir; Vuković, Tatjana; Šubarić, DragoINFLUENCE OF MEMBRANE FILTRATION ON QUALITY OF WHITE WINE GRAŠEVINA // BOOK OF INVITED PAPERS AND ABSTRACTS / Pejić, Ivan ; Mirošević, Nikola (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2000. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
8.Okuku, Dike O.; Piližota, Vlasta; Sapers, Gerald M.; Cooke, Peter H.; Soroka, Douglas S.Changes in surface properties of cantaloupe and populations of Escherichia coli ATCC 25922 after exposure to chlorine or hydrogen peroxide // 2000 IFT Annual Meeting Technical Program Book of abstracts
Chicago (IL): Institute of Food Technologists, 2000. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
9.Planinić, Mirela; Tomas, Srećko; Šeruga, BernardaIspitivanje utjecaja temperature sušenja na kinetiku halogenog sušenja kruške // 10. Ružičkini dani - knjiga sažetaka / Butula, Ivan (ur.).
Zagreb: HDKI, 2000. (poster, sažetak, znanstveni) -
10.Piližota, Vlasta; Šubarić, Drago; Zolaji, Mihajla; Hribar, Janez; Abram, VeraUtjecaj dodataka na degradaciju L-askorbinske kiseline // 10. Ružičkini dani, knjiga sažetaka / Butula, Ivo (ur.).
Zagreb: HDKI, 2000. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
11.Šubarić, Drago; Piližota, Vlasta; Lovrić, Tomislav; Nedić, NelaUtjecaj dodatka hidrokoloida na reološka svojstva nekih proizvoda na bazi mlijeka // Zbornik sažetaka / 34. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka / Tratnik, Ljubica (ur.).
Zagreb, 2000. str. 30-31 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
12.Tomas, Srećko; Šeruga, Bernarda; Leko, Ivana; Planinić, MirelaAnaliza gubitaka topline kod industrijskog pečenja keksa i vafla // Sažeci radova 2. Hrvatski kongres tehnologa proizvodnje i prerade brašna s međunarodnim sudjelovanjem Brašno-Kruh 99 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Osijek, 1999. (poster, sažetak, znanstveni) -
13.Tomas, Srećko; Šeruga, Bernarda; Petričević, Luca; Planinić, MirelaIstraživanje kinetike industrijskog sušenja duge tjestenine // Sažeci radova 2. Hrvatski kongres tehnologa proizvodnje i prerade brašna s međunarodnim sudjelovanjem Brašno-Kruh 99 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Ptehrambeno tehnološki fakultet Osijek, 1999. (poster, sažetak, znanstveni) -
14.Kovačević, Dragan; Kurtanjek, Želimir; Šubarić, DragoDjelovanje NaCl i hidrokoloida na početnu temperaturu zamrzavanja hrane // XVI. hrvatski skup kemičara i kemijskih inženjera / Kurtanjek, Želimir ; Škare, Danko ; Meić, Zlatko (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 1999. str. 223-223 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
15.Piližota, Vlasta; Šubarić, Drago; Lovrić, Tomislav; Nedić, NelaUčinkovitost vodikovog peroksida na smanjenje kvarenja svježe izrezanog voća i povrća // 3. hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista s međunarodnim sudjelovanjem / Marić, Vladimir et al. (ur.).
Zagreb: Prehrambeno-biotehnološki fakultet u Zagrebu, 1998. str. 34-34 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
16.Novaković, Predrag; Kordić, Jasna; Slačanac, Vedran; Moslavac, TihomirUtjecaj dodatka obranog mlijeka u prahu na reološke parametre kozjeg i kravljeg acidopfilnog mlijeka // 33. Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka / Tratnik, Ljubica (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga Zagreb, 1998. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
17.Pozderović, Andrija; Moslavac, TihomirKoncentriranje arome voća reverznom osmozom kod koncentriranja voćnih sokova uparavanjem // 3. Hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista / Vladimir Marić i dr. (ur.).
Zagreb: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 1998. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
18.Pozderović, Andrija; Moslavac, TihomirKorelacija reoloških svojstava i temperature smrzavanja kaše jabuke // 3. Hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista / Vladimir Marić i dr. (ur.).
Zagreb: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 1998. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
19.Piližota, Vlasta; Šubarić, Drago; Kovačević, Dragan; Nedić, NelaReološka svojstva mliječnih krema pri niskim temperaturama // 33. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka / Tratnik, Ljubica (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 1998. str. 32-33 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
20.Piližota, Vlasta; Šubarić, Drago; Meler, Blaženka; Nedić, Nela; Kovačević, DraganUtjecaj hidrokoloida na reološka svojstva i stabilnost voćnog jogurta // 33. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka / Tratnik, Ljubica (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 1998. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
21.Tomas, Srećko; Jukić, DraganEstimation of humid air properties by moving total least squares method // 7th International conference on operational research / Scitovski, Rudolf (ur.).
Rovinj: Croatian operational research society, 1998. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
22.Piližota, VlastaRužičkini radovi na određivanju strukture seskviterpena selinena izoliranog iz ulja celera // 9. Ružičkini dani / Bošnjak, M. ; Janović, Z. ; Vasić-Rački, Đurđa (ur.).
Vukovar: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 1998. str. 123-124 (poster, domaća recenzija, sažetak, pregledni) -
23.Piližota, Vlasta; Šubarić, Drago; Nedić, Nela; Palijan, AnaTretiranje minimalno obrađenih krušaka vodikovim peroksidom // 9. Ružičkini dani / Bošnjak, M. ; Janović, Z. ; Vasić-Rački, Đurđa (ur.).
Vukovar: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 1998. str. 78-78 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
24.Šubarić, Drago; Piližota, Vlasta; Lovrić, TomislavProučavanje inhibicije polifenol oksidaze gljiva // 3. hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista / Marić, Vladimir et al. (ur.).
Zagreb: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 1998. str. 33-33 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
25.Zsivanovits, Gabor; Kerti, Katalin; Pozderović, AndrijaViscosity measurements on confectionary fats // Lippay Janos & Vas Karoly International Scientific Symposium / Pal, Sass (ur.).
Budimpešta: University of horticulture and food industry, 1998. str. 78-79 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
26.Piližota, Vlasta; Šubarić, Drago; Nedić, Nela; Palijan, AnaHydrogen peroxide and ascorbic acid treatment of minimally processed fruits and vegetables // Lippay Janos & Vas Karoly International Scientific Symposium / Pal, Sass (ur.).
Budimpešta: University of horticulture and food industry, 1998. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
27.Pozderović, Andrija; Moslavac, TihomirInfluence of membrane filtration on quality of white wine "graševina" // Lippay Janos & Vas Karoly International Scientific Symposium : Book of abstracts / Pal, Sass (ur.).
Budimpešta: University of horticulture and food industry, 1998. str. 80-80 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
28.Novaković, Predrag; Kordić, Jasna; Slačanac, Vedran; Moslavac, TihomirOvisnost reoloških svojstava o suhoj tvari kozjeg i kravljeg acidofilnog mlijeka // Texture of fermented milk products and dairy desserts / Giangiacomo, R. (ur.).
Vicenza: International Dairy Federation, 1997. str. 55-55 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
29.Pozderović, AndrijaStrateški pravci obnove i razvitka prehrambene industrije istočne Hrvatske // Strategija gospodarskog razvitka istočne Hrvatske / Baban, Ljubomir ; Jakšić, Marijan ; Pekanov, Katarina (ur.).
Osijek: Hrvatsko društvo ekonomista, 1997. str. 29-29 (pozvano predavanje, domaća recenzija, sažetak, stručni) -
30.Tomas, Srećko; Kelava, MilaUtjecaj procesnih parametara na konzistenciju tijesta za biskvite // 1. Hrvatski kongres tehnologa proizvodnje i prerade brašna s međunarodnim sudjelovanjem, Zbornik sažetaka / Žaneta, Ugarčić-Hardy (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 1997. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
31.Šubarić, Drago; Piližota, Vlasta; Lovrić, TomislavUtjecaj hidrokoloida na reološka svojstva škrobnih suspenzija // Sažeci radova, BRAŠNO - KRUH 97 / Žaneta Ugarčić-Hardy (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 1997. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
32.Piližota, VlastaPrerada poljoprivrednih proizvoda // Strategija gospodarskog razvitka istočne Hrvatske - Sinopsisi / Baban, Ljubomir ; Jakšić, Marijan ; Pekanov, Katarina (ur.).
Osijek: Hrvatsko društvo ekonomista, 1997. str. 28-28 (pozvano predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
33.Arapović, Aleksandra; Skansi, Darko; Tomas, SrećkoUsporedba konvekcijskog, vakuum i mikrovalnog sušenja klorpropamida // 8. Ružičkini dani - Knjiga sažetaka / Kljajić, Filip (ur.).
Osijek: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 1996. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
34.Skansi, Darko; Tomas, Srećko; Pudić, IvanUtjecaj procesnih parametara na kinetiku vakuum sušenja ketoprofena // 8. Ružičkini dani - Knjiga sažetaka / Kljajić, Filip (ur.).
Osijek: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 1996. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
35.Novaković, Predrag; Kordić, Jasna; Slačanac, Vedran; Moslavac, TihomirReološke promjene tijekom fermentacije acidofilnog kozjeg i kravljeg mlijeka // 32. Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka / Tratnik, Ljubica (ur.).
Zagreb: Hrvatsko mljekarsko društvo, 1996. str. 34-34 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
36.Pozderović, Andrija; Moslavac, Tihomir; Primorac, Ljiljana; Folk, SnježanaReološka i senzorska svojstva mliječnih čokolada nekih domaćih i inozemnih proizvođača // Knjiga sažetaka 8. Ružičkini dani / Kljaić, Filip (ur.).
Osijek: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 1996. str. 143-143 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
37.Šubarić, Drago; Piližota, VlastaUtjecaj dodatka hidrokoloida na reološka svojstva koncentrata proteina sirutke // Zbornik sažetaka / 32. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka / Tratnik, Ljubica (ur.).
Zagreb: Hrvatsko mljekarsko društvo, 1996. str. 27-28 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
38.Piližota, VlastaStanje i perspektive razvoja prehrambenog sustava Hrvatske // 8. Ružičkini dani : Knjiga sažetaka / Kljajić, Filip (ur.).
Osijek: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 1996. str. 25-25 (pozvano predavanje, domaća recenzija, sažetak, ostalo) -
39.Šubarić, Drago; Piližota, Vlasta; Lovrić, TomislavUtjecaj karboksimetilceluloze na reološka svojstva otopina šećera pri niskim temperaturama // 8. Ružičkini dani - Knjiga sažetaka / Kljajić, Filip (ur.).
Osijek: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 1996. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
1.Šubarić, DragoInhibicija polifenol-oksidaze u svrhu sprječavanja enzimskog posmeđivanja, 1999., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
1.Miličević, DijanaUtjecaj nekih hidrokoloida na reološka svojstva proizvoda od rajčice, 2001., magistarski rad, Tehnološki fakultet, Tuzla
-
2.Nedić, NelaUtjecaj hidrokoloida i sladila na reološka i senzorska svojstva kašastog soka breskve, 2001., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
3.Moslavac, TihomirPromjena reoloških svojstava kaše jabuka, 1999., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
1.Šimunić, GoranUtjecaj procesnih parametara na toplinsku efikasnost sušenja deterdženata raspršivanjem, 2002., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
2.Tokić-Mikulić, VesnaAnaliza energetske efikasnosti sušenja mlijeka, 2002., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
3.Kunovac, DarkoUtjecaj tlaka i udjela različitih aldehida i estera na protok permeata kod koncentriranja otopina reverznom osmozom, 2002., diplomski rad, Prehrambeno - tehnološki fakultet, Osijek
-
4.Gloc, KristinaUtjecaj hidrokoloida na reološka svojstva soka jagode, 2002., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
5.Kopjar, MirelaUtjecaj hidrokoloida na reološka i senzorska svojstva kašastog soka breskve, 2002., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
6.Nemet, IvanaUtjecaj procesnih parametara i uvjeta čuvanja na sivljenje površine punjene čokolade, 2002., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
7.Bago, LidiaSprječavanje enzimskog posmeđivanja svježe narezanih krušaka, 2002., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
8.Zagrajšek, GoranUtjecaj emulgatora i temperature na reološka svojstva čokoladnih masa, 2002., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
9.Babić, JurislavUtjecaj obrade visokim tlakom na kakvoću soka rajčice i marelice, 2002., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
10.Mihaljević, TatjanaUtjecaj parametara sušenja i inhibitora posmeđivanja na infracrveno sušenje jabuke, 2001., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
11.Marić, ZdenkaUtjecaj tlaka i udjela različitih alkohola na protok permeata kod koncentriranja otopina reverznom osmozom, 2001., diplomski rad, Prehrambeno - tehnološki fakultet, Osijek
-
12.Pichler, DubravkoUtjecaj natrijevog-2-merkaptoetansulfonata na aktivnost polifenol-oksidaze u modelnim sustavima i u svježe narezanim jabukama, 2001., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
13.Plejić, AnitaUtjecaj kalijeva merkaptobenzimidazola na aktivnost polifenol-oksidaze u modelnim sustavima i u svježe narezanim jabukama, 2001., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
14.Bašić, KatarinaUtjecaj tlaka i udjela različitih alkohola na koncentriranje vodenih otopina reverznom osmozom s membranom HR 95, 2001., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
15.Paulik, PetarUtjecaj tlaka i udjela različitih alkohola na koncentriranje vodenih otopina reverznom osmozom s membranom HR 98, 2001., diplomski rad, Prehrambeno - tehnološki fakultet, Osijek
-
16.Žeravica, KaticaUtjecaj dodatka saharoze i pektina na reološka svojstva kaše jabuke pri niskim temperaturama, 2000., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
17.Vuković, MelitaUtjecaj membranske filtracije na organoleptička svojstva vina sorte Graševina, 2000., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
18.Žulj-Viszmeg, TatjanaUtjecaj procesnih parametara na kinetiku sušenja i kakvoću osušenih šampinjona, 2000., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
19.Marić, InesUtjecaj temperature na kinetiku halogenog sušenja tjestenine, 2000., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
20.Džijan, SnježanaKinetika infracrvenog sušenja peršina, 2000., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
21.Rac, KrunoslavUtjecaj procesnih parametara na uklanjane vode iz emulzije ulje-voda membranskom filtracijom, 2000., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
22.Jukić, DubravkaUtjecaj procesnih parametara na granulometrijski sastav natrij tripolifosfata u proizvodnji praškastih deterdženata, 2000., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
23.Bauer, SanjaSprječavanje posmeđivanja u soku jabuke i u narezanim jabukama, 2000., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
24.Mayer, IvonaSprječavanje posmeđivanja u soku kruške i u narezanim kruškama, 2000., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
25.Horvat, MelitaSprječavanje posmeđivanja u svježim i osušenim jabukama sorte Jonagold, 2000., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
26.Prpić, StelaSprječavanje posmeđivanja u svježem i osušenom korijenu peršina, 2000., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
27.Zolaji, MihajlaUtjecaj iona metala, konzervanasa, začina i antioksidanasa na degradaciju L-askorbinske kiseline, 2000., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
28.Erslan, AleksandraUtjecaj udjela fenolnih tvari u pojedinim dijelovima ploda jabuka na intenzitet posmeđivanja, 2000., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
29.Šuvak, IvanaPrimjena natrij heksametafosfata u svrhu sprječavanja posmeđivanja minimalno obrađenih krušaka, 2000., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
30.Lalić, IvanaPrimjena natrij heksametafosfata u svrhu sprječavanja posmeđivanja minimalno obrađenih jabuka, 2000., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
31.Bokun, DominikaReološka svojstva modelnih otopina saharoze, pektina i celuloze kod niskih temperatura, 1999., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
32.Kelemović, RobertinaUtjecaj tipa membrane i tlaka na kakvoću i protok vina kod ultrafiltracije i mikrofiltracije pločastim modulom, 1999., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
33.Kokoška, EmilKinetika infracrvenog sušenja krumpira, 1999., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
34.Drnasin, SuzanaHalogeno sušenje kruške, 1999., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
35.Leko, IvanaAnaliza toplinske efikasnosti pečenja keksa i vafla, 1999., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
36.Petričević, LucaKinetika sušenja duge tjestenine, 1999., diplomski rad, Prehrambeno tehnološkog fakulteta, Osijek
-
37.Brođanac, MarinaUtjecaj temperature i hidrokoloida na reološka svojstva škrobnih suspenzija, 1999., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
38.Šimunovac, FranjoUtjecaj uređaja za filtraciju difuzijskog soka na pojavljivanje kalcijevih soli u šećeru, 1998., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
39.Lustig, SinišaKinetika sušenja u industrijskoj kanalnoj sušionici, 1998., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
40.Ibriks, StelaUtjecaj pneumatskog transporta na granulacijsku strukturu natrij-perborata, 1998., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
41.Škrbić, MilicaUtjecaj koncentracije filtarskog sredstva na bistroću piva i brzinu filtracije, 1998., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
42.Martinko-Mrđa, MirabelaUčinak vodikovog peroksida na smanjenje mikrobne populacije te askorbinske kiseline na sprječavanje enzimskog posmeđivanja na kriškama jabuke, 1998., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
43.Jurakić, LjubicaUčinak vodikovog peroksida na mikrobnu populaciju svježe izrezanih krušaka, 1998., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
44.Lovas, IvonaSprječavanje enzimskog posmeđivanja u kriškama jabuke sorte Idared, 1997., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
45.Nedić, NelaUčinak vodikovog peroksida i askorbinske kiseline na svježe izrezanu cvjetaču, 1997., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
46.Miličević, DijanaUčinak vodikovog peroksida i askorbinske kiseline na svježe izrezanu jabuku, 1997., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek