Pregled po projektu: 0113001
Pronađeno 95 radova
-
1.Ugarčić-Hardi, Žaneta; Šubarić, DragoTrendovi u proizvodnji prehrambenih proizvoda // Zbornik Prvog kongresa hrvatskih znanstvenika iz domovine i inozemstva / Barišić, Pavo (ur.).
Zagreb: Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske, 2006. str. 545-546 (pozvano predavanje, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
2.Begić-Akagić, AsimaOdređivanje fenolnih materija u aktuelnom sortimentu krompira i njihova stabilnost u modelnim sistemima, 2006., doktorska disertacija, Poljoprivredni fakultet, Sarajevo
-
3.Moslavac, Tihomir; Šubarić, Drago; Stanić, DanijelaReološka svojstva i oksidacijska stabilnost emulzija ulje/voda sličnih majonezi // Book of Abstracts "agroTECH 2006" / Jašić, Midhat (ur.).
Tuzla: Faculty of Technology, Tuzla University, 2006. str. 44-45 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
4.Jašić, Midhat; Đonlagić, Nusreta; Šubarić, Drago; Keran, HuseinInsuring the food safety for fruits and vegetables in processing pursuant to international standards // Aktualni zadaci mehanizacije poljoprivrede, 34 (2006), 573-579 (podatak o recenziji nije dostupan, kongresno priopcenje, stručni)
-
5.Jašić, Midhat; Đonlagić, Nusreta; Šubarić, Drago; Keran, HuseinInsuring the food safety for fruits and vegetables in processing pursuant to international standards // Proceedings of 34th International Symposium Actual Tasks on Agricultural Engineering / Košutić, Silvio (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2006. str. 573-579 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
6.Miličević, Borislav; Šubarić, Drago; Mađar, Stjepan; Kovačević, Dragan; Babić, JurislavUtjecaj niskotlačnog UV-sistema za dekontaminaciju na fizikalno-kemijska svojstva procesne vode u proizvodnji alkoholnih pića // Zbornik radova sa naučnog skupa "Agrotech", Gradačac 2006. / Jašić, Midhat (ur.).
Tuzla: Faculty of Technology, Tuzla University, 2006. str. 27-33 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
7.Piližota, Vlasta; Nedić Tiban, Nela; Horvat, Melita; Miličević, DijanaControl of enzymatic browning in dried apples Jonagold variety // Book of Abstracts "agroTECH 2006" / Jašić, Midhat (ur.).
Tuzla: Faculty of Technology, Tuzla University, 2006. str. 36-37 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
8.Piližota, Vlasta; Sapers, Gerald, M; Nedić Tiban, Nela; Šubarić, DragoBrowning inhibition in fresh-cut Packhams Triumph pears by sodium hexametaphosphate treatment // IFPA 2006 - Abstracts
Baltimore (MD), 2006. str. 12-12 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
9.Nedić Tiban, Nela; Piližota, Vlasta; Šubarić, Drago; Ačkar, ĐurđicaRheological properties of selected Croatian honeys // Proceedings of the 2nd European Conference of Apidology 2006 / Vesely, Vladimir ; Titera, Dalibor (ur.).
Prag: Bee Research Institute Dol, 2006. str. 111-111 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
10.Piližota, Vlasta; Šubarić, Drago; Nedić Tiban, Nela; Prpić, StelaControl of enzymatic browning in parsley // CHISA 2006-System Engineering-Summaries 4 / Novosad, Jan (ur.).
Prag: Process Engineering Publisher, 2006. str. 1406-1406 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
11.Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Kovačević, Dragan; Jašić, Midhat; Nedić Tiban, Nela; Miličević, Dijana; Anđelić, SašaInfluence of additives on rheological properties of maize and tapioca starch pastes // Proceedings of 34th International Symposium Actual Tasks on Agricultural Engineering
Zagreb, 2006. str. 581-586 (poster, podatak o recenziji nije dostupan, sažetak, znanstveni) -
12.Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Kovačević, Dragan; Jašić, Midhat; Nedić Tiban, Nela; Miličević, Dijana; Anđelić, SašaInfluence of additives on rheological properties of maize and tapioca starch pastes // Proceedings of the 34th International Symposium Actual Tasks on Agricultural Engineering / Košutić, Silvio (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2006. str. 581-586 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
13.Miličević, Borislav; Šubarić, Drago; Mađar, Stjepan; Kovačević, Dragan; Babić, JurislavInfluence of various distillation techniques on quality of plum brandy // Book of Abstracts - 3rd Central European Congress on Food / Iotzev, Alexander ; Fikiin, Konstantin ; Shivarov, Georgi (ur.).
Sofija: CEFood, 2006. str. 184-184 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
14.Ačkar, Đurđica; Mujić, Ibrahim; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Alibabić, Vildana; Nedić Tiban, Nela; Kopjar, MirelaInfluence of storage conditions and heat treatment on digestibility of starch in chestnut // Book of Abstracts - 3rd Central European Congress on Food / Iotzev, Alexander ; Fikiin, Konstantin ; Shivarov, Georgi (ur.).
Sofija: CEFood, 2006. str. 183-183 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
15.Šubarić, Drago; Škrabal, Svjetlana; Piližota, Vlasta; Babić, Jurislav; Jašić, Midhat; Ačkar, ĐurđicaInfluence of temperature filling and storage conditions on fat bloom of filled chocolate // Book of Abstracts - 3rd Central European Congress on Food / Iotzev, Alexander ; Fikiin, Konstantin ; Shivarov, Georgi (ur.).
Sofija: CEFood, 2006. str. 185-185 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
16.Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Ačkar, Đurđica; Piližota, Vlasta; Kopjar, Mirela; Nedić Tiban, NelaEffects of pectin and carrageenan on thermophysical and rheological properties of tapioca starch // Czech Journal of Food Sciences, 24 (2006), 6; 275-282 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
17.Kopjar, Mirela; Piližota, Vlasta; Nedić Tiban, Nela; Šubarić, Drago; Babić, JurislavInfluence of pH and temperature during storage on concentrates of sour cherry and sour cherry Maraska // Proceedings of the 4th International Congress on Pigments in Food-a Challenge to Life Sciences / Carle, Reinhold ; Schieber, Andreas ; Stintzing, Florian C. (ur.).
Düren : Maastricht: Aachen, 2006. str. 226-228 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
18.Kopjar, Mirela; Hribar, Janez; Simčič, Marjan; Piližota, Vlasta; Nedić Tiban, NelaInfluence of trehalose addition on anthocyanins retention of evaporated and freeze-dried strawberry pastes // Proceedings of the 4th International Congress on Pigments in Food-A Challenge to Life Sciences / Carle, Reinhold ; Schieber, Andreas ; Stintzing, Florian C. (ur.).
Aachen: Shaker, 2006. str. 223-225 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
19.Kopjar, Mirela; Piližota, Vlasta; Hribar, Janez; Zlatič, Emil; Nedić Tiban, Nela; Šubarić, Drago; Babić, JurislavAroma retention in evaporated and freeze-dried strawberry pastes // Proceedings of the IUFOST 13th World Congress of Food Science and Technology "Food is life"
Nantes, Francuska, 2006. str. 189-190 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
20.Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Nedić Tiban, Nela; Kopjar, MirelaThe effect of lactose and whey powder on the gelatinization and retrogradation of tapioca starch // Proceedings of the 4th International Symposium on Food Rheology and Structure / Fischer, Peter ; Erni, Philipp ; Windhab, Erich J. (ur.).
Zürich: Institute of Food Science and Nutrition, 2006. str. 707-708 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
21.Moslavac, BiljanaUtjecaj dodataka na reološka svojstva i stabilnost voćnog jogurta, 2006., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
22.Sajdl, MajaProizvodnja niskokaloričnog džema od jagoda, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
23.Nedić Tiban, Nela; Kopjar, Mirela; Babić, Jurislav; Piližota, Vlasta; Šubarić, DragoEffect of fructose syrup addition on the rheological behaviour of Croatian honeys // Proceedings of the 4th International Symposium on Food Rheology and Structure / Fischer, Peter ; Erni, Philipp ; Windhab, Erich J. (ur.).
Zürich: Institute of Food Science and Nutrition, 2006. str. 741-742 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
24.Večenaj, MajaKandirane jabuke, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
25.Glavaš-Obrovac, Ljubica; Opačak, Teuta; Bareš, Vesna; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Ilakovac, Vesna; Karner, IvanEffects of dealcoholized red and white wines on human tumour and normal cells // Acta alimentaria, 35 (2006), 2; 153-162 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)