Pregled po projektu: 058507
Pronađeno 46 radova
-
1.Rade, Desanka; Rimac-Brnčić, Suzana; Lelas, VesnaQuality changes of sunflower and palm oil during deep fat frying // Proceedings of the 4th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, Central European Meeting / Tripalo, Branko (ur.).
Zagreb: Faculty of Food Technology and Biotechnology, 2002. str. 239-243 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
2.Marušić, Vlatko; Volmut, Katica; Štrucelj, DubravkaThe effect of newly introduced protection procedures of screw press components on oil throughput increase // Proceedings of the 4th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, Central European Meeting, Opatija 03.-05.10. 2001. / Tripalo, Branko (ur.).
Zagreb: Faculty of Food Technology and Biotechnology, 2002. str. 244-253 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
3.Horak, RenataUtjecaj procesa rafinacije na svojstva maslinovog ulja i ulja komine maslina, 2002., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
4.Kušće, LuanaUtjecaj procesa rafinacije na udjel i sastav sterola u maslinovom ulju i ulju komine masline, 2002., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
5.Rade, Desanka; Mokrovčak, Željko; Štrucelj, DubravkaPriručnik za vježbe iz kemije i tehnologije lipida / Popović, Nenad (ur.).
Zagreb: Durieux, 2001 -
6.Čorbo, Selma; Štrucelj, DubravkaThe physical characteristics of sheep fats of different origin // Abstracts of the 4th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, Central European Meeting / Tripalo, Branko (ur.).
Zagreb: Faculty of Food Technology and Biotechnology, 2001. str. CD-ROM, FT/PP_61 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
7.Škevin, Dubravka; Rade, Desanka; Štrucelj, Dubravka; Mokrovčak, Željko; Benčić, ĐaniThe influence of various factors on the intensity of olive oil bitterness and phenolic compounds // Abstracts of the 4th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, Central European Meeting / Tripalo, Branko (ur.).
Zagreb: Faculty of Food Technology and Biotechnology, 2001. str. CD-ROM, FT/PP_57 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
8.Rade, Desanka; Štrucelj, Dubravka; Mokrovčak, Željko; Škevin, Dubravka; Dražić-Kaić, MirjanaThe effect of processing conditions on the nonacylglycerol constituents of sunflower oil // Abstracts of the 4th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, Central European Meeting / Tripalo, Branko (ur.).
Zagreb: Faculty of Food Technology and Biotechnology, 2001. str. CD-ROM, FT/SC_09 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
9.Zlački, MartinaUtjecaj uvjeta prerade na svojstva maslinovog ulja iz različitih sorti s područja Dalmacije, 2001., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
10.Neđeral, SandraUtjecaj uvjeta čuvanja maslinovog ulja iz sorti Oblice i Buharice na održivost i boju ulja, 2001., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
11.Janković, NatašaUtjecaj uvjeta skladištenja na svojstva maslinovoga ulja, 2001., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
12.Zvonar, LjubicaUtjecaj procesa dobivanja i rafinacije suncokretovog ulja na udjel i sastav sterola, 2001., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
13.Mišković, SandraUtjecaj uvjeta prerade na boju i održivost nerafiniranog ulja suncokreta, 2001., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
14.Marks, SuzanaOsobine bučinog ulja dobivenog različitim postupcima, 2001., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
15.Knežević, TatjanaUtjecaj uvjeta proizvodnje na svojstva i održivost bučinog ulja, 2001., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
16.Vidučić, DubravkaUtjecaj vremena berbe na udjel polifenola maslinovog ulja iz sorti Bjelica i Buža, 2001., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
17.Mićanović, MarioUtjecaj procesa rafinacije na tvari boje i održivost suncokretovog ulja, 2001., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
18.Škevin, DubravkaUtjecaj različitih čimbenika na gorčinu maslinovog ulja i na udjel polifenola, 2000., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
19.Rade, Desanka; Škevin, DubravkaOlive oil and health // Conference proceedings Health tourism for 21st century / Rožanić, Igor (ur.).
Rijeka: Zambelli, Rijeka, 2000. str. 169-175 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
20.Pavleković, AnitaIdejno strojno-tehnološko rješenje pogona za preradu bučinih koštica, 2000., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
21.Brajković, MirtaUsporedna ispitivanja ulja bučine koštice i pogače, 2000., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
22.Kirigin, BarbaraIdejno strojno-tehnološko rješenje mini pogona za preradu masline centrifugalnom ekstrakcijom, 2000., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
23.Mičuda, SenkaSvojstva maslinovog ulja iz rane berbe različitih sorti maslina, 2000., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
24.Vugec, VišnjaUtjecaj vremena berbe na svojstva maslinovog ulja dobivenog iz sorte Leccino, 2000., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
25.Turčić, BoženaSvojstva maslinovog ulja dobivenog iz različitih sorti maslina s područja Istre, 2000., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
26.Šebić, KatarinaUtjecaj sorte na sastav masnih kiselina, boju i fenole u maslinovom ulju, 2000., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
27.Brezovac, KsenijaUtjecaj uvjeta čuvanja ploda masline na svojstva i održivost ulja, 2000., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
28.Vučković, TanjaUsporedna ispitivanja ulja komina maslina i djevičanskog maslinovog ulja, 2000., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
29.Štrucelj, Dubravka; Mokrovčak, Željko; Rade, DesankaFractionation of phospholipids // Proceedings of CTVO-Workshop New Applications for Vegetable Oils / Rexen, Finn ; Kerckow, Birger (ur.).
Kopenhagen: FachagenturNachwachsende Rohstoffe e.V. (FNR), 1999. str. 27-41 (pozvano predavanje, sažetak, ostalo) -
30.Bedeković, MarioIdejno strojno-tehnološko rješenje pogona za proizvodnju ulja bučinih koštica, 1999., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
31.Grahovac, BlankaUtjecaj sorte i roka berbe na održivost maslinovog ulja, 1999., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
32.Antolić, VesnaKlorofili bučinoga i maslinovoga ulja i njihovih mješavina sa suncokretovim uljem, 1999., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
33.Jelovčić, RankaUtjecaj sorte maslina na kemijski sastav i kakvoću ulja, 1999., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
34.Piasevoli, TomislavEkstrakcija tvari gorčine iz maslinovog ulja, 1999., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
35.Jelinčić, SanjaUtjecaj dodataka rafiniranog maslinovog ulja i rafiniranog i nerafiniranog suncokretovog ulja na svojstva prirodnog maslinovog ulja, 1999., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
36.Wolsperger, KristinaIdejno strojno- tehnološko rješenje pogona za preradu masline, 1998., diplomski rad, Prehrambeno- biotehnološki fakultet, Zagreb
-
37.Prpić, TihanaKlorofili u koštici, pogači i ulju buče, 1998., diplomski rad, Prehrambeno- biotehnološki fakultet, Zagreb
-
38.Jurić, SuzanaUtjecaj klorofila na održivost bučinoga ulja, 1998., diplomski rad, Prehrambeno- biotehnološki fakultet, Zagreb
-
39.Štrucelj, Dubravka; Rade, Desanka; Mokrovčak, ŽeljkoBoja i održivost bučinog ulja i njegovih mješavina s drugim biljnim uljima // 3. HRVATSKI KONGRES PREHRAMBENIH TEHNOLOGA, BIOTEHNOLOGA I NUTRICIONISTA / Karlović, Damir ; Marić, Vladimir ; Hegedušić, Vesna (ur.).
Zagreb, Hrvatska: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 1998. (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
40.Mokrovčak, Željko; Rade, Desanka; Štrucelj, Dubravka; Mijatović, IvanIzdvajanje ulja iz lecitina soje ultrafiltracijom // 3.HRVATSKI KONGRES PREHRAMBENIH TEHNOLOGA, BIOTEHNOLOGA I NUTRICIONISTA / Karlović, Damir ; Marić, Vladimir ; Hegedušić, Vesna (ur.).
Zagreb, Hrvatska: prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 1998. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
41.Rade, Desanka; Škevin, Dubravka; Štrucelj, Dubravka; Koprivnjak, OliveraProcjena gorkog okusa maslinovoga ulja i ekstrakcija gorkih tvari // 3.HRVATSKI KONGRES PREHRAMBENIH TEHNOLOGA, BIOTEHNOLOGA I NUTRICIONISTA / Karlović, Damir ; Marić, Vladimir ; Hegedušić, Vesna (ur.).
Zagreb, Hrvatska: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 1998. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
42.Grandov, MajaSvojstva maslinovoga ulja dobivenoga prešanjem Oblice s nekoliko različitih lokacija, 1997., diplomski rad, Prehrambeno- biotehnološki fakultet, Zagreb
-
43.Vučenik, VlastaUtjecaj rafinacije na neka svojstva suncokretovoga i maslinovoga ulja, 1997., diplomski rad, Prehrambeno- biotehnološki fakultet, Zagreb
-
44.Babić, SnježanaSvojstva maslinovoga ulja dobivenoga postupkom prešanja iz različitih sorti maslina, 1997., diplomski rad, Prehrambeno- biotehnološki fakultet, Zagreb
-
45.Mokrovčak, Željko; Štrucelj, Dubravka; Rade, Desanka; Mijatović, IvanSCALE-UP OF PROCESS EQUIPMENT FOR FRACTIONATION OF SOYBEAN LECITHIN // TECHNOLOGY FOOD HEALTH / Peter Raspor, Darja Pitako, Ivica Hočevar (ur.).
Bled, Slovenija: Društvo živilskih in prehranskih strokovnih delavcev Slovenije, 1997. (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
46.Rade, Desanka; Štrucelj, Dubravka; Mokrovčak, Željko; Škevin, DubravkaPolyphenols and oxidative stability of olive oil under different storage conditions // Technology Food Health / Peter Raspor, Darja Pitako, Ivica Hočevar (ur.).
Bled, Slovenija: Društvo živilskih in prehranskih strokovnih delavcev Slovenije, 1997. str. 1010-1015 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)