Pregled po projektu: 0058024
Pronađeno 47 radova
-
1.Delonga, Karmela; Radojčić Redovniković, Ivana; Dragović-Uzelac, Verica; Mrkić, Vlatka; Vorkapić-Furač, JasnaDistribution of glucosinolates in some raw and processed brassica vegetables grown in Croatia // Acta Alimentaria, 36 (2007), 2; 207-216 doi:10.1156/AAlim.36.2007.2.7 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
2.Trontel, AntonijaSinteza N-glukodipeptida aminokiselinske sekvencije L-Trp-L-Phe, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
3.Pamuković, VandaBiotransformacije 2-brom-1-(4-nitrofenil)etanona stanicama pekarskog kvasca (Saccharomyces cerevisiae) i korijena mrkve (Daucus carota), 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
4.Bosnar, SilvijaPolifenolni spojevi sjemena uljane repice i njihova antioksidacijska aktivnost, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
5.Vdović, BrigitaOdređivanje glukozinolata i polifenola u sjemenu uljane repice, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
6.Mikulčić, DanijelaReaktivnost amino-skupina lizina u Maillardovoj reakciji, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
7.Kolonić, AnitaDerivati tirozina sa supstituentima acetilenskog tipa, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
8.Šporec, MajaRani stadij Maillardove reakcije: Heynsovi i imidazolidinonski spojevi, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
9.Dragović-Uzelac, Verica; Pospišil, Jasna; Delonga, Karmela; Levaj, Branka; Djaković, SenkaPhenolic profiles of raw apricots, pumpkins and their purees in the evaluation of apricot nectars and jams authenticity // Journal of agricultural and food chemistry, 53 (2005), 12; 4836-4842 doi:10.1021/jf040494+ (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
10.Marušić, MarijaPolifenolni spojevi kakao masa različitog podrijetla i njihova antioksidacijska aktivnost, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
11.Valić, MarijaSinteza novih reaktivatora inhibirane acetilkolnesteraze, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
12.Kozbur, IvanaBiotransformacije 2-klor-1-(4-klorfenil)etanona stanicama pekarskog kvasca (Saccharomyces cerevisiae) i korijena mrkve (Daucus carota), 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
13.Ožanić, VanjaEnzimska stabilnost analoga opioidnog čimbenika rasta u humanom serumu, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
14.Barbaroša, IvaAnaliza polifenolnih spojeva i metilksantina u kakao masi različita podrijetla, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
15.Vlaisavljević, NatašaSinteza glukozilnog etera L-tirozil-L-serina, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
16.Katić, AnjaSinteza Amadorijevih spojeva bioaktivnog tetrapeptida, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
17.Dragović-Uzelac, Verica; Pospišil, Jasna; Levaj, Branka; Delonga, KarmelaThe study of phenolic profiles of raw apricots and apples and their purees by HPLC for the evaluation of apricot nectars and jams authenticity // Food chemistry, 91 (2005), 2; 373-383 doi:10.1016/j.foodchem.2004.09.004 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
18.Jukić, Marijana; Đaković, Senka; Filipović-Kovačević, Željka; Kovač, Veronika; Vorkapić-Furač, JasnaDominantni trendovi "zelene" kemije // Kemija u industriji : časopis kemičara i tehnologa Hrvatske, 54 (2005), 5; 255-272 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, ostalo)
-
19.Brkić, KarolinaOdređivanje glukozinolata i peroksidaze u normalnom i transformiranom tkivu hrena (Armoracia lapathifolia Gilib.), 2004., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
20.Radojčić, Ivana; Kovačević-Ganić, Karin; Delonga, Karmela; Vorkapić-Furač, JasnaThe analysis of borecole glucosinolates and their breakdown products by HPLC with UV Diode Array and FL detection // Book of Abstract-Eighth International Symposium on Hyphenated Techniques in Chromatography and Hyphenated Chromatographic Analyzers (HTC-8) / Roxal Flemish Chemical Society (ur.).
Brisel: Roxal Flemish Chemical Society, 2004. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
21.Radojčić, Ivana; Pavlović, Hrvoje; Delonga, Karmela; Kovač, Spomenka; Vorkapić-Furač, JasnaBioactive degradation products of glucosinolates as antibacterial agents // Safety nutrition technology consumers / Banati, Diana ; Farkas, Jozsef ; Gelenser (ur.).
Budimpešta: Hungarian Academy of Science, 2004. str. 120-120 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
22.Mareković, Neda JelenaOdređivanje metilksantina i polifenola u različitim ekstraktima čokolade metodom tekućinske kromatografije visoke djelotvornosti, 2004., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
23.Žakić, ŽeljkaModifikacije terminalnih skupina aminokiselina, 2004., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
24.Jukić, Marijana; Đaković, Senka; Filipović-Kovačević, Željka; Vorkapić-Furač, Jasna"Zelena" kemija otvara put čistim ekološki prihvatljivim kemijskim procesima // Kemija u industriji, 53 (2004), 5; 217- 224 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, ostalo)
-
25.Berković, Katarina; Kovač, Spomenka; Vorkapić-Furač, JasnaNatural compounds as environmentally friendly corrosion inhibitors of aluminium // Acta Alimentaria, 33 (2004), 3; 237-247 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)