Pregled po projektu: 011003
Pronađeno 60 radova
-
1.Mastelić, Josip; Jerković, IgorVolatile Constituents from the Leaves of Young and Old Ailanthus altissima (Mill.) Swingle Tree // Croatica Chemica Acta, 75 (2002), 1; 189-197 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
2.Miloš, Mladen; Radonić, Ani; Mastelić, JosipSeasonal Variation in Essential Oil Compositions of Cupressus sempervirens L. // Journal of essential oil research, 14 (2002), 222-224 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
3.Domazet, AgnezaKemijski sastav i antioksidacijski učinak eteričnog ulja crnog bora (Pinus nigra), 2001., diplomski rad, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
4.Mikačić, JerkaIsparljivi spojevi aromatične biljke lovora (Laurus nobilis L.), 2001., diplomski rad, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
5.Petričević, AnteGC/MS analiza isparljivih spojeva iz ružmarina (Rosmarinus officinalis L.), 2001., diplomski rad, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
6.Miloš, MladenA comparative study of biomimetic oxidation of oregano essential oil by H2O2 or KHSO5 catalyzed by Fe(III)-meso-tetraphenylporphyrin or Fe(III)-phthalocyanine // Applied Catalysis A: General, 216 (2001), 157-161 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
7.Juteau, F.; Bessiere J.-M.; Mastelić, Josip; Jerković, Igor; Massoti, V.; Miloš, Mladen; Viano, J.Composition de l'huile essentielle d'Artemisia absinthium L. d'origine croate et française // Acte des 20èmes JOURNEES INTERNATIONALES HUILES ESSENTIELLES & EXTRAITS
Digne les Bains: APPAM, 2001. str. 314-319 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
8.Radonić, Ani; Miloš, MladenKemijski satav i antioksidacijski učinak eteričnih ulja iz odabranih dalmatinskih aromatičnih biljaka // XVII hrvatski skup kemičara i kemijskih inženjera / Vicković, Ivan (ur.).
Osijek: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 2001. str. 104-104 (poster, sažetak, ostalo) -
9.Juteau, F.; Bessiere J.-M.; Jerković, I.; Masotti, V.; Miloš, M.; Viano, J.; Mastelić, J.Composition de l'huile essentielle d'Artemisia absinthium L. d'origine croate et francaise // 20 emes Journees Internationales Huiles Essentialles et Extraits / A.P.P.A.M. (ur.).
Digne les Bains: A.P.P.A.M., 2001. (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
10.Miloš, MladenOxydation biomimétique de l'huile essentielle de Origanum vulgare L. // 20 emes Journees Internationales Huiles Essentialles et Extraits
Digne les Bains: A.P.P.A.M., 2001. (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
11.Miloš, Mladen; Radonić, Ani; Bezić, Nada; Dunkić, ValerijaLocalities and seasonal variations in the chemical composition of essential oils of Satureja montana L. and S. cuneifolia Ten // Flavour and fragrance journal, 16 (2001), 3; 157-160 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
12.Mastelić, Josip; Miloš, MladenEterična ulja i glikozidno vezani isparljivi spojevi iz aromatičnog bilja // Kemija u industriji, 50 (2001), 10; 561-572 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, ostalo)
-
13.Marijanović, ZvonimirHlapljivi spojevi pajasena, Ailanthus Altissima i sekvoje , Sequoiadendron Giganteum, 2001., diplomski rad, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
14.Jerković, Igor; Mastelić JosipFree and Glycosidically Bound Volatiles Composition of Mentha aquatica L. // Croatica Chemica Acta, 74 (2001), 431-439 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
15.Jerković, Igor; Mastelić, Josip; Miloš, MladenThe effect of air-drying on glycosidically bound volatiles from seasonally collected origano (Origanum vulgare ssp. hirtum) from Croatia // Nahrung, 45 (2001), 1; 47-49 doi:10.1002/1521-3803(20010101)45:1<47::AID-FOOD47>3.0.CO ; 2-G (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
16.Jerković, Igor; Mastelić, Josip; Miloš, MladenThe impact of both the season of collection and drying on the volatile constituents of Origanum vulgare L. ssp hirtum grown wild in Croatia // International Journal of Food Science and Technology, 36 (2001), 6; 649-654 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
17.Bezić, Nada; Dunkić, Valerija; Miloš, MladenXeromorphic adaptations of Satureja montana L. leaves // Periodicum biologorum, 103 (2001), 1; 77-81 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
18.Kulišić, Tea; Pavić, Siniša; Maleš, PetarPreliminarna istraživanja s metodom API CHL (bioMérieux) biokemijskih testova u određivanju Lactobacillus vrsta tijekom procesa konzerviranja zelenih i crnih maslina sorte oblica // Drugi hrvatski mikrobiološki kongres. Priopćenja / Prukner-Radovčić, Estella ; Hajsig, Danko ; Presečki, Vladimir (ur.).
Zagreb: Hrvatsko mikrobiološko društvo, 2000. str. 110-110 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
19.Miloš, Mladen; Mastelić, Josip; Jerković, Igor; Katalinić, VišnjaChemical Composition and Antioxidant Activity of the Essential Oil of Oregano (Origanum vulgare L.) Grown Wild in Croatia // Rivista Italiana EPPOS, Numero speciale (2000), Gennaio; 616-624 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
20.Ćavar, AnđaEterična ulja biljaka Lavandula hybrida i Mentha citrata, 2000., diplomski rad, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
21.Filipović, KatarinaEterično ulje i glikozidno vezani hlapljivi spojevi dugolisne metvice, Mentha longifolia (L.) Hudson, 2000., diplomski rad, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
22.Paladin, MarioEterično ulje i glikozidno vezani hlapljivi spojevi vodene metvice Mentha aquatica (L.), 2000., diplomski rad, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
23.Mastelić, Josip; Miloš, Mladen; Kuštrak, DanicaFree and glycosidically bound volatiles of Mentha citrata // Croatica chemica acta, 73 (2000), 3; 781-794 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
24.Radonić, AniIzolacija i identifikacija slobodnih i glikozidno vezanih hlapljivih spojeva iz smrike (Juniperus oxycedrus L., 2000., magistarski rad, Kemijsko-tehnološki fakultet u Splitu, Split
-
25.Miloš, Mladen; Mastelić, Josip; Jerković, IgorChemical composition and antioxidant effect of glycosidically bound volatile compounds from oregano (Origanum vulgare L. ssp. hirtum) // Food chemistry, 71 (2000), 1; 79-83 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)