Pregled po projektu: 0058024
Pronađeno 47 radova
-
1.Delonga, Karmela; Radojčić Redovniković, Ivana; Dragović-Uzelac, Verica; Mrkić, Vlatka; Vorkapić-Furač, JasnaDistribution of glucosinolates in some raw and processed brassica vegetables grown in Croatia // Acta Alimentaria, 36 (2007), 2; 207-216 doi:10.1156/AAlim.36.2007.2.7 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
2.Trontel, AntonijaSinteza N-glukodipeptida aminokiselinske sekvencije L-Trp-L-Phe, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
3.Pamuković, VandaBiotransformacije 2-brom-1-(4-nitrofenil)etanona stanicama pekarskog kvasca (Saccharomyces cerevisiae) i korijena mrkve (Daucus carota), 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
4.Bosnar, SilvijaPolifenolni spojevi sjemena uljane repice i njihova antioksidacijska aktivnost, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
5.Vdović, BrigitaOdređivanje glukozinolata i polifenola u sjemenu uljane repice, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
6.Mikulčić, DanijelaReaktivnost amino-skupina lizina u Maillardovoj reakciji, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
7.Kolonić, AnitaDerivati tirozina sa supstituentima acetilenskog tipa, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
8.Šporec, MajaRani stadij Maillardove reakcije: Heynsovi i imidazolidinonski spojevi, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
9.Dragović-Uzelac, Verica; Pospišil, Jasna; Delonga, Karmela; Levaj, Branka; Djaković, SenkaPhenolic profiles of raw apricots, pumpkins and their purees in the evaluation of apricot nectars and jams authenticity // Journal of agricultural and food chemistry, 53 (2005), 12; 4836-4842 doi:10.1021/jf040494+ (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
10.Marušić, MarijaPolifenolni spojevi kakao masa različitog podrijetla i njihova antioksidacijska aktivnost, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
11.Valić, MarijaSinteza novih reaktivatora inhibirane acetilkolnesteraze, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
12.Kozbur, IvanaBiotransformacije 2-klor-1-(4-klorfenil)etanona stanicama pekarskog kvasca (Saccharomyces cerevisiae) i korijena mrkve (Daucus carota), 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
13.Ožanić, VanjaEnzimska stabilnost analoga opioidnog čimbenika rasta u humanom serumu, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
14.Barbaroša, IvaAnaliza polifenolnih spojeva i metilksantina u kakao masi različita podrijetla, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
15.Vlaisavljević, NatašaSinteza glukozilnog etera L-tirozil-L-serina, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
16.Katić, AnjaSinteza Amadorijevih spojeva bioaktivnog tetrapeptida, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
17.Dragović-Uzelac, Verica; Pospišil, Jasna; Levaj, Branka; Delonga, KarmelaThe study of phenolic profiles of raw apricots and apples and their purees by HPLC for the evaluation of apricot nectars and jams authenticity // Food chemistry, 91 (2005), 2; 373-383 doi:10.1016/j.foodchem.2004.09.004 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
18.Jukić, Marijana; Đaković, Senka; Filipović-Kovačević, Željka; Kovač, Veronika; Vorkapić-Furač, JasnaDominantni trendovi "zelene" kemije // Kemija u industriji : časopis kemičara i tehnologa Hrvatske, 54 (2005), 5; 255-272 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, ostalo)
-
19.Brkić, KarolinaOdređivanje glukozinolata i peroksidaze u normalnom i transformiranom tkivu hrena (Armoracia lapathifolia Gilib.), 2004., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
20.Radojčić, Ivana; Kovačević-Ganić, Karin; Delonga, Karmela; Vorkapić-Furač, JasnaThe analysis of borecole glucosinolates and their breakdown products by HPLC with UV Diode Array and FL detection // Book of Abstract-Eighth International Symposium on Hyphenated Techniques in Chromatography and Hyphenated Chromatographic Analyzers (HTC-8) / Roxal Flemish Chemical Society (ur.).
Brisel: Roxal Flemish Chemical Society, 2004. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
21.Radojčić, Ivana; Pavlović, Hrvoje; Delonga, Karmela; Kovač, Spomenka; Vorkapić-Furač, JasnaBioactive degradation products of glucosinolates as antibacterial agents // Safety nutrition technology consumers / Banati, Diana ; Farkas, Jozsef ; Gelenser (ur.).
Budimpešta: Hungarian Academy of Science, 2004. str. 120-120 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
22.Mareković, Neda JelenaOdređivanje metilksantina i polifenola u različitim ekstraktima čokolade metodom tekućinske kromatografije visoke djelotvornosti, 2004., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
23.Žakić, ŽeljkaModifikacije terminalnih skupina aminokiselina, 2004., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
24.Jukić, Marijana; Đaković, Senka; Filipović-Kovačević, Željka; Vorkapić-Furač, Jasna"Zelena" kemija otvara put čistim ekološki prihvatljivim kemijskim procesima // Kemija u industriji, 53 (2004), 5; 217- 224 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, ostalo)
-
25.Berković, Katarina; Kovač, Spomenka; Vorkapić-Furač, JasnaNatural compounds as environmentally friendly corrosion inhibitors of aluminium // Acta Alimentaria, 33 (2004), 3; 237-247 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
26.Radojčić, Ivana; Duraković, Lejla; Mrkić, Vlatka; Delonga, Karmela; Vorkapić-Furač, Jasna; Duraković, SenadinIndole glucosinolates from white cabbage and cauliflower and their bioactive breakdown products // Biotechnology and Food, knjiga zažetaka / Kniewald, Zlatko (ur.).
Zagreb: Hrvatsko Društvo za Biotehnologiju, 2003. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
27.Kovač, Spomenka; Jukić, Marijana; Gašo-Sokač, Dajana; Vorkapić-Furač, JasnaSynthesis of some b6 vitamin analogs– potential antidotes // Book of Abstracts: 2003. P2-104
Dubrovnik, Hrvatska; Cavtat, Hrvatska, 2003. str. 355-355 (poster, sažetak, znanstveni) -
28.Jukić, Marijana; Rapić, Vladimir; Vikić-Topić, Dražen; Vorkapić Furača, JasnaCLASSICAL AND MICROWAVE-ASSISTED SYNTHESIS AND SPECTROSCOPIC ANALYSIS OF SOME PYRAZOLE DERIVATIVES // Book of Abstracts: ESOC , 2003. P1-42
Zagreb, 2003. str. 169-169 (poster, sažetak, znanstveni) -
29.Berkovića, Katarina; Radojčić, Ivana; Delonga, Karmela; Kovač, Spomenka; Vorkapić-Furača, JasnaThe effect of L-tryptophan and glucosinolates extracts on tin and aluminium in salt solutions // Annals of Nutrition&Metabolism / Battistini, N. C. ; Rossi, L. ; Sette, S. (ur.).
Basel: Karger Publishers, 2003. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
30.Delonga, Karmela; Dragović-Uzelac, Verica; Mrkić, Vlatka; Kovač, Spomenka; Vorkapić-Furač, JasnaVariation in glucosinolates composition and relationship between aliphatic and indole glucosinolates in cruciferous vegetables // Current Studies of Biotechnology, Vol. III - Food / Kniewald, Zlatko (ur.).
Zagreb: Hrvatsko Društvo za Biotehnologiju ; Medicinska naklada, 2003. str. 209-218 -
31.Delonga, Karmela; Radojčić, Ivana; Duraković, Lejla; Mrkić, Vlatka; Vorkapić-Furač, Jasna; Duraković, SenadinIndole glucosinolates from white cabbage and cauliflower and their bioactive breakdown products // Food / Kniewald, Zlatko (ur.).
Zagreb: Medicinska naklada ; Hrvatsko Društvo za Biotehnologiju, 2003. str. 219-227 -
32.Berković, Katarina; Radojčić, Ivana; Delonga, Karmela; Vorkapić-Furač, JasnaPolyphenols - environmentally friendly corrosion inhibitors of tin // Current Studies of Biotechnology, Vol. III - Food / Kniewald, Zlatko (ur.).
Zagreb: Hrvatsko Društvo za Biotehnologiju ; Medicinska naklada, 2003. str. 365-372 -
33.Budimir, IvanaUV/VIS metode u analizi polifenolnih spojeva čokolade, 2003., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
34.Radojčić, Ivana; Berković, Katarina; Delonga, Karmela; Vorkapić-Furač, JasnaInhibition efficiency of cabbage glucosinolates extracts on tin corrosion // Strategies for safe food / Eklund, Trygve ; De Brabander, Hubert ; Deaseleire, Els ; Dirnik, Inge ; Ooghe, Wilfried (ur.).
Heverlee: Koninklijke Vlaamse Chemische Vereniging, 2003. str. 300-303 -
35.Radojčić, Ivana; Delonga, Karmela; Carić, Marija; Kujundžić, Dijana; Vorkapić-Furača, JasnaDetermination of polyphenols and methylxanthines in chocolates produced in Croatia by UV/VIS and HPLC // Annals of Nutrition&Metabolism / Battistini, N. C. ; Rossi, L. ; Sette, S. (ur.).
Basel: Karger Publishers, 2003. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
36.Topić, TanjaIdentifikacija biološki aktivnih spojeva u kakao prahu i kakao masi, 2003., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
37.Vlašić, IgnacijaAnaliza metilksantina u čokoladi tekućinskom kromatografijom visoke djelotvornosti, 2003., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
38.Berković, Katarina; Radojčić, Ivana; Delonga, Karmela; Vorkapić-Furač, JasnaPolyphenols - environmentally friendly corrosion inhibitors of tin // Biotechnology and Food, knjiga zažetaka / Kniewald, Zlatko (ur.).
Zagreb: Hrvatsko Društvo za Biotehnologiju, 2003. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
39.Dragović-Uzelac, Verica; Mrkić, Vlatka; Delonga, Karmela; Kovač, Spomenka; Vorkapić-Furač, JasnaVariation in glucosinolates composition and relationship between aliphatic and indole glucosinolates in cruciferous vegetables // Biotechnology and Food, knjiga zažetaka / Kniewald, Zlatko (ur.).
Zagreb: Hrvatsko Društvo za Biotehnologiju, 2003. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
40.Jukić, Marijana; Hergold-Brundić, Antonija; Cetina, Mario; Nagl, Ante; Vorkapić-Furač, JasnaThe Synthesis and Structures of the Novel Pyridoxal Oxime Derivatives // Structural Chemistry, 14 (2003), 6; 597-604 doi:10.1023/B:STUC.0000007571.43266.b3 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
41.Jukić, Marijana; Cetina, Mario; Vorkapić-Furač, Jasna; Golobič, Amalija; Nagl, AnteN-(o-Chlorophenyl)-2, 5-dimethyl-pyrrole-3- carbaldehyde // Acta Crystallographica. Section C, Crystal Structure Communications, 59 (2003), 7; 0357-0359 doi:10.1107/S0108270103009272 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
42.Vacek, LidijaAnaliza glukozinolata raštike (Brassica oleracea var. acephala L.) i produkata njihove hidrolize, 2002., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
43.Čempuh, RenataAlifatski glukozinolati sa sumporom u bočnom lancu u bijelom kupusu (Brassica oleracea var. capitata), 2002., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagrebu
-
44.Šimunić, DanaAnaliza glukozinolata u komercijalnom pripravku brokule (Brassica oleracea botritys var. italica), 2002., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
45.Švenda, IrenaPraćenje glukozinolata u sortnom sjemenu uljane repice (Brassica napus L. ssp. oleifera), 2002., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
46.Berković, Katarina; Kovač, Spomenka; Vorkapić-Furač, JasnaEffect of quercetin on the aluminium corrosion process // 15 th International Corrosion Congress, FRONTIERS IN CORROSION SCIENCE AND TECHNOLOGY / Manuel Morcillo (ur.).
Granada: International Corrosion Council, 2002. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
47.Berković, Katarina; Kovač, Spomenka; Vorkapić-Furač, JasnaEffect of quercetin on the aluminium corrosion process // Proceedings of 15th International Corrosion Congress, FRONTIERS IN CORROSION SCIENCE AND TECHNOLOGY
Granada: International Corrosion Council, 2002. (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)