Pregled po projektu: 0011003
Pronađeno 42 radova
Prikaz po CROSBI kategorijama
-
1.Politeo, Olivera; Jukić, Mila; Mladen, MilošChemical Composition and Antioxidant Activity of Essential Oils of Twelve Spice Plants // Croatica Chemica Acta, 79 (2006), 4; 545-552 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
2.Jukić, Mila; Politeo, Olivera; Miloš, MladenChemical Composition and Antioxidant Effect of Free Volatile Aglycones from Nutmeg (Myristica fragrans Houtt.) Compared to Its Essential Oil // Croatica Chemica Acta, 79 (2006), 2; 209-214 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
3.Ivanković, Siniša; Stojković, Ranko; Jukić, Mila; Miloš, Mladen; Miloš, Mia; Jurin, MislavThe antitumour activity of thymoquinone and thymohydroquinone in vitro and in vivo // Experimental oncology, 28 (2006), 3; 220-224 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
4.Kulišić, Tea; Dragović-Uzelac, Verica; Miloš, MladenAntioxidant activity of aqueous tea infusions prepared from oregano (Origanum vulgare L. spp. hirtum), thyme (Thymus vulgaris L.) and wild thyme (Thymus serpyllum L.) // Food Technology & Biotechnology, 44 (2006), 4; 485-492 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
5.Katalinić, Višnja; Miloš, Mladen; Kulišić, Tea; Jukić, MilaScreening of 70 medicinal plant extracts for antioxidant capacity and total phenols // Food chemistry, 94 (2006), 4; 550-557 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
6.Marić, Stanislava; Maksimović, Milka; Miloš, MladenThe impact of the locality altitudes and stages of development on the volatile constituents of Salvia officinalis L. from Bosnia and Herzegovina // Journal of essential oil research, 18 (2006), 178-180 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
7.Kulišić, Tea; Radonić, Ani; Miloš, MladenInhibition of lard oxidation by fractions of different essential oils // Grasas y Aceites, 56 (2005), 4; 284-291 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
8.Kulišić, Tea; Radonić, Ani; Miloš, MladenProprietà ; ; antiossidanti di timo (Thymus vulgaris L.) e timo selvaggio (Thymus serpyllum L.) olii essenziali // Italian Journal of Food Science, 17 (2005), 3; 315-324 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
9.Kulišić, Tea; Berković, Katarina; Pavić, Siniša; Šustra, AntePreliminary study of physico-chemical and microbiological features of brine in the process of preserving the green olives of Oblica cultivar // Acta Alimetaria, 34 (2005), 4; 499-505 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
10.Jukić, Mila; Miloš, MladenCatalytic oxidation and antioxidant properties of thyme essential oils (Thymus vulgarae L.) // Croatica chemica acta, 78 (2005), 1; 105-110 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
11.Kulišić, Tea; Berković, Katarina; Pavić, Siniša; Šustra, AnteThe processing of turning colour olives of Oblica cultivar // ACS - Agriculturae conspectus scientificus, 69 (2004), 4; 103-107 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
12.Kulišić, Tea; Radonić, Ani; Katalinić, Višnja; Miloš, MladenUse of different methods for testing antioxidative activity of oregano essential oil // Food Chemistry, 85 (2004), 4; 633-640 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
13.Katalinić, Višnja; Miloš, Mladen; Modun, Darko; Musić, Ivana; Boban, MladenAntioxidant effectiveness of selected wines in comparison with (+)-catehin // Food Chemistry, 86 (2004), 4; 593-600 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
14.Radonić, Ani; Miloš, MladenChemical composition and antioxidant test of free and glycosidically bound volatile compounds of savory (Satureja montana L. subsp. montana) from Croatia // Food, 47 (2003), 4; 236-237 doi:10.1002/food.200390055 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
15.Jerkovic, Igor; Mastelić, Josip; Miloš, Mladen; Juteau, Fabien; Masotti, Veronique; Viano, JosetteChemical variability of Artemisia vulgaris L. essential oils originated from Mediterranean area of France and Croatia // Flavour and Fragrance Journal, 18 (2003), 436-440 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
16.Radonić, Ani; Miloš, MladenChemical Composition and In Vitro Evaluation of Antioxidant Effect of Free Volatile Compounds From Satureja montana L // Free Radical Research, 37 (2003), 6; 673-679 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
17.Juteau, Fabien; Jerković, Igor; Masotti, Veronique; Miloš, Mladen; Mastelić, Josip; Bessiere, Jean-Marie; Viano, JosetteComposition and Antimicrobial Activity of the Essential Oil of Artemisia absinthium from Croatia and France // Planta Medica, 69 (2003), 02; 158-161 (međunarodna recenzija, pismo, znanstveni)
-
18.Jerković, Igor; Mastelić, Josip; Miloš, MladenChemical Composition of the Essential Oil of Sequoiadendron giganteum (Lindl.) Buchh. Cultivated in Croatia // The Journal of Essential Oil Research, 15 (2003), 1; 36-38 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
19.Jerković, Igor; Radonić, Ani; Borčić, IvoComparative Study of Leaf, Fruit and Flower Essential Oils of Croatian Myrtus communis L. During a One Year Vegetative Cycle // The Journal of Essential Oil Research, 14 (2002), 4; 266-270 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
1.Salamunić, Ivana; Katalinić, Višnja; Miloš, MladenParallel investigation of serum antioxidant power and biochemical parameters // Biochemia Medica, 13 (2003), 1-2; 115-116 (podatak o recenziji nije dostupan, kongresno priopcenje, znanstveni)
-
1.Katalinić, Višnja; Miloš, Mladen; Kulišić, Tea; Jukić, MilaScreening of Seventy Medicinal Plant Extracts for Antioxidant Capacity and Total Phenols // 2^th Central European Meeting of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists. Book of Abstracts / Karlović, Damir (ur.).
Zagreb: EURO-V.A.L. d.o.o., 2005. str. 163-163 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
2.Maksimović, Milka; Vidić, Danijela; Miloš, Mladen; Šolić, Marija Edita; Abadžić, Sabaheta; Siljak-Yakovlev, SonjaAnalysis of essential oil composition revealed interspecific and interpopulation differentiation in two Salvia species // XVII. International Botanical Congress / Vienna (ur.).
Beč: Austria, 2005. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
3.Vidić, Danijela; Maksimović, Milka; Ćavar, Sanja; Miloš, MladenThe essential oil composition of some Salvia species from Bosnia // XVII. International Botanical Congress / Vienna (ur.).
Beč: Austria, 2005. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
4.Vidić, Danijela; Maksimović, Milka; Ćavar, Sanja; Miloš, MladenDetermination of chemical constituents of the essential oil from two Micromeria species // 14 International Symposium "Spectroscopy in theory and practise"
Nova Gorica, 2005. str. 106-106 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
5.Marić, Stanislava; Miloš, MladenYields of essential oil of Salvia officinalis L. from Bosnia and Herzegovina: Variations among seasons and locality altitudes // Sustainable utilization of indigenous plant and animal genetic resources in the mediterranean region / Faculty of agriculture and Faculty of education science (ur.).
Mostar: University of Mostar, 2004. str. 35-35 (predavanje, sažetak, stručni) -
6.Genoud, Thierry; Trevino Santa Cruz, Marcela; Fankhauser, Christian; Sparla, Francesca; Kulišić, Tea; Métraux, Jean Pierre; Chua, Nam HaiCloning of the PSI2 gene encoding a regulator of the phytochrome A and B pathways // 12^th Swiss Plant Molecular and Cell Biology Conference, Book of Abstracts / Feller, Urs ; Kuhlemeier, Cris (ur.).
Adelboden: Swiss Commission for Molecular Biology, 2003. str. 30-30 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
7.Genoud, Thierry; Kulišić, Tea; Trevino Santa Cruz, Marcela; Metraux, Jean Pierre; Pufky, JeanPlant Defence Signaling Network Inference Using Knowledge - Based Perturbations and Global Gene Expression Analysis // Proceedings of the International Conference "Pathways, Networks, and Systems: Theory and Experiments" / Aegean Conferences Series (ur.).
Santorini: The Nomikos Center, 2003. str. 54-54 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
8.Katalinić, Višnja; Modun, Darko; Musić, Ivana; Boban, Mladen; Miloš, MladenAntioxidant activity of selected wines from Dalmatia (Croatia) // 1st International Conference on Polyphenols and Health / Evic Events (ur.).
Vichy: Evic Events, 2003. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
9.Salamunić, Ivana; Katalinić, Višnja; Miloš, MladenAntioksidacijski kapacitet seruma u odnosu na biokemijske parametre // 4. hrvatski kongres medicinskih biokemičara
Zadar: Hrvatsko društvo za medicinsku biokemiju i laboratorijsku medicinu (HDMBLM), 2003. str. 91-91 (poster, domaća recenzija, sažetak, ostalo) -
10.Brbora, Danijela; Ilić, Zorana; Ćavar, Sanja; Maksimović, Milka; Miloš, MladenGas chromatography-mass spectrometry investigation of the volatile components of Artemisia annua L. // Third International Balkan botanikal Congress "Plant resources in the creation of new values" : abstracts / Academy of Science and arts (ur.).
Sarajevo: Nacionalna i univerzitetska biblioteka, 2003. str. 279-278 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
11.Miloš, Mladen; Radonić, Ani; Kulišić, TeaKemijski sastav i antiosidacijska svojstva eteričnog ulja mravinca // XVIII. Hrvatski skup kemičara i kemijskih inženjera / Zrnčević, Stanka (ur.).
Zagreb: HKDI, HKD, HINUS, 2003. str. 84-84 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
12.Miloš, Mladen; Kulišić, TeaAntioxidant Effect of Essential Oil Isolated from Wild Thyme (Thymus serpyllum L.) // Technology-Food-Nutrition-Health Book of Abstracts / Raspor, Peter ; Hočevar, Ivica (ur.).
Ljubljana: Biotechnical Faculty, Slovenian Nutrition Society, 2002. str. 54-54 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
13.Miloš, Mladen; Radonić, AniIn vitro evaluation of the antioxidant effect of the volatile compounds from Satureja montana L. // 33rd International Symposium on Essential Oils Program, Book of Abstracts and Participants List / Figueiredo, Ana C. ; Barroso, Jose G. ; Pedro, Luis G. (ur.).
Lisabon: Faculdade de Ciencias de Lisboa, 2002. str. 157-157 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
1.Radonić, AniAntioksidacijski učinak isparljivih spojeva mravinca (Origanum vulgare L.), brdskog (Satureja montana L.) i klinastolisnog vriska (Satureja cuneifolia Ten.), 2005., doktorska disertacija, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
2.Kulišić, TeaAntioksidacijska svojstva aromatičnih biljaka - mravinca (Origanum vulgare L.), timijana (Thymus vulgaris L.) i majčine dušice (Thymus serpyllum L.), 2004., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
1.Marić, StanislavaSpecifičnosti eteričnih ulja hercegovačke kadulje određene vezanim sustavom plinska kromatografija - masena spektrometrija, 2005., magistarski rad, Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije, Zagreb
-
1.Terze, MateOdređivanje koncentracije antocijana, reducirajućih šećera i vitamina C u voćnim sokovima pripravljenim od svježeg voća u komparaciji s industrijski proizvedenim voćnim sokovima, 2006., diplomski rad, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
2.Arbanas, IvanaPraćenje koncentracije laktoze u mlijeku tijekom čuvanja, 2006., diplomski rad, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
3.Bekavac, IvanaOdređivanje koncentracije polifenola u različitim vrstama čokolada i njihov utjecaj na oksidacijsku stabilnost suncokretovog ulja, 2005., diplomski rad, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
4.Zekić, MarinaKemijski sastav i antioksidacijska svojstva isparljivih spojeva iz bosiljka (Ocimum basilicum L.), 2005., diplomski rad, Kemijso-tehnološki fakultet u Splitu, Split
-
5.Pandža, MarijaKemijski sastav i antioksidacijski učinak oslobođenih hlapljivih aglikona iz muškatnog oraščića (Myristica fragrans) u usporedbi s njegovim eteričnim uljem, 2005., diplomski rad, Kemijsko-tehnološki fakultet u Splitu, Split
-
6.Matanči, EditaKemijski sastav i antioksidacijski učinak eteričnog ulja mravinca (Origanum vulgare L.), 2003., diplomski rad, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split