Pregled po projektu: 058505
Pronađeno 74 radova
-
1.Miličević, Borislav; Banović, Mara; Kovačević Ganić, Karin; Gracin, LeoImpact of Grape Varieties on Wine Distillates Flavour // Food technology and biotechnology, 40 (2002), 3; 227-232 (podatak o recenziji nije dostupan, prethodno priopćenje, znanstveni)
-
2.Levaj, Branka; Frlan, Jelena; Dančević, AnjaEFFECT OF STORAGE ON COMPOSITION AND PROPERTIES OF PEACH PECTIC SUBSTANCES // Proceedings of the 4th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Central European Meeting, / Tripalo, Branko (ur.).
Zagreb: Faculty of Food Technology and Biotechnology, 2002. str. 129-134 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), ostalo) -
3.Kovačević Ganić, KarinPromjena sastava i stabilnosti arome pri kupažiranju vina, 2002., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
4.Budić-Leto, Irena; Lovrić, TomislavIdentification of Phenolic Acids and Changes in their Content during Fermentation and Ageing of White Wines Pošip and Rukatac // Food Technology and Biotechnology, 40 (2002), 3; 221-225 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
5.Lovrić, TomislavInnovations and emerging technologies related to trends in nutrition as a prerequisite of food industry development // Abstract book of the 4th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologist and Nutricionists : Central European Meeting / Tripalo, Branko (ur.).
Zagreb: Faculty of Food Tehnology and Biotechnology, 2001. (plenarno, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
6.Kovačević Ganić, Karin; Gracin, Leo; Komes, Draženka; Banović, Mara; Paić SlavenComposition of Malvazija istarska wine aroma: correlations between sensory and instrument data // Proceedings of the 4th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Tripalo, Branko (ur.).
Zagreb: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2001. str. 425-429 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
7.Komes, Draženka; Lovrić, Tomislav; Kovačević Ganić, Karin; Gracin, LeoInfluence of trehalose addition on Fruit Volatiles retention in Dehydrated Strawberry Puree // Proceedings of the 4th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Tripalo, Branko (ur.).
Zagreb: Faculty of Food Technology and Biotechnology, 2001. str. 173-177. (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
8.Šubarić, Drago; Piližota, Vlasta; Lovrić, Tomislav; Vuković, Radivoje; Erceg, AnaEffectiveness of some crown compounds on inhibition of polyphenoloxidase in model systems and in apple // Acta alimentaria, 30 (2001), 1; 81-87 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
9.Lovrić, TomislavTrendovi u prehrambeno-procesnom inženjerstvu u funkciji unaprjeđenja kakvoće prehrambenih proizvoda // Bilten razreda za tehničke znanosti, 3. (2000), 1; 12-19 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
10.Lovrić, TomislavTrendovi u prehrambeno-procesnom inženjerstvu i tehnologiji i njihov utjecaj na obnovu i razvitak prehrambene industrije // Obnova i razvoj u Bosni i Hercegovini : Tuzlanski seminari / Hodge, Carole ; Grbin, Mladen (ur.).
Zagreb: Durieux, 2000. str. 167-172 -
11.Nemet, ZvonimirIstraživanje suodnosa čimbenika kakvoće i njihovog utjecaja na tržišnu prihvatljivost piva, 2000. (podatak o recenziji nije dostupan, ostali članci/prilozi).
-
12.Budić-Leto, IrenaFenolne kiseline mošta i vina sorata Pošip i Rukatac, 2000., magistarski rad, Prehrambeno biotehnološki fakultet, Zagreb
-
13.Levaj, Branka; Javor, Ivana; Rendulić, Mirjana; Raspović, DragutinIspitivanje kakvoće pektina svježe i smrznute breskve različitih stupnjeva zrelosti // 16. Hrvatsko savjetovanje tehnologa sušenja i skladištenja s međunarodnim učešćem / Krička, Tajana (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet, Sveučilišta u Zagrebu, 2000. str. 81-89 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
14.Levaj, Branka; Dragović-Uzelac, Verica; Dančević, Anja and Frlan, JelenaEffect of maturing and storage at 4oC and 22oC on pectin fractions of red haven peaches and gel strength of related marmalades // The 114th AOAC International Annual Meeting and Exposition / Boone, George H. (ur.).
Philadelphia (PA): AOAC International, 2000. (poster, sažetak, znanstveni) -
15.Levaj, Branka; Javor, Ivana; Rendulić, MirjanaPromjene pektinskih tvari breskve tijekom zrenja i skladištenja pri 22oC i 18oC te njihov utjecaj na čvrstoću marmelada // 10. Ružičkini dani / Butula, I. (ur.).
Vukovar: Hrvatsko drušzvo kemijskih inženjera i tehnologa, 2000. str. 94-95 (poster, sažetak, znanstveni) -
16.Gracin, LeoPromjene sastava fenolnih tvari vina sorte Plavac mali tijekom proizvodnje i dozrijevanja, 2000., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
17.Gracin, Leo; Lovrić, Tomislav; Kovačević Ganić, Karin; Komes, DraženkaChanges in concentration of procyanidins and anthocyanins during the production of the plavac mali wine from dingac and postup localities // XXVth Congres Mondial dela Vigne et du Vin. Section Enology : proceedings / Feneule, Filippe, Feuillat, Michel ; Wittkowvski, Reiner (ur.).
Pariz: OIV, 2000. str. 247-255 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
18.Banović, Mara; Komes, Draženka; Kovačević Ganić, Karin; Gracin, Leo; Lalić, NikolinaDevelopment of some aroma compounds during the alcoholic fermentation of the Plavac mali wine // Prospects for Viticulture and enology / Pejić, Ivan ; Mirošević, Nikola (ur.).
Zagreb: University of Zagreb, Faculty of Agriculture, 2000. (poster, sažetak, znanstveni) -
19.Gracin, Leo; Kovačević Ganić, Karin; Komes, Draženka; Marasović, SretnaPromjena koncentracije procijanidina tijekom proizvodnje vina Plavac mali s položaja Dingač i Postup // Unaprjeđenje poljoprivrede i šumarstva na kršu / Maleš, Petar ; Maceljski, Milan (ur.).
Split: Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU), 2000. str. 25-26 (predavanje, sažetak, znanstveni) -
20.Gracin, Leo; Pajkin Tučkar, Dubravka; Delonga, Karmela; Lovrić, TomislavPolifenolni spojevi vina Plavac mali određeni visokodjelotvornom tekućinskom kromatografijom (HPLC) uz UV-Diode Array detekciju // Unaprijeđenje poljoprivrede i šumarstva na kršu / Maleš, Petar ; Maceljski, Milan ; (ur.).
Split: Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU), 2000. (predavanje, sažetak, znanstveni) -
21.Javor, IvanaIspitivanje kakvoće pektinskih tvari svježe i smrznute breskve različitih stupnjeva zrelosti, 2000., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
22.Devčić, AnjaPromjene sastava pektinskih tvari bresaka tijekom zrenja i skladištenja i njihov utjecaj na čvrstoću mermelade, 2000., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
23.Budić-Leto, Irena; Maleš, Petar; Gracin, Leo; Pajkin Tučkar, Dubravka; Delonga, KarmelaSome phenolic acid and flavanols in several autochthonous Croatian wines determined by high-performance liquid chromatography (HPLC) // XXV Congres Mondial de la Vigne et du Vin Section II: Enology / Feneuil, Philip (ur.).
Pariz: Office International de la Vigne et du Vin, 2000. str. 397-402 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
24.Šubarić, Drago; Vuković, Radivoje; Erceg, Ana; Piližota, Vlasta; Lovrić, Tomislav; Nedić, NelaPOTASSIUM SALT OF 2,5-DIMERCAPTO-1,3,4-THIADIAZOLE AS POTENTIAL INHIBITOR OF ENZYMATIC BROWNING // Chemical reactions in foods IV / Velišek, J. ; Braunova, M. (ur.).
Prag: Institute of agricultural and food information, 2000. str. 186-188 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
25.Šubarić, Drago; Piližota, Vlasta; Lovrić, Tomislav; Nedić, NelaUtjecaj dodatka hidrokoloida na reološka svojstva nekih proizvoda na bazi mlijeka // Zbornik sažetaka / 34. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka / Tratnik, Ljubica (ur.).
Zagreb, 2000. str. 30-31 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
26.Nemet, ZvonimirTehnologija punjenja piva u limenke, 1999. (podatak o recenziji nije dostupan, popularni rad).
-
27.Levaj, Branka; Konja, GordanaPrilog proučavanju fizikalno-kemijskih svojstava pektinskih tvari bresaka tijekom zrenja i skladištenja // 15. Hrvatsko savjetovanje tehnologa sušenja i skladištenja s međunarodnim učešćem / Pliestić, Stjepan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 1999. str. 113-125 (poster, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
28.Nemet, ZvonimirIspitivanje korelativnosti parametara kakvoće i njihovog utjecaja na tržišnu prihvatljivost alkoholnih pića, 1999., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
29.Zrinšćak, StankoUtjecaj postupka filtracije na kvalitetu i ekonomičnost vina graševine i traminca, 1999., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
30.Nemanič, JulijSpoznajmo vino : vinske arome v sortah in zvrsteh, degustacija in ocenjevanje, vino in hrana. Ljubljana: Kmečki glas, 1999 (monografija)
-
31.Lovrić, TomislavNovi izazovi pred znanstvenicima i proizvođačima hrane na prijelazu stoljeća. // III. Hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista s međunarodnim sudjelovanjem. / Karlović. Damir (ur.).
Zagreb: Prehrmbeno-biotehnološki fakultet, Sveučilišta u Zagrebu, 1998. str. 5-6 (pozvano predavanje, sažetak, stručni) -
32.Levaj, BrankaProučavanje fizikalno - kemijskih svojstava pektinskih tvari breskve tijekom zrenja na stablu i skladištenja, 1998., doktorska disertacija, Prehrambeno - biotehnološki fakultet, Zagreb
-
33.Komes, DraženkaUtjecaj dodatka različitih enzima na kemijski sastav i senzorska svojstva vina sorte Graševina - kasna berba, 1998., diplomski rad, Prehrambeno bitehnološki fakultet, Zagreb
-
34.Nemanič, Julij; Gregorčić, Ana; Kmetič, MatejHiperoksidacija bijelog mošta u predfermentativnoj fazi // 3. hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista s međunarodnim sudjelovanjem / PBF (ur.).
Zagreb, 1998. str. 38-38 (poster, sažetak, znanstveni) -
35.Piližota, Vlasta; Šubarić, Drago; Lovrić, Tomislav; Nedić, NelaUčinkovitost vodikovog peroksida na smanjenje kvarenja svježe izrezanog voća i povrća // 3. hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista s međunarodnim sudjelovanjem / Marić, Vladimir et al. (ur.).
Zagreb: Prehrambeno-biotehnološki fakultet u Zagrebu, 1998. str. 34-34 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
36.Šubarić, Drago; Piližota, Vlasta; Lovrić, TomislavProučavanje inhibicije polifenol oksidaze gljiva // 3. hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista s međunarodnim sudjelovanjem
Zagreb, 1998. str. 33-33 (poster, sažetak, znanstveni) -
37.Lovrić, TomislavNovi izazovi pred znanstvenicima i proizvođačima hrane na prijelazu stoljeća // 3. hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista s međunarodnim sudjelovanjem / Prehrambeno biotehnološki fakultet (ur.).
Zagreb, 1998. str. 5-5 (predavanje, sažetak, pregledni) -
38.Ogrinc, Nives; Lojen, Sonja; Kocjančić, Mitja; Guček, MarjanStable isotopes analysis of sovene wines // IV isotope workshop Portorož
Portorož, 1998. str. 141-144 (pozvano predavanje, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
39.Košir, Iztok; Kocjančić, Mitja; Kidrič, JurkaAnalysis of the chemical composition of wine by NMR spectroscopy // 3. Igler NMR tage / Universety of Innsbruck (ur.).
Innsbruck, 1998. str. 1-1 (poster, sažetak, znanstveni) -
40.Košir, Iztok; Kocjančić, Mitja; Kidrič, JukaDetermination of adulteration and analysis of wine composition by NMR spectroscopy // Application of magnetic resonance of food science, conference programme
Norwich: Institute of food research, 1998. str. 67-67 (poster, sažetak, znanstveni) -
41.Kovač, Veronika; Nemanič, Julij; Revilla, E.Odnos između tvrde i tekuće faze za vrijeme vinifikacije crvenih vina na analitičke i senzoričke osobine vina // XII Cogres mondial de la vigne et du vin
Lisabon, 1998. str. 22-22 (pozvano predavanje, sažetak, znanstveni) -
42.Košir, Iztok; Kocjančić, Mitja; Kidrič, JurkaNMR spestroscopy in wine analysis // 14th European Experimental NMR Conference, abstract book / Stepišnik, Janez ; Mohorič, Aleš (ur.).
Ljubljana, 1998. str. 137-137 (poster, sažetak, znanstveni) -
43.Kocjančič, Mitja; Koruza, Boris; Resnik, MojcaKiselinski sastav i utjecaj viših alkohola na sekundarnu aromu novih klonova vinove loze selekcioniranih u Sloveniji // 3.hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista s međunarodnim sudjelovanjem / Prehrambeno-biotehnološki fakultet (ur.).
Zagreb, 1998. str. 37-37 (poster, sažetak, znanstveni) -
44.Kocjančić, Mitja; Košir, Iztok; Ogrinc, Nives; Kidrič, JurkaIzdelava podatkovne baze izotopskega sestava slovenskih vin s pomočjo jedrske magnetne resonance // Kmetijstvo in okolje:zbornik posveta / Verbič, Jože (ur.).
Ljubljana, 1998. str. 239-245 (pozvano predavanje, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
45.Kocjančić, Mitja; Nemanič, JulijTestiranje i treniranje degustatorjev vina (pooblaščene komisije) na Kmetijskem institutu Slovenije // Vinogradniško- vinarski dan, prikazi in informacije 185 / Marinček, Lili (ur.).
Ljubljana, 1998. str. 88-95 (pozvano predavanje, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
46.Kocjančić, MitjaNove možnosti analitskega spremljana izvora alkohola, porekla in kakvosti vin // Sodobno kmetijstvo, 31 (1998), 11; 505-508 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
47.Košir, Iztok; Kocjančić, Mitja; Kidrič, JurkaWine analysis by 1D and 2D NMR spectroscopy // Analusis, 26 (1998), 2; 97-101 doi:10.1051/analusis:1998118 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
48.Clauss, Ekkehard; Konja, GordanaAuditiranje medicinskih proizvoda i pripadajući sustavi osiguranja kvalitete // Zbornik radova prve hrvatske konferencije o kvaliteti
Zagreb, 1998. str. 213-215 (pozvano predavanje, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
49.Banović, Mara; Konja, Gordana; Clauss, EkkehardUse of poliyvinilimidazole for fining white wines // 3. hrvatski kongres prehrambenih tehnologa,biotehnologa i nutricionista s međunarodnim sudjelovanjem / Prehrambeno-biotehnolški fakultet (ur.).
Zagreb, 1998. str. 20-20 (poster, sažetak, stručni) -
50.Lovrić, TomislavPresent Trends in Food-Process Engineering and Their Influence on the Development of Food System // Tehnologija, hrana, zdravje. Knjiga del = Technology, food, nutrition. Proceedings / Raspor, Peter ; Pitako, Darja ; Hočevar, Ivica (ur.).
Ljubljana: Društvo živilskih in prehranskih, 1997. str. 489-498 (predavanje, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
51.Katalinić, Višnja; Maleš, Petar; Konja, GordanaLow molecular weight flavans in wine // Journal of wine research, 8 (1997), 1; 19-27 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
52.Lovrić, TomislavPresent Trends in Food-Process Engineering and Their Influence on the Development of Food System // Tehnologija - Hrana - Zdravje / Biotehniška fakulteta, Ljubljana (ur.).
Bled, Slovenija: Biotehniška fakulteta, Ljubljana, 1997. str. 489-489 (pozvano predavanje, sažetak, pregledni) -
53.Clauss, EkkehardZajednička oznaka EU: CE oznaka Communaute Europeene // CE oznaka / Hrvatsko mjeriteljsko društvo (ur.).
Zagreb, Hrvatska: Hrvatsko mjeriteljsko društvo, 1997. str. 1-8 (pozvano predavanje, sažetak, stručni) -
54.Hoagland, Peter D.; Konja, Gordana; Clauss, Ekkehard; Fishman, L. MarshallHPSEC with Component Analysis of Citrus and Apple Pectins After Hollow Fiber Ultrafiltration // Journal of Food Science, 62 (1997), 1; 69-74 doi:10.1111/j.1365-2621.1997.tb04370.x (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
55.Nemanič, Julij; Kocjančič, Mitja; Malik, FedorLa mise en valeur des principes de l'analyse sensorielle aux concours internationaux des vins // 2 Oenologie / Carlos Jorge Corradi (ur.).
Buenos Aires, Argentina: Office International de la Vigne et du Vin, 1997. str. 2-15 (pozvano predavanje, sažetak, stručni) -
56.Košir, Iztok; Kocjančić, Mitja; Kidrič, JurkaWine Analysis by 1D and 2D NMR Spectroscopy // In Vino Analytica Scientia / Universite de Bordeaux (II) L'institute de'oenologie (ur.).
Bordeaux, Francuska: Universite de Bordeaux (II) L'institute de'oenologie, 1997. str. 382-385 (pozvano predavanje, sažetak, znanstveni) -
57.Nemanič, Julij; Kocjančič, Mitja; Resnik, Mojca; Žnidaršić-Pongrac, VidaNovi trendi v predelavi rdečeg grozdja // Moderne tehnologije predelave in kakovost živil / Biotehniška fakulteta (ur.).
Ljubljana, Slovenija: Biotehniška fakulteta, 1997. str. 199-199 (predavanje, sažetak, stručni) -
58.Gracin, LeoPromjene aromatskog sastava vina sorte Graševina tijekom starenja, 1996., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
59.Divić, Boro; Lovrić, TomislavPrerada morske ribe // Croatian Agriculture at the Crossroad / Ministarstvo znanosti i poljoprivrede Republike Hrvatske (ur.).
Rim, Italija: Ministarstvo znanosti i poljoprivrede Republike Hrvatske, 1996. str. 166-170 (predavanje, sažetak, stručni) -
60.Lovrić, Tomislav; Piližota, VlastaPrerada poljoprivrednih proizvoda // Croatian Agriculture at the Crossroad / Bašić, Ferdo ; Caput, Pavo ; Bičanić, Vladimir ; Kralik, Gordana (ur.).
Zagreb: ministarstvo poloprivrede i šumarstva Republike Hrvatske, 1996. str. 130-131 (predavanje, sažetak, stručni) -
61.Piližota, Vlasta; Šubarić, Drago; Lovrić, TomislavRheological Properties of CMC Dispersions at Low Temperatures // Food technology and biotechnology, 34 (1996), 2-3; 87-90 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
62.Kocjančič, Mitja; Clauss, Ekkehard; Konja, Gordana; Bučar, BorisVišji aloholi v nekaterih slovenskih in hrvaških vinih, namenjenih izvozu // Zbornik referatov 1.slovenskega vinogradniško-vinarskega kongresa / Slovenska Vinska Akademija, Veritas (ur.).
Portorož, Slovenija: Slovenska Vinska Akademija, Veritas, 1996. str. 221-223 (predavanje, sažetak, znanstveni) -
63.Nemet, Zvonimir; Zrinščak, Stanko; Clauss, EkkehardOptimiranje procesa filtracije u tehnologiji bijelih vina // Zbornik radova drugog međunarodnog simpozija vinogradarstva i vinarstva / Konja, Gordana ; Mirošević, Nikola (ur.).
Zagreb, Hrvatska: Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Sveučilište u Zagrebu, 1996. str. 64-70 (predavanje, sažetak, stručni) -
64.Nemanič, Julij; Kocjančić, MitjaPredstavitev aktualnih metod za mednarodna senzorična ocenjevanja vin // Zbornik radova drugog međunarodnog simpozija vinogradarstva i vinarstva / Konja, Gordana ; Mirošević, Nikola (ur.).
Zagreb, Hrvatska: Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Sveučilište u Zagrebu, 1996. str. 71-80 (predavanje, sažetak, pregledni) -
65.Bučar, Boris; Konja, Gordana; Clauss, Ekkehard; Levaj, BrankaDokazivanje izvornosti alkoholnih pića pomoću nekih parametara kvalitete // Zbornik radova drugog međunarodnog simpozija vinogradarstva i vinarstva / Konja, Gordana ; Mirošević, Nikola (ur.).
Zagreb, Hrvatska: Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Sveučilište u Zagrebu, 1996. str. 81-93 (predavanje, sažetak, znanstveni) -
66.Clauss, Ekkehard; Konja, Gordana; Nemet, Zvonimir; Bučar, BorisISO 9000 u vinarstvu // Zbornik radova drugog međunarodnog simpozija vinogradarstva i vinarstva / Konja, Gordana ; Mirošević, Nikola (ur.).
Zagreb, Hrvatska: Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Sveučilište u Zagrebu, 1996. str. 94-102 (pozvano predavanje, sažetak, stručni) -
67.Ekkehard, Clauss; Konja, Gordana; Bučar, Boris; Frantz, JoachimEtilkarbamat u vinu // Zbornik referatov / Slovenska vinska akademija-VERITAS (ur.).
Portorož, Slovenija: VERITAS, 1996. str. 120-123 (predavanje, sažetak, znanstveni) -
68.Nemanič, Julij; Kocjančič, Mitja; Resnik, M.; Žnidaršič-Pongrac, V.Vpliv tehnoloških postopkov na organoleptično kakovost in zdravilno vrednost vina // Menarodni simpozij, Vino '96 / Kmetijski Inštitut Slovenije (ur.).
Ljubljana, Slovenija: Kmetijski Inštitut Slovenije, 1996. str. 1-32 (predavanje, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
69.Clauss, Ekkehard; Bolanča, Vesna; Zrinščak, Stanko, Nemet, ZvonimirOptimization of Wine Filtration Process // Tehnologija-Hrana-Zdravje / Biotehniška fakulteta Ljubljana (ur.).
Bled, Slovenija: Društvo živilskih in prehranskih strokovnih delavcev Slovenije, 1996. str. 194-194 (predavanje, sažetak, stručni) -
70.Konja, Gordana; Clauss, Ekkehard; Bučar, BorisTotal Quality Management in Food Industry // Tehnologija-Hrana-Zdravje / Društvo živilskih in prehranskih strokovnih delavcev Slovenije (ur.).
Bled, Slovenija: Biotehniška fakulteta Ljubljana, 1996. str. 167-167 (pozvano predavanje, sažetak, stručni) -
71.Konja, Gordana; Hoagland, P.D.; Clauss, Ekkehard; Levaj, BrankaUltrafiltration of Citrus Pectin and Its Characterisation // Tehnologija-Hrana-Zdravje / Biotehniška fakulteta Ljubljana (ur.).
Ljubljana, Slovenija: Društvo živilskih in prehranskih strokovnh delavcev Slovenije, 1996. str. 193-193 (predavanje, sažetak, znanstveni) -
72.Konja, Gordana; Clauss, Ekkehard; Kovačić, Zrinka; Bolanča, Vesna; Levaj, Branka; Bučar, BorisNeki nepoželjni sastojci alkoholnih pića // Škodljive tvari u namirnicama i predmetima opće uporabe / Grgić, Zdravko ; Vajak, Željko (ur.).
Stubičke Toplice, Hrvatska: Hrvatsko farmaceutsko društvo, Sekcija za zdravstvenu ekologiju, 1995. str. 142-162 (predavanje, sažetak, znanstveni) -
73.Perišin, Antony ToniUtjecaj vremena odležavanja na promjene aromatskog sastava vina sorte Traminac, diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki, Zagreb
-
74.Banović, MaraUklanjanje teških metala upotrebom polimera kao alternativa "plavom bistrenju", doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb