Pregled po projektu: 058201
Pronađeno 56 radova
-
1.Kovačević, Dragan; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Kordić, Jasna; Koceva Komlenić, DaliborkaQuality research on frozen flaky pastry by DTA application // Proceedings of International Congress FLOUR-BREAD '01 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, 2002. str. 43-52 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
2.Bauman, Egon; Kurtanjek, Želimir15 Years of Chemical and Biochemical Engineering Quarterly: Initiative, Present and Future // Kemija u industriji : časopis kemičara i tehnologa Hrvatske, 51 (2002), 3; 127-130 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, ostalo)
-
3.Gajdoš, Jasenka; Kurtanjek, ŽelimirStatistical Modelling of Anthropometric Characteristics Evaluated on Nutritional Status // Poster Abstracts, ITI 2002, Dubrovnik, June 24-27, 2002 / Glavinić , V. ; Hljuz-Dobrić, V. ; Šimić, D. (ur.).
Zagreb: SRECE, 2002. str. 168-169 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
4.Horvat, Daniela; Magdić, Damir; Jurković, Zorica; Šimić, Gordana; Drezner, Georg; Kurtanjek, ŽelimirChemometric And Image Analysis Of Croatian Wheat Cultivars And Their Bread Making Quality // Proceedings of the 24th International Conference on Information Technology Interfaces (ITI 2002) / Budin, Leo ; Lužar-Stiffler, Vesna ; Bekić, Zoran ; Hljuz-Dobrić, Vesna (ur.).
Zagreb: Sveučilišni računski centar Sveučilišta u Zagrebu (Srce), 2002. str. 91-95 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
5.Gajdoš, JasenkaPrimjena neizrazitog modeliranja i optimiranja u planiranju društvene prehrane, 2002., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
6.Vranešić, Darija; Kurtanjek, Želimir; Santos, Andrea; Maugeri, FilhoOptimisation of inulinase production by Kluyveromyces bulgaricus // Food Technology and Biotechnology, 40 (2002), 1; 67-73 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
7.Vranešić, Darija; Kurtanjek, ŽelimirModelling and optimisation of inulinase production by Kluyveromyces bulgaricus // PrimMath[2001] / Ungar, Š. (ur.).
Zagreb: Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2001. str. 84-84 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
8.Pleša, Ivana; Kurtanjek, ŽelimirEscherichia coli metabolic network modelling // PrimMath[2001] / Ungar, Š. (ur.).
Zagreb: Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2001. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
9.Kurtanjek, ŽelimirStructured modelling of microorganism metabolic network // PrimMath[2001] / Ungar, Š. (ur.).
Zagreb: Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2001. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
10.Gajdoš, Jasenka; Kurtanjek, ŽelimirOptimiranje prehrane // PrimMath[2001] / Ungar, Š. (ur.).
Zagreb: Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2001. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
11.Kurtanjek, ŽelimirUČINAK MIKROMIJEŠANJA NA DJELOTVORNOST KONTINUIRANIH BIOREAKTORA // Sažetci / XVII. hrvatski skup kemičara i kemijskih inženjera / Vicković, I. (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 2001. str. 219-219 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
12.Gajdoš, Jasenka; Kurtanjek, ŽelimirMINERALI I VITAMINI U OBROCIMA UČENIČKIH DOMOVA TE PRIMJENA NEIZRAZITOG MODELIRANJA I OPTIMIRANJA U PLANIRANJU PREHRANE // Sažetci / XVII. hrvatski skup kemičara i kemijskih inženjera / Vicković, I. (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera, 2001. str. 204-204 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
13.Kurtanjek, ŽelimirModelling Effects of Micromixing on Performance of Continous Bioreactors // proceedings of the 23rd International Conference on Information Technology Interfaces (ITI 2001) / Kalpić, Damir ; Hljuz-Dobrić, Vesna (ur.).
Zagreb: Sveučilišni računski centar Sveučilišta u Zagrebu (Srce), 2001. str. 339-344 (poster, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
14.Gajdoš, Jasenka; Vidaček, Sanja; Kurtanjek, ŽelimirMeal Planning in Boarding Schools in Croatia Using Oprimisation of Food Components // Proceedings of the 3th International Scientific Conference "Biotechnology and Environment" : Current studies of biotechnology ; Vol. 1 / Kniewald, Zlatko (ur.).
Zagreb: Hrvatsko Društvo za Biotehnologiju, 2001. str. 217-222 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
15.Kurtanjek, ŽelimirInteraction of Hydrodynamic Environment On Performance of Homogeneous Bioreactors With Enzyme Kinetic Models // Current Studies of Biotechnology / Kniewald, Zlatko (ur.).
Zagreb: Školska knjiga, 2001. str. 89-95 -
16.Kovačević, Dragan; Kurtanjek, ŽelimirEFFECT OF k-CARRAGEENAN AND NaCl ON THERMAL PROPERTIES OF FROZEN SURIMI PREPARED FROM ADRIATIC PILCHARD // Acta Alimentaria, 30 (2001), 4; 381-393 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
17.Matošić, Srećko; Kurtanjek, Želimir; Bošnjak, Marijan; Šlaus, B.Applicability of the three dimensional growth model in description of Mucor miehei NCAIM 5238 cultivation and renin biosynthesis // Chemical and Biochemical Engineering Quarterly, 15 (2001), 3; 98-101 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
18.Kurtanjek, ŽelimirMatematičko modeliranje i vođenje industrijskih procesa u prehrambenoj industriji // Bilten Razreda tehničkih znanosti HAZU, 3 (2000), 1; 25-29 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
19.Sinčić, Dinko; Kurtanjek, ŽelimirDemulsification analysis by neural networks // Nafta, 51 (2000), 3; 303-308 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
20.Kovačević, Dragan; Kurtanjek, ŽelimirEffect of kapa-Carrageenan and NaCl on Initial Freezing Point of Egg and SURIMI // Acta alimentaria, 29 (2000), 4; 335-344 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
21.Čurlin, MirjanaKvantitativno određivanje čvrste faze zamjenskih masti za kakao maslac primjenom toplinskih analiza, 2000., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki, Zagreb
-
22.Beluhan, DamirNAPREDNO UPRAVLJANJE BIOPROCESIMA POMOĆU ALGORITAMA UMJETNE INTELIGENCIJE: PRIMJENA U UZGOJU KVASCA Saccharomyces cerevisiae, 2000., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
23.Kurtanjek, ŽelimirINFORMACIJSKE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJSKIM PROCESIMA // Bilten Razreda tehničkih znanosti HAZU, 2 (1999), 30-33 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
24.Kovačević, Dragan; Kurtanjek, ŽelimirOdređivanje toplinske difuzivnosti surimija Dickersonovom metodom // Kemija u industriji : časopis kemičara i tehnologa Hrvatske, 48 (1999), 6; 231-235 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
25.Kurtanjek, ŽelimirModeling of chemical reactor dynamics by nonlinear principal components // Chemometrics and Intelligent Laboratory Systems, 46 (1999), 4; 149-159 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
26.Gajdoš, Jasenka; Kurtanjek, ŽelimirUdjel mlijeka i mliječnih proizvoda u strukturi društveno organiziranog obroka u učeničkim domovima na području grada Zagreba // Mljekarstvo, 49 (1999), 3; 153-161 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
27.Gajdoš, JasenkaUtvrđivanje prehrambenog statusa, modeliranje i optimiranje prehrane u učeničkim domovima, 1998., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
28.Gajdoš, Jasenka; Kurtanjek, ŽelimirZastupljenost mlijeka i mliječnih proizvoda u strukturi obroka učeničkih domova // 33. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka / Tratnik, Lj. (ur.).
Zagreb: PBF, 1998. str. 29-30 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
29.Čurlin Mirjana; Želimir KurtanjekUporaba diferencijalne toplinske analize za određivanje čvrste faze masti (SFC) // Zbornik 9 Ružičkinih dana / Vasic-Racki Dj. (ur.).
Zagreb: HDKI, 1998. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
30.Babel S.; Želimir, Kurtanjek; Sekulić V.; Magdić D.Primjena računalne analize slike na području analize emulzija // Zbornik 9 Ružičkinih dana / Vasić-Rački Đ. (ur.).
Zagreb: HDKI, 1998. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
31.Gajdoš, Jasenka; Želimir, Kurtanjek; Gedrich, K.; Karg, K.Modeliranje i optimiranje prehrane metodom linearnog programiranja // Zbornik 9 Ružičkinih dana / Vasić-Rački Đ. (ur.).
Zagreb: HDKI, 1998. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
32.Kovačević, Dragan; Kurtanjek, ŽelimirOdredjivanje toplinske difuzivnosti hrane primjenom Dickersonove metode // Zbornik / 9. Ružičkini dani / Vasić-Rački, Đ. (ur.).
Zagreb: HDKI, 1998. (poster, sažetak, znanstveni) -
33.Čurlin, Mirjana; Kurtanjek, ŽelimirUporaba toplinske analize za određivanje udjela čvrste faze masti (SFC) // Zbornik 3 Hrvatskog kongresa prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista / Lovric, T. (ur.).
Zagreb: PBF, 1998. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
34.Gajdoš, Jasenka; Kurtanjek, Želimir; Gedrich, K.; Karg, I.G.Antropometrijske i prehrambene znacajke mladezi u Hrvatskoj // Zbornik 3 Hrvatskog kongresa prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista / Lovric, T. (ur.).
Zagreb: PBF, 1998. str. 197-198 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
35.Gajdoš, Jasenka; Kurtanjek, Želimir; Gedrich, K.; Karg, I.G.Modeliranje i optimiranje prehrane metodom linearnog programiranja // Zbornik 3 Hrvatskog kongresa prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista / Lovric, T. (ur.).
Zagreb: PBF, 1998. str. 195-196 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
36.Kurtanjek, ŽelimirModelling and Adaptive Control of Bioreactors by Neural Networks // Zbornik / 3. hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionisa / Lovrić, T. (ur.).
Zagreb: PBF, 1998. str. 123-123 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
37.Kovačević, Dragan; Kurtanjek, ŽelimirMjerenja i modeliranje termofizikalnih svojstava hrane // Zbornik / 3. hrvatski kongres prehrambenih tehnologa / Lovrić, T. (ur.).
Zagreb: PBF, 1998. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
38.Kurtanjek, ŽelimirMatematicko modeliranje i upravljanje biotehnoloskih procesa // Zbornik 1 skupa Hrvatskog drustva za biotehnologiju / Kniewald, Z. (ur.).
Zagreb: PBF, 1998. (pozvano predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
39.Kurtanjek, ŽelimirAnalysis of neural network structures for modelling multiplicity of a chemical reactor // Information Technology Interfaces 1998 / Cerić, V. (ur.).
Zagreb: Sveučilišni računski centar Sveučilišta u Zagrebu (Srce), 1998. str. 537-543 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
40.Kurtanjek, ŽelimirIntroduction to neural networks and fuzzy reasoning for process control // EFB Bioreactor Engineering Course / Berovic, M. (ur.)., 1998. str. 416-439
-
41.Kurtanjek, ŽelimirPrincipal Component ANN for Modelling and Control of Bakers Yeast Production // Journal of biotechnology, 65 (1998), 25-35 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
42.Repić, Miroslav; Kurtanjek, ŽelimirComputer integrated production of baker"s yeast, 1998. (podatak o recenziji nije dostupan, ostalo).
-
43.Kurtanjek, ŽelimirOn-line optimiranje integriranih kemijskih pogona, 1998. (podatak o recenziji nije dostupan, ostalo).
-
44.Kovačević, Dragan; Kurtanjek, ŽelimirAcitivity of NaCl and carragenan on thermophysical properties of surimi // 8th European Congress on Biotechnology : Book of abstracts
Budimpešta, 1997. str. 72-72 (poster, sažetak, znanstveni) -
45.Kurtanjek, ŽelimirAdaptivno on-line upravljanje enzimskih bioreaktora, 1997. (podatak o recenziji nije dostupan, ostalo).
-
46.Kurtanjek, ŽelimirPrincipal component analysis of bioreactor fed-batch operation by computer simulation // Mathematics and computers in simulation, 44 (1997), 3; 287-294 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
47.Bauman, Mirela; Kurtanjek, ŽelimirMathematical model of yeasts metabolism under oxygen saturation conditions // Kemija u industriji, 46 (1997), 8; 311-318 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
48.Kovačević, Dragan; Kurtanjek, ŽelimirModel of Cryoprotectants Effect on Thermal Conductivity and Enthalpy of Surimi Prepared from Adriatic Pilchard // Food technology and biotechnology, 35 (1997), 2; 113-118 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
49.Kurtanjek, ŽelimirPrincipal component analysis of integrated chemical plants // Chemical and biochemical engineering quarterly, 11 (1997), 1; 25-29 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
50.Kovačević, DraganOdređivanje termofizikalnih svojstava smrznute hrane, 1997., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
51.Kovačević, Dragan; Kurtanjek, ŽelimirActivity of NaCl and carrageenan on thermal conductivity and enthalpy of frozen surimi prepared from Adriatic pilchard // Proceedings of European Food Chemistry IX / Amado, R. ; Battaglia, R. (ur.).
Winterthur: Druckerei Sailer, 1997. str. 740-745 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
52.Kurtanjek, ŽelimirControl of baker"s yeast production by neural network model // Proceedings of The First European Congress on Chemical Engineering / Casseloti, E. (ur.).
Firenza : München: INCRI, 1997. str. 2695-2698 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
53.Kurtanjek, ŽelimirADAPTIVE ON-LINE OPTIMISATION OF CHEMICAL PROCESS BY ENHANCED RLS ESTIMATION // Proceedings of 19th International Conference Information Technology Interfaces ITI"97 / Kalpić, D. ; Hljuz-Dobrić, V. (ur.).
Zagreb: Sveučilišni računski centar Sveučilišta u Zagrebu (Srce), 1997. str. 447-482 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
54.Kurtanjek, ŽelimirAdaptive on-line optimisation of enzyme reactors, 1997. (podatak o recenziji nije dostupan, ostalo).
-
55.Strohschein, James; Kurtanjek, ŽelimirAdaptive on-line optimisation of a chemical reactor system // Chemical and biochemical engineering quarterly, 11 (1997), 4; 169-175 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
56.Bauman, Mirela; Kurtanjek, ŽelimirStructured model of yeast growth in chemostat under oxygen saturation conditions // Kemija u industriji, 46 (1997), 8; 311-318 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, ostalo)