Pregled po projektu: 0113006
Pronađeno 40 radova
-
1.Hasenay, Damir; Šeruga, MarijanThe growth kinetics and properties of potentiodynamically formed thin oxide films on aluminium in citric acid solutions // Journal of Applied Electrochemistry, 37 (2007), 9; 1001-1008 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
2.Jakobek, Lidija; Šeruga, Marijan; Medvidović-Kosanović, Martina; Novak, IvanaAnthocyanin content and antioxidant activity of various red fruit juices // Deutsche Lebensmittel-Rundshau, 103 (2007), 2; 58-64 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
3.Jakobek, Lidija; Šeruga, Marijan; Medvidović-Kosanović, Martina; Novak, IvanaAntioxidant activity and polyphenols of Aronia in comparison to other berry species // Zbornik sažetaka 2. međunarodnog i 19. hrvatskog Kongresa tehnologa za posliježetvenu tehnologiju "Zrnko 06"
Tuheljske Toplice, Hrvatska, 2006. (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
4.Šeruga, Marijan; Laslavić, BelitaAluminium Content of Fruit Juices and Tea Beverages // Deutsche Lebensmittel-Rundschau, 102 (2006), 9; 435-441 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
5.Gašo-Sokač, Dajana; Šimunić Valentina; Kovač SpomenkaANTIOKSIDACIJSKA AKTIVNOST ANTOCIJANINA IZOLIRANIH IZ PET RAZLIČITIH SORTI VIŠANJA // Knjiga sažetaka XIX. hrvatskog skupa kemičara i kemijskih inženjera / Škare, Danko (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 2005. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
6.Gašo-Sokač, Dajana; Šimunić Valentina; Kovač SpomenkaIZOLACIJA SILIMARINA IZ SJEMENA SIKAVICE (Silybum marianum) I ODREĐIVANJE NJEGOVE ANTIOKSIDACIJSKE AKTIVNOSTI // Knjiga sažetaka XIX. hrvatskog skupa kemičara i kemijskih inženjera / Škare, Danko (ur.).
Zagreb: Hrvatsko kemijsko društvo ; Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa, 2005. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
7.Šimunić ValentinaIzolacija i svojstva antocijanina iz različitih sorti višanja, 2005., magistarski rad, Prirodoslovno matematički fakultet, Zagreb
-
8.Šeruga, Bernarda; Budžaki, Sandra; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Šeruga, MarijanEffect of Temperature and Composition on ThermalConductivity of “ Mlinci” Dough // Czech journal of food sciences, 23 (2005), 4; 152-158 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
9.Smuk, AdrijanaElektrokemijsko ponašanje aluminija u model otopinama limunske kiseline i prirodnih antocijanina, 2005., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
10.Hasenay, Damir; Šeruga, Marijan; Jakobek, Lidija; Medvidović, MartinaThe influence of citrate and fluoride ions on dissolution kinetics of aluminium rotating disc electrode // Knjiga sažetaka XIX. hrvatskog skupa kemičara i kemijskih inženjera / Škare, Danko (ur.).
Zagreb: Hrvatsko kemijsko društvo ; Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa, 2005. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
11.Jakobek, Lidija; Šeruga, MarijanOdređivanje flavonola u voću HPLC-metodom // Knjiga sažetaka XIX. hrvatskog skupa kemičara i kemijskih inženjera / Škare, Danko (ur.).
Zagreb: Hrvatsko kemijsko društvo ; Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa, 2005. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
12.Medvidović, Martina; Šeruga, MarijanElektrokemijska svojstva rutina // Sažetci XIX. Hrvatskog skupa kemičara i kemijskih inženjera / Rapić, Vladimir ; Rogošić, Marko (ur.).
Zagreb: HDKI / HKD, 2005. (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
13.Šimunić, Valentina; Kovač, Spomenka; Gašo-Sokač, Dajana; Pfannhauser, Werner; Murkovic, MichaelDetermination of Anthocyanins in Four Croatian Cultivars of Sour Cherries (Prunus Cerasus) // European food research and technology, 220 (2005), 575-578 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
14.Šimunić, Valentina; Kovač, Spomenka; Gašo-Sokač, DajanaAnthocyanins Profile of Five Different Cultivars of Sour Cherries (Prunus Cerasus) // Book of abstracts of 2nd Central European Meeting 5th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists, and Nutritionists / Karlović, Damir (ur.).
Zagreb: Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Society, 2004. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
15.Jakobek, Lidija; Šeruga, MarijanCharacterization of anthocyanins in fruit juices by HPLC method // Book of abstracts of 2nd Central European Meeting 5th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists, and Nutritionists / Karlović, Damir (ur.).
Zagreb: Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Society, 2004. (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
16.Šeruga, Marijan; Hasenay, DamirEIS study of passive oxide films on aluminium in citric acid solutions // Book of Abstracts / 55th Annual Meeting of the International Society of Electrochemistry
Solun: International Society of Electrochemistry, 2004. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
17.Gašo-Sokač, Dajana; Kovač, Spomenka; Šimunić, Valentina; Šeper, ZlatiborIzolacija i karakterizacija ulja i silimarina iz sjemena biljke sikavice (Sylibum marianum) // Knjiga sažetaka 11. Ružičkini dani
Vukovar, Hrvatska, 2004. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
18.Šimunić, Valentina; Kovač, Spomenka; Lepeduš, Hrvoje; Gašo-Sokač, DajanaUtjecaj antocijanina na ukupnu aktivnost gvajacilnih peroksidaza // Knjiga sažetaka 11. Ružičkini dani
Vukovar, Hrvatska, 2004. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
19.Hasenay, Damir; Šeruga, MarijanStudij kinetike rasta oksidnih filmova na aluminiju u otopinama limunske kiseline // Zbornik radova / 3. hrvatski simpozij o elektrokemiji / Gojo, Miroslav (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 2004. str. 73-76 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
20.Berković, Katarina; Kovač, Spomenka; Vorkapić-Furač, JasnaNatural compounds as environmentally friendly corrosion inhibitors of aluminium // Acta Alimentaria, 33 (2004), 3; 237-247 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
21.Kallay, Nikola; Kovačević, Davor; Čop, Ana; Medvidović, MartinaInner Layer Capacitor at the Solid/Liquid Interface // Croatica chemica acta, 77 (2004), (1-2); 243-249 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
22.Delonga, Karmela; Dragović-Uzelac, Verica; Mrkić, Vlatka; Kovač, Spomenka; Vorkapić-Furač, JasnaVariation in glucosinolates composition and relationship between aliphatic and indole glucosinolates in cruciferous vegetables // Current Studies of Biotechnology, Vol. III - Food / Kniewald, Zlatko (ur.).
Zagreb: Hrvatsko Društvo za Biotehnologiju ; Medicinska naklada, 2003. str. 209-218 -
23.Hasenay, DamirAnodni procesi na aluminiju u otopinama limunske kiseline, 2003., doktorska disertacija, Prirodoslovno-matematički fakultet, Zagreb
-
24.Majerić Elenkov, Maja; Šepac, Dragan; Šunjić, Vitomir; Hameršak, Zdenko; Gašo-Sokač, Dajana; Kovač, SpomenkaBenzodiazepines - widely used sedatives as a source of chiral ligands for catalytic asymmetric reactions and templates for novel amino acid synthesis // Book of Abstract
Zagreb: ESOC, 2003. str. P1-36 (poster, sažetak, znanstveni) -
25.Dragović-Uzelac, Verica; Mrkić, Vlatka; Delonga, Karmela; Kovač, Spomenka; Vorkapić-Furač, JasnaVariation in glucosinolates composition and relationship between aliphatic and indole glucosinolates in cruciferous vegetables // Biotechnology and Food, knjiga zažetaka / Kniewald, Zlatko (ur.).
Zagreb: Hrvatsko Društvo za Biotehnologiju, 2003. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni)