Pregled po projektu: 0058011
Pronađeno 65 radova
-
1.Oros, Damir; Pavlečić, Mladen; Šantek, Božidar; Marić, VladimirCultivation of bacterium Azotobacter chroococcum for biofertilizers preparation // Proceedings of the 2008 Joint Central European Congress: 4th Central European Congress on Food and 6th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Galić, K (ur.).
Zagreb: Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Society, 2008. str. 240-240 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
2.Ivušić, Franjo; Soldo-Gjeldum, Marija; Nemet, Zvonimir; Gracin, Leo; Marić, VladimirAluminium and Aroma Compound Concentration in Beer During Storage at Different Temperatures // Food technology and biotechnology, 44 (2006), 4; 499-505 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
3.Slavica, Anita; Ačai, Pavel; Riethorst, Waander; Nidetzky, BerndStudy of the thermal stability of D-amino acid oxidase from Trigonopsis variabilis reveals enzyme inactivation via multiple steps // Biocatalysis and Biotransformation, 24 (2006), 6; 426-436 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
4.Šantek, Božidar; Ivančić, Mirela; Horvat, Predrag; Novak, Srđan; Marić VladimirHorizontal tubular bioreactors in biotechnology // Chemical and Biochemical Engeenering Quartely, 20 (2006), 4; 389-399 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
5.Rezić, Tonči; Šantek, Božidar; Novak, Srđan; Marić, VladimirComparison between the heterotrophic cultivation of Paracoccus denitrificans in continuous stirred tank reactor and horizontal rotating tubular bioreactor // Process Biochemistry, 41 (2006), 9; 2024-2028 doi:10.1016/j.procbio.2006.05.001 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
6.Dib, Iskandar; Slavica, Anita; Riethorst, Waander; Nidetzky, BerndThermal inactivation of D-amino acid oxidase from Trigonopsis variabilis occurs via three parallel paths of irreversible denaturation // Biotechnology & Bioengineering, 94 (2006), 4; 645-654 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
7.Gugić, IvanaPraćenje osnovnih pokazatelja kvalitete piva, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
8.Majerle, KristijanPrednosti i mane aerobne proizvodnje čiste kulture kvasca, 2006., diplomski rad, Odjel prehrambene tehnologije, smjer pivarstvo, Karlovac
-
9.Krapinec, DanijelaHigh gravity brewing-znanstvene spoznaje i praksa, 2006., diplomski rad, Odjel prehrambene tehnologije - smjer pivarstvo, Karlovac
-
10.Damjanović, MladenTehnološko-ekonomski aspekti proizvodnje sladovine, 2006., diplomski rad, Odjel prehrambene tehnologije, smjer pivarstvo, Karlovac
-
11.Straganz, Grit Daniela; Slavica, Anita; Hofer, Hannes; Mandl, Ulrike; Steiner, Walter; Nidetzky, BerndIntegrated approach for production of recombinant acetylacetone dioxygenase from Acinetobacter johnsonii // Biocatalysis and Biotransformation, 23 (2005), 3-4; 261-269 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
12.Trampitsch, Christian; Slavica, Anita; Riethorst, Waander; Nidetzky, BerndReaction of Trigonopsis variabilis D-amino acid oxidase with 2, 6-dichloroindophenol: kinetic characterization and development of an oxygen-independent assay of the enzyme activity // Journal of Molecular Catalysis B - Enzymatic, 32 (2005), 5-6; 271-278 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
13.Slavica, Anita; Dib, Iskandar; Nidetzky, BerndSingle-site oxidation, cysteine 108 to cysteine sulfinic acid, in D-amino acid oxidase from Trigonopsis variabilis and its structural and functional consequences // Applied and Environmental Microbiology, 71 (2005), 12; 8061-8068 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
14.Lenart, Lidija; Lalić, Alojzije; Marić, VladimirInfluence of fertilization on physical, chemical and physiological properties of malting barley // PROCEEDINGS OF THE 30th EBC CONGRESS PRAGUE 2005 / Fachverlag Hans Carl (ur.).
Nürnberg, 2005. str. 111-116 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
15.Blagović, Branka; Mesarić, Marko; Marić, Vladimir; Rupčić, JasminkaCharacterization of lipid components in the whole cells and plasma membranes of baker's yeast // Croatica chemica acta, 78 (2005), 3; 479-484 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
16.Gospodarić, IvaAlkalno - kiselinska izolacija beta-glukana iz pivskog kvasca, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
17.Rezić, Tonči; Šantek, Božidar; Novak, Srđan; Marić, VladimirComparison between horizontal rotating tubular bioreactor and continuous stirred tank reactor during simultaneous nitrification and denitrification // Enzyme Reaction Engineering 2nd Croatian - German Conference, Book of Abstract / Vasić-Rački, Đurđa ; Zelić Bruno (ur.).
Zagreb: Grafički obrt Boida, 2005. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
18.Lenart, Lidija; Lalić, Alojzije; Marić, V.Influence of fertilization on physical, chemical and physiological properties of malting barley // 30 International Congress of the European Brewery Convention Programme
Prag, Češka Republika: European Brewery Convention, 2005. str. 51-51 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
19.Galović, VanjaAlkalna izolacija beta-glukana iz pivskog kvasca, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
20.Koller, Martin; Bona, Rodolfo; Braunegg, Gerhart; Hermann, Carmen; Horvat, Predrag; Kroutil, Markus; Martinz, Julia; Neto, Jose; Pereira, Luis; Varila, PaulaProduction of polyhydroxyalkanoates from agricultural waste and surplus materials // Biomacromolecules, 6 (2005), 2; 561-565 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
21.Petravić Tominac, Vlatka; Zechner-Krpan, Vesna; Novak, Srđan; Marić, VladimirInfluence of drying methods on the properties of beta-1, 3-glucan isolated from brewer's yeast // Biotechnology and immuno-modulatory drugs 2005 / Kniewald, Zlatko (ur.).
Zagreb: Hrvatsko Društvo za Biotehnologiju, 2005. str. 41-41 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
22.Šantek, Božidar; Ivušić, Franjo; Novak, Srđan; Marić, VladimirProduction of beta-1, 3-glucan by heterotrophic cultivation of Euglena gracilis // Biotechnology and immuno-modulatory drugs 2005 / Kniewald, Zlatko (ur.).
Zagreb: Hrvatsko Društvo za Biotehnologiju, 2005. str. 26-26 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
23.Blagović, Branka; Rupčić, Jasminka; Mesarić, Marko; Marić, VladimirLipid analysis of the plasma membrane and mitochondria of Brewer's yeast // Folia microbiologica, 50 (2005), 1; 24-30 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
24.Petravić Tominac, Vlatka; Eke, Hana; Šehović, Đurđica; Zechner-Krpan, Vesna; Novak, Srđan; Marić, VladimirFermentation of Graševina must with different strains of wine yeast // Periodicum biologorum, 107 (2005), 1; 51-58 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
25.Rezić, Tonči; Šantek, Božidar; Novak, Srđan; Marić, VladimirSimultaneous nitrification and denitrification in horizontal rotating tubular bioreactor // Biotechnology and immuno-modulatory drugs 2005 / Kniewald, Zlatko (ur.).
Zagreb: Hrvatsko Društvo za Biotehnologiju, 2005. str. 42-42 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
26.Rezić, TončiDinamika procesa simultane mikrobne nitrifikacije i denitrifikacije u horizontalnom rotirajućem cijevnom bioreaktoru, 2005., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
27.Petravić Tominac, Vlatka; Blagojević, Kristina; Novak, Srđan; Zechner-Krpan, Vesna; Marić, VladimirFermentative properties of some Saccharomyces cerevisiae wine yeasts isolated from Istria region // Periodicum biologorum, 107 (2005), 1; 59-65 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
28.Novak, Srđan; Zechner-Krpan, Vesna; Marić, VladimirRegulation of maltose transport and metabolism in Saccharomyces cerevisiae // Food Technology and Biotechnology, 42 (2004), 3; 213-218 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
29.Šehović, Đurđa; Petravić, Vlatka; Marić, VladimirGlycerol and wine industry glycerol determination in grape must and wine // Kemija u industriji : časopis kemičara i tehnologa Hrvatske, 53 (2004), 11; 505-516 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
30.Srečec, Siniša; Kvaternjak, Ivka; Kaučić, Dražen; Marić, VladimirRast hmelja i akumulacija alfa kiselina u normalnim i ekstremnim klimatskim prilikama // ACS. Agriculturae conspectus scintificus, 69 (2004), 2-3; 56-62 (podatak o recenziji nije dostupan, original scientific paper, znanstveni)
-
31.Kapitanović , JoškoUsporedba infuzijskog i dekokcijskog postupka ukomljavanja, 2004., diplomski rad, Kemijsko- tehnološki fakultet, Split
-
32.Nemet, ZvonimirTehnološki, ekološki i marketinški aspekti proizvodnje i plasmana piva u staklenoj i aluminijskoj ambalaži, 2004., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
33.Blagović, Branka; Mesarić, Marko; Marić, Vladimir; Rupčić, JasminkaUnusual lipid composition of the cell membranes of recycled brewer's yeast // Congress of the Croatian Society of Biochemistry and Molecular Biology with International Participation : book of abstracts / Dumić, Jerka (ur.).
Zagreb: Farmaceutsko-biokemijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2004. str. 62-62 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
34.Blagović, Branka; Mesarić, Marko; Marić, Vladimir; Rupčić, JasminkaCharacterization of lipid components in the whole cells and plasma membranes of baker^, s yeast // Congress of the croatian society of biochemistry and molecular biology / Dumić, Jerka (ur.).
Zagreb: Farmaceutsko-biokemijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2004. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
35.Kocijan, TanjaMikrobne kontaminacije u procesu propagacije pivskog kvasca i proizvodnje piva, 2004., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
36.Radivojević, MartinaOvisnost kvalitete vina o načinu prerade grožđa i mošta, 2004., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
37.Putica, NikolinaMolekularno tipiziranje bakterije Escherichia coli gel elektroforezom u pulsirajućem polju, 2004., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
38.Jurjević , DijanaVrenje i doviranje piva u cilindrično konusnom fermentoru, 2004., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
39.Rupčić, Jasminka; Marić, VladimirCerebrosides of Candida lipolytica yeast // Applied microbiology and biotechnology, 64 (2004), 416-420 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
40.Rupčić, Jasminka; Georgiu, Kata; Marić, VladimirIsolation and characterization of cerebrosides of the hydrocarbon-assimilating yeast Yarrowia lipolytica // Journal of basic microbiology, 44 (2004), 2; 114-121 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
41.Krstanović, VinkoIstraživanje postupaka slađenja domaćih sorti pšenica, 2004., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
42.Novak , Srđan; Zechner-Krpan , Vesna; Šantek , Božidar; Marić , VladimirBeta-glucan production from microbial biomass // New Tools for Improving Microbial Food Safety and Quality- Biotechnology and Molecular Biology Approaches / Peter Raspor , Sonja Smole Možina , Avrelija Cencič (ur.).
Ljubljana: Slovenian Microbiological Society, 2004. (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
43.Veček, KsenijaPostupci izolacije beta-glukana iz pivskog kvasca, 2004., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
44.Petravić Tominac, Vlatka; Zechner-Krpan, Vesna; Milčić, Elena; Novak, Srđan; Marić, VladimirThe modified procedure for beta-1, 3-glucan isolation from brewer^, s yeast // 2nd Central European Meeting, 5th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Karlović, Damir (ur.).
Zagreb: Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Society, 2004. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
45.Cerovečki , Nataša; Beluhan , Sunčica; Marić, VladimirPreparation of flavor enhancing 5^, -ribonucleotidess-rich yeast extract from surplus brewer^, s yeast // 2nd Central European Meeting 5th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists ; Book of Abstracts / Karlović, Damir (ur.).
Zagreb: Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Society, 2004. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
46.Rezić, Tonči; Šantek, Božidar; Novak, Srđan; Marić, VladimirSimultaneuos nitrification and denitrification with bacterium Paracoccus denitrificans // 2nd Central European Meeting 5th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists ; Book of Abstracts / Karlović, Damir (ur.).
Zagreb: Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Society, 2004. str. 118-118 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
47.Marić , Vladimir; Šantek , Božidar; Zechner-Krpan , VesnaBeta-glucan from brewers yeast and algae Euglena gracilis // 2nd Central European Meeting 5th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists ; Book of Abstracts / Karlović, Damir (ur.).
Zagreb: Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Society, 2004. (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
48.Novak , Srđan; Zgaga , ZoranFacing new frontiers in biotechnology // Periodicum biologorum, 106 (2004), 2; 191-193 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
49.Ivušić, Franjo; Šantek, Božidar; Marić, VladimirHeterotrophic cultivation of euglena gracilis and production of paramylon (beta-1, 3-glucan) // 2nd Central European Meeting 5th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Karlović, Damir (ur.).
Zagreb: Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Society, 2004. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
50.Ivušić, Franjo; Nemet, Zvonimir; Berković, Katarina; Gracin, Leo; Marić, VladimirEffects of Pasteurization on Aluminium Content and Aroma Compound Changes in Beer // Monatsschrift für Brauwissenschaft, 57 (2004), 5/6; 39-43 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
51.Slavica, Anita; Šantek, Božidar; Novak, Srđan; Marić, VladimirMicrobial acetate oxidation in horizontal rotating tubular bioreactor // Journal of biosciences, 29 (2004), 169-177 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
52.Ivančić , Mirela; Šantek , Božidar; Novak , Srđan; Horvat , Predrag; Marić , VladimirBioprocess kinetics in a horizontal rotating tubular bioreactor // Bioprocess and biosystems engineering, 26 (2004), 169-175 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
53.Šantek , Božidar; Novak , Srđan; Horvat , Predrag; Marić , VladimirKriteriji povećanja bioreaktora // Kemija u industriji, 53 (2004), 1; 7-24 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
54.Ivančić, Mirela; Šantek, Božidar; Novak, Srđan; Marić, VladimirFermentative bioconversion in a horizontal rotating tubular bioreactor // Process Biochemistry, 39 (2004), 8; 995-1000 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
55.Beluhan, Sunčica; Karmelić, Ivana; Novak, Srđan; Marić, VladimirPartial purification and biochemical characterization of alkaline 5'-phosphodiesterase from barley malt sprouts // Biotechnology letters, 25 (2003), 13; 1099-1103 doi:10.1023/A:1024144215414 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
56.Sivak , JasnaPraćenje promjene koncentracije CO_2 i O_2 u pivu tijekom dorade i točenja u boce, 2003., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
57.Beluhan, Sunčica; Marić, VladimirUmami taste : from surplus brewer^, s yeast to 5^, -ribonucleotides // Food / Kniewald, Zlatko (ur.).
Zagreb: Medicinska naklada ; Hrvatsko Društvo za Biotehnologiju, 2003. str. 355-365 -
58.Šehović, Đurđica; Božanić, Rajka; Runjić-Perić, Vjera; Marić, VladimirComparison of malolactic fermentation in wine by two bacterial strains // Periodicum Biologorum, 105 (2003), 3; 263-267 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
59.Bačun-Družina, Višnja; Džidić, Senka; Perić, Nataša; Ivančić, Mirela; Franekić Čolić, JasnaThe induction of Escherichia coli aidB gene in Salmonella typhimurium // Periodicum biologorum, 105 (2003), 3; 257-262 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
60.Zechner-Krpan, Vesna; Marić, VladimirMicrobes and Functional Foods // Biotechnology and Food : zbornik recenziranih znanstvenih prispevkov na mednarodni ali tuji konferenci / Kniewald, Zlatko (ur.).
Zagreb: Hrvatsko Društvo za Biotehnologiju, 2003. str. 43-43 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
61.Beluhan, Sunčica; Marić, VladimirUMAMI TASTE: FROM SURPLUS BREWER^, S YEAST TO 5^, -RIBONUCLEOTIDES // Biotechnology and Food 2003 / Kniewald, Zlatko (ur.).
Zagreb: Medicinska naklada, 2003. (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
62.Petravić, Vlatka; Kovačević Ganić, Karin; Komes, Draženka; Gracin, Leo; Banović, Mara; Marić, VladimirSecondary metabolites produced by yeast strains isolated from Cabernet Sauvignon and Chardonnay grapes // Biotechnology and Food / Zlatko, Kniewald (ur.).
Zagreb: Hrvatsko Društvo za Biotehnologiju, 2003. str. 67-67 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
63.Ivušić, Franjo; Soldo-Gjeldum, Marija; Gracin, Leo; Marić, VladimirEffects of Pasteurization on Aluminium Content and Aroma Compounds Changes in Beer // Biotechnology and Food / Zlatko, Kniewald (ur.).
Zagreb: Hrvatsko Društvo za Biotehnologiju, 2003. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
64.Šušković, Jagoda; Kos, Blaženka; Frece, Jadranka; Beluhan, Sunčica; Matošić, SrećkoSinbiotička svojstva Lactobacillus acidophilus M92 // Mljekarstvo, 53 (2003), 2; 83-110 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
65.Krstanović, Vinko; Marić, Vladimir; Kočar, Nataša; Virant, MajdaThe influence of partial substitution of malt with maize grits and wheat on quality parameters and colloidal sability of lager beer // 1st Central European Congress on Food and Nutrition, Ljubljana / Peter Raspor, Ivica Kočevar (ur.).
Ljubljana: Biotechnical Faculty Ljubljana and Slovenian Nutrition Society, 2002. str. 196-196 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni)