Pregled po projektu: 0113003
Pronađeno 112 radova
Prikaz po CROSBI kategorijama
-
1.Adam Perl, Marija; Perl, Antonija; Lukić, MarkoPrehrana bolesnika s dekubitusom // Dekubitus : etiologija, profilaksa i liječenje / Hančević, Janko (ur.).
Zagreb: Medicinska naklada, 2003. -
2.Adam Perl, Marija; Perl, AntonijaDijetalna prehrana u dijabetičara // Dijabetičko stopalo / Hančević, Janko ; Coce, Franjo ; Božikov, Velimir (ur.).
Zagreb: Medicinska naklada, 2002. str. 263-280 -
1.Mandić, Milena L; Perl Pirički, AntonijaOsnove senzorske procjene hrane / Mandić, Milena L (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2006 -
1.Halt, Marija; Lenart, Lidija; Pavlović, HrvojeZadaci za vježbe iz Opće mikrobiologije, II. dio / Halt, Marija (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2006 -
2.Halt, Marija; Lenart, Lidija; Pavlović, HrvojeZadaci za vježbe iz Opće mikrobiologije, I. dio / Halt, Marija (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2006 -
3.Adam Perl, Marija; Mandić, Milena, L.; Perl, AntonijaOsnove dijetoterapije / Adam Perl, Marija (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2004 -
4.Mandić, Milena L.Znanost o prehrani-Hrana i prehrana u čuvanju zdravlja
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2003 -
5.Klapec, TomislavOsnove toksikologije s toksikologijom hrane / Klapec, Tomislav (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Osijek, 2002 -
1.Kenjerić, Daniela; Primorac, Ljiljana; Mandić, Milena L.; Bubalo Dragan; Perl Pirički, Antonija; Flanjak, IvanaDalmatian sage (Salvia officinalis L.) honey characterization // Deutsche Lebensmittel-Rundschau, 102 (2006), 10; 479-484 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
2.Mandić, Milena L.; Primorac, Ljiljana; Kenjerić, Daniela; Bubalo, Dragan; Perl, Antonija; Flanjak, IvanaCharacterisation of oak mistletoe and common thistle honeys by physicochemical, sensory and melissopalynology parameters // Deutsche Lebensmittel-Rundschau, 102 (2006), 6; 245-249 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
3.Pavlović, Hrvoje; Slačanac, Vedran; Hardi, Jovica; Halt, Marija; Kocevski, DraganaInhibitory effect of goat and cow milk fermented by Bifidobacterium longum on Serratia marcescens and Campylobacter jejuni // Czech journal of food sciences, 24 (2006), 4; 164-171 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
4.Mandić-Puljek, Mirna; Mandić, Milena L.; Perl, Antonija; Kenjerić, DanielaCalcium intake, food sources and seasonal variations in eastern Croatia // Collegium Antropologicum, 29 (2005), 2; 503-507 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
5.Halt, Marija; Klapec, TomislavMicrobial populations in medicinal and aromatic plants and herbal teas from Croatia // Italian Journal of Food Science, 17 (2005), 349-354 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
6.Slačanac, Vedran; Hardi, Jovica; Čuržik, Darko; Pavlović , Hrvoje; Jukić, MarkoProduction on antibacterial organic acids during the fermentation of goat and cow milk with Bifidobacterium longum BB-46 // Acta alimentaria, 34 (2005), 3; 277-285 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
7.Ćavar, Suzana; Klapec, Tomislav; Jurišić Grubešić, Renata; Valek, MarinaHigh exposure to arsenic from drinking water at several localities in eastern Croatia // Science of the total environment, 339 (2005), 1/3; 277-282 doi:10.1016/j.scitotenv.2004.12.013 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
8.Krstanović, Vinko; Klapec, Tomislav; Velić, Natalija; Milaković, ZlataContamination of malt barley and wheat by Fusarium graminearum and Fusarium culmorum from the crop years 2001-2003 in eastern Croatia // Microbiological Research, 160 (2005), 353-359 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
9.Halt, Marija; Klapec, Tomislav; Šubarić, Drago; Macura, Marija; Bačani, SnježanaFungal contamination of cookies and raw materials for their production in Croatia // Czech journal of food sciences, 22 (2004), 3; 95-98 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
10.Slačanac, Vedran; Hardi, Jovica; Pavlović, Hrvoje; Vuković, Dubravka; Čutić, VitomirInhibitory effect of goat and cow milk fermented by ABT-2 culture (Lactobacillus acidophilus La-5, Bifidobacterium lactis Bb-12 and Streptococcus thermopilus) on the growth of some uropathogenic Escherichia coli strains // Italian journal of food sciences, 16 (2004), 2; 227-237 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
11.Halt, Marija; Kovačević, Dragan; Pavlović, Hrvoje; Jukić, JasminkaContamination of pasta and the raw materials for its production with moulds of the genera Aspergillus // Czech journal of food sciences, 22 (2004), 2; 67-72 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
12.Klapec, Tomislav; Mandić, Milena L.; Grgić, Jerica; Primorac, Ljiljana; Perl, Antonija; Krstanović, VinkoSelenium in selected foods grown or purchased in eastern Croatia // Food Chemistry, 85 (2004), 3; 445-452 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
13.Milaković, Zlata; Bukvić, Željko; Parađiković, Nada; Šeput, Miranda; Krstanović, VinkoInfluence of Lumbripost mineral fertilizers on biogenesis of soil at sugar beet growing // Listy cukrovarnické a řepařské, 119 (2003), 11; 271-275 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
14.Primorac, Ljiljana; Mandić, Milena L.; Klapec, Tomislav; Folivarski, Koraljka; Perl, Antonija; Kenjerić, DanielaFat and fatty acids intake of adults in eastern Croatia // Nutrition Research, 23 (2003), 1453-1461 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
15.Perl, Antonija; Primorac, Ljiljana; Mandić, Milena L.; Klapec, Tomislav; Kenjerić, Daniela; Mandić, MirnaDietary fibre intake in eastern Croatia as determined by an enzymatic-gravimetric method in duplicated portions // European Food Research and Technology, 217 (2003), 3; 207-210 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
16.Ručević, Ivana; Perl, Antonija; Barišić Druško, Vladimira; Adam Perl, MarijaThe role of the low energy diet in Psoriasis Vulgaris treatment // Collegium Antropologicum, 27 (2003), S1; 41-48 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
1.Adam Perl, Marija; Perl, AntonijaRana i prehrana // Medix, 11 (2003), 51; 71-74 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
1.Hasenay, Damir; Koceva Komlenić, Daliborka; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Slačanac, Vedran; Jukić, MarkoInfluence of Acidification Type on pH Values and Total Titratable Acidity of Bread Dough During Fermentation // Proceedings of 3rd International Congress "Flour-Bread '05" and 5th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, University of J.J. Strossmayer in Osijek, 2006. str. 105-112 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
2.Koceva Komlenić, Daliborka; Hasenay, Damir; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jukić, Marko; Slačanac, Vedran; Krstanović, VinkoInfluence of Carboxy Methyl Cellulose Addition on Changes of pH Values and Total Titratable Acidity of Biological and Chemical Acidified Dough // Proceedings of 3rd International Congress "Flour-Bread '05" and 5th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, J.J. Strossmayer University of Osijek, 2006. str. 113-120 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
3.Bubalo, Dragan; Dražić, Marica Maja; Mandić, Milena L.; Kenjerić, Daniela; Kezić, NikolaBotaničko podrijetlo meda s područja jadranske regije // 41. hrvatski i 1. međunarodni znanstveni simpozij agronoma : zbornik radova = 41st Croatian and 1st International Symposium on Agriculture : proceedings / Jovanovac, Sanja ; Kovačević, Vlado (ur.).
Osijek: Poljoprivredni fakultet,, 2006. str. 549-550 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
4.Perl, Antonija; Mandić, Milena L; Primorac, Ljiljana; Kenjerić, Daniela; Adam Perl, MarijaDietary fibre and their food sources in nutrition of student population // Proceedings of 3rd International Congress FLOUR - BREAD `O5 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Josip Juraj Strossmayer University of Osijek, Faculty of Food Technology, 2006. str. 215-220 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
5.Lenart, Lidija; Lalić, Alojzije; Marić, VladimirInfluence of fertilization on physical, chemical and physiological properties of malting barley // PROCEEDINGS OF THE 30th EBC CONGRESS PRAGUE 2005 / Fachverlag Hans Carl (ur.).
Nürnberg, 2005. str. 111-116 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
6.Primorac, Ljiljana; Pitlik, Nada; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jukić, MarkoQuality parameters of certain bread types at Slavonian market // Proceedings of International Congress FLOUR - BREAD ´03 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology University of J.J. Strossmayer in Osijek, 2004. str. 230-236 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
7.Drokan, Blaženka; Primorac, Ljiljana; Erk, Zvonko; Pavličić, Zlatko; Mandić, Milena L.Utjecaj sirutke na volumen i poroznost kruha // Proceedings of International Congress FLOUR - BREAD ´03 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology University of J.J. Strossmayer, 2004. str. 218-223 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
8.Perl, Antonija; Mandić, Milena L.; Primorac, Ljiljana; Klapec, Tomislav; Kenjerić, DanielaŽitarice u prehrani odraslih s područja Istočne Hrvatske // Proceedings of International Congerss FLOUR - BREAD ´03 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology University of J.J. Strossmayer, 2004. str. 266-272 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
9.Krstanović, Vinko; Grujić, Olga; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Marić, VladimirResearch on possibilities of wheat malt production from Slavonian bread-wheat varieties // Proceedings of International Congress FLOUR-BREAD '03 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2004. str. 80-87 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
10.Koceva Komlenić, Daliborka; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Primorac, LjiljanaImpact of pectin and carboxymethylcelullose on sensory properties of pasta // Proceedings of the Euro Food Chem XII : Strategies for Safe Food / Eklund, T. ; De Brabander, H. ; Deaseleire, E. ; Dirinck, I. ; Ooghe, W. (ur.).
Briž: Koninklijke Vlaamse Chemische Vereniging, 2003. str. 276-279 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
11.Krstanović, Vinko; Velić, Natalija; Škrinjar, Ljubomir; Unbehend, Ljiljana; Velić, DarkoDistribution of Fusarium spc. in wheat over seasons 2001/02/03 in Slavonia // Proceedings of ICC 4th Croatian Congress of Cereal Tachnologists '03 / Ugarčić-Hardi, Ž. (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, 2003. str. 40-47 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
12.Klapec, Tomislav; Mandić, Milena L.The potential of selenium in giving foods disease preventing properties // Current Studies of Biotechnology. Vol. 3 : Food / Kniewald, Zlatko (ur.).
Zagreb: Hrvatsko Društvo za Biotehnologiju ; Medicinska naklada, 2003. str. 255-263 (plenarno, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
13.Mandić, Milena L; Primorac, Ljiljana; Kenjerić, Daniela; Perl, Antonija; Klapec, TomislavQuality of Croatian honeys and the new way of botanical origin identification // Integrated Systems for Agri-Food Production / Tucu, Dumitru ; Mnerie, Dumitru (ur.).
Temišvar: Editura Orizonturi Universitare, 2003. str. 19-22 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
14.Jakobek, Lidija; Šeruga, Marijan; Mandić, MilenaHPLC analysis of organic acids in fruit juices // Proceedings of 4th International Conference of PhD Students / Lehoczky, Laszlo ; Kalmar, Laszlo. (ur.).
Miskolc: University of Miskolc, Innovation and Technology Transfer Centre, 2003. str. 295-299 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
15.Čačić, Frane; Kenjerić, DanielaApplication of conductive polymer composite sensors on honey odour and botanic profiling // Proceedings of 4th International Conference of PhD Students / Lehoczky, Laszlo. Kalmar, Laszlo. (ur.).
Miskolc: University of Miskolc ; Innovation and Technology Transfer Centre, 2003. str. 201-205 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
16.Kenjerić, Daniela; Primorac, Ljiljana; Čačić, Frane; Perl, AntonijaHPLC flavonoid profiles and identification of unifloral honeys // Proceedings of 4th International Conference of PhD Students / Lehoczky, Laszlo ; Kalmar, Laszlo. (ur.).
Miskolc: University of Miskolc, Innovation and Technology Transfer Centre, 2003. str. 85-90 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
17.Perl, Antonija; Primorac, Ljiljana; Kenjerić, DanielaComparison of methods for determination of crude and dietary fibre // Proceedings of 4th International Conference of PhD Students / Lehoczky, Laszlo ; Kalmar, Laszlo (ur.).
Miskolc: University of Miskolc ; Innovation and Technology Transfer Centre, 2003. str. 339-344 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
18.Ugarčić-Hardi, Žaneta; Hackenberger, Dubravka; Halt, Marija; Sabo, Mirjana; Čota, AugustinInfluence of wheat straw addition on bakery product quality // Proceedings of International Congress Flour - bread ’ 01 = Brašno - kruh ’ 01 & 3rd Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology University of Josip Juraj Strossmayer, Department of Flour Production and Processing Technology, 2002. str. 122-128 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
19.Adam Perl, Marija; Perl, Antonija; Popović, NadjaEnteralna prehrana u Kliničkoj bolnici Osijek // Proceeding of the 4th Croatian Congres of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Tripalo, Branko (ur.).
Zagreb: Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb, 2002. str. 573-580 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
1.Perl Pirički, Antonija; Adam Perl, MarijaPrehrana i cijeljenje rane // Rane - postupci liječenja
Zagreb, 2006. (pozvano predavanje, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
2.Mandić, Mirna; Perl, Antonija; Kenjerić, Daniela; Šatalić, ZvonimirCalcium nutrition and osteoporosis // Proceedings of 4th International Conference of PhD Students / Lehoczky, Laszlo ; Kalmar, Laszlo. (ur.).
Miskolc: University of Miskolc, Innovation and Technology Transfer Centre, 2003. str. 165-170 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
1.Primorac, Ljiljana; Mandić, L. Milena; Perl, Antonija; Kenjerić, DanielaQuality evaluation of honey from Osijek market // Proceedings of the 2nd Central European Meeting and 5th Croatian Congress of Food Technologists, Biotehnologists and Nutritionists / Karlović, Damir (ur.).
Zagreb: Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Society, 2005. str. 270-274 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), ostalo) -
1.Primorac, Ljiljana; Bubalo, Dragan; Kenjerić, Daniela; Perl-Pirički, Antonija; Flanjak, Ivana; Mandić, Milena L.Pollen spectrum and physicochemical attributes of Croatian Mediterranean multiforal honeys // Proceedings of the Second European Conference of Apidology EurBee / Vesely, Vladimir ; Vořechovská, Marcela ; Titěra, Dalibor (ur.).
Prag: Bee Research Institute Dol, CZ, 2006. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
2.Perl Pirički, Antonija, Gajari, Davorka; Primorac, Ljiljana; Penava, Lenka; Gajari, Aleksandra; Mandić, Milena L; Flanjak, IvanaRazvoj i ocjena nove aromatizirane vode // Book of Abstract, agroTECH savjetovanje o proizvodnji i preradi hrane sa međunarodnim učešćem
Gradačac, 2006. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
3.Ćavar, Suzana; Klapec, Tomislav; Milić, MarijaDetermination of urinary arsenic and selenium among residents in eastern Croatia // Abstracts of the EUROTOX 2006/6 CTDC Congress — 43rd Congress of the European Societies of Toxicology & 6th Congress of Toxicology in Developing Countries ; u: Toxicology Letters 164 (2006) (S1) S1-S324 ; P14-20 / Kniewald, Jasna (ur.).
Cavtat, Hrvatska: Elsevier, 2006. str. S196-S196 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
4.Čačić, Frane; Mannino, Saverio; Benedetti, Simonna; Primorac, Ljiljana; Kenjerić, Daniela; Perl Pirički, AntonijaDetermination of Botanical and Geographical Honey origin by Electronic nose // Proceedings of the Second European Conference of Apidology 2006 / Vesely, Vladimir ; Titera, Dalibor (ur.).
Prag: Bee Research Institute Dol, 2006. (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
5.Kenjerić, Daniela; Primorac, Ljiljana; Mandić-Puljek, Mirna; Perl, Antonija; Mandić, Milena LVitamins intake in Eastern Croatian adults estimated by 24-hours recall // Program & Abstracts, 6th International Conference on Dietary Assessment Methods / Heitmann, Berit L. (ur.).
Kopenhagen: Diet Research Foundation, 2006. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
6.Perl, Antonija; Primorac, Ljiljana; Mandić, Milena L; Kenjerić, DanielaDifferences in dietary intake among Croatian adults with relationship to overweight status // Program & Abstracts, 6th International Conference on Dietary Assessment Methods / Heitmann, Berit L. (ur.).
Kopenhagen: Diet Research Foundation, 2006. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
7.Koceva Komlenić, Daliborka; Hasenay, Damir; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jukić, Marko; Krstanović, VinkoUtjecaj dodatka karboksimetilceluloze na pH vrijednost i titracijsku kiselost biološki i kemijski zakiseljenog tijesta tijekom fermentacije // Zbornik sazetaka 3. međunarodnog kongresa i 5. hrvatskog kongresa tehnologa proizvodnje i prerade brašna BRASNO-KRUH '05 / Ugarčić-Hardi, Ž. (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2005. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
8.Halt, Marija; Pavlović, Hrvoje; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jukić, JasminkaIspitivanje stupnja onečišćenja pšenice i brašna plijesnima vrste Aspergillus flavus i A. albus // Zbornik sazetaka 3. međunarodnog kongresa i 5. hrvatskog kongresa tehnologa proizvodnje i prerade brašna BRASNO-KRUH '05 / Ugarčić-Hardi, Ž. (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2005. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
9.Perl, Antonija; Mandić, Milena L.; Primorac, Ljiljana; Kenjerić, Daniela; Adam Perl, MarijaPrehrambena vlakna i njihovi izvori u prehrani studentske populacije // Abstract Book International Congress FLOUR - BREAD ´05 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology University of J.J. Strossmayer in Osijek, 2005. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
10.Vladimir-Knežević, Sanda; Ćavar, Suzana; Klapec, Tomislav; Jurišić Grubešić, RenataOdređivanje makro i mikroelemenata u pripravcima ploda vrste Morinda citrifolia L. (Rubiaceae) // Treći hrvatski kongres farmacije : Knjiga sažetaka / Zorc, Branka (ur.).
Zagreb: Farmaceutsko-biokemijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2005. str. 242-242 (poster, domaća recenzija, sažetak, stručni) -
11.Lenart, Lidija; Lalić, Alojzije; Marić, V.Influence of fertilization on physical, chemical and physiological properties of malting barley // 30 International Congress of the European Brewery Convention Programme
Prag, Češka Republika: European Brewery Convention, 2005. str. 51-51 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
12.Primorac, Ljiljana; Mandić, Milena L.; Perl, Antonija; Kenjerić, DanielaQuality Evaluation of Honey from Osijek Market // Book of Abstracts 2nd Central European Meeting 5th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionsts / Karlović, Damir (ur.).
Zagreb: Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionsts Society, 2004. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
13.Nedić Tiban, Nela; Kopjar, Mirela; Babić, Jurislav; Kenjerić, DanijelaSome quality parameters of selected Croatian honeys // Programme and Book of Abstracts / Banati, Diana ; Farkas, Jozsef ; Gelencser, Eva (ur.).
Budimpešta: Central Food Research Institute, Complex Committee on Food Science of the Hungarian Academy of Sciences, 2004. str. 114-114 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
14.Adam Perl, Marija; Lukić, Marko; Perl, Antonija; Pirički, Željko; Kuti, JadrankaAlergija na hranu // Knjiga sažetaka / 11. Ružičkini dani / Piližota, Vlasta (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 2004. str. 18-18 (poster, domaća recenzija, sažetak, stručni) -
15.Primorac, LjiljanaSigurnost i kvaliteta hrane // Knjiga sažetaka / 11. Ružičkini dani / Piližota, Vlasta (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa: HDKI, 2004. str. 4-4 (pozvano predavanje, domaća recenzija, sažetak, stručni) -
16.Lukić, Marko; Adam Perl, Marija; Perl, Antonija; Pirički, Željko; Kuti, Jadranka; Lukić, AnaDijetoterapija bolesnika s uričnim artritisom bezpurinskom dijetom // Knjiga sažetaka / 11. Ružičkini dani / Piližota, Vlasta (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa: HDKI, 2004. str. 19-19 (poster, domaća recenzija, sažetak, stručni) -
17.Mandić, Milena L.; Primorac, Ljiljana; Perl, Antonija; Mandić, Mirna; Kenjerić, DanielaObesity and calcium intake in Croatia // International Journal of Obesity and related metabolic disorders / Atkinson, Richard L. ; Macdonald, Ian (ur.).
London : Delhi: Nature Publishing Group, 2004. str. 170-170 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
18.Perl, Antonija; Mandić, Milena L.; Adam Perl, Marija; Primorac, Ljiljana; Kenjerić, DanielaEating patterns and obesity in Croatian adults // International Journal of Obesity and related metabolic disorders / Atkinson, Richard L. ; Macdonald, Ian (ur.).
London : Delhi: Nature Publishing Group, 2004. str. 171-171 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
19.Mandić, Milena L.; Kenjerić, Daniela; Primorac, Ljiljana; Bubalo, Dragan; Perl, AntonijaPollen analysis and phenolic profile of some Mediterranean types of honey // Programme and Book of Abstracts / Banati, Diana ; Farkas, Jozsef ; Gelencser, Eva (ur.).
Budimpešta: Central Food Research Institute, Complex Committee on Food Science of the Hungarian Academy of Sciences, 2004. str. 112-112 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
20.Primorac, Ljiljana; Pitlik, Nada; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jukić, MarkoParametri kvalitete nekih vrsta kruha na tržištu Slavonije // Abstract Book International Congress FLOUR - BREAD ´03 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology University of J.J. Strossmayer in Osijek, 2003. str. 65-65 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
21.Halt, Marija; Pavlović, Hrvoje; Jukić, JasminkaMikotoksikogene plijesni u brašnu // Abstract book / International Congress Flour - Bread '03 [and] 4th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2003. str. 39-39 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
22.Drokan, Blaženka; Primorac, Ljiljana; Erk, Zvonko; Pavlačić, Zlatko; Mandić, Milena L.Utjecaj sirutke na volumen i poroznost kruha // Abstract Book International Congress FLOUR - BREAD ´03 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology University of J.J. Strossmayer in Osijek, 2003. (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
23.Perl, Antonija; Madić, Milena L.; Primorac, Ljiljana; Klapec, Tomislav; Kenjerić, DanielaŽitarice u prehrani odraslih s područja Istočne Hrvatske // Abstract Book International Congress FLOUR - BREAD ´03 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology University of J.J. Strossmayer in Osijek, 2003. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
24.Kenjerić, Daniela; Mandić, Milena L.; Primorac, Ljiljana; Klapec, Tomislav; Perl, AntonijaHoney as a natural source of flavonoid antioxidant // Annals of nutrition & metabolism / Battistini, N.C. ; Rossi, L. ; Sette, S. (ur.).
Rim: Karger Publishers, 2003. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
25.Mandić, Milena L.; Perl, Antonija; Klapec, Tomislav; Mandić, Mirna; Kenjerić, DanielaCalcium and phosphorus intake, seasonal variations and food sources // Annals of nutrition & metabolism / Battistini, N.C. ; Rossi, L. ; Sette, S. (ur.).
Rim: Karger Publishers, 2003. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
26.Perl, Antonija; Adam Perl, Marija; Mandić, Milena L.; Klapec, Tomislav; Kenjerić, Daniela; Mandić, MirnaDietary fibre nutrition of cardiovascular patients // Annals of nutrition & metabolism / Battistini, N.C. ; Rossi, L. ; Sette, S. (ur.).
Rim: Karger Publishers, 2003. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
27.Škrinjar, Marija; Grujić, Olgica; Krstanović, Vinko; Pejin, Jelena; Kocić, SunčicaMycological and mycotoxicological investigations during micromalting process of barley // 1st FEMS Congress of European Microbiologists / Hans G. Truper, Bernhard Schink, Peter Raspor (ur.).
Ljubljana: Elsevier, 2003. str. 154-154 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
28.Jakobek, Lidija; Šeruga, Marijan; Mandić, Milena L.Određivanje organskih kiselina u voćnim sokovima HPLC metodom // Sažetci XVIII. hrvatskog skupa kemičara i kemijskih inženjera / Zrnčević, Stanka (ur.).
Zagreb: HDKI ; HKD, 2003. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
29.Krstanović, Vinko; Marić, Vladimir; Kočar, Nataša; Virant, MajdaThe influence of partial substitution of malt with maize grits and wheat on quality parameters and colloidal sability of lager beer // 1st Central European Congress on Food and Nutrition, Ljubljana / Peter Raspor, Ivica Kočevar (ur.).
Ljubljana: Biotechnical Faculty Ljubljana and Slovenian Nutrition Society, 2002. str. 196-196 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
30.Perl, Antonija; Primorac, Ljiljana; Mandić, Milena L.; Klapec, Tomislav; Kenjerić, DanielaSeasonal variations in daily dietary fiber intake // Technology-Food-Nutrition-Health / Raspor, Peter ; Hočevar, Ivica (ur.).
Ljubljana: Biotechnical Faculty, Slovenian Nutrition Society, 2002. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
1.Mandić, Milena L; Kenjerić, DanielaSigurnost i kakvoća hrane // Joint Research Centre Information Day
Zagreb, Hrvatska, 2006. (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, neobjavljeni rad, stručni) -
2.Kenjerić, DanielaHPLC u analizi meda // VIII tradicionalna pčelarska izložba: "Dani makedonskog pčelarstva"
Bitola, Sjeverna Makedonija, 2005. (pozvano predavanje, neobjavljeni rad, stručni) -
3.Kenjerić, DanielaPrimjena HPLC-a u analizi namirnica životinjskog podrijetla // University ˝St. Climent Ohridski˝- Bitola, Faculty of Biotechnical Sciences
Bitola, Sjeverna Makedonija, 2005. (pozvano predavanje, neobjavljeni rad, stručni) -
4.Kenjerić, DanielaPrincipi i primjena HPLC-a u analizi hrane // Ss. Cyril and Methodius University, Faculty of Argiculture – ; Skopje
Skopje, Sjeverna Makedonija, 2005. (pozvano predavanje, neobjavljeni rad, stručni) -
5.Perl, AntonijaMiris i okus kao parametri senzorske kakvoće // University ˝St. Climent Ohridski˝- Bitola, Faculty of Biotechnical Sciences
Bitola, Sjeverna Makedonija, 2005. (pozvano predavanje, neobjavljeni rad, stručni) -
6.Perl, AntonijaFiziološke osnove i individualne razlike mirisa i okusa // Ss. Cyril and Methodius University, Faculty of Argiculture – ; Skopje
Skopje, Sjeverna Makedonija, 2005. (pozvano predavanje, neobjavljeni rad, stručni) -
7.Perl, AntonijaSenzorska analiza u procjeni kakvoće meda // VIII tradicionalna pčelarska izložba: ˝Dani makedonskog pčelarstva˝
Bitola, Sjeverna Makedonija, 2005. (pozvano predavanje, neobjavljeni rad, stručni) -
8.Perl, Antonija; Adam Perl, MarijaLuk i zdravlje // Skup stručnog usavršavanja u okviru 10. državnog natjecanja u kuhanju fiš paprikaša
Osijek, Hrvatska, 2005. (pozvano predavanje, neobjavljeni rad, stručni) -
9.Mandić, Milena L.Uloga i zastupljenost ribe u prehrani // Skup stručnog usavršavanja u okviru 10. državnog natjecanja u kuhanju fiš paprikaša
Osijek, Hrvatska, 2005. (pozvano predavanje, neobjavljeni rad, stručni) -
10.Kenjerić, DanielaKvaliteta hrvatskog meda // Festival znanosti
Osijek, Hrvatska, 2005. (pozvano predavanje, neobjavljeni rad, stručni) -
11.Mandić, Milena L.Hranom do zdravlja // Festival znanosti
Osijek, Hrvatska, 2005. (pozvano predavanje, neobjavljeni rad, stručni) -
12.Kenjerić, D.Med - nutritivni, zakonodavni i analitički aspekti // Stručni skup za profesore iz područja prehrambene tehnologije
Osijek, Hrvatska, 2004. (pozvano predavanje, neobjavljeni rad, znanstveni) -
13.Perl, Antonija; Adam Perl, MarijaČaša vina - čaša zdravlja // Skup stručnog usavršavanja u okviru 8. državnog natjecanja u kuhanju fiš paprikaša
Osijek, Hrvatska, 2003. (pozvano predavanje, neobjavljeni rad, stručni) -
14.Primorac, LjiljanaPrimjena zakonske regulative i svjetskih standarda u kontroli kvalitete hrane // Ljetni univerzitet
Tuzla, Bosna i Hercegovina, 2002. (pozvano predavanje, neobjavljeni rad, stručni) -
15.Primorac, LjiljanaZdravstveni aspekti n-3 masnih kiselina i njihovi prehrambeni izvori // Skupština Društva kemičara i tehnologa
Osijek, Hrvatska, 2002. (pozvano predavanje, neobjavljeni rad, stručni) -
16.Primorac, LjiljanaVažnost omega-3 masnih kiselina za zdravlje // Stručni dani Belupa
Zagreb, Hrvatska, 06.06..
(pozvano predavanje, neobjavljeni rad, stručni) -
1.Pavlović, HrvojeSinergistički učinak sastojaka eteričnih ulja na odabrane bakterije roda Salmonella, 2006., doktorska disertacija, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
2.Kenjerić, DanielaOdređivanje botaničkog podrijetla nekih vrsta monoflornog meda na temelju flavonoidnog profila određenog RP-HPLC metodom, 2004., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
3.Lenart, LidijaUtjecaj uvjeta uzgoja i čuvanja bakterije Azotobacter chroococcum na fiziološku aktivnost u uvjetima primjene, 2004., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
4.Perl, AntonijaDnevni unos prehrambenih vlakana određen trima dijetetskim metodama, 2002., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
1.Pavlović, HrvojeDjelovanje probiotičkih bakterija iz fermentiranog kozjeg i kravljeg mlijeka na Campylobacter jejuni, Serratia marcenses i Staphylococcus aureus, 2003., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
1.Žihlavski, IrenaOptimiranje obroka za oboljele od visokog krvnog tlaka primjenom Simplex algoritma, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
2.Gajari, AleksandraSenzorska analiza u razvoju novog proizvoda aromatizirane vode, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
3.Ivandić, BernardicaPreliminarno ispitivanje varijacije unosa čimbenika koji pospješuju odnosno umanjuju apsorpciju željeza po obrocima, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
4.Mišković, KatarinaFizikalno-kemijski parametri poliflornog meda Hrvatskog primorja, 2005., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
5.Hostić, DavorKvaliteta meda na tržištu, 2005., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
6.Valek, KristinaAskorbinska kiselina u voćnim sokovima određena HPLC metodom, 2004., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
7.Novak, IvanaFizikalno-kemijski parametri meda vrijeska i kadulje, 2004., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
8.Plazanić, BojanaHidroksimetilfurfural i aktivnost dijastaze u ocjeni kakvoće meda, 2004., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
9.Martinović, TamaraUnos prehrambenih vlakana i željeza utvrđen dijetetskom metodom prisjećanja, 2004., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
10.Eškinja, MatildaFenolni profil meda kadulje u funkciji određivanja botaničkog podrijetla, 2004., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
11.Baličević, DraganaUnos željeza određen upitnikom učestalosti namirnica, 2003., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
12.Kristek, AntonijaUnos masti i prehrambenih vlakana u srčanih bolesnika i kontrolnoj skupini, 2003., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
13.Đapić, ZdravkaUdio mineralnih tvari i električna provodnost meda, 2003., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki, Osijek
-
1.Krstanović, Vinko; Velić, Natalija; Ćosić, JasenkaIstraživanje zagađenosti domaćeg pivskog ječma plijesnima Fusarium graminearum i Fusarium culmorum, 2002. (podatak o recenziji nije dostupan, ostalo).