Pregled po projektu: 0101066
Pronađeno 34 radova
-
1.Knebl-Buklijaš, DomagojHistološki biomarkeri izloženosti zagađivalima kod kompostne gujavice (Eisenia fetida) i crvene gujavice (Lumbricus rubellus), 2007., diplomski rad, Odjel za biologiju, Osijek
-
2.Ugarčić-Hardi, Žaneta; Sabo, Mirjana; Hackenberger, Dubravka; Jukić, MarkoInfluence of wheat straw addition on quality characteristics of pasta // Proceedings of an 2nd International Scientific Congress "Food Science & Food Biotechnology in Developing Countries"
Saltillo, 2006. str. 595-599 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
3.Stepić, SandraUtjecaj oksidativnog stresa na izraženost molekularnih biljega kod babuške (Carassius auratus gibelio) i šarana (Cyprinus carpio), 2006., magistarski rad, Prirodoslovno-matematički fakultet, Zagreb
-
4.Ugarčić-Hardi, Žaneta; Sabo, Mirjana; Hackenberger, Dubravka; Jukić, MarkoInfluence of Wheat Straw Addition on Quality Characteristics of Pasta // Abstract book of the International Scientific Congress "Food Science & Food Biotechnology in Developing Countries" / Aguilar, C.N. (ur.).
Saltillo: Mexican Association of Food Science, Ameca AC, 2006. str. 102-102 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
5.Žaja, Roko; Klobučar, Goran I.V.; Sauerborn Klobučar, Roberta; Hackenberger, Branimir K.; Smital, TvrtkoHaemolymph as compartment for efficient and non-destructive determination of Pgp mediated MXR activity in bivalves // Comparative biochemistry and physiology. C. Toxicology & pharmacology, 143 (2006), 1; 103-112 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
6.Bračun, AnaKomparativna studija biološkog odgovora na izloženost 3-metilkolantrenu šarana (Cyprinus carpio) i gujavice (Eisenia fetida), 2005., diplomski rad, Filozofski fakultet, Osijek
-
7.Bračun, AnaKomparativna studija biološkog odgovora na izloženost 3-metilkolantrenu šarana (Cyprinus carpio) i gujavice (Eisenia fetida), 2005., diplomski rad, Filozofski fakultet, Osijek
-
8.Lepeduš, Hrvoje; Jozić, Marko; Štolfa, Ivna; Pavičić, Nikola; Hackenberger K., Branimir; Cesar, VeraChanges in Peroxidase Activity in the Peel of Unshiu Mandarin (Citrus unshiu Marc.) Fruit with Different Storage Treatments // Food technology and biotechnology, 43 (2005), 1; 71-77 (podatak o recenziji nije dostupan, prethodno priopćenje, znanstveni)
-
9.Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jukić, Marko; Koceva Komlenić, Daliborka; Katić, Jovanka; Hackenberger, DubravkaEvaluation of flour quality by solvent retention capacity (SRC) and alkaline water retention capacity (AWRC) methods // Abstract Book of 3rd International Congress Flour - Bread ’05 and 5th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta. (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, Department of Cereal Processing Technologies, 2005. str. 84-84 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
10.Jarić, Davorka; Stepić, SandraDifferences in enzymes (biomarkers) activities in fish after cage exposure in Drava and Danube river (Croatia) // SIL XXIX Congress Lahti Finland : abstract book
Lahti, Finska, 2004. str. 287-287 (poster, sažetak, znanstveni) -
11.Britvić, Smiljana; Krča, Sanja; Jelaska, Dalibor; Žaja, Roko; Stepić, Sandra; Hackenberger, BranimirFish-farming Jadro-Solin, Croatia: biomonitoring of recovery using biomarkers // 14th Annual Meeting Environmental (SETAC Europe) Science Solutions : A Pan-European Perspective : Abstracts
Prag, 2004. str. 239-239 (poster, sažetak, znanstveni) -
12.Hackenberger, Branimir; Stepić, Sandra; Jarić, DavorkaSignificance of variability of EROD induction in field experiments for risk assessment // Abstracts of the SETAC Europe 14th Annual Meeting on Environmental Science Solutions : A Pan-European Perspective
Prag, Češka Republika, 2004. str. 165-165 (poster, sažetak, znanstveni) -
13.Hackenberger, Dubravka; Turk, Irena; Hackenberger Kutuzović, BranimirQuality parameters variability of some winter wheat varieties // Zbornik radova Međunarodnog kongresa Brašno - kruh ’03. : proceedings of International Congress Flour - Bread ’03 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, 2004. str. 57-61 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
14.Ugarčić-Hardi, Žaneta; Hackenberger, Dubravka; Hackenberger K., BranimirNew approach to the influence of flour moisture on the determination of the Falling number // Deutsche Lebensmittel-Rundschau, 100 (2004), 8; 298-301 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
15.Denisov, IvanaZnačaj razlika u kakvoći četiri biološka testa toksičnosti na planiranje biomonitoringa vodenih ekoloških sustava, 2003., diplomski rad, Pedagoški fakultet, Osijek
-
16.Šeput, Miranda; Turk, Irena; Malić, LjiljanaAnalysis of quality properties of different wheat cultivars on macro test during three years // International congress Bread-Flour '03 - Abstract book / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2003. (poster, domaća recenzija, sažetak, ostalo) -
17.Hackenberger K., Branimir; Hackenberger, Dubravka; Stepić, Sandra; Jarić, DavorkaApplication of some toxicological tests in cereal quality control // International Congress Flour - Bread ’03 and 4th Croatian Congress of Cereal Technologists : Abstract book / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, 2003. str. 24-24 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
18.Hackenberger, Branimir; Hylland, Ketil; Raspor, Biserka; Smital, Tvrtko; Klobučar, Goran I.V.; Stepić, SandraPrimjenjivost molekularnih biomarkera u kontroli kvalitete voda Hrvatske // 3. hrvatska konferencija o vodama Hrvatske vode u 21. stoljeću : zbornik radova = 3rd Croatian Conference on Waters Croatian waters in the 21st century : proceedings / Gereš, Dragutin (ur.).
Zagreb: Hrvatske vode, 2003. str. 253-264 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
19.Ugarčić-Hardi, Žaneta; Hackenberger, Dubravka; Šubarić, Drago; Hardi, JovicaEffect of soy, maize and extruded maize flour addition on sensory characteristics of pasta // Italian journal of food sciences, 15 (2003), 2; 277-286 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
20.Hackenberger K., Branimir; Britvić-Budicin, Smiljana; Smital, Tvrtko; Stepić, SandraThe possible influence of some physiological parameters on EROD-activity data valuation // Risk Assessment and Management of Large Contamination Sites : Congress Proceedings
Halle, 2002. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
21.Hackenberger K., Branimir; Stepić, Sandra; Puntarić, DinkoPrimjena molekularnih biomarkera u kontroli i monitoringu kvalitete voda // Prva hrvatska konferencija Hrvatskog društvo kemijskih inženjera i tehnologa - Ekoinženjerstvo 2002 : knjiga sažetaka
Zagreb, 2002. str. 108-108 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
22.Hackenberger K., Branimir; Smital, Tvrtko; Britvić-Budicin, Smiljana; Stepić, Sandra; Pavlić, Želimira; Klobučar I.V., GoranEksperimentalni organizmi u suvremenom praćenju zagađenja vodenog okoliša // Prva hrvatska konferencija Hrvatskog društvo kemijskih inženjera i tehnologa - Ekoinženjerstvo 2002 : knjiga sažetaka
Zagreb, 2002. str. 108-108 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
23.Koceva Komlenić, Daliborka; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Hackenberger, DubravkaImpact of pectin and carboxymethiylcellulose on rheological properties of wheat flour // Deutsche Lebensmittel-Rundshau, 98 (2002), 9; 332-338 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
24.Ugarčić-Hardi, Žaneta; Hackenberger, Dubravka; Hackenberger, BranimirInfluence of flour moisture on the determination of the Falling number // ICC & IRITAC Cereal Conference : Abstracts
Pariz: ICC / IRITAC, 2002. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
25.Koceva Komlenić, Daliborka; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Hackenberger, Dubravka; Turk, IrenaChanges of rheological properties of wheat flours with hydrocolloid addition // Proceedings of International Congress FLOUR-BREAD '01 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology in Osijek, 2002. str. 79-86 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)