Pregled po projektu: 0058026
Pronađeno 54 radova
-
1.Dragović-Uzelac, Verica; Bursać, Danijela; Levaj, Branka; Pedisić, Sandra; Skendrović, MartinaTotal Phenolics, Flavonoids, Anthocyanins and Free Radical Scavenging Activity of Wild Cornelian Cherries (Cornus mas L.) grown in Croatia // IUFoST 13th World Congress of Food Science and Technology / www.iufost.org (ur.).
Nantes: www.iufost.org, 2006. str. 891-892 (poster, sažetak, znanstveni) -
2.Bursać, Danijela; Levaj, Branka; Dragović-Uzelac, Verica; Paljević, Sanja; Biško, AnteInfluence of Cultivation and Cultivars on Antioxidant Capacity, Anthocyanins and Total Phenolics in Fresh and Processed Strawberry // IUFoST 13th World Congress of Food Science and Technology / www.iufost.org (ur.).
Nantes: www.iufost.org, 2006. str. 889-890 (poster, sažetak, znanstveni) -
3.Špelić, MarioPolifenolni i karotenoidni spojevi u cvijetu, ekstraktu i sirupu bazge (Sambucus nigra L.), 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
4.Kos, KristinaPraćenje promjena fenolnog sastava višnje i višnje maraske tijekom zrenja, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
5.Mihalec, LjerkaUtjecaj ambalažnog materijala na fizikalno-kemijska i senzorska svojstva ketchupa tijekom skladištenja, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
6.Dučkić, VedranaFenolni sastav i antioksidacijska aktivnost čajeva kadulje (Salvia officinalis L.), 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
7.Fruk, SandraUtjecaj stupnja zrelosti i prerade na čvrstoću i fenolne spojeve marmelada od smokava, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
8.Jurasović, KatarinaOdređivanje antocijana i antioksidativne aktivnosti u plodovima, sirupu i nektarima trnine (Prunus spinosa L.), 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
9.Pavlić, MonikaFenolni spojevi i antioksidativna aktivnost u plodovima te u nektarima i sirupima trnine (prunus spinosa l), 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
10.Sklevicky-Tadić, NanaNiskokalorični džemovi od mandarine, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
11.Hećimović, IvanaAromatični profil svježe mandarine i njezinih proizvoda, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
12.Strižak, ŽeljkaAromatični profil svježe klementine i njezinih proizvoda, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
13.Repajić, MajaOptimiranje uvjeta kandiranja kore mandarine, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
14.Prvčić, SilvijaOdređivanje polifenolnih spojeva i antioksidativnog kapaciteta u kašama i kašastim sokovima drijenka (Cornus mas L.), 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
15.Posavec, MarijanaOdređivanje antocijana, flavonol glikozida i antioksidacijske aktivnosti u kašama i sokovima drijenka (cornus mas l.), 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
16.Popović, TajanaUtjecaj sorte, načina uzgoja i uvjeta proizvodnje na kvalitetu marmelade od jagoda, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
17.Dragović-Uzelac, Verica; Levaj, Branka, Bursać, Danijela; Lukešić, Željka; Cvrtila, Andreja; Brajdić, ZdravkaPolyphenolic compounds and antioxidant activity during ripening in wild plum (Prunus spinosa L) // Proceedings: IntraFood 2005 Innovations in Traditional Foods / Fito, Pedro ; Toldra, Fidel (ur.).
London : Delhi: Elsevier, 2005. str. 1111-1114 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
18.Dragović-Uzelac, Verica; Pospišil, Jasna; Levaj, Branka; Delonga, Karmela; Djaković, SenkaDetermination of apricot nectars and jams authenticity by using polyphenols and sensory evaluation // 2nd Central European Meeting 5th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Karlović, Damir (ur.).
Zagreb: Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Society, 2005. str. 85-92 (poster, sažetak, ostalo) -
19.Levaj, Branka; Dragović-Uzelac, Verica; Bursać, Danijela; Lukešić, Željka, Banović, Mara; Kovačević Ganić, Karin; Bolanča, Vesna; Repajić, Maja; Sklevicky Tadić, Nana; Smernjak, BarbaraThe possibilities of mandarins processing // 2nd Central European Meeting 5th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Karlović, Damir (ur.).
Zagreb: Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Society, 2005. str. 149-156 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
20.Pastorčić, KristinaOdređivanje fenolnih spojeva i aktivnosti enzima u bobicama bazge (Sambucus nigra L.), 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
21.Ploh, EminaOdređivanje flavanon glikozida i polimetoksi flavona u svježoj i prerađenoj kori mandarina i klementina, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
22.Cvrtila, AndrejaKakvoća ploda trnine (prunus spinosa L.) i enzimska aktivnost tijekom dozrijevanja, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
23.Plečko, HelenaOdređivanje udjela karotenoida u sokovima mandarine, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
24.Sakač, ValentinaOdređivanje udjela fenolnih spojeva i antioksidativna aktivnost u sokovima mandarine, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
25.Bukulin, JuricaPromjena boje voćnih sirupa jabuke i višnje tijekom različitih uvjeta skladištenja, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
26.Dragović-Uzelac, Verica; Pospišil, Jasna; Delonga, Karmela; Levaj, Branka; Djaković, SenkaPhenolic profiles of raw apricots, pumpkins and their purees in the evaluation of apricot nectars and jams authenticity // Journal of agricultural and food chemistry, 53 (2005), 12; 4836-4842 doi:10.1021/jf040494+ (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
27.Sučić, MartinaAntioksidativna aktivnost različitih sorata jagoda i odgovarajućih džemova, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
28.Levaj, Branka; Dragović-Uzelac, Verica; Bursać, Danijela; Biček, Martina; Čeh, MelitaStability of β -carotene during candying and drying of mandarin peels // Intrafood 2005 Congress Proceedings Innovations in traditional foods / Fito, Pedro ; Toldra, Fidel (ur.).
London : Delhi: Elsevier, 2005. str. 1023-1026 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
29.Dragović-Uzelac, Verica; Levaj, Branka; Kovačević Ganić, Karin; Jagar, Iva; Ploh, EminaStability of total polyphenols, polymetoxylated flavones and flavanone glycosides during processing of mandarins into juices, jams, dehydrated and candied peel // Congress Proceedings Intrafood 2005 Innovations in traditional foods / Fito, Pedro ; Toldra, Fidel (ur.).
London : Delhi: Elsevier, 2005. str. 975-978 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
30.Jagar, IvaOdređivanje flavanon glikozida i polimetoksi flavona u svježoj i prerađenoj pulpi mandarina i klementina, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
31.Biček, MartinaODREĐIVANJE KAROTENOIDNIH PIGMENATA U SVJEŽIM I PRERAĐENIM KORAMA MANDARINA I KLEMENTINA, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
32.Čeh, MelitaODREĐIVANJE KAROTENOIDNIH PIGMENATA U SVJEŽOJ I PRERAĐENOJ PULPI MANDARINA I KLEMENTINA, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
33.Boras, MarijaPROMJENE FENOLNIH I KAROTENOIDNIH SPOJEVA U MARELICAMA TIJEKOM ZRENJA, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
34.Dragović-Uzelac, Verica; Pospišil, Jasna; Levaj, Branka; Delonga, KarmelaThe study of phenolic profiles of raw apricots and apples and their purees by HPLC for the evaluation of apricot nectars and jams authenticity // Food chemistry, 91 (2005), 2; 373-383 doi:10.1016/j.foodchem.2004.09.004 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
35.Mrzlečki, MarijanaIstraživanje kvalitete smrznutih kaša marelice analizom fizikalno-kemijskog i fenolnog, 2004., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
36.Dragović-Uzelac, Verica; Pospišil, Jasna; Levaj, Branka; Delonga, KarmelaUtvrđivanje autentičnosti sokova i džemova marelice pomoću fenolnih profila sirovih marelica, jabuka i buča i njihovih kaša // Book of abstracts: 2nd Central Europena meeting and 5th Croatian congress of food technologists, biotechnologists and nutritionists / Karlović, Damir (ur.).
Zagreb: Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Society, 2004. (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
37.Iveković, VladimirOdređivanje fenolnih i aromatičnih spojeva u breskvi i proizvodima od breskve, 2004., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
38.Požgaj DanijelaUtjecaj dodataka buče na određene parametre kvalitete i aromu marmelade marelice, 2004., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
39.Radulović, MarinaUtjecaj dodatka jabuke i buče na parametre kvalitete i aromu marmelade marelice, 2004., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
40.Bikfa, MartinaUtjecaj dodatka jabuke i buče na određene parametre kvalitete marmelade od marelice, 2004., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
41.Glavić, VesnaUtjecaj dodatka jabuke ibuče na parametre kvalitete i profil arome nektara marelice, 2004., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
42.Dragović-Uzelac, Verica; Pospišil Jasna; Delonga Karmela; Branka, LevajThe study of phenolic profiles of fresh apricots and pumpkins and their purees for the evaluation of apricot nectar azthenticity // Book of abstract / Hungarian Academy of Science (ur.).
Budimpešta, 2004. (poster, sažetak, znanstveni) -
43.Desnica, DaneProfil aromatičnih i fenolnih spojeva smrznutih kaša te odgovarajućih sokova marelice, 2004., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
44.Levaj, Branka; Dragović-Uzelac, Verica; Bursać, Danijela; Delonga, Karmela; Komes, Draženka; Kovačević Ganić, KarinPhenolic compounds and aroma profile in fresh fruit and low sugar jam of red currant // International Conference Engineering and Food (ICEF9)
Montpellier, 2004. (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
45.Liber, SonjaIzrada receptura za niskokalorične džemove od klementine, 2003., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
46.Dančević, TinaIzrada receptura za niskokalorične džemove od klementine, 2003., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
47.Živković, EmilijaProfil aromatičnih i fenolnih spojeva smrznutih kaša te odgovarajućih marmelada marelice, 2003., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
48.Levaj, Branka; Dragović-Uzelac, Verica; Dančević, Anja; Frlan, JelenaThe effect of ripening and storage on peach pectin and gel strength of related jams // Acta alimentaria, 32 (2003), 4; 329-340 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
49.Dragović-Uzelac, VericaDokazivanje autentičnosti proizvoda na bazi marelice, 2003., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
50.Pospišil, Jasna; Dragović-Uzelac, Verica; Delonga, Karmela; Levaj, BrankaPhenolic composition and sugar content in apricot juice cocktail produced from semi-products // Technology-food, nutrition-health, Book of abstarct, 2nd Slovenian European Congress on Food and Nutrition / Raspor, Peter ; Hočevar, Ivica (ur.).
Ljubljana: Biotechnical Faculty ; Slovenian Nutrition Society, 2002. (poster, sažetak, znanstveni) -
51.Budišćak, HelenaUtvrđivanje parametara kvalitete marmelade od marelice, 2002., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki, Zagreb
-
52.Pavlaković, ValentinaUtjecaj dodatka jabuke i buče na parametre kvalitete kašastog koktela marelice, 2002., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki, Zagreb
-
53.Njegač, RenataUtjecaj dodatka jabuke na parametre kvalitete kašastog koktela marelice i marmelade marelice, 2002., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
54.Radulović, TanjaUtvrđivanje parametara kvalitete kašastog soka marelice, 2002., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb