Pregled po projektu: 0058022
Pronađeno 31 radova
-
1.Kukić, NikolinaUtjecaj MnSO4xH2O na kinetiku alkoholne fermentacije i ugradnju mangana u biomasu kvasca Saccharomyces cerevisiae, 2011., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
2.Mrvčić, Jasna; Stehlik-Tomas, Vesna; Stanzer, Damir; Škevin, Dubravka; Grba, SlobodanOptimization of bioprocess for production of copper-enriched biomass of industrially important microorganism Saccharomyces cerevisiae // Journal of Bioscience and Bioengineering, 103 (2007), 4; 331-337 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
3.Gulin, AnaOdređivanje S-adenozil-L-metionina u kvaščevoj biomasi postupkom tekućinske kromatografije visoke djelotvornosti (HPLC), 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
4.Ćurić, Duška; Stehlik-Tomas, Vesna; Bauman, Ingrid; Krička, Tatjana; Koražija, MarioUtjecaj uvjeta sušenja na metaboličku aktivnost bakterija mliječno-kiselog vrenja u kiselom tijestu // Proceedings of 3rd International Congress Flour-Bread 05, 5th Croatian Congress of Cereal Technologists, Opatija / Žaneta Ugarčić-Hardi (ur.).
Osijek: Josip Juraj Strossmayer University of Osijek Faculty of Food Technology Department of Cereal Processing Technology, 2005. str. 92-97 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
5.Suchy, AnaUgradnja iona bakra u stanice kvasca K. marxianus tijekom kultivacije na sirutci, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
6.Šego, DanicaUtjecaj pH vrijednosti na ugradnju iona bakra u stanice kvasca S. cerevisiae tijekom alkoholne fermentacije, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
7.Lazarevski, JelenaObogaćivanje biomase kvasca S. cerevisiae ionima bakra, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
8.Mrvčić, JasnaUgradnja iona bakra u stanice kvasca S. cerevisiae te njihov utjecaj na rast i brzinu alkoholne fermentacije, 2005., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
9.Antunović, IvanaUtjecaj iona mangana na kinetiku alkoholne fermentacije s kvascem K. marxianus, 2004., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
10.Medved, AnitaUgradnja bakra u stanice kvasca S. cerevisiae tijekom alkoholne fermentacije, 2004., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
11.Stanzer, DamirUtjecaj mangana na rast kvasca S. cerevisiae, 2004., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
12.Grba, SlobodanAktivnosti pekarskog kvasca u smrznutom tijestu, 2004. (podatak o recenziji nije dostupan, popularni rad).
-
13.Blatt, BrankaUgradnja iona mangana u kvaščevu biomasu pri različitim uvjetima uzgoja, 2004., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
14.Mandić, MarkoProizvodnja kvaščeve biomase s dva soja kvasca S. cesevisiae u različitim uvjetima uzgoja, 2004., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
15.Bencetić, MartinaUtjecaj iona bakra na kinetiku alkoholne fermentacije s kvascem Saccharomyces cerevisiae, 2004., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
16.Stanzer, Damir; Mrvčić, Jasna; Serdar, Maja; Bevardi Martina; Stehlik-Tomas, Vesna; Grba, SlobodanThe Production of Ethanol from Corn Semolina by Yeast Saccharomyces cerevisiae // 2nd Central European Meeting 5th Croatian Congress OF FOOD TECHNOLOGISTS, BIOTECHNOLOGISTS AND NUTRITIONISTS
Opatija, Hrvatska, 2004. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
17.(Stanzer, Damir; Grba, Slobodan; Stehlik-Tomas, Vesna; Mrvčić, Jasna)Utjecaj dodatka melase na kinetiku alkoholne fermentacije sirutke s pomoću kvasca Kluyveromyces marxianus // Mljekarstvo, 54 (2004), 1; 27-38 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
18.Stehlik Tomas, Vesna; Gulan Zetić, Vlatka; Stanzer, Damir; Grba, Slobodan; Vahčić, NadaZinc, Copper and Manganese Enrichment in Yeast Saccharomyces cerevisiae // Food Technology and Biotechnology, 42 (2004), 2; 115-120 (podatak o recenziji nije dostupan, prethodno priopćenje, znanstveni)
-
19.Štimac, LidijaKinetika alkoholne fermentacije kvasca Saccharomyces cerevisiae u melasnoj i saharoznoj podlozi uz dodatak mangan-klorida, 2003., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
20.Grba, SlobodanOd kiselog vrenja do izvrsnog tijesta, 2003. (podatak o recenziji nije dostupan, popularni rad).
-
21.Stehlik-Tomas, Vesna; Grba, Slobodan; Gulan-Zetić, Vlatka; Stanzer, DamirNovel yeast and starters in the production of bread // Current Studies of Biotechnology, Food, Vol III / Kniewald, Zlatko (ur.).
Zagreb: Hrvatsko Društvo za Biotehnologiju ; Medicinska naklada, 2003. str. 131-137 -
22.Ziberi, ZibideMetode čuvanja startera za pekarstvo, 2003., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
23.Šolić, MajaIspitivanje aktivnosti kultura bakterija Acetobacter sp. izuzetih pri različitim parametrima uzgoja, 2003., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
24.Grubišić, GoranPriprava stabilne kvaščeve suspenzije za pekarstvo, 2003., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
25.Stehlik-Tomas, VUkorak sa svijetom do boljeg i trajnijeg kruha, 2003. (podatak o recenziji nije dostupan, popularni rad).
-
26.Stehlik-Tomas, Vesna; Grba, Slobodan; Stanzer, Damir; Vahčić, Nada; Gulan-Zetić, VlatkaUptake of Iron by Yeast Cells and its Impact on Biomass Production // Acta Alimentaria, 32 (2003), 3; 279-287 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
27.Grba, Slobodan; Stehlik-Tomas, Vesna; Stanzer, Damir; Vahčić, Nada; Škrlin, AnaSelection of Yeast Strain K. marxianus for Alcohol and Biomass Production on Whey // Chemical and Biochemical Engeenering Quartely, 16 (2002), 1; 13-16 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
28.Perić, GordanaSenzorička svojstva kruha proizvedenog s pomoću mješovitih starter-kultura, 2002., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
29.Manenica, JelenaAlternativna sirovina-sirutka za proizvodnju prehrambenog kvasca, 2002., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
30.Stanzer, D.; Stehlik-Tomas, V.; Gulan Zetić, V.; Manenica, JelenaSirutka-alternativna sirovina za proizvodnju prehrambenog kvasca // Mljekarstvo, 52 (2002), 2; 113-124 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
31.Stehlik-Tomas, Vesna; Grba, Slobodan; Stanzer, Damir; Gulan-Zetić, VlatkaHidroliza laktoze pomoću enzima beta-D-galaktozidaze // Mljekarstvo, 51 (2001), 3; 187-196 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)