Pregled po projektu: 0058018
Pronađeno 69 radova
-
1.Marković, Ksenija; Hruškar, Mirjana; Vahčić, NadaLycopene content of tomato products and their contribution to the lycopene intake of Croatians // Nutrition Research, 26 (2006), 11; 556-560 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
2.Gajari, Davorka; Vahčić, NadaSenzorska procjena u razvoju proizvoda povećane prehrambene vrijednosti // Hrvatski Pekar, 83/84 (2006), 8-10 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
3.Matković, Domagoj; Marković, Ksenija; Krpan, Marina; Šarić, Goran; Hruškar, Mirjana; Vahčić, NadaMineral substances in different types of honey // The First SAFE Consortium International Congress "Nutrition and Food Safety: Evaluation of Benefits and Risks"
Budimpešta, Mađarska, 2006. (poster, sažetak, znanstveni) -
4.Marković, Ksenija; Hruškar, Mirjana; Vahčić, NadaLikopen u rajčici-svojstva, stabilnost i značaj u prehrani. Zagreb: Hinus, 2006 (prirucnik)
-
5.Marković, Ksenija; Matković, Domagoj; Vahčić, NadaEffect of geographical origin and cooking process on lycopene content in tomatoes // Pigments in Food - A Challenge to Life Sciences / Carle, Reinhold ; Schieber, Andreas ; Stintzing, Florian C. (ur.).
Stuttgart: Shaker, 2006. str. 253-255 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
6.Matković, Domagoj; Marković, Ksenija; Krpan, Marina; Šarić, Goran; Hruškar, Mirjana; Vahčić, NadaCharacterization of Croatian honeys by their physico-chemical characteristics // Proceedings of the Second European Conference of Apidology 2006 / Vesely, Vladimir ; Vorechovska, Marcela ; Titera, Dalibor (ur.).
Prag: Bee Research Institute Dol, 2006. str. 121-122 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
7.Matković, DomagojUtjecaj botaničkog i geografskog podrijetla na fizikalno-kemijske i senzorske parametre hrvatskog meda, 2006., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
8.Uršulin-Trstenjak, NatalijaAnaliza opasnosti i sustav osiguranja zdravstvene ispravnosti polutrajnih kobasičarskih proizvoda, 2006., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
9.Gajari, DavorkaSenzorska procjena pekarskih proizvoda povećane prehrambene vrijednosti, 2006., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
10.Domjanić, SandraKorelacija fizikalno-kemijskih parametara i senzorske procjene uzoraka meda, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
11.Huss, HelenaKemijski konzervansi u osvježavajućim bezalkoholnim pićima, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
12.Marković, Ksenija; Šarić, Goran; Širola, Vesna; Vahčić, NadaVolatile aroma compounds of semi-processed and processed tomato products evaluated by SPME technique // IUFOST 13th World Congress of Food Science and Technology, Nantes, France
Nantes, Francuska, 2006. (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
13.Romanović Zanchi, MarinaKorelacija fizikalno-kemijskih parametara i senzorske procjene uzoraka meda, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
14.Švenda, KarolinaValidacija dviju titracijskih analitičkih metoda, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
15.Ilijanić, MarinaKvaliteta meda, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
16.Barukčić, IrenaOdređivanje udjela hidroksimetilfurfurala i prolina u različitim uzorcima meda, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
17.Nizek, MarinaValidacija metode Fourier transformirane infracrvene spektroskopije pri određivanju kemijskih parametara mlijeka, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
18.Ljubić, IvanaMineralne tvari u različitim vrstama meda, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
19.Matković, Domagoj; Marković, Ksenija; Hruškar, Mirjana; Vahčić, NadaQuality of Croatian Honey // Proceedings of 2nd Central European Meeting and 5th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Karlović, Damir (ur.).
Zagreb: Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Society, 2005. str. 265-269 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
20.Magerle, IvanOdređivanje fizikalno-kemijskih parametara uzoraka meda, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
21.Matković, Domagoj; Marković, Ksenija; Hruškar, Mirjana; Vahčić, NadaQuality of Croatian honey // Proceedings of the 2nd Central European Meeting and 5th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Prof. Dr. Damir Karlović (ur.).
Zagreb: EURO-V.A.L. d. o. o., Zagreb, Hrvatska, 2005. str. 265-269 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
22.Vacek, TomislavKorelacija fizikalno-kemijskih parametara i senzorske procjene uzoraka meda, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
23.Wolf, ZrinkaOdređivanje metala u uzocima vode i sedimenta rijeke Drave, 2005., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
24.Kemić-Matijević, NatašaValidacija metoda za određivanje natrijevog klorida u prehrambenim proizvodima, 2005., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
25.Alibabić, VildanaBioakumulacija metala i pesticida u ribama iz porodice Salmonidae i utjecaj na kakvoću ribljeg mesa, 2005., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
26.Dražić, TonkoOdređivanje fizikalno-kemijskih parametara uzoraka meda, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
27.Maslać, DanijelaOdređivanje udjela vode u medu, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
28.Miličević, JelenaValidacija metode određivanja bakra plamenom atomskom apsorpcijskom spektrofotometrijom, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
29.Hruškar, Mirjana; Krpan, Marina; Bucak, Ivana; Vahčić, NadaPromjene koncentracije sastojaka arome u običnom i probiotičkom jogurtu tijekom skladištenja // Mljekarstvo, 55 (2005), 1; 31-39 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
30.Raguž, MilenkoSustav upravljanja kvalitetom u tvornici krem proizvoda, 2004., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
31.Vahčić, Nada; Hruškar, MirjanaSenzorske analize u mljekarskoj industriji // 36. Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem, Zbornik sažetaka / Tratnik, Ljubica (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2004. str. 5-7 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
32.Grba, NikicaOdređivanje fizikalno-kemijskih parametara uzoraka meda, 2004., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
33.Gulam, ViktorijaProfil teksture kuhanog, mladog krumpira, 2004., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
34.Hruškar, Mirjana; Ščetar, Mario; Vahčić, NadaSensory evaluation of dough dishes // Brašno - kruh ’03. : proceedings of International Congress Flour - Bread ’03 being 4th Croatian Congress of Ceral Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, 2004. (predavanje, međunarodna recenzija, neobjavljeni rad, znanstveni) -
35.Stehlik Tomas, Vesna; Gulan Zetić, Vlatka; Stanzer, Damir; Grba, Slobodan; Vahčić, NadaZinc, Copper and Manganese Enrichment in Yeast Saccharomyces cerevisiae // Food Technology and Biotechnology, 42 (2004), 2; 115-120 (podatak o recenziji nije dostupan, prethodno priopćenje, znanstveni)
-
36.Hruškar, Mirjana; Krpan, Marina; Marković, Ksenija; Matković, Domagoj; Vahčić, NadaChanges in Potato after Different Thermal Processes // Czech Journal of Food Sciences, Special Issue, Proceedings of Chemical Reactions in Foods V / Velišek, J. ; Braunova, M. (ur.).
Prag: Institute of Agricultural and Food Information, 2004. str. 321-324 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
37.Matković, Domagoj; Marković, Ksenija; Hruškar, Mirjana; Vahčić, NadaQuality of Croatian Honey // 2nd Central European Meeting and 5th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, Book of Abstracts / Karlović, Damir ; Mrša, Vladimir ; Lelas, Vesna ; Šušković, Jagoda ; Colić Barić, Irena ; Delaš, Ivančica (ur.).
Zagreb: EURO-V.A.L. d.o.o., 2004. str. 82-82 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
38.Doležal, AnamarijaBrzi testovi u procjeni kakvoće grijanih/prženih ulja, 2004., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
39.Despot, VedranaNeka fizikalno-kemijska svojstva meda, 2004., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
40.Kajin, JelenaKakvoća voćnih prutića, 2004., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
41.Živković, MarijaOdređivanje fizikalno-kemijskih parametara uzoraka meda, 2004., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
42.Roso, JelenaKorelacija fizikalno-kemijskih parametara i senzorske procjene uzoraka meda, 2004., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
43.Vahčić, Nada; Hruškar, MirjanaNovel foods in Croatia - laws and regulations // Current Studies of Biotechnology, Food, Vol III / Kniewald, Zlatko (ur.).
Zagreb: Hrvatsko Društvo za Biotehnologiju ; Medicinska naklada, 2003. str. 393-398 -
44.Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica; Herceg, Zoran; Hruškar, MirjanaThe quality and acceptability of plain and supplemented goats and cows fermented milk with kefir culture-the quality of goats and cows kefir // Yoghurts & fermented milks, 3 (2003), 1; 267-279 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
45.Vahčić, Nada; Hruškar, MirjanaNovel foods in Croatia-laws and regulations // Current Studies of Biotechnology-Volume III.-Food / Kniewald, Zlatko (ur.).
Zagreb: Medicinska naklada, 2003. str. 393-398 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
46.Hruškar, Mirjana; Bucak, Ivana; Vahčić, NadaAroma probiotičkog jogurta sa i bez dodataka // Mljekarstvo, Proizvodnja, proučavanje i tehnologija mlijeka i mliječnih proizvoda, 53 (2003), 3; 195-210 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
47.Matković, Domagoj; Hruškar, Mirjana; Vahčić, Nada; Kajin, JelenaDried fruit nutritive bars // Annals of Nutrition and Metabolism, Official Journal of the Federation of European Nutrition Societies / Battistini, N. C., Rossi, L., Sette, S. (ur.).
Rim: Karger Publishers, 2003. str. 602-602 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
48.Kralj, AnamarijaAroma probiotičkih jogurta, 2003., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
49.Ćustić, BiljanaPromjene kakvoće sojinog ulja tijekom prženja namirnica, 2003., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
50.Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica; Herceg, Zoran; Hruškar, MirjanaThe quality and acceptability of plain and supplemented goat?s and cow?s milk fermented with kefir culture // Fermented Milk / Hopkin, E. (ur.).
Brisel: International Dairy Federation, 2003. str. 267-279 (ostalo, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
51.Hrenović, MajaValidacija spektrofotometrijske metode određivanja hidrokinonskih derivata izraženih kao arbutin, 2003., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
52.Lalek, RomanoOdređivanje masenog udjela vode u sušenom povrću, 2003., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
53.Gačić, Milica; Bolanča, VesnaUdio nutrijenata u glavnom obroku (ručku) u ustanovama za predškolski odgoj djece // Zdravlje kroz hranu i ljekovito bilje
Zadar, 2003. str. 171-171 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, stručni) -
54.Luterotti, Svjetlana; Marković, Ksenija; Franko, Mladen; Bicanic, Dane; Vahčić, Nada; Doka, OttoUltratraces of carotenes in tomato purées: HPLC-TLS Study // Review of scientific instruments, 74 (2003), 1; 684-686 doi:10.1063/1.1512773 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
55.Ščetar, MarioSenzorska procjena zdjelica od tijesta, 2003., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
56.Bucak, IvanaAroma probiotičkih jogurta, 2003., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
57.Grabar, KrešimirOdređivanje gorčine i diacetila u pivu, 2003., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
58.Kapš, PatricijaLikopen u proizvodima od rajčice, 2003., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
59.Stehlik-Tomas, Vesna; Grba, Slobodan; Stanzer, Damir; Vahčić, Nada; Gulan-Zetić, VlatkaUptake of Iron by Yeast Cells and its Impact on Biomass Production // Acta Alimentaria, 32 (2003), 3; 279-287 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
60.Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica; Herceg, Zoran; Hruškar, MirjanaThe quality of plain and supplemented kefir from goat's and cow's milk // Congrilait 2002
Pariz, 2003. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
61.Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica; Hruškar, MirjanaInfluence of culture activity on aroma components in yoghurts produced from goat's and cow's milk // Acta Alimentaria, 32 (2003), 2; 151-160 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
62.Luterotti, Svjetlana; Franko, Mladen; Bicanic, Dane; Marković, Ksenija; Vahčić, NadaCarotenoids in some Mediterranean foodstuffs: HPLC- TLS studies // MBAC IV - 4th Mediterranean Basin Conference on Analytical Chemistry - Book of Abstracts / Veber, Marijan (ur.).
Ljubljana: Slovensko kemijsko društvo, 2002. str. 205-205 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
63.Alibabić, Vildana; Vahčić, Nada; Makić, Halid; Bećiraj, Azra; Beganovic, ZekijaThe quality of fish meat from different locations of Una Sana Canton // Book of abstracts / Raspor, Peter ; Hočevar, Ivica (ur.).
Ljubljana: Biotechnical Faculty, Slovenian Nutrition Society, 2002. str. 175-175 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
64.Marković, KsenijaStudija promjena udjela likopena u rajčici i njenim proizvodima, 2002., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
65.Marković, Ksenija; Hruškar, Mirjana; Vahčić, Nada; Grba, MarinaThe changes in potato during storage and cooking processes // Book of Abstracts / Raspor, Peter ; Hočevar, Ivica (ur.).
Ljubljana: Biotehnical Faculty, Slovenian Nutrition Society, 2002. str. 188-188 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
66.Sturica, BarbaraPraćenje promjena sojinog ulja tijekom višesatnog zagrijavanja, 2002., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
67.Dunjić, TanjaPrimjena faktorskog plana u praćenju promjena kakvoće grijanog sojinog ulja, 2002., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
68.Grgić, AngelinaKoličine metala u čokoladi i sirovinama za proizvodnju, 2002., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
69.Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica; Herceg, Zoran; Hruškar, MirjanaThe quality of goat's and cow's kefir // Symposium on new developments in technology of fermented milks
Kolding, 2002. str. 4.14-4.14 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni)