Pregled po projektu: 0058015
Pronađeno 34 radova
Prikaz po CROSBI kategorijama
-
1.Neđeral Nakić, Sandra; Rade, Desanka; Škevin, Dubravka; Štrucelj, Dubravka; Mokrovčak, Željko; Bartolić, MartinaChemical characteristics of oils from naked and husk seeds of Cucurbita pepo L // European Journal of Lipid Science and Technology, 108 (2006), 11; 936-943 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
2.Mlinarić Missoni, Emilija; Rade, Desanka; Nederal, Sandra; Kalenić, Smilja; Kern, Josipa; Važić Babić, VericaDifferentiation between Candida species isolated from diabetic foot by fatty acid methyl ester analysis using gas chromatography // Journal of Chromatography B, 822 (2005), 1-2; 118-123 doi:10.1016/j.jchromb.2005.06.002 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
3.Rimac Brnčić, Suzana; Lelas, Vesna; Rade, Desanka; Šimundić, BorislavDecreasing of oil absorption in potato strips during deep fat frying // Journal of food engineering, 64 (2004), 237-241 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
4.Rade, Desanka; Mokrovčak, Željko; Štrucelj, Dubravka; Škevin, Dubravka; Neđeral, SandraThe effect of processing conditions on the nontriacylglycerol constituents of sunflower oil // Acta alimentaria, 33 (2004), 1; 7-18 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
5.Škevin, Dubravka; Rade, Desanka; Štrucelj, Dubravka; Mokrovčak, Željko; Neđeral, Sandra; Benčić, ĐaniThe influence of olive variety and harvest time on the bitterness and phenolic compounds of olive oil // European Journal of Lipid Science and Technology, 105 (2003), 9; 536-541 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
1.Rade, Desanka; Škevin, DubravkaVažnost maslinovog ulja u prehrani // PBN Revija, - (2002), 1 i 2; 21-24 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
1.Rade, Desanka; Neđeral Nakić, Sandra; Škevin, Dubravka; Štrucelj, Dubravka; Mokrovčak, ŽeljkoSterol content and compositon of some non-refined and refined oils // Proceedings of the 5th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists – ; 2nd Central European Meeting / Lelas, Vesna (ur.).
Zagreb: PBF, 2005. str. 228-234 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
1.Neđeral Nakić, Sandra; Škevin, Dubravka; Rade, DesankaThe Effect of Processing Conditions on Minor Constituents of Pumpkin Seed Oil // 2nd Congress on Food Science and Food Biotechnology in Developing Countries
Saltillo, Meksiko, 2006. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
2.Neđeral Nakić, Sandra; Rade, Desanka; Škevin, Dubravka; Štrucelj, DubravkaInfluence of pumpkin seed oil adulteration on stability and chemical characteristics // Abstracts of 4th Euro Fed Lipid Congress: Oils, Fats and Lipids for a Healthier Future
Madrid, Španjolska, 2006. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
3.Škevin, Dubravka; Rade, Desanka; Neđeral Nakić Sandra; Štrucelj, Dubravka; Koprivnjak, OliveraBioactive Compounds of Virgin Olive Oil from Certain Croatian Olive Varieties // Abstracts of 13th World Congress of Food Science & Technology Food is Life
Nantes, Francuska, 2006. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
4.Škevin, Dubravka; Rade, Desanka; Neđeral Nakić, Sandra; Štrucelj, DubravkaThe influence of rosemary on stability and bitterness of virgin olive oil // 26th World Congress and Exibition of the international society for fat research (ISF) Modern Aspects of Fats and Oils Abstracts / - (ur.).
Prag, Češka Republika: ISF, 2005. (predavanje, sažetak, znanstveni) -
1.Marušić, Vlatko; Krumes, Dragomir; Štrucelj, DubravkaAnalysis of Potential Influences of Technical and Technological Properties of Sunflower Hybrids on Oil Extraction Results // 2nd Central European Meeting 5th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists
Opatija, Hrvatska, 2004. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
2.Rade, Desanka; Neđeral Nakić, Sandra; Škevin, Dubravka; Štrucelj, Dubravka; Mokrovčak, ŽeljkoSterol content and compositon of some non-refined and refined oils // 2nd Central European Meeting 5th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists
Opatija, Hrvatska, 2004. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
3.Rimac-Brnčić, Suzana; Lelas, Vesna; Rade, DesankaOxidative stability of potato strips fried in various oils // 2nd Central European Congress on Food
Budimpešta, Mađarska, 2004. (poster, sažetak, znanstveni) -
4.Rimac-Brnčić, Suzana; Lelas, Vesna; Rade, DesankaDecreasing of oil apsorption in fried potato strips // 9th European Nutrition Conference
Rim, Italija, 2003. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
1.Škevin, DubravkaUtjecaj prirodnih antioksidanasa na održivost i svojstva djevičanskog maslinovog ulja sorte Oblica i Buharica, 2003., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
1.Saftić, ViktorUtjecaj uvjeta prešanja na svojstva ulja iz obične bučine koštice i koštice golice, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
2.Ptiček, TanjaUtjecaj uvjeta skladištenja na održivost bučinog i sojinog ulja i njihovih mješavina, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
3.Ivaci, HrvojeUtjecaj uvjeta prerade bučinih koštica na sastav masnih kiselina i tokoferola u bučinom ulju, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
4.Bačić, LidijaUtjecaj prirodnih antioksidanasa na svojstva i održivost djevičanskog maslinovog ulja, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
5.Bosnić, AlmedinaSvojstva sjemena ulja uljane repice različitog podrijetla, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
6.Horvatiček, TomislavTehnološka svojstva sjemen suncokreta iz sortnih pokusa, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
7.Kračun, ValerijaSastav masnih kiselina i sterola u mastima životinjskog porijekla, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
8.Haluga, RenataSastav masnih kiselina i sterola u bučinom ulju te u sirovom i rafiniranom repičinom i sojinom ulju, 2004., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
9.Magazin, JasenkoUspordna istitivanja bučinog ulja različitog porijekla, 2004., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
10.Mrvoš, MirelaUtjecaj uvjeta prerade na udjel fosfolipida u bučinom ulju, 2004., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
11.Marić, SandraOksidacijska stabilnost sojinog ulja u proizvodnji margarina, 2004., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
12.Amić, AnaUtjecaj sorte maslina na sastav masnih kiselina maslinovog ulja, 2004., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
13.Maruna, MartinaUtjecaj uvjeta prešanja bučine koštice beskorke na svojstva i kemijski sastav ulja, 2004., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
14.Bartolić, MartinaUtjecaj uvjeta prešanja na svojstva i sastav bučinog ulja, 2004., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
15.Andabaka, DamirUdjel i sastav sterola u prešanom i ekstrahiranom ulju bučinih koštica, 2003., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
16.Gržetić, AnaUtjecaj lecitina na gorčinu i oksidacijsku stabilnost maslinovog ulja, 2002., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
17.Kolanović, JosipaUtjecaj dodatka ružmarina na fenolne spojeve i oksidacijsku stabilnost maslinovog ulja, 2002., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
18.Besak, ŽeljkaPokazatelji kakvoće i oksidacijske stabilnosti rafiniranog i hladno prešanog suncokretovog ulja, 2002., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb