Pregled po projektu: 0178023
Pronađeno 81 radova
-
1.Samaržija, Dubravka; Antunac, Neven; Havranek, Jasmina; Pecina, MarijaZaštita izvornosti sira // Mljekarstvo, 56 (2006), 1; 35-44 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, ostalo)
-
2.Mikulec, Nataša; Havranek, JasminaPerspektiva proizvodnje sira u Hrvatskoj // Dani sira u gradu sira
Bjelovar, Hrvatska, 2006. (pozvano predavanje, neobjavljeni rad, stručni) -
3.Kalit, Samir; Samaržija, DubravkaZaštita originalnog i geografskog porijekla sireva u Hrvatskoj na primjeru Paškog sira // Standardizacija kvaliteta i zaštita originalnosti i geografskog porijekla autohtonih sireva
Sarajevo, Bosna i Hercegovina, 2006. (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, pp prezentacija, ostalo) -
4.Kalit, Samir; Havranek, JasminaRegistracija objekta za proizvodnju sira na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima // 4. gospodarski sajam sira
Grubišno Polje, Hrvatska, 2006. (pozvano predavanje, pp prezentacija, ostalo) -
5.Samaržija, DubravkaProizvodnja sira, važnost kvalitete i kontrole:Oznaka kvalitete u zaštiti sira // 4. gospodarski sajam-SAJASM sira
Grubišno Polje, Hrvatska, 2006. (pozvano predavanje, neobjavljeni rad, stručni) -
6.Samaržija, DubravkaStaphylococcus aureus u siru // Zbornik sažetaka 37. Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim savjetovanjem / Ljubica Tratnik (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2006. str. 25-26 (plenarno, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
7.Gligora, ŠimePrimjena HACCP sustava u proizvodnji Paškog sira, 2006., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
-
8.Zamberlin, Šimun; Samaržija, Dubravka; Pecina, Marija; Havranek, Jasmina; Pogačić, TomislavViskozitet tekućeg jogurta tijekom pohrane // Zbornik sažetaka 37.hrvatskog simpozija mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem / Tratnik, Ljubica (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2006. str. 35-35 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
9.Damjanović, Sonja; Samaržija, Dubravka; Havranek, JasminaMetode za dokazivanje patvorenja mlijeka i sira drugim vrstama mlijeka // Mljekarstvo, 56 (2006), 3; 221-232 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)
-
10.Antunac, NevenAnalitika i mjerenja u mljekarstvu // Zbornik predavanja. "Osmo savjetovanje uzgajivača ovaca i koza u Republici Hrvatskoj" i "Sedma izložba hrvatskih ovčjih i kozjih sireva" / Mr. sc. Zdravko Barać (ur.).
Zagreb: Hrvatski stočarski centar, Zagreb, 2006. str. 72-87 (predavanje, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
11.Mikulec, Nataša; Habuš, Ivan; Antunac, Neven; Vitale, Ljubinka; Havranek, Jasmina; Kalit, Samir; Brajenović, NatašaKorištenje RP-HPLC DAD i ELSD metode u praćenju proteolitičkih promjena tijekom zrenja Krčkog sira // 37. Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka / Tratnik, Ljubica (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2006. str. 33-33 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
12.Rako, AnteRunovički sir- tehnologija i kvaliteta, 2006., magistarski rad, Agronomski fakulteta, Zagreb
-
13.Kalit SamirRegistracija objekta za proizvodnju sira na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu (OPG) // Zbornik predavanja / mr. sc. Zdravko Barač (ur.).
Zagreb: Hlad - Papirna konfekcija Pluska, 2006. str. 61-71 (poster, sažetak, stručni) -
14.Magdić, Višnja; Kalit, Samir; Havranek, JasminaSir Škripavac - tehnologija i kvaliteta // 41. hrvatski i 1. međunarodni znanstveni simpozij agronoma : zbornik radova = 41st Croatian and 1st International Symposium on Agriculture : proceedings / Jovanovac, Sonja ; Kovačević, Vlado (ur.).
Osijek, 2006. str. 619-620 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
15.Mioč, Boro; Pavić, Vesna; Antunac, Neven; Prpić, Zvonimir; Samaržija, Dubravka; Barać, Zdravko; Vnučec, IvanThe effect of crossbreeding on yield and quality of sheep milk // 27th IDF World Dairy Congress, 20-23.10.2006.
Shanghai, 2006. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
16.Šarkanj, MarioKretanje proizvodnje i prometa mlijeka i mliječnih proizvoda, 2005., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
-
17.Kalit, Samir; Havranek, Jasmina; Kapš, Miroslav; Perko, Bogdan; Čubrić-Čurik, VlatkaProteolysis and optimal ripening time of Tounj cheese // International Dairy Journal, 15 (2005), 6-9; 619-624 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
18.Samaržija, Dubravka; Kalit, Samir; Barač, Zdravko; Mirošević, Nikola; Maletić, Edi; Kordinator projekta: Havranek, JasminaKase und Wein Kroatiens, 2005. (podatak o recenziji nije dostupan, katalog).
-
19.Antunac, Neven; Samaržija, Dubravka; Mioč, Boro; Pecina, Marija; Pavić, Vesna; Barać, ZdravkoPhysiological threshold of somatic cell count in diagnosis of subclinical mastitis of Paška sheep. // Future of the Sheep and Goats Dairy Sector. Special Issue of the International Dairy Federation. / FIL-IDF (ur.).
Brisel: FIL-IDF, CIHEAM,, 2005. str. 198-200 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
20.Mamula, PetarViskozitet tekućeg jogurta, 2005., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
-
21.Samaržija, DubravkaZaštita autohtonih sireva, // Zbornik predavanja / zdravko Barač (ur.).
Zagreb: Hrvatski stočarski selekcijski centar, 2005. str. 67-78 (pozvano predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), pregledni) -
22.Samaržija, Dubravka; Antunac, Neven; Pecina, Marija; Mioč, Boro; Havranek, Davor; Pavlović, IvoMineral value of Croatian artisanal hard sheep cheeses in terms of geographical indication // Milchwissenschaft milk science international, 60 (2005), 2; 158-161 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
23.Antunac, NevenZnačaj higijenske kvalitete mlijeka u proizvodnji sira // Zbornik predavanja / Mr. Zdravko Barać (ur.).
Zagreb: HLAD-Papirna konfekcija, Pluska, 2005. str. (41-58) (predavanje, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
24.Džidić, Alen; Kapš, Miroslav; Bruckmaier, RupertUtjecaj morfologija vimena na parametre muznosti tijekom strojne mužnje križanaca Istarske ovce // Special issue of the International Dairy Federation 0501/part 3: Future of the sheep and goats dairy sector
Brisel: International Dairy Federation, 2005. str. 189-190 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
25.Bašić, ZoranStatistička analiza parametara muznosti pri strojnoj mužnji koza, 2005., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
-
26.Zamberlin, Šimun; Antunac, Neven; Samaržija, Dubravka; Horvat, Iva; Mikulec, Nataša; Kuliš, ZrinkaOsiguranje kvalitete rezultata analiza analitičkih mljekarskih laboratorija // Mljekarstvo, 55 (2005), 2; 139-153 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
27.Pavić, Vesna; Mioč, Boro; Barać, Zdravko; Vnučec, Ivan; Sušić, Velimir; Antunac, Neven; Samaržija, DubravkaVanjština paške ovce // Stočarstvo : časopis za unapređenje stočarstva, 59 (2005), 2; 83-90 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
28.Pandek, Kristijan; Mioč, Boro; Barać, Zdravko; Pavić, Vesna; Antunac, Neven; Prpić, ZvonimirMliječnost nekih pasmina ovaca u Hrvatskoj // Mljekarstvo, 55 (2005), 1; 5-14 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
29.Prpić, Zvonimir; Pavić, Vesna; Mioč, Boro; Antunac, Neven; Samaržija, Dubravka; Barać, ZdravkoUtjecaj genotipa na proizvodnju i kakvoću ovčjeg mlijeka na otoku Cresu // Zbornik radova / XL. znanstveni skup hrvatskih agronoma s međunarodnim sudjelovanjen / Kovačević, Vlado ; Jovanovac, Sonja (ur.).
Osijek: Poljoprivredni fakultet Svučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku, 2005. str. 615-616 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
30.Čubrić Čurik, VlatkaGenetski polimorfizam proteina mlijeka ovaca, 2005., magistarski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
-
31.Samaržija, DubravkaAutohtoni paški sir // Zbornik sažetaka 36. hrvatskog simpozija mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudijelovanjem
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2004. str. 7-9 (plenarno, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
32.Cvetković, DamirPogon i oprema za proizvodnju tounjskog sira, 2004., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
-
33.Samaržija, Dubravka; Antunac, Neven; Havranek, Jasmina; Pecina, Marija; Mioč, Boro; Pavić, Vesna: Barač, ZdravkoAutohtoni (tradicionalni) paški sir, 2004. (podatak o recenziji nije dostupan, elaborat/studija).
-
34.Kalit, Samir; Havranek, Jasmina; Čubrić Čurik, VlatkaImprovement of quality of sheep cheese on Adriatic coast // Sustainable utilization of indigenous plant and animal genetic resources in the mediterranean region / Pehar, Jakov (ur.).
Mostar: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2004. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
35.Samaržija, DubravkaMikrobiološke pogreške ovčjih sireva koji se na tradicionalan način proizvode od sirovog mlijeka. // Zbornik predavanja / Zdravko Barač (ur.).
Poreč, Hrvatska: Hrvatski stočarski selekcijski centar, 2004. str. 70-78 (pozvano predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), pregledni) -
36.Samaržija, DubravkaAutohtoni paški sir // Zbornik sažetaka, / Ljubica Tratnik (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2004. str. 7-9 (plenarno, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
37.Mikulec, Nataša; Zamberlin, Šimun; Horvat, Iva; Kuliš, Zrinka; Samaržija, Dubravka; Antunac, NevenValidacija metode protočne citometrije za određivanje ukupnog broja bakterija u mlijeku // 36. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem : zbornik sažetaka / Tratnik, Ljubica (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2004. str. 29-29 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, stručni) -
38.Kalit, Samir; Havranek, Jasmina; Kapš, Miroslav; Cvetković, Ivan; Čubrić Čurik, VlatkaPrimjena sanitacijskih sredstava bez ispiranja i ostataka u proizvodnji mlijeka // 36. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem / Tratnik, Ljubica (ur.).
Lovran: Hrvatska mljekarska udruga, 2004. str. 18-19 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, stručni) -
39.Zamberlin, Šimun; Kuliš, Zrinka; Horvat, Iva; Mikulec, Nataša; Antunac, Neven; Samaržija, DubravkaOsiguranje kvalitete rezultata analiza i organizacija međulaboratorijskih provjera // 36. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem : zbornik sažetaka / Tratnik, Ljubica (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2004. str. 27-27 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, stručni) -
40.Mikulec, Nataša; Samaržija, Dubravka; Antunac, Neven; Zamberlin, Šimun; Kuliš, Zrinka; Horvat, IvaParametri validacije instrumentalne metode za utvrđivanje ukupnog broja bakterija u mlijeku // Mljekarstvo, 54 (2004), 4; 299-314 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, stručni)
-
41.Antunac, Neven; Samaržija, Dubravka; Pecina, Marija; Havranek, Jasmina; Mioč, BoroKvaliteta mlijeka paških ovaca // 36. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem. Zbornik sažetaka. / Hrvatska mljekarska udruga (ur.).
Zagreb, 2004. str. 25-27 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
42.Havranek, JasminaIstraživanje i razvoj tehnologija proizvodnje autohtonih sireva na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima // Inovacijsko žarište, 1 (2004), 4. (podatak o recenziji nije dostupan, prikaz, ostalo)
-
43.Baumung, Roswitha; Čubrić Čurik, Vlatka; Schwend, Katharina; Achmann, Roland; Soelkner, JohannGenetic differentiation of autochthonous Austrian sheep breeds // 29th International Conference on Animal Genetics, ISAG 2004/Tokyo / Yoshiyuki Sasaki (ur.).
Tokyo: ISAG : Japanese Society of Animal Breeding and Genetics, 2004. str. 108-108 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
44.Antunac, Neven; Samaržija, Dubravka; Mioč, Boro; Pecina, Marija; Pavić, Vesna; Barać, ZdravkoPhysiological threshold of somatic cell count in diagnosis of subclinical mastitis of Paška sheep. // The future of the Sheep and Goat Dairy Sectors. International Symposium. / CIHEAM, FIL-IDF, FAO, CIRVAL, ICAR, EAAP, (ur.).
Zaragoza: International Centre for Advanced Mediterannean Agronomic Studies, 2004. (poster, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
45.Dolenčić, IvaProizvodnja zagrebačkog sušenog sira, 2004., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
-
46.Jerković, SašaProizvodnja i potrošnja mlijeka i mliječnih proizvoda u Hrvatskoj, 2004., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
-
47.Prpić, ZvonimirProizvodnja Krčkog sira, 2004., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
-
48.Havranek, JasminaVitamini u mlijeku // Mljekarstvo, 54 (2004), 2; 89-90 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, stručni)
-
49.Kalit, Samir; Lukač-Havranek, Jasmina; Kapš, Miroslav; Perko, Bogdan; Čubrić-Čurik, VlatkaOptimal ripening time of Tounj cheese according to proteolysis and sensorial quality // Ripening Characterization and Technology
Prag: IDF, 2004. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
50.Radman, Marija; Kovačić, Damir; Kalit, Samir; Havranek, Jasmina; Kraljičković, JosipMarketing autohtonog suhog sira zagrebačke okolice // Mljekarstvo, 54 (2004), 2; 93-107 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
51.Kalit, SamirProizvodnja sira u uvjetima kišne godine // Šesto savjetovanje uzgajivača ovaca i koza u Republici Hrvatskoj / Barać, Zdravko (ur.).
Poreč: HLAD, papirna konfekcija, 2004. str. 39-49 (pozvano predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
52.Samaržija, Dubravka; Antunac, Neven; Pogačić, Tomislav; Sikora, SanjaUtvrđivanje ukupnog broja bakterija u sirovom mlijeku metodom protočne citometrije // Mljekarstvo, 54 (2004), 1; 39-51 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
53.Samaržija, DubravkaMikrobiološke pogreške ovčjih sireva koji se na tradicionalan način proizvode od sirovog mlijeka // Šesto savjetovanje uzgajivača ovaca i koza u Republici Hrvatskoj i Peta izložba hrvatskih ovčjih i kozjih sireva. Zbornik predavanja / HSC (ur.).
Zagreb: HLAD-Pluska, 2004. str. 70-78 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
54.Mioč, Boro; Pavić, Vesna; Havranek, Davor; Vnučec, IvanČimbenici proizvodnosti i kemijskog sastava ovčjeg mlijeka // Stočarstvo : časopis za unapređenje stočarstva, 58 (2004), 2; 103-115 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
55.Kalit, Samir; Havranek, Jasmina; Kapš, Miroslav; Perko, Bogdan; Čubrić-Čurik, VlatkaEffects of somatic cell counts (SCC) on cheesemilk composition and yield efficiency of artisanal Tounj cheese // Milchwissenschaft, 59 (2004), 11-12; 612-615 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
56.Gojun, ŽeljkoPročišćavanje otpadnih voda u "Lura" d.d. tvornici Bjelovar, 2003., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
-
57.Havranek, JasminaSIR tradicija i običaji // SIR tradicija i običaji / Obad, Željko (ur.).
Zagreb: Pučko otvoreno učilište Zagreb, 2003. -
58.Havranek , Jasmina; Rupić, VlatkoMlijeko od farme do mljekare. Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2003 (Udžbenik)
-
59.Kalit, Samir; Lukač-Havranek, Jasmina; Kapš, Miroslav; Perko, Bogdan; Čubrić-Čurik, VlatkaEffects of somatic cell counts (SCC) on cheesemilk composition and yield efficiency of artisan˘s Tounj cheese // Milk & dairy products
Portorož: Biotehnical Faculty, Zootehnical Department, 2003. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
60.Dražetić, Dražeta; Antunac, Neven; Samaržija, Dubravka; Kalit, SamirKvaliteta mlijeka na pojedinim otkupnim područjima u Republici Hrvatskoj // Mljekarstvo, 53 (2003), 3; 227-234 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
61.Prpić, Zvonimir; Kalit, Samir; Lukač-Havranek, Jasmina; Štimac, Mihovil; Jerković, SašaKrčki sir // Mljekarstvo, 53 (2003), 3; 175-194 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
62.Štimac, Mihovil; Kalit, Samir; Lukač-Havranek, Jasmina; Brajan, Mladen; Prpić, ZvonimirTehnologija proizvodnje i zaštita autohtonih sireva na području Primorsko-goranske županije // Peto savjetovanje uzgajivača ovaca i koza u Republici Hrvatskoj : zbornik predavanja / Barać, Zdravko (ur.).
Zagreb: Hrvatski stočarski selekcijski centar, 2003. str. 48-73 (pozvano predavanje, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
63.Kalit, SamirNajčešće pogreške u tehnologiji proizvodnje autohtonih sireva na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima (OPG). // Zbornik predavanja. "Peto savjetovanje uzgajivača ovaca i koza u Republici Hrvatskoj" / Barač, Zdravko (ur.).
Opatija: HLAD - Papirna konfekcija, Pluska, 2003. str. 63-73 (pozvano predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
64.Samaržija, Dubravka; Antunac, Neven; Pecina, Marija; Havranek, Jasmina; Pavlović, IvoMineral value of artisanal cheeses produced from raw sheep milk in the Mediterranean area of Croatia // Milk and Dairy products, Eurpean Dairy Congress 03 Book of Abstracts / Biotechnical Faculty University of Ljubljana (ur.).
Ljubljana: Academic Press, 2003. str. 90-90 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
65.Antunac, NevenSomatske stanice u ovčjem i kozjem mlijeku // Zbornik predavanja / Barać, Zdravko (ur.).
Opatija: HLAD, 2003. str. 83-93 (pozvano predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
66.Kalit, SamirBiokemijske promjene Tounjskog sira tijekom zrenja, 2003., doktorska disertacija, Agronomski fakultet, Zagreb
-
67.Čačić, Zrinka; Kalit, Samir; Antunac, Neven; Čačić, MatoSomatske stanice i čimbenici koji utječu na njihov broj u mlijeku // Mljekarstvo: proizvodnja, proučavanje i tehnologija mlijeka i mliječnih proizvoda, 53 (2003), 1; 23-36 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
68.Samaržija, DubravkaPrepoznatljivost autohtonih mliječnih proizvoda na tržištu // Četvrto savjetovanje uzgajivača ovaca i koza u Republici Hrvatskoj i Treća izložba hrvatskih i kozjih sireva / Barač, Zdravko (ur.).
Zagreb: HLAD-Pluska, 2003. str. 57-63 (pozvano predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), pregledni) -
69.Samaržija, Dubravka; Antunac, Neven; Pecina, Marija; Havranek, JasminaQuality of artisanal hard cheeses produced in the Mediterranean area of Croatia // Milchwissenschaft, 58 (2003), 1/2; 43-46 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
70.Samaržija, Dubravka, Antunac, Neven, Havranek, Jasmina, Kalit, Samir, Pecina, Marija.Quality of farmhouse hard cheeses made from raw sheep´s milk. // Zbornik sažetaka 35. Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudijelovanjem. / Ljubica Tratnik (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2002. str. 63-63 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
71.Samaržija, DubravkaPrepoznatljivost autohtonih mliječnih proizvoda na tržištu. // Zbornik predavanja / Zdravko Barač (ur.).
Zagreb: Hlad, Pluska, 2002. str. 57-63 (pozvano predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
72.Samaržija, Dubravka; Antunac, Neven(2002): Oznake kvalitete: izvornost (PDO) zemljopisno podrijetlo (PGI) i garantirano tradicijski specijalitet (TSG) u socijalnoj i gospodarskoj zaštiti tradicionalne proizvodnje sira // 35. Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem, Zbornik sažetaka / Tratnik Ljubica (ur.).
Zagreb: Hlad, 2002. str. 41-42 (plenarno, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
73.Mioč, Boro; Antunac, Neven; Pavić, Vesna; Samaržija, Dubravka; Barać, Zdravko; Bradić, MartinaProizvodnja i kemijski sastav mlijeka creskih ovaca // Zbornik sažetaka
Lovran: Hrvatska mljekarska udruga, 2002. (poster, sažetak, znanstveni) -
74.Antunac, Neven; Mioč, Boro; Pavić, Vesna; Lukač Havranek, Jasmina; Samaržija, DubravkaThe effect of stage of lactation on milk quantity and number of somatic cells in sheep milk. // Milchwissenschaft, 57 (2002), 6; 310-311 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
75.Samaržija, Dubravka; Antunac, Neven; Havranek, Jasmina; Kalit, Samir; Pecina, MarijaKvaliteta tradicionalnih sireva proizvedenih od sirovog ovčjeg mlijeka // Zbornik sažetaka / Tratnik, Ljubica (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2002. str. 63-63 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
76.Samaržija, Dubravka; Antunac, NevenOznaka kvalitete: izvornost (PDO), zemljopisno podrijetlo (PGI)i garantirano tradicijski specijalitet (TSG) u socijalnoj i gospodarskoj zaštiti tradicionalne proizvodnje sira // Zbornik sažetaka / Tratnik, Ljubica (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2002. str. 41-42 (plenarno, sažetak, pregledni) -
77.Antunac, NevenZnačaj kvalitete ovčjeg i kozjeg mlijeka u preradi // Zbornik radova "Četvrtog savjetovanja uzgajivača ovaca i koza u Republici Hrvatskoj" / Barać Zdravko (ur.).
Lahti, 2002. str. 37-46 (pozvano predavanje, sažetak, pregledni) -
78.Lukač-Havranek, Jasmina; Kalit, Samir; Čubrič Čurik, VlatkaInfluence of raw milk on dairy products quality control // China Dairy Science and Technology Conference Proceedings
Peking, 2002. str. 36-39 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), pregledni) -
79.Samaržija, Dubravka; Antunac, NevenOznaka kvalitete: izvornosti(PDO), zemljopisno podrijetlo (PGO)i garantirano tradicijski specijalitet(TSG)u socijalnoj i gospodarstvenoj zaštiti tradicionalne proizvodnje sira // Mljekarstvo, 52 (2002), 4; 279-290 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)
-
80.Kalit, Samir; Lukač-Havranek, Jasmina; Čubrič Čurik, VlatkaPlazmin: indogena proteinaza mlijeka // Mljeakarstvo: proizvodnja, proučavanje i tehnologija mlijeka i mliječnih proizvoda, 52 (2002), 3; 191-206 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)
-
81.Pavić, Vesna; Antunac, Neven; Mioč, Boro; Ivanković, Ante; Lukač-Havranek, JasminaInfluence of stage of lactation on chemical composition and physical properties of sheep milk // Czech journal of animal science, 47 (2002), 2; 80-84 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)