Pregled po projektu: 0113003
Pronađeno 112 radova
-
1.Pavlović, HrvojeSinergistički učinak sastojaka eteričnih ulja na odabrane bakterije roda Salmonella, 2006., doktorska disertacija, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
2.Kenjerić, Daniela; Primorac, Ljiljana; Mandić, Milena L.; Bubalo Dragan; Perl Pirički, Antonija; Flanjak, IvanaDalmatian sage (Salvia officinalis L.) honey characterization // Deutsche Lebensmittel-Rundschau, 102 (2006), 10; 479-484 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
3.Primorac, Ljiljana; Bubalo, Dragan; Kenjerić, Daniela; Perl-Pirički, Antonija; Flanjak, Ivana; Mandić, Milena L.Pollen spectrum and physicochemical attributes of Croatian Mediterranean multiforal honeys // Proceedings of the Second European Conference of Apidology EurBee / Vesely, Vladimir ; Vořechovská, Marcela ; Titěra, Dalibor (ur.).
Prag: Bee Research Institute Dol, CZ, 2006. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
4.Hasenay, Damir; Koceva Komlenić, Daliborka; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Slačanac, Vedran; Jukić, MarkoInfluence of Acidification Type on pH Values and Total Titratable Acidity of Bread Dough During Fermentation // Proceedings of 3rd International Congress "Flour-Bread '05" and 5th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, University of J.J. Strossmayer in Osijek, 2006. str. 105-112 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
5.Mandić, Milena L; Kenjerić, DanielaSigurnost i kakvoća hrane // Joint Research Centre Information Day
Zagreb, Hrvatska, 2006. (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, neobjavljeni rad, stručni) -
6.Žihlavski, IrenaOptimiranje obroka za oboljele od visokog krvnog tlaka primjenom Simplex algoritma, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
7.Gajari, AleksandraSenzorska analiza u razvoju novog proizvoda aromatizirane vode, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
8.Perl Pirički, Antonija, Gajari, Davorka; Primorac, Ljiljana; Penava, Lenka; Gajari, Aleksandra; Mandić, Milena L; Flanjak, IvanaRazvoj i ocjena nove aromatizirane vode // Book of Abstract, agroTECH savjetovanje o proizvodnji i preradi hrane sa međunarodnim učešćem
Gradačac, 2006. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
9.Koceva Komlenić, Daliborka; Hasenay, Damir; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jukić, Marko; Slačanac, Vedran; Krstanović, VinkoInfluence of Carboxy Methyl Cellulose Addition on Changes of pH Values and Total Titratable Acidity of Biological and Chemical Acidified Dough // Proceedings of 3rd International Congress "Flour-Bread '05" and 5th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, J.J. Strossmayer University of Osijek, 2006. str. 113-120 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
10.Ćavar, Suzana; Klapec, Tomislav; Milić, MarijaDetermination of urinary arsenic and selenium among residents in eastern Croatia // Abstracts of the EUROTOX 2006/6 CTDC Congress — 43rd Congress of the European Societies of Toxicology & 6th Congress of Toxicology in Developing Countries ; u: Toxicology Letters 164 (2006) (S1) S1-S324 ; P14-20 / Kniewald, Jasna (ur.).
Cavtat, Hrvatska: Elsevier, 2006. str. S196-S196 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
11.Mandić, Milena L; Perl Pirički, AntonijaOsnove senzorske procjene hrane / Mandić, Milena L (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2006 -
12.Čačić, Frane; Mannino, Saverio; Benedetti, Simonna; Primorac, Ljiljana; Kenjerić, Daniela; Perl Pirički, AntonijaDetermination of Botanical and Geographical Honey origin by Electronic nose // Proceedings of the Second European Conference of Apidology 2006 / Vesely, Vladimir ; Titera, Dalibor (ur.).
Prag: Bee Research Institute Dol, 2006. (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
13.Bubalo, Dragan; Dražić, Marica Maja; Mandić, Milena L.; Kenjerić, Daniela; Kezić, NikolaBotaničko podrijetlo meda s područja jadranske regije // 41. hrvatski i 1. međunarodni znanstveni simpozij agronoma : zbornik radova = 41st Croatian and 1st International Symposium on Agriculture : proceedings / Jovanovac, Sanja ; Kovačević, Vlado (ur.).
Osijek: Poljoprivredni fakultet,, 2006. str. 549-550 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
14.Kenjerić, Daniela; Primorac, Ljiljana; Mandić-Puljek, Mirna; Perl, Antonija; Mandić, Milena LVitamins intake in Eastern Croatian adults estimated by 24-hours recall // Program & Abstracts, 6th International Conference on Dietary Assessment Methods / Heitmann, Berit L. (ur.).
Kopenhagen: Diet Research Foundation, 2006. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
15.Perl, Antonija; Primorac, Ljiljana; Mandić, Milena L; Kenjerić, DanielaDifferences in dietary intake among Croatian adults with relationship to overweight status // Program & Abstracts, 6th International Conference on Dietary Assessment Methods / Heitmann, Berit L. (ur.).
Kopenhagen: Diet Research Foundation, 2006. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
16.Perl, Antonija; Mandić, Milena L; Primorac, Ljiljana; Kenjerić, Daniela; Adam Perl, MarijaDietary fibre and their food sources in nutrition of student population // Proceedings of 3rd International Congress FLOUR - BREAD `O5 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Josip Juraj Strossmayer University of Osijek, Faculty of Food Technology, 2006. str. 215-220 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
17.Perl Pirički, Antonija; Adam Perl, MarijaPrehrana i cijeljenje rane // Rane - postupci liječenja
Zagreb, 2006. (pozvano predavanje, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
18.Mandić, Milena L.; Primorac, Ljiljana; Kenjerić, Daniela; Bubalo, Dragan; Perl, Antonija; Flanjak, IvanaCharacterisation of oak mistletoe and common thistle honeys by physicochemical, sensory and melissopalynology parameters // Deutsche Lebensmittel-Rundschau, 102 (2006), 6; 245-249 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
19.Halt, Marija; Lenart, Lidija; Pavlović, HrvojeZadaci za vježbe iz Opće mikrobiologije, II. dio / Halt, Marija (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2006 -
20.Halt, Marija; Lenart, Lidija; Pavlović, HrvojeZadaci za vježbe iz Opće mikrobiologije, I. dio / Halt, Marija (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2006 -
21.Pavlović, Hrvoje; Slačanac, Vedran; Hardi, Jovica; Halt, Marija; Kocevski, DraganaInhibitory effect of goat and cow milk fermented by Bifidobacterium longum on Serratia marcescens and Campylobacter jejuni // Czech journal of food sciences, 24 (2006), 4; 164-171 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
22.Kenjerić, DanielaHPLC u analizi meda // VIII tradicionalna pčelarska izložba: "Dani makedonskog pčelarstva"
Bitola, Sjeverna Makedonija, 2005. (pozvano predavanje, neobjavljeni rad, stručni) -
23.Mandić-Puljek, Mirna; Mandić, Milena L.; Perl, Antonija; Kenjerić, DanielaCalcium intake, food sources and seasonal variations in eastern Croatia // Collegium Antropologicum, 29 (2005), 2; 503-507 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
24.Primorac, Ljiljana; Mandić, L. Milena; Perl, Antonija; Kenjerić, DanielaQuality evaluation of honey from Osijek market // Proceedings of the 2nd Central European Meeting and 5th Croatian Congress of Food Technologists, Biotehnologists and Nutritionists / Karlović, Damir (ur.).
Zagreb: Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Society, 2005. str. 270-274 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), ostalo) -
25.Ivandić, BernardicaPreliminarno ispitivanje varijacije unosa čimbenika koji pospješuju odnosno umanjuju apsorpciju željeza po obrocima, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek