Pregled po projektu: 0113001
Pronađeno 95 radova
-
1.Ugarčić-Hardi, Žaneta; Šubarić, DragoTrendovi u proizvodnji prehrambenih proizvoda // Zbornik Prvog kongresa hrvatskih znanstvenika iz domovine i inozemstva / Barišić, Pavo (ur.).
Zagreb: Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske, 2006. str. 545-546 (pozvano predavanje, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
2.Begić-Akagić, AsimaOdređivanje fenolnih materija u aktuelnom sortimentu krompira i njihova stabilnost u modelnim sistemima, 2006., doktorska disertacija, Poljoprivredni fakultet, Sarajevo
-
3.Moslavac, Tihomir; Šubarić, Drago; Stanić, DanijelaReološka svojstva i oksidacijska stabilnost emulzija ulje/voda sličnih majonezi // Book of Abstracts "agroTECH 2006" / Jašić, Midhat (ur.).
Tuzla: Faculty of Technology, Tuzla University, 2006. str. 44-45 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
4.Jašić, Midhat; Đonlagić, Nusreta; Šubarić, Drago; Keran, HuseinInsuring the food safety for fruits and vegetables in processing pursuant to international standards // Aktualni zadaci mehanizacije poljoprivrede, 34 (2006), 573-579 (podatak o recenziji nije dostupan, kongresno priopcenje, stručni)
-
5.Jašić, Midhat; Đonlagić, Nusreta; Šubarić, Drago; Keran, HuseinInsuring the food safety for fruits and vegetables in processing pursuant to international standards // Proceedings of 34th International Symposium Actual Tasks on Agricultural Engineering / Košutić, Silvio (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2006. str. 573-579 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
6.Miličević, Borislav; Šubarić, Drago; Mađar, Stjepan; Kovačević, Dragan; Babić, JurislavUtjecaj niskotlačnog UV-sistema za dekontaminaciju na fizikalno-kemijska svojstva procesne vode u proizvodnji alkoholnih pića // Zbornik radova sa naučnog skupa "Agrotech", Gradačac 2006. / Jašić, Midhat (ur.).
Tuzla: Faculty of Technology, Tuzla University, 2006. str. 27-33 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
7.Piližota, Vlasta; Nedić Tiban, Nela; Horvat, Melita; Miličević, DijanaControl of enzymatic browning in dried apples Jonagold variety // Book of Abstracts "agroTECH 2006" / Jašić, Midhat (ur.).
Tuzla: Faculty of Technology, Tuzla University, 2006. str. 36-37 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
8.Piližota, Vlasta; Sapers, Gerald, M; Nedić Tiban, Nela; Šubarić, DragoBrowning inhibition in fresh-cut Packhams Triumph pears by sodium hexametaphosphate treatment // IFPA 2006 - Abstracts
Baltimore (MD), 2006. str. 12-12 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
9.Nedić Tiban, Nela; Piližota, Vlasta; Šubarić, Drago; Ačkar, ĐurđicaRheological properties of selected Croatian honeys // Proceedings of the 2nd European Conference of Apidology 2006 / Vesely, Vladimir ; Titera, Dalibor (ur.).
Prag: Bee Research Institute Dol, 2006. str. 111-111 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
10.Piližota, Vlasta; Šubarić, Drago; Nedić Tiban, Nela; Prpić, StelaControl of enzymatic browning in parsley // CHISA 2006-System Engineering-Summaries 4 / Novosad, Jan (ur.).
Prag: Process Engineering Publisher, 2006. str. 1406-1406 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
11.Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Kovačević, Dragan; Jašić, Midhat; Nedić Tiban, Nela; Miličević, Dijana; Anđelić, SašaInfluence of additives on rheological properties of maize and tapioca starch pastes // Proceedings of 34th International Symposium Actual Tasks on Agricultural Engineering
Zagreb, 2006. str. 581-586 (poster, podatak o recenziji nije dostupan, sažetak, znanstveni) -
12.Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Kovačević, Dragan; Jašić, Midhat; Nedić Tiban, Nela; Miličević, Dijana; Anđelić, SašaInfluence of additives on rheological properties of maize and tapioca starch pastes // Proceedings of the 34th International Symposium Actual Tasks on Agricultural Engineering / Košutić, Silvio (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2006. str. 581-586 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
13.Miličević, Borislav; Šubarić, Drago; Mađar, Stjepan; Kovačević, Dragan; Babić, JurislavInfluence of various distillation techniques on quality of plum brandy // Book of Abstracts - 3rd Central European Congress on Food / Iotzev, Alexander ; Fikiin, Konstantin ; Shivarov, Georgi (ur.).
Sofija: CEFood, 2006. str. 184-184 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
14.Ačkar, Đurđica; Mujić, Ibrahim; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Alibabić, Vildana; Nedić Tiban, Nela; Kopjar, MirelaInfluence of storage conditions and heat treatment on digestibility of starch in chestnut // Book of Abstracts - 3rd Central European Congress on Food / Iotzev, Alexander ; Fikiin, Konstantin ; Shivarov, Georgi (ur.).
Sofija: CEFood, 2006. str. 183-183 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
15.Šubarić, Drago; Škrabal, Svjetlana; Piližota, Vlasta; Babić, Jurislav; Jašić, Midhat; Ačkar, ĐurđicaInfluence of temperature filling and storage conditions on fat bloom of filled chocolate // Book of Abstracts - 3rd Central European Congress on Food / Iotzev, Alexander ; Fikiin, Konstantin ; Shivarov, Georgi (ur.).
Sofija: CEFood, 2006. str. 185-185 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
16.Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Ačkar, Đurđica; Piližota, Vlasta; Kopjar, Mirela; Nedić Tiban, NelaEffects of pectin and carrageenan on thermophysical and rheological properties of tapioca starch // Czech Journal of Food Sciences, 24 (2006), 6; 275-282 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
17.Kopjar, Mirela; Piližota, Vlasta; Nedić Tiban, Nela; Šubarić, Drago; Babić, JurislavInfluence of pH and temperature during storage on concentrates of sour cherry and sour cherry Maraska // Proceedings of the 4th International Congress on Pigments in Food-a Challenge to Life Sciences / Carle, Reinhold ; Schieber, Andreas ; Stintzing, Florian C. (ur.).
Düren : Maastricht: Aachen, 2006. str. 226-228 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
18.Kopjar, Mirela; Hribar, Janez; Simčič, Marjan; Piližota, Vlasta; Nedić Tiban, NelaInfluence of trehalose addition on anthocyanins retention of evaporated and freeze-dried strawberry pastes // Proceedings of the 4th International Congress on Pigments in Food-A Challenge to Life Sciences / Carle, Reinhold ; Schieber, Andreas ; Stintzing, Florian C. (ur.).
Aachen: Shaker, 2006. str. 223-225 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
19.Kopjar, Mirela; Piližota, Vlasta; Hribar, Janez; Zlatič, Emil; Nedić Tiban, Nela; Šubarić, Drago; Babić, JurislavAroma retention in evaporated and freeze-dried strawberry pastes // Proceedings of the IUFOST 13th World Congress of Food Science and Technology "Food is life"
Nantes, Francuska, 2006. str. 189-190 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
20.Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Nedić Tiban, Nela; Kopjar, MirelaThe effect of lactose and whey powder on the gelatinization and retrogradation of tapioca starch // Proceedings of the 4th International Symposium on Food Rheology and Structure / Fischer, Peter ; Erni, Philipp ; Windhab, Erich J. (ur.).
Zürich: Institute of Food Science and Nutrition, 2006. str. 707-708 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
21.Moslavac, BiljanaUtjecaj dodataka na reološka svojstva i stabilnost voćnog jogurta, 2006., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
22.Sajdl, MajaProizvodnja niskokaloričnog džema od jagoda, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
23.Nedić Tiban, Nela; Kopjar, Mirela; Babić, Jurislav; Piližota, Vlasta; Šubarić, DragoEffect of fructose syrup addition on the rheological behaviour of Croatian honeys // Proceedings of the 4th International Symposium on Food Rheology and Structure / Fischer, Peter ; Erni, Philipp ; Windhab, Erich J. (ur.).
Zürich: Institute of Food Science and Nutrition, 2006. str. 741-742 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
24.Večenaj, MajaKandirane jabuke, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
25.Glavaš-Obrovac, Ljubica; Opačak, Teuta; Bareš, Vesna; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Ilakovac, Vesna; Karner, IvanEffects of dealcoholized red and white wines on human tumour and normal cells // Acta alimentaria, 35 (2006), 2; 153-162 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
26.Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jukić, Marko; Koceva Komlenić, Daliborka; Piližota, VlastaColour changes due to cooking and sensory properties of fresh made and dried pasta produced with different supplements // Proceedings of 2nd Central European Meeting and 5th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Karlović, Damir (ur.).
Zagreb: Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Society, 2005. str. 186-195 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
27.Šubarić, Drago; Miličević, Dijana; Pašalić, Hatidža; Šabanović, Marizela; Babić, Jurislav, Aljić MirnaInhibicija enzimske oksidacije polifenola i posmeđivanja soka kruške i narezanih krušaka // Radovi Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, 56 (2005), 105-114 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
28.Nedić Tiban, NelaPrimjena diferencijalne motridbene kalorimetrije za utvrđivanje patvorenja meda, 2005., doktorska disertacija, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
29.Miličević, Borislav; Kovačević, Dragan; Šubarić, Drago; Miličević, RadoslavPossibilities for implementation of fermentation process with immobilized yeast cells in pear’ s distillates production // Proceedings of the 2nd Central European Meeting 5th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Karlović, Damir (ur.).
Zagreb: Food Technologists, Biotechnologists and Nutricionists Society, 2005. str. 388-393 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
30.Piližota, VlastaMinimalno procesirano povrće // Proizvodnja i prerada povrća-Izlaganja s okruglog stola / Maceljski, Milan ; Matotan, Zdravko (ur.).
Zagreb: HAZU-Znanstveno vijeće za poljoprivredu i šumarstvo, 2005. str. 25-29 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
31.Miličević, DijanaOdređivanje fenolnih tvari u nekim vrstama voća i njihova stabilnost u voćnim sokovima i modelnim otopinama, 2005., doktorska disertacija, Tehnološki fakultet, Tuzla
-
32.Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Piližota, Vlasta; Nedić Tiban, Nela; Kopjar, Mirela; Ačkar, ĐurđicaUtjecaj acetilacije na svojstva škroba tapioke // Abstract Book 3rd International Congress Flour-Bread '05, 5th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2005. str. 68-68 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
33.Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Kopjar, Mirela; Jašić, Midhat; Ačkar, ĐurđicaSvojstva i primjena modificiranih škrobova u konditorskoj industriji // 13. stručno savjetovanje inžinjera konditorske industrije Hrvatske
Pula, Hrvatska, 2005. str. 1-2 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
34.Zec, SanjaTermofizikalna svojstva prirodnog i modificiranog škroba tapioke, 2005., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
35.Anđelić, SašaUtjecaj dodataka na reološka svojstva pasta škroba kukuruza i tapioke, 2005., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
36.Lekšić, AlidaUtjecaj emulgatora i smjesa emulgatora na reološka svojstva čokoladnih masa, 2005., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
37.Jašić, Midhat; Đonlagić, Nusreta; Šubarić, Drago; Keran, HuseinContemporary principles of politics and legislation in food production // Proceedings : TEMPUS IB_JEP 16140-2001 / Sanchis, Vicente ; Grujić, Radoslav (ur.)., 2005. str. 221-231
-
38.Piližota, VlastaMinimalno procesirano povrće // Okrugli stol: Proizvodnja i prerada povrća
Koprivnica, Hrvatska, 2005. (pozvano predavanje, pp prezentacija, znanstveni) -
39.Šubarić, Drago; Đonlagić, Nusreta; Jašić, Midhat; Keran, HuseinIntegracija sistema upravljanja kvalitetom u prehrambenoj industriji sukladno međunarodnim standardima // 10th International Tuzla Summer University
Tuzla, Bosna i Hercegovina, 2005. (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, pp prezentacija, znanstveni) -
40.Piližota, Vlasta; Nedić Tiban, NelaHoney adulteration detection by differential scanning calorimetry (DSC) // Abstracts of lectures and posters
Noordwijk, Nizozemska, 2005. str. 102-102 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
41.Volarević, VedranaReološka svojstva nekih vrsta meda sa različitih geografskih područja Republike Hrvatske, 2005., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
42.Šubarić, Drago; Sadadinović, J.; Babić, Jurislav; Miličević, Dijana; Muhamedbegović, B.Primjena enzima u tehnologiji škroba // Technologica acta, 1 (2005), 2; 185-188 (podatak o recenziji nije dostupan, kongresno priopcenje, znanstveni)
-
43.Đonlagić, M.; Đonlagić, Nusreta; Jašić, Midhat; Šubarić, Drago; Keran, HuseinPrincipi i efikasnost ultrafiltracije // Technologica acta, 1 (2005), 2; 207-210 (podatak o recenziji nije dostupan, kongresno priopcenje, znanstveni)
-
44.Miličević, Dijana; Piližota, Vlasta; Šubarić, Drago; Nedić, NelaUtjecaj škrobova na reološka svojstva soka i kaše rajčice // Technologica Acta, 1 (2004), 1; 47-53 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
45.Đuza, IgorUtjecaj temperature i hidrokoloida na želatinizaciju i retrogradaciju škroba, 2004., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
46.Ukuku, Dike O.; Piližota, Vlasta; Sapers, Gerald M.Effect of hot water and hydrogen peroxide treatments on survival of Salmonella and microbial quality of whole and fresh-cut cantaloupe // Journal of food protection, 67 (2004), 3; 432-437 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
47.Piližota, VlastaEducation of food technologists for the future // Annual 2004 of the Croatian Academy of Engineering, / (2004), 155-159 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
48.Palmieri, Luigi; Piližota, Vlasta; Dunaj, Alemka; Babić, Jurislav; Lovrić, Tomislav; Villari, GerardoReducing microbial load in hot and cold break tomato juices by (nonthermal) high pressure (treatment) // Book of Abstracts 2nd Central European Meeting 5th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Karlović, Damir (ur.).
Zagreb: Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Society, 2004. str. 45-45 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
49.Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Piližota, Vlasta; Kovačević, Dragan; Nedić Tiban, NelaInfluence of hydrocolloids on the rheological properties of tapioca starch // Book of Abstracts 2nd Central European Meeting 5th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Karlović, Damir (ur.).
Zagreb: Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Society, 2004. str. 54-54 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
50.Miličević, Borislav; Kovačević, Dragan; Šubarić, Drago; Miličević, RadoslavPossibilities of fermentation process with immobilized yeast cells in pear’ s distillates production // Book of Abstracts of the 2nd Central European Meeting and the 5th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Karlović, Damir (ur.).
Zagreb: Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Society, 2004. str. 133-133 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
51.Jašić, Midhat; Šubarić, Drago; Jašić, JasminkaContemporary principles of politics and legislation in production of the save-for- health food // Book of Abstracts 2nd Central European Meeting 5th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Karlović, Damir (ur.).
Zagreb: Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Society, 2004. str. 176-176 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
52.Planinić, Mirela; Tomas, Srećko; Bucić, Ana; Bilić, Mate; Velić, Darko; Kovačević, Dragan; Šubarić, DragoEffect of cultivation and drying temperature on rehydration ability of the carrots and potatoes // Proceedings of the 32. International Symposium on Agricultural Engineering / Košutić, Silvio (ur.).
Zagreb: Zavod za mehanizaciju poljoprivrede, Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2004. str. 397-403 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
53.Piližota, Vlasta; Palmieri, Luigi; Villari, Gerardo; Dunaj, Alemka; Babić, Jurislav; Nedić Tiban, Nela; Kopjar, MirelaStabilisation of apricot juice by means of high- pressure treatments // Effost, Food Inovations for an Expanding Europe, Delegate Manual / Norris, Claire (ur.).
Varšava, 2004. str. 1-2 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
54.Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jukić, Marko; Koceva Komlenić, Daliborka; Piližota, VlastaColour changes due to cooking and sensory properties of fresh made and dried pasta produced with different supplements // Book of Abstracts of 2nd Central European Meeting and 5th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Karlović, Damir (ur.).
Zagreb: Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Society, 2004. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
55.Šubarić, Drago; Babić, JurislavPrimjena DSC metode u analizi hrane // 12. stručno savjetovanje inženjera konditorske industrije Hrvatske
Lovran, Hrvatska, 2004. str. 1-2 (pozvano predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
56.Šubarić, Drago; Palokaj, FranProizvodnja škroba, škrobnih hidrolizata i modifikata za potrebe konditorske industrije // 12. stručno savjetovanje inženjera konditorske industrije Hrvatske
Lovran, Hrvatska, 2004. str. 1-2 (pozvano predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
57.Vračarić, MartinaUtjecaj dodatka hidrokoloida i škroba na reološka i termofizikalna svojstva modelnih smjesa za sladoled, 2004., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
58.Šubarić, Drago; Miličević, Dijana; Pašalić, Hatidža; Babić, Jurislav; Šabanović, Marizela; Aljić, MirnaInhibicija enzimske oksidacije polifenola i posmeđivanja soka kruške i narezanih krušaka // Zbornik radova "Drugi simpozij poljoprivrede, veterinarstva, šumarstva i biotehnologije"
Bihać, 2004. str. 184-184 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
59.Vajdić, RenataUtjecaj hidrokoloida na reološka svojstva voštanog kukuruznog škroba, 2004., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
60.Jandrić, MirnaReološka svojstva sustava škrob-hidrokoloidi pri zagrijavanju, 2004., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
61.Nedić Tiban, Nela; Kopjar, Mirela; Babić, Jurislav; Kenjerić, DanijelaSome quality parameters of selected Croatian honeys // Programme and Book of Abstracts / Banati, Diana ; Farkas, Jozsef ; Gelencser, Eva (ur.).
Budimpešta: Central Food Research Institute, Complex Committee on Food Science of the Hungarian Academy of Sciences, 2004. str. 114-114 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
62.Piližota, VlastaRenewing knowledge // Suvremeni pristupi obrazovanju inženjera
Zagreb, Hrvatska, 2004. (pozvano predavanje, neobjavljeni rad, pregledni) -
63.Šubarić, Drago; Piližota, Vlasta; Nedić Tiban, Nela; Babić, Jurislav; Kopjar, MirelaStudies on the enzymatic browning and polyphenols of apple fruit and apple juice // 32nd International Symposium Actual Tasks on Agricultural Engineering
Opatija, Hrvatska, 2004. (predavanje, međunarodna recenzija, neobjavljeni rad, znanstveni) -
64.Piližota, Vlasta; Šubarić, Drago; Nedić Tiban, Nela; Kopjar, Mirela; Babić, JurislavInfluence of browning inhibitors on colour and polyphenols in fresh-cut pears and pear juice // Actual Tasks on Agricultural Engineering : Proceedings of the 32th International Symposium on Agricultural Engineering / Košutić, Silvio (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2004. str. 405-414 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
65.Piližota, VlastaGli Alimenti Minimamente Trattati // Italus hortus, 11 (2004), 1; 148-151 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)
-
66.Piližota, Vlasta; Sapers, G.M.Novel Browning Inhibitor Formulation for Fresh-cut Apples // Journal of food science, 69 (2004), 4; 140-143 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
67.Piližota, Vlasta; Nedić Tiban, Nela; Šubarić, DragoUtjecaj nekih sredstava za sanitaciju i hidrokoloida na produženje trajnosti svježe mrkve // Knjiga sažetaka / 11. Ružičkini dani / Piližota, Vlasta (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 2004. str. 43-43 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
68.Nedić Tiban, Nela; Piližota, Vlasta; Šubarić, Drago; Kopjar, Mirela; Babić, JurislavEffects of concentration and temperature on rheological properties of some hydrocolloids // Proceedings of International Congress Flour-Bread '03 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, University of J.J. Strossmayer in Osijek, 2004. str. 158-167 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
69.Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Kovačević, Dragan; Kopjar, Mirela; Nedić Tiban, NelaInfluence of guar and pectin on gelatinisation and retrogradation of starch // Proceeding of International Congress Flour - Bread '03 [and] 4th Croatian Congress of Cereal Technologists, Opatija, 19-22. 11. 2003. / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, University of J.J. Strossmayer in Osijek, 2004. str. 123-130 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
70.Kovačević, Dragan; Šubarić, Drago; Srećko, Tomas; Bilić, MateEffect of Polydextose on Thermophysical Properties of Chicken Surimi // Proceedings of the 32. Internatinal Syposium on Agricultural Engineering "Actual Tasks on Agricultural Engineering" / Košutić, Silvio (ur.).
Zagreb: Zavod za mehanizaciju poljoprivrede Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2004. str. 415-427 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
71.Opačak, TeutaUtjecaj polifenola na rast stanica u uvjetima in vitro, 2004., diplomski rad, Prirodoslovno-matematički fakultet, Zagreb
-
72.Halt, Marija; Klapec, Tomislav; Šubarić, Drago; Macura, Marija; Bačani, SnježanaFungal contamination of cookies and raw materials for their production in Croatia // Czech journal of food sciences, 22 (2004), 3; 95-98 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
73.Kovačević, Dragan; Unbehend, Ljilja; Šubarić, Drago; Kordić, JasnaDETERMINATION OF AMIDATED PECTIN INFLUENCE ON THE DOUGH INITIAL FREEZING POINT BY DTA // Proceedings of International Congress FLOUR-BREAD '03 / Hardi-Ugračić, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology University of Josip Juraj Strossmayer, 2004. str. 115-122 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
74.Miličević, Dijana; Piližota, Vlasta; Šubarić, DragoApplication of high pressure treatment on microbiological stability of food products // 2nd DAAAM international conference on advanced technologies for developing countries-ATDC '03
Tuzla, Bosna i Hercegovina, 2003. (poster, međunarodna recenzija, neobjavljeni rad, znanstveni) -
75.Šubarić, Drago; Piližota, Vlasta; Babić, Jurislav; Nedić Tiban, Nela; Miličević, BorislavRheological properties of starch-hydrocolloid system during heating // Abstract book / International Congress Flour - Bread '03 [and] 4th Croatian Congress of Cereal Technologists, Opatija, 19-22. 11. 2003. / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, University of J.J. Strossmayer in Osijek, 2003. str. 57-57 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
76.Nedić Tiban, Nela; Piližota, Vlasta; Šubarić, Drago; Kopjar, Mirela; Babić, JurislavEffects of concentration and temperature on rheological properties of some hydrocolloids // Abstract book / International Congress Flour - Bread '03 [and] 4th Croatian Congress of Cereal Technologists, Opatija, 19-22. 11. 2003. / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, University of J.J. Strossmayer in Osijek, 2003. str. 42-42 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
77.Miličević, Dijana; Piližota, Vlasta; Šubarić, Drago; Nedić Tiban, NelaUtjecaj hidrokoloida na reološka svojstva soka i kaše rajčice // Radovi Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, 48 (2003), 53; 105-116 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
78.Šubarić, Drago; Kovačević, Dragan; Piližota, Vlasta; Nedić Tiban, Nela; Miličević, BorislavUtjecaj temperature i hidrokoloida na reološka svojstva koncentrata proteina sirutke // Radovi Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, 48 (2003), 53; 95-104 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
79.Nedić Tiban, Nela; Piližota, Vlasta; Šubarić, Drago; Miličević, Dijana; Kopjar, MirelaInfluence of Hydrocolloids and Sweeteners on Flow Behaviour of Peach Nectar // Acta alimentaria, 32 (2003), 4; 383-393 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
80.Kovačević, Dragan; Šubarić, Drago; Miličević, BorislavEffect of Polydextrose on Initial Freezig Point of Surimi Prepared from Sasso Broiler (Djelovanje polidekstroze na početnu temperaturu zamrzavanja surimija pripremljenog od brojlera pasmine Sasso) // Radovi Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, XLVIII (2003), 52; 83-90 (podatak o recenziji nije dostupan, kongresno priopcenje, znanstveni)
-
81.Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Kovačević, Dragan; Kopjar, Mirela; Nedić Tiban, NelaInfluence of guar and pectin on gelatinisation and retrogradation of starch // Abstract book / International Congress Flour - Bread '03 [and] 4th Croatian Congress of Cereal Technologists, Opatija, 19-22. 11. 2003. / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, University of Josip Juraj Strossmayer in Osijek, 2003. str. 56-56 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
82.Ugarčić-Hardi, Žaneta; Hackenberger, Dubravka; Šubarić, Drago; Hardi, JovicaEffect of soy, maize and extruded maize flour addition on sensory characteristics of pasta // Italian journal of food sciences, 15 (2003), 2; 277-286 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
83.Piližota, VlastaProizvodnja sigurne hrane: kvaliteta i sigurnost (ispravnost) // 8. International Summer University Tuzla 2003
Tuzla, Bosna i Hercegovina, 2003. (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
84.Sapers, Gerald M; Piližota, VlastaNovel browning formulation for fresh-cut apples // 16th Annual International Fresh-cut Produce Association (IFPA) Conference and Exhibition
Tampa (FL), Sjedinjene Američke Države, 2003. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
85.Miličević, Dijana; Piližota, Vlasta; Šubarić, DragoApplication of high pressure treatment on microbiological stability of food products // Proceedings of the 2nd DAAAM international conference on advanced technologies for developing countries / Katalinić, Branko ; Tufekčić, Džemo ; Šelo, Ramiz (ur.).
Tuzla: University of Tuzla, 2003. str. 405-408 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
86.Šubarić, DragoKemija i tehnologija škroba i škrobnih hidrolizata // 8. International Summer University Tuzla 2003
Tuzla, 2003. (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, neobjavljeni rad, znanstveni) -
87.Piližota, VlastaMinimally processed food // Postraccolta di ortoflorofrutticoli: Innovazione Qualità ; e Controllo
Salerno, Italija, 2003. (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
88.Šubarić, Drago; Piližota, Vlasta; Kovačević, Dragan; Babić, Jurislav; Miličević, BorislavPrimjena DSC u analizi kakao-proizvoda // 11. savjetovanje inženjera konditorske industrije Hrvatske : knjiga sažetaka
Zadar, Hrvatska, 2003. (pozvano predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
89.Kovačević, Dragan; Kurtanjek, Želimir; Šubarić, DragoEffect of Polydextrose and NaCl on the Initial Freezing Point of Chicken, Egg and Surimi // Italian Journal of Food Science, 15 (2003), 1; 105-113 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
90.Fleš, Dragutin; Vuković, Radivoje; Erceg Kuzmić, Ana; Bogdanić, Grozdana; Piližota, Vlasta; Markuš, Krešimir; Wolsperger, Kristina; Vikić-Topić, DraženSynthesis of N-Arylmaleimides and N-Aryl-2, 3-Dimethylmaleimides // Croatica Chemica Acta, 76 (2003), 1; 69-74 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
91.Mešić, NedžadaSnack proizvodi na bazi krompira, 2002., magistarski rad, Tehnološki fakultet, Tuzla
-
92.Šubarić, Drago; Piližota, Vlasta; Miličević, Borislav; Nemet, IvanaUtjecaj uvjeta proizvodnje i čuvanja čokolade na pojavu "cvjetanja masti" // 10. Stručno savjetovanje inženjera konditorske industrije Hrvatske
Rabac, Hrvatska, 2002. (pozvano predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
93.Šubarić, DragoDostignuća u tehnologiji konditorskih proizvoda // 7. International Summer University Tuzla 2002 ; Final report / Đonlagić, Mirsad (ur.).
Tuzla: Univerzitet u Tuzli, 2002. str. 8-9 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
94.Šubarić, Drago; Piližota, Vlasta; Babić, Jurislav; Zagrajšek GoranThe influence of emulsifiers and temperature on rheological behaviour of chocolate mass // Technology-Food-Nutrition-Health / Raspor, Peter ; Hočevar, Ivica (ur.).
Ljubljana: Biotechnical Faculty, Slovenian Nutrition Society, 2002. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
95.Piližota, VlastaProcessing of minimally processed fruits and vegetables. Challenges of developing optimal processing and distribution systems for highly perishable products // Technology-Food-Nutrition-Health / Raspor, Peter ; Hočevar, Ivica (ur.).
Ljubljana: Biotechnical Faculty, Slovenian Nutrition Society, 2002. (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni)