Pregled po projektu: 0113002
Pronađeno 143 radova
-
1.Stipanović, IvanUtjecaj dodatka pšenične klice na reološka i senzorska svojstva tijesta i kruha, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
2.Debelić, IvanaKakvoća različitih sorti ozime pšenice, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
3.Hardi, Jovica; Slačanac, Vedran; Pavlović, Hrvoje; Lučan, MirelaInhibitory effect of goat and cow milk fermented by ABT-2 culture (Lactobacillus acidophilus La-5, Bifidobacterium lactis Bb-12 and Streptococcus thermophilus) on the growth of some uropathogenic Candida albicans strains // Proceedings of 2nd International Scientific Congress "Food Science and Food Biotechnology in developing countries" / Aguilar, C. N. (ur.).
Saltillo: Mexican Association of Food Science, 2006. str. 222-226 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
4.Ugarčić-Hardi, Žaneta; Sabo, Mirjana; Hackenberger, Dubravka; Jukić, MarkoInfluence of wheat straw addition on quality characteristics of pasta // Proceedings of an 2nd International Scientific Congress "Food Science & Food Biotechnology in Developing Countries"
Saltillo, 2006. str. 595-599 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
5.Šeruga, Bernarda; Budžaki, Sandra; Ugarčić-Hardi, ŽanetaIndividualni modeli za prijenos topline tijekom pečenja tijesta tipa "Mlinci" // Zbornik sažetaka 2. međunarodnog i 19. hrvatskog kongresa tehnologa za posliježetvenu tehnologiju "Zrnko 2006" / Krička, Tajana (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet sveučilišta u Zagrebu, 2006. (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
6.Strelec, Ivica; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Balkić, Jelena; Šimunić, NedaEnzimska aktivnost u zrnu pšenica različitog sadržaja proteina // Zbornik sažetaka 2. međunarodnog i 19. hrvatskog kongresa tehnologa za posliježetvenu tehnologiju "Zrnko 2006" / Krička, Tajana (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet sveučilišta u Zagrebu, 2006. (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
7.Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jukić, Marko; Koceva Komlenić, Daliborka; Sabo, Mirjana; Hardi, JovicaParametri kakvoće tjestenine proizvedene s različitim dodacima // Zbornik sažetaka 2. međunarodnog i 19. hrvatskog kongresa tehnologa za posliježetvenu tehnologiju "Zrnko 2006" / Krička, Tajana (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet sveučilišta u Zagrebu, 2006. (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
8.Ugarčić-Hardi, Žaneta; Šubarić, DragoTrendovi u proizvodnji prehrambenih proizvoda // Zbornik Prvog kongresa hrvatskih znanstvenika iz domovine i inozemstva / Barišić, Pavo (ur.).
Zagreb: Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske, 2006. str. 545-546 (pozvano predavanje, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
9.Tratnjak, ŽeljkoOdređivanje specifičnog toplinskog kapaciteta metodom miješanja za tijesto "Mlinaca" u temperaturnom intervalu 30-80 °C, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
10.Skender, KristinaKakvoća zrna sorti ozimog ječma u odnosu na okolinu ispitivanja uzgojenog na različitim lokalitetima u 2005. godini, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
11.Deljak, IvoProcjena postotka raskuhavanja tjestenine određivanjem koncentracije proteina različitim metodama, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
12.Jurković, IvanaUtjecaj sušenja na kakvoću tjestenine s dodatkom pšenične slame, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
13.Bešlić, ZrinkaUtjecaj konzervansa i bakterija mliječne kiseline na trajnost vučenog tijesta, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
14.Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jukić, Marko; Koceva Komlenić, DaliborkaInfluence of Lactic and Acetic Acid Addition on Rheological Properties of Wheat Flour Dough and Sensory Quality of Bread // Abstract book of "3rd International Symposium on Sourdough-From tradition to innovation" / Gobbetti, M ; De Angelis, M ; Di Cagno, R ; Minervini, F ; Rizzello, C (ur.).
Bari: Bari University and Cereals & Europe, 2006. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
15.Ugarčić-Hardi, Žaneta; Sabo, Mirjana; Hackenberger, Dubravka; Jukić, MarkoInfluence of Wheat Straw Addition on Quality Characteristics of Pasta // Abstract book of the International Scientific Congress "Food Science & Food Biotechnology in Developing Countries" / Aguilar, C.N. (ur.).
Saltillo: Mexican Association of Food Science, Ameca AC, 2006. str. 102-102 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
16.Hasenay, Damir; Koceva Komlenić, Daliborka; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Slačanac, Vedran; Jukić, MarkoInfluence of Acidification Type on pH Values and Total Titratable Acidity of Bread Dough During Fermentation // Proceedings of 3rd International Congress "Flour-Bread '05" and 5th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, University of J.J. Strossmayer in Osijek, 2006. str. 105-112 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
17.Sabo, Mirjana; Jug, Danijel; Ugarčić-Hardi, ŽanetaEffect of reduced tillage on wheat quality traits // Acta alimentaria, 35 (2006), 3; 269-279 doi:10.1556/aalim.35.2006.3.4 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
18.Hardi, Jovica; Slačanac, Vedran; Lučan, Mirela; Pavlović, HrvojeInhibitory Effect of Goat and Cow Milk Fermented by ABT-2 Culture on the Growth of Some Uropathogenic Candida Albicans Strains // Abstract book of 2nd International Scientific Congress "Food Science and Food Biotechnology in developing countries" / Aguilar, C. N. (ur.).
Saltillo: Mexican Association of Food Science, 2006. str. 38-39 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
19.Koceva Komlenić, Daliborka; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jukić, MarkoSensory properties of hydrocolloid-enriched pasta from two flour types of Triticum aestivum wheat // Deutsche Lebensmittel-Rundschau, 102 (2006), 8; 368-372 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
20.Dujmić, ZoranUvođenje u proizvodnju albuminskog sira u mljekari "Biz", 2006., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
21.Vitovski, SanjaIstraživanje uzroka nedostataka kozjeg sira nastalih u završnim fazama zrenja, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
22.Vranić, IvanaPromjene tijekom čuvanja probiotičkog napitka proizvedenog od mješavine sojinog i kravljeg mlijeka, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
23.Vučković, BrankaUtjecaj dodatka meda na fermentaciju kozjeg mlijeka odabranim sojevima bifidobakterija, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
24.Vuksanović, DraganFermentacija kravljeg mlijeka odabranim sojevima industrijskih i humanih bifidobakterija, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
25.Šeruga, Bernarda; Magdić, Damir; Budžaki, Sandra; Lukinac, Jasmina; Pranjić, KarolinaInfluence of oil temeprature and frying time on dough volume and porosity changes // Proceedings of 3rd International Congress Flour-Bread'05 and 5th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Josip Juraj Strossmayer University of Osijek, Faculty of Food Technology, Department of Cereal Processing Technology, 2006. str. 296-300 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
26.Strelec, Ivica; Vitale, LjubinkaChanges of aminopeptidase activities in barley grain during storage // Proceedings of 3rd International Congress Flour - Bread '05 and 5th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Ž. (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, Josip Juraj Strossmayer University of Osijek, 2006. str. 63-69 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
27.Strelec, Ivica; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Hlevnjak, MarioThe Maillard reactions in wheat seeds aged under different storage conditions // Book of Abstracts of the HDBMB 2006, Congress of the Croatian Society of Biochemistry and Molecular Biology on the occasion of the 30th Anniversary with international participation / Kovarik, Z. (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo za biokemiju i molekularnu biologiju (HDBMB), 2006. str. 135-135 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
28.Šeruga, Bernarda; Budžaki, Sandra; Petric, ŽeljkaInfluence of composition and temperature on specific heat capacity of dough // Proceedings of 3rd International Congress FLOUR-BREAD'05, 5th Croatian congress lf Cereal Technologists Opatija, October 26-29, 2005 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Josip Juraj Strossmayer University of Osijek, Faculty of Food Technology, Department of Cereal Processing Technology, 2006. str. 292-295 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
29.Magdić, Damir; Šeruga, Bernarda; Budžaki, Sandra; Pranjić, Karolina; Lukinac, JasminaOptimization of frying process of different dough shapes by applying digital image analysis // Proceedings of 3rd International Congress FLOUR-BREAD'05 and 5th Croatian congress lf Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Josip Juraj Strossmayer University of Osijek, Faculty of Food Technology, Department of Cereal Processing Technology, 2006. str. 285-291 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
30.Koceva Komlenić, Daliborka; Hasenay, Damir; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jukić, Marko; Slačanac, Vedran; Krstanović, VinkoInfluence of Carboxy Methyl Cellulose Addition on Changes of pH Values and Total Titratable Acidity of Biological and Chemical Acidified Dough // Proceedings of 3rd International Congress "Flour-Bread '05" and 5th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, J.J. Strossmayer University of Osijek, 2006. str. 113-120 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
31.Pavlović, Hrvoje; Slačanac, Vedran; Hardi, Jovica; Halt, Marija; Kocevski, DraganaInhibitory effect of goat and cow milk fermented by Bifidobacterium longum on Serratia marcescens and Campylobacter jejuni // Czech journal of food sciences, 24 (2006), 4; 164-171 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
32.Unbehend, Ljiljana; Unbehend, Gunter; Strelec, IvicaWater absorption determination of wheat flours applying centrifuge and its relationship to Farinograph water absorption determination // Deutche Lebensmittel-Rundschau, 102 (2006), 1; 11-16 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
33.Ugarčić-Hardi, ŽanetaZakonska regulativa u Hrvatskoj // Procjena kakvoće pšenice i brašna u Hrvatskoj i Europi
Osijek, Hrvatska, 2005. (pozvano predavanje, pp prezentacija, stručni) -
34.Ugarčić-Hardi, ŽanetaFunkcionalni proizvodi na bazi žitarica // Festival kruha
Zagreb, Hrvatska, 2005. (pozvano predavanje, pp prezentacija, stručni) -
35.Pelivan, NikoOdređivanje koeficijenta toplinske provodljivosti stacionarnom metodom za tijesto tipa "Mlinci", 2005., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
36.Jukić, Marko; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Koceva Komlenić, DaliborkaQuality Properties of White Bread with Inulin Addition // Proceedings of 2nd Central European Meeting and 5th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Karlović, Damir (ur.).
Zagreb: Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Society, 2005. str. 210-213 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
37.Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jukić, Marko; Koceva Komlenić, Daliborka; Piližota, VlastaColour changes due to cooking and sensory properties of fresh made and dried pasta produced with different supplements // Proceedings of 2nd Central European Meeting and 5th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Karlović, Damir (ur.).
Zagreb: Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Society, 2005. str. 186-195 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
38.Kocevski, DraganaIspitivanje stupnja inhibicije Listeria monocytogenes fermentiranim napicima od kozjeg i kravljeg mlijeka, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
39.Kričković, GoranUtvrđivanje udjela kalcija u fermentiranim napicima od kozjeg i kravljeg mlijeka, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
40.Kljajić, AndreaProizvodnja probiotičkog mliječno kiselog napitka od mješavine sojinog i kravljeg mlijeka, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
41.Vranješ, GoranBrze metode određivanja postotka raskuhavanja tjestenine - optimizacija, ponovljivost i reproducibilnost, 2005., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
42.Planinić, Mirela; Tomas, Srećko; Bucić, Ana; Bilić, Mate; Velić, Darko; Svoboda, Zvjezdana; Koceva Komlenić, DaliborkaUtjecaj tipa ekstrakcije i raspodjele veličine čestica pšeničnog brašna na prinos ukupnih polifenola i antioksidacijsku aktivnost ekstrakta // Zbornik sazetaka 3. međunarodnog kongresa i 5. hrvatskog kongresa tehnologa proizvodnje i prerade brašna BRASNO-KRUH '05 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2005. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
43.Franjić, IgorUtjecaj novih startera na dinamiku razvoja arome tijekom zrenja sira Specijal - Belje, 2005., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
44.Blažić, MarijanaUsporedba kakvoće sireva Edamskog tipa na osnovi kromatografskog profila arome, 2005., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
45.Slačanac, Vedran; Hardi, Jovica; Pavlović, Hrvoje; Vlainić, Mato; Lučan, MirelaPromjena udjela masnih kiselina tijekom fermentacije kozjeg i kravljeg mlijeka ABT-2 kulturom // Mljekarstvo, 55 (2005), 2; 113-124 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
46.Petric, ŽeljkaUtjecaj temperature i sastava na specifični toplinski kapacitet tijesta, 2005., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
47.Šeruga, Bernarda; Budžaki, Sandra; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Šeruga, MarijanEffect of Temperature and Composition on ThermalConductivity of “ Mlinci” Dough // Czech journal of food sciences, 23 (2005), 4; 152-158 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
48.Lukinac, JasminaUtjecaj temperature i vremena prženja na promjenu volumena i poroznosti tijesta, 2005., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
49.Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jukić, Marko; Koceva Komlenić, Daliborka; Katić, Jovanka; Hackenberger, DubravkaEvaluation of flour quality by solvent retention capacity (SRC) and alkaline water retention capacity (AWRC) methods // Abstract Book of 3rd International Congress Flour - Bread ’05 and 5th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta. (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, Department of Cereal Processing Technologies, 2005. str. 84-84 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
50.Koceva Komlenić, Daliborka; Hasenay, Damir; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jukić, Marko; Krstanović, VinkoUtjecaj dodatka karboksimetilceluloze na pH vrijednost i titracijsku kiselost biološki i kemijski zakiseljenog tijesta tijekom fermentacije // Zbornik sazetaka 3. međunarodnog kongresa i 5. hrvatskog kongresa tehnologa proizvodnje i prerade brašna BRASNO-KRUH '05 / Ugarčić-Hardi, Ž. (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2005. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
51.Hasenay, Damir; Koceva Komlenić, Daliborka; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Slačanac, Vedran; Jukić, MarkoUtjecaj načina zakiseljavanja na pH vrijednost i titracijsku kiselost tijesta tijekom fermentacije // Zbornik sazetaka 3. međunarodnog kongresa i 5. hrvatskog kongresa tehnologa proizvodnje i prerade brašna BRASNO-KRUH '05 / Ugarčić-Hardi, Ž. (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2005. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
52.Jukić, Marko; Koceva Komlenić, Daliborka; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Balaž, Denis; Hardi, Jovica; Lučan, MirelaUtjecaj dodataka inulina te mliječne i octene kiseline na reološka svojstva tijesta // Zbornik sazetaka 3. međunarodnog kongresa i 5. hrvatskog kongresa tehnologa proizvodnje i prerade brašna BRASNO-KRUH '05 / Ugarčić-Hardi, Ž. (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2005. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
53.Koceva Komlenić, Daliborka; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Uzelac, Branko; Radočaj, Ljiljana; Jukić, Marko; Vračević, Tomislav; Kuleš, Anđa; Sabo, MirjanaUtjecaj udjela kiselog tijesta i trajanja fermentacije na svojstva vučenog tijesta // Zbornik sazetaka 3. međunarodnog kongresa i 5. hrvatskog kongresa tehnologa proizvodnje i prerade brašna BRASNO-KRUH '05 / Ugarčić-Hardi, Ž. (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2005. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
54.Strelec, Ivica; Vitale, LjubinkaPromjena aktivnosti aminopeptidaza u zrnu ječma tijekom skladištenja // Zbornik sažetaka 3. Međunarodnog kongresa Brašno-Kruh '05 i 5. Hrvatskog kongresa tehnologa proizvodnje i prerade brašna / Ugarčić-Hardi, Ž. (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2005. str. 69-69 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
55.Šeruga, Bernarda; Magdić, Damir; Budžaki, Sandra; Lukinac, Jasmina; Pranjić, KarolinaUtjecaj temperature ulja i vremena prženja na promjenu volumena i poroznosti tijesta // Zbornik sazetaka 3. međunarodnog kongresa i 5. hrvatskog kongresa tehnologa proizvodnje i prerade brašna BRASNO-KRUH '05 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2005. str. 67-67 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
56.Magdić, Damir; Šeruga, Bernarda; Budžaki, Sandra; Pranjić, Karolina; Lukinac, JasminaOptimiranje procesa prženja tijesta različitih oblika primjenom računalne analize slike // Zbornik sazetaka 3. međunarodnog kongresa i 5. hrvatskog kongresa tehnologa proizvodnje i prerade brašna Brašno-Kruh '05 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2005. str. 66-66 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
57.Šeruga, Bernarda; Budžaki, Sandra; Petric, ŽeljkaUtjecaj sastava i temperature na specifični toplinski kapacitet tijesta // Zbornik sazetaka 3. međunarodnog kongresa i 5. hrvatskog kongresa tehnologa proizvodnje i prerade brašna BRASNO-KRUH '05 / Ugarčić-Hardi, Ž. (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2005. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
58.Halt, Marija; Pavlović, Hrvoje; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jukić, JasminkaIspitivanje stupnja onečišćenja pšenice i brašna plijesnima vrste Aspergillus flavus i A. albus // Zbornik sazetaka 3. međunarodnog kongresa i 5. hrvatskog kongresa tehnologa proizvodnje i prerade brašna BRASNO-KRUH '05 / Ugarčić-Hardi, Ž. (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2005. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
59.Katić, JovankaSposobnost zadržavanja otapala (SRC) i sposobnost zadržavanja alkalne otopine vode (AWRC) brašna i usporedba s reološkim metodama ispitivanja kakvoće pšeničnog brašna, 2005., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
60.Vladić, ZoranPrimjena spektrofotometrijskih metoda za određivanje gubitka kuhanjem tjestenine, 2005., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
61.Balaž, DenisUtjecaj dodataka inulina te mliječne i octene kiseline na reološka svojstva tijesta, 2005., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
62.Vračević, TomislavUtjecaj trajanja fermentacije i udjela kiselog tijesta na svojstva vučenog tijesta, 2005., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
63.Slačanac, Vedran; Hardi, Jovica; Čuržik, Darko; Pavlović , Hrvoje; Jukić, MarkoProduction on antibacterial organic acids during the fermentation of goat and cow milk with Bifidobacterium longum BB-46 // Acta alimentaria, 34 (2005), 3; 277-285 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
64.Šeruga, Bernarda; Budžaki, SandraDetermination of thermal conductivity and convective heat transfer coefficient during deep fat frying of "Kroštula" dough // European Food Research and Technology, 221 (2005), 3-4; 351-356 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
65.Budžaki, Sandra; Šeruga, BernardaMoisture loss and oil uptake during deep fat frying of "Kroštula" dough // European Food Research and Technology, 220 (2005), 1; 90-95 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
66.Budžaki, Sandra; Šeruga, BernardaThe determination of convective heat transfer coefficient during frying of potato dough // Journal of Food Engineering, 66 (2005), 3; 307-314 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
67.Jukić, Marko; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Kuleš, Mirko; Koceva Komlenić, Daliborka; Jukić, Jasminka; Jurković, ZoricaModified conductometric method of ash determination in wheat flour // Abstract book of International Congress FLOUR-BREAD '03 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, J.J. Strossmayer University of Osijek, 2004. (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
68.Koceva Komlenić, Daliborka; Strelec, Ivica; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jukić, MarkoComparison of standard and colorimetric method for estimating pasta cooking loss // Proceedings of International Congress FLOUR-BREAD '03 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, J.J. Strossmayer University of Osijek, 2004. str. 88-94 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
69.Gavrić, AntoNastajanje nekih antimikrobnih spojeva tijekom fermentacije kozjeg i kravljeg mlijeka, 2004., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
70.Slačanac, Vedran; Hardi, Jovica; Pavlović, Hrvoje; Vlainić, MatoNastanak kratko i srednje lančanih masnih kiselina tijekom fermentacije kozjeg i kravljeg mlijeka bakterijom Bifidobacterium longum Bb-46 // Zbornik sažetaka 36. Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka / Tratnik, Ljubica (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2004. (predavanje, sažetak, znanstveni) -
71.Hardi, Jovica; Slačanac, VedranPrimjena novih mješovitih starter kultura u proizvodnji sira “ Specijal“ Belje // Zbornik sažetaka 36. Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka / Tratnik, Ljubica (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2004. (predavanje, sažetak, pregledni) -
72.Ačkar, ĐurđicaPraćenje sastava arome tijekom probne proizvodnje sira Specijal – Belje, 2004., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
73.Slačanac, Vedran; Hardi, Jovica; Pavlović, Hrvoje; Vlainić, Mato; Lučan , MirelaInhibicijski učinak kozjeg i kravljeg mlijeka fermentiranog bakterijom Bifidobacterium longum Bb-46 na rast uropatogenog soja Candida albicans // Mljekarstvo, 54 (2004), 4; 285-297 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
74.Svoboda, ZvjezdanaPraćenje tijeka fermentacije i održivosti jogurta s dodatkom pulpe i izoliranog inulina jeruzalemske artičoke, 2004., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
75.Zuber, MajaParametri proizvodnje i svojstva domaćeg polutvrdog sira iz okolice Donjeg Miholjca, 2004., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
76.Vencl, KristinaSvojstva blok topljenog sira s aromom dima iz probne proizvodnje sirane "Belje", 2004., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
77.Ivanović, RubenUtvrđivanje parametara proizvodnje i svojstava domaćeg svježeg kozjeg sira, 2004., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
78.Gavranić, GordanaUtjecaj dodatka inulina HD i TEX na kinetiku fermentacije i koagulacije probiotičkog mliječnog napitka, 2004., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
79.Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jukić, MarkoInfluence of inulin addition on rheological properties of dough and sensory properties of white pan bread // Abstract book of 12th ICC Cereal & Bread Congress
Harrogate: ICC, 2004. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
80.Slačanac, VedranDjelovanje fermentiranog kozjeg i kravljeg mlijeka na odabrane patogene mikroorganizme iz probavnog i urogenitalnog trakta, 2004., doktorska disertacija, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
81.Šeruga, Bernarda; Budžaki, SandraOdređivanje specifipnog toplinskog kapaciteta tijesta modificiranom metodom miješanje - Konsturkcija i poboljšanje instrumenta // Proceedings of International Congress "Flour-Bread'03" 4th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: TIM PUBLIC d.o.o., 2004. str. 348-353 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
82.Strelec, IvicaAktivnost aminopeptidaza i sastav proteina sorti ječma, 2004., magistarski rad, Prirodoslovno-matematički fakultet, Zagreb
-
83.Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jukić, Marko; Koceva Komlenić, DaliborkaQuality Properties of White Bread with Inulin Addition // Book of Abstracts of 2nd Central European Meeting and 5th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Karlović, Damir (ur.).
Zagreb: Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Society, 2004. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
84.Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jukić, Marko; Koceva Komlenić, Daliborka; Piližota, VlastaColour changes due to cooking and sensory properties of fresh made and dried pasta produced with different supplements // Book of Abstracts of 2nd Central European Meeting and 5th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Karlović, Damir (ur.).
Zagreb: Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Society, 2004. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
85.Strelec, Ivica; Has-Schön, Elizabeta; Vitale, LjubinkaDiscrimination of barley varieties by electrophoretic methods // Book of Abstracts. Congress of the Croatian Society of Biochemistry and Molecular Biology, HDBMB 2004 / Dumić, Jerka (ur.).
Zagreb: Faculty of Pharmacy and Biochemistry, University of Zagreb, 2004. str. 123-123 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
86.Nikšić, IvanaBrze metode za određivanje pecivne kakvoće pšenice, 2004., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
87.Novak, ŽeljkaUtjecaj dodatka inulina na reološka svojstva i senzorske osobine bijelog kruha, 2004., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
88.Rebić, IvanaUtjecaj različitih metoda gnojidbe na fizikalne i kemijske osobine ječma, 2004., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
89.Planinić, Mirela; Bucić, Ana; Tomas, Srećko; Bilić, Mate; Velić, Darko; Koceva Komlenić, DaliborkaFast moisture determination methods in flour samples // Proceedings of International Congress FLOUR-BREAD '03 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, University of J.J.Strossmayer in Osijek, 2004. str. 102-108 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
90.Koceva Komlenić, Daliborka; Strelec, Ivica; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jukić, MarkoComparison of standard and colorimetric method for estimating pasta cooking loss // Proceedings of International Congress FLOUR-BREAD '03 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, University of J.J.Strossmayer in Osijek, 2004. str. 88-94 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
91.Sabo, Mirjana; Jug, Danijel; Ugarčić-Hardi, ŽanetaInfluence of reduced tillage on wheat quality properties // Proceedings of International congress Flour-bread '03 / Ugarčić-Hardi, Ž. (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, University of J.J.Strossmayer in Osijek, 2004. str. 70-79 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
92.Primorac, Ljiljana; Pitlik, Nada; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jukić, MarkoQuality parameters of certain bread types at Slavonian market // Proceedings of International Congress FLOUR - BREAD ´03 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology University of J.J. Strossmayer in Osijek, 2004. str. 230-236 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
93.Slačanac, Vedran; Hardi, Jovica; Pavlović, Hrvoje; Vuković, Dubravka; Čutić, VitomirInhibitory effect of goat and cow milk fermented by ABT-2 culture (Lactobacillus acidophilus La-5, Bifidobacterium lactis Bb-12 and Streptococcus thermopilus) on the growth of some uropathogenic Escherichia coli strains // Italian journal of food sciences, 16 (2004), 2; 227-237 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
94.Ugarčić-Hardi, Žaneta; Hackenberger, Dubravka; Hackenberger K., BranimirNew approach to the influence of flour moisture on the determination of the Falling number // Deutsche Lebensmittel-Rundschau, 100 (2004), 8; 298-301 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
95.Krstanović, Vinko; Grujić, Olga; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Marić, VladimirResearch on possibilities of wheat malt production from Slavonian bread-wheat varieties // Proceedings of International Congress FLOUR-BREAD '03 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2004. str. 80-87 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
96.Lučan, MirelaPromjene tijekom čuvanja fermentiranih napitaka od kozjeg mlijeka s dodatkom prebiotika, 2003., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
97.Krišković, DomagojUtjecaj nekih starter kultura na rast mikroorganizama u kozjem i kravljem mlijeku, 2003., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
98.Popadić-Zemunić, KsenijaIspitivanje reoloških svojstava svježih sireva, namaza i maslaca s hrvatskog tržišta, 2003., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
99.Samardžija, RenataUtjecaj udjela laktoze i niulina na aktivnost kulture u proizvodnji jogurta od kozjeg i kravljeg mlijeka, 2003., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
100.Koceva Komlenić, Daliborka; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Primorac, LjiljanaImpact of pectin and carboxymethylcelullose on sensory properties of pasta // Proceedings of the Euro Food Chem XII : Strategies for Safe Food / Eklund, T. ; De Brabander, H. ; Deaseleire, E. ; Dirinck, I. ; Ooghe, W. (ur.).
Briž: Koninklijke Vlaamse Chemische Vereniging, 2003. str. 276-279 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)