Pregled po projektu: 0058020
Pronađeno 60 radova
-
1.Duraković, LejlaUtjecaj odabranih parametara na rast plijesni Aspergillus flavus ATCC 26949 u mješovitoj kulturi i biosinteza aflatoksina B1 i G1, 2007., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
2.Bašić, AndrejaMikrobiološka kontrola zraka u pekarstvu, 2007., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
3.Duraković, S.; Delaš, F.; Govori, S.; Kaljaj, V.; Rapić, V.; Kaljaj, L.; Halt, M.; Duraković, L.Antifungal and antimycotoxigenic properties of newly synthesized derivatives of coumarine // Proceedings of 2nd International Congress Food Sciences & Food Biotechnology in Developing Countries / Rocha-Guzman, N. (ur.).
Saltillo, 2006. str. 46-46 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
4.Duraković, LejlaJesu li prioni uzročnici kravljeg ludila? // PBN Znanstveno-stručni časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 1 (2006), 2; 24-26 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, stručni)
-
5.Duraković, LejlaBdellovibrio sp.-grabežljivac izvanrednih osobina // PBN Znanstveno-stručni časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 1 (2006), 2; 21-23 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, stručni)
-
6.Duraković, LejlaZašto mikrobiolozi proučavaju termite? // PBN Znanstveno-stručni časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 1 (2006), 2; 20-21 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, stručni)
-
7.Duraković, S.; Delaš, F.; Govori, S.; Kaljaj, V.; Rapić, V.; Kaljaj, L.; Duraković, L.Antifungal and antimycotoxigenic properties of newly synthesized derivatives of coumarine // Proceedings of 2nd International Scientific Congress Food Sciences & Food Biotechnology in Developing Countries
Saltillo, 2006. str. 89-92 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
8.Delaš, Frane; Duraković, Lejla; Duraković, SenadinInhibition of growth and aflatoxin accumulation of Aspergillus flavus by using newly synthesized analogues of dehydroacetic acid Pressure Superheated Steam (LPSS) // Proceedings of 2nd International Scientific Congress Food Sciences & Food Biotechnology in Developing Countries / Rocha-Guzman, N. (ur.).
Saltillo, 2006. str. 37-37 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
9.Duraković, Lejla; Delaš, Frane; Duraković, SenadinAffect of molds in mixed cultures on production of aflatoxins on maize hybrid // Proceedings of 2nd International Congress Food Sciences & Food Biotechnology in Developing Countries / Rocha-Guzman, N. (ur.).
Saltillo, 2006. str. 37-37 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
10.Duraković, Lejla; Delaš, Frane; Markov, Ksenija; Čvek, Domagoj; Duraković, SenadinBiosynthesis and biodegradation of aflatoxin B1 and G1 on maize contaminated with common field and storage fungi // Proceedings of 2nd FEMS congress of European microbiologists
Madrid: Federation of European Microbiological Societies, 2006. str. 277-277 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
11.Morović, NikolinaMikrobiološka ispravnost morske vode iz ribnjaka "Cenmar" u Ninu, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
12.Mihaljević-Herman, VesnaPraćenje kvalitete zamrznutog ambalažiranog pekarskog proizvoda tijekom skladištenja, 2006., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
13.Jukić, HuskaAntropogeni utjecaj na bakterijsku populaciju rijeke Une na području grada Bihaća, 2006., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
14.Perković, ZoranMikrobiološka i kemijska kakvoća vode vodoopskrbnog sustava grada Glamoča, 2006., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
15.Kovaček, IvančicaPrimjena imunomagnetske separacije u istraživanju rasta odabranih patogenih mikroorganizama u mlijeku i mliječnim proizvodima, 2006., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
16.Redžepović, S.; Pohajda, I.; Čolo, J.; Duraković, L.; Huić, K.; Orlić, S.Identifikacija i karakterizacija autohtonih sojeva skupine Saccharomyces sensu stricto izoliranih s kultivara žilavka // Zbornik XIX naučno-stručnog skupa poljoprivrede i prehrambene industrije / Bogućanin, Hamid ; Bijeljac, Sonja (ur.).
Sarajevo: Poljoprivredni fakultet, Sarajevo, 2005. str. 189-189 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
17.Duraković, Lejla; Delaš, Frane; Duraković, SenadinInhibition of mould growth and aflatoxin accumulation by food additives // Proceedings of 1st Central European Forum for Microbiology (CEFORM) / Marialigeti, K. ; Sipes, R. (ur.).
Budimpešta: Akadémiai Kiadó, 2005. str. 32-32 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
18.Redžepović, S.; Pohajda, I; Čolo, J.; Duraković, L.; Huić, K.; Orlić, S.Identifikacija i karakterizacija autohtonih sojeva skupine Saccharomyces sensu stricto izoliranih s kultivara žilavka // Zbornik XIX naučno-stručnog skupa poljoprivrede i prehrambene industrije / Bogućanin, Hamid ; Bijeljac, Sonja (ur.).
Sarajevo: Poljoprivredni fakultet Sarajevo, 2005. str. 189-189 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
19.Kuran, IvonaRezistencija na beta-laktame u bakterija Esherichia coli i Klebsiella pneumoniae, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
20.Duraković, Senadin; Redžepović, Sulejman; Duraković, LejlaBakteriologija u biotehnologiji-knjiga druga-dio II. / Duraković, Senadin (ur.).
Zagreb: Kugler, 2005 -
21.Duraković, Senadin; Redžepović, SulejmanBakteriologija u biotehnologiji-knjiga druga-dio I. / Duraković, Senadin (ur.).
Zagreb: Kugler, 2005 -
22.Topić, MarijanaOdređivanje baktericidne aktivnosti oralnih antibiotika u urinu u "ex vivo" modelu, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
23.Šaponja, DraganaKontrola mikrobiološke kakvoće zraka u punionici bezalkoholnih pića, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
24.Markov, KsenijaUtjecaj odabranih parametara na rast plijesni u mješovitim kulturama i biosintezu patulina i zearalenona, 2005., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
25.Orlić, S.; Redžepović, S.; Herjavec, S.; Duraković, S.; Jeromel, A.; Huić, K.Use of different molecular methods in the identification of Brettanomyces spp. from Croatian grapes and wines // Proceedings of XI International Congress of Mycology, San Francisco, USA / Evans, Malcolm R. (ur.).
Washington (MD): American Society for Microbiology, 2005. str. 689-689 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
26.Delaš, Ivančica; Beganović, Jasna; Delaš, FraneFatty acid composition of yolks from laying hens fed with dietary supplementation of Shiitake mushroom // Oils, Fats and Lipids in a Changing World
Frankfurt: Euro Fed Lipid, 2004. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
27.Ljevaković-Musladin, IvanaKontrola mikrobiološke kakvoće sladoleda i kolača, 2004., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
28.Balaša, AnaUtjecaj visokog tlaka na inaktivaciju Listeria innocua BGA 3532, 2004., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
29.Huić, KatarinaUtjecaj različitih vrsta kvasaca na sintezu glicerola u sintetskom moštu, 2004., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
30.Visković, TamaraUtjecaj odabranih parametara na biosintezu zearalenona s pomoću plijesni Fusarium graminearum ZMPBF 1244, 2004., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
31.Mužic, MarijanaInhibicija rasta odabranih mikroorganizama prirodnim spojevima, 2004., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
32.Duraković, Lejla; Delaš, Frane; Markov, Ksenija; Duraković, SenadinGrowth and Biosynthesis of Aflatoxin in the Presence of Newly Synthesized Analogues of Dehydroacetic acid // 5th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists-Book of Abstracts
Opatija, 2004. str. 117-117 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
33.Orlić, S.; Huić, K.; Duraković, S.; Redžepović, S.The use of Candida stellata in combination with Saccharomyces cerevisiae or S.paradoxus for glycerol production during fermentation // Yeasts in Science and Biotechnology-The Quest for Sustainable Development
Rio de Janeiro, 2004. str. 151-151 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
34.Duraković, Lejla; Delaš, Frane; Duraković, SenadinThe determination of patulin in apple juice // Proceedings of the Third Croatian Congress of Microbiology with International Participation / Hrvatsko mikrobiološko društvo (ur.).
Poreč, 2004. str. 30-30 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
35.Duraković, Senadin; Redžepović, SulejmanBakteriologija u biotehnologiji-knjiga prva-dio II. / Duraković, Senadin (ur.).
Zagreb: Kugler, 2004 -
36.Duraković, Senadin; Redžepović, SulejmanBakteriologija u biotehnologiji-knjiga prva-dio I. / Duraković, Senadin (ur.).
Zagreb: Kugler, 2004 -
37.Mijatović, Ivan; Turek, Stjepan; Dadić, Željko; Duraković, Senadin; Janković, Nikola; Jeličić, Dubravka; Katalenić, Marijan; Kučišec-Tepeš, Nastja; Presečki, VladimirPriprema vode za hemodijalizu. Zagreb: Hrvatska gospodarska komora (HGK), 2004 (monografija)
-
38.Radojčić, Ivana; Duraković, Lejla; Delonga, Karmela; Vorkapić-Furač, Jasna, Duraković, SenadinIndole Glucosinolates and Their Bioactive Breakdown Products from Cabbage and Cauliflower // Biotechnology and Food / Kniewald, Zlatko (ur.).
Zagreb: Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU), 2003. str. 68-68 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
39.Katalenić, SanjaIstraživanje mikrobiološke ispravnosti uzoraka svježeg sira i vrhnja domaće proizvodnje uzetih s tržnica Zagreba i okolice, 2003., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
40.Milinov, VirnaPrimjena HACCP-a u proizvodnji konditorskih proizvoda, 2003., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
41.Gardaš, MartinaUtjecaj mikrobne kulture Lactobacillus alimentarius na trajnost narezane pasterizirane šunke, 2003., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
42.Milašinčić, PetraUsporedba klasične i Hy-Lite 2 metode mikrobiološke kontrole čistoće radnih površina, 2003., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
43.Štrban, VlatkaPriprema, sterilizacija i kontrola mikrobioloških hranjivih podloga, 2003., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
44.Čvek, DomagojOdređivanje biomase filamentnih gljivica na čvrstim supstratima, 2003., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
45.Kovaček, I.; Knežević-Jonjić, N.; Matica, B.; Delaš, F.; Mlinarić-Džepina, A.; Puntarić, D.Detection of Escherichia coli 0157 in food samples by Immunomagnetic separation in Zagreb area // CESAR 2003.
Zagreb: Federation of European Microbiological Society, 2003. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
46.Delonga, Karmela; Radojčić, Ivana; Duraković, Lejla; Mrkić, Vlatka; Vorkapić-Furač, Jasna; Duraković, SenadinIndole glucosinolates from white cabbage and cauliflower and their bioactive breakdown products // Food / Kniewald, Zlatko (ur.).
Zagreb: Medicinska naklada ; Hrvatsko Društvo za Biotehnologiju, 2003. str. 219-227 -
47.Duraković, LejlaMikrobni monstrumi // Prehrambeno-biotehnološka revija, 1 (2003), 30-31 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, stručni)
-
48.Duraković, LejlaFotosinteza bez klorofila // Prehrambeno-biotehnološka revija, 1 (2003), 25-29 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, stručni)
-
49.Duraković, Senadin; Delaš, Frane; Markov, Ksenija; Duraković, LejlaBiosynthesis and biodegradation of aflatoxins on green coffee beans contaminated with aflatoxigenous mould // Proceedings of the 8th Croatian Biological Congress with International Participation, Zagreb, September 27-October 2, 2003. / Mitrikeski, Petar T. (ur.).
Zagreb: Croatian Biological Society, 2003. str. 380-380 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
50.Duraković, Lejla; Markov, Ksenija; Delaš, Frane; Duraković, SenadinFactors influencing the inhibition of aflatoxin production in Soy-Beans by Trichothecium roseum // Proceedings of the 8th Croatian Biological Congress with International Participation, Zagreb, September 27-October 2, 2003. / Mitrikeski, Petar T. (ur.).
Zagreb: Croatian Biological Society, 2003. str. 133-133 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
51.Delaš, Ivančica; Popović, Milivoj; Delaš, FraneEffects of short term fat-free diet on fatty acid composition of liver phospholipids // EJB The FEBS Journal
Oxford: Wiley-Blackwell, 2003. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
52.Duraković, Senadin; Duraković, LejlaMikologija u biotehnologiji / Duraković, Senadin (ur.).
Zagreb: Kugler, 2003 -
53.Duraković, Senadin; Redžepović, SulejmanUvod u opću mikrobiologiju / Duraković, Senadin (ur.).
Zagreb: Kugler, 2003 -
54.Duraković, Lejla; Delaš, Frane; Markov, Ksenija; Duraković, SenadinRelation of Aspergillus flavus biomass to the accumulation of aflatoxins in green coffee beans // Power of microbes in industry and environment / Hajsig, D. (ur.).
Opatija: Croatian Society of Microbiology, 2002. str. 83-83 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
55.Grahovac, MarkoNovosintetizirani derivati dehidracetne kiseline s antimikrobnim djelovanjem, 2002., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
56.Duraković, Senadin; Delaš, Frane; Duraković, LejlaModerna mikrobiologija namirnica-knjiga druga / Duraković, Senadin (ur.).
Zagreb: Kugler, 2002 -
57.Duraković, Senadin; Delaš, Frane; Stilinović, Božidar; Duraković, LejlaModerna mikrobiologija namirnica-knjiga prva / Duraković, Senadin (ur.).
Zagreb: Kugler, 2002 -
58.Podhraški, KarmenIstraživanje mikrobiološke i zdravstvene ispravnosti mlijeka i mliječnih proizvoda, 2002., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
59.Kranjčec, ValentinaKontrola mikrobiološke kvalitete i mikrobiološkog indeksa sladovine i piva, 2002., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
60.Desović, NikolinaSvježi sir i mikrobiološka kontrola svježeg sira, 2002., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb