Pregled po projektu: 0011003
Pronađeno 42 radova
-
1.Politeo, Olivera; Jukić, Mila; Mladen, MilošChemical Composition and Antioxidant Activity of Essential Oils of Twelve Spice Plants // Croatica Chemica Acta, 79 (2006), 4; 545-552 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
2.Jukić, Mila; Politeo, Olivera; Miloš, MladenChemical Composition and Antioxidant Effect of Free Volatile Aglycones from Nutmeg (Myristica fragrans Houtt.) Compared to Its Essential Oil // Croatica Chemica Acta, 79 (2006), 2; 209-214 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
3.Ivanković, Siniša; Stojković, Ranko; Jukić, Mila; Miloš, Mladen; Miloš, Mia; Jurin, MislavThe antitumour activity of thymoquinone and thymohydroquinone in vitro and in vivo // Experimental oncology, 28 (2006), 3; 220-224 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
4.Terze, MateOdređivanje koncentracije antocijana, reducirajućih šećera i vitamina C u voćnim sokovima pripravljenim od svježeg voća u komparaciji s industrijski proizvedenim voćnim sokovima, 2006., diplomski rad, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
5.Arbanas, IvanaPraćenje koncentracije laktoze u mlijeku tijekom čuvanja, 2006., diplomski rad, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
6.Kulišić, Tea; Dragović-Uzelac, Verica; Miloš, MladenAntioxidant activity of aqueous tea infusions prepared from oregano (Origanum vulgare L. spp. hirtum), thyme (Thymus vulgaris L.) and wild thyme (Thymus serpyllum L.) // Food Technology & Biotechnology, 44 (2006), 4; 485-492 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
7.Katalinić, Višnja; Miloš, Mladen; Kulišić, Tea; Jukić, MilaScreening of 70 medicinal plant extracts for antioxidant capacity and total phenols // Food chemistry, 94 (2006), 4; 550-557 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
8.Marić, Stanislava; Maksimović, Milka; Miloš, MladenThe impact of the locality altitudes and stages of development on the volatile constituents of Salvia officinalis L. from Bosnia and Herzegovina // Journal of essential oil research, 18 (2006), 178-180 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
9.Bekavac, IvanaOdređivanje koncentracije polifenola u različitim vrstama čokolada i njihov utjecaj na oksidacijsku stabilnost suncokretovog ulja, 2005., diplomski rad, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
10.Katalinić, Višnja; Miloš, Mladen; Kulišić, Tea; Jukić, MilaScreening of Seventy Medicinal Plant Extracts for Antioxidant Capacity and Total Phenols // 2^th Central European Meeting of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists. Book of Abstracts / Karlović, Damir (ur.).
Zagreb: EURO-V.A.L. d.o.o., 2005. str. 163-163 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
11.Kulišić, Tea; Radonić, Ani; Miloš, MladenInhibition of lard oxidation by fractions of different essential oils // Grasas y Aceites, 56 (2005), 4; 284-291 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
12.Kulišić, Tea; Radonić, Ani; Miloš, MladenProprietà ; ; antiossidanti di timo (Thymus vulgaris L.) e timo selvaggio (Thymus serpyllum L.) olii essenziali // Italian Journal of Food Science, 17 (2005), 3; 315-324 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
13.Kulišić, Tea; Berković, Katarina; Pavić, Siniša; Šustra, AntePreliminary study of physico-chemical and microbiological features of brine in the process of preserving the green olives of Oblica cultivar // Acta Alimetaria, 34 (2005), 4; 499-505 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
14.Marić, StanislavaSpecifičnosti eteričnih ulja hercegovačke kadulje određene vezanim sustavom plinska kromatografija - masena spektrometrija, 2005., magistarski rad, Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije, Zagreb
-
15.Radonić, AniAntioksidacijski učinak isparljivih spojeva mravinca (Origanum vulgare L.), brdskog (Satureja montana L.) i klinastolisnog vriska (Satureja cuneifolia Ten.), 2005., doktorska disertacija, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
16.Maksimović, Milka; Vidić, Danijela; Miloš, Mladen; Šolić, Marija Edita; Abadžić, Sabaheta; Siljak-Yakovlev, SonjaAnalysis of essential oil composition revealed interspecific and interpopulation differentiation in two Salvia species // XVII. International Botanical Congress / Vienna (ur.).
Beč: Austria, 2005. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
17.Vidić, Danijela; Maksimović, Milka; Ćavar, Sanja; Miloš, MladenThe essential oil composition of some Salvia species from Bosnia // XVII. International Botanical Congress / Vienna (ur.).
Beč: Austria, 2005. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
18.Vidić, Danijela; Maksimović, Milka; Ćavar, Sanja; Miloš, MladenDetermination of chemical constituents of the essential oil from two Micromeria species // 14 International Symposium "Spectroscopy in theory and practise"
Nova Gorica, 2005. str. 106-106 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
19.Jukić, Mila; Miloš, MladenCatalytic oxidation and antioxidant properties of thyme essential oils (Thymus vulgarae L.) // Croatica chemica acta, 78 (2005), 1; 105-110 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
20.Zekić, MarinaKemijski sastav i antioksidacijska svojstva isparljivih spojeva iz bosiljka (Ocimum basilicum L.), 2005., diplomski rad, Kemijso-tehnološki fakultet u Splitu, Split
-
21.Pandža, MarijaKemijski sastav i antioksidacijski učinak oslobođenih hlapljivih aglikona iz muškatnog oraščića (Myristica fragrans) u usporedbi s njegovim eteričnim uljem, 2005., diplomski rad, Kemijsko-tehnološki fakultet u Splitu, Split
-
22.Kulišić, Tea; Berković, Katarina; Pavić, Siniša; Šustra, AnteThe processing of turning colour olives of Oblica cultivar // ACS - Agriculturae conspectus scientificus, 69 (2004), 4; 103-107 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
23.Marić, Stanislava; Miloš, MladenYields of essential oil of Salvia officinalis L. from Bosnia and Herzegovina: Variations among seasons and locality altitudes // Sustainable utilization of indigenous plant and animal genetic resources in the mediterranean region / Faculty of agriculture and Faculty of education science (ur.).
Mostar: University of Mostar, 2004. str. 35-35 (predavanje, sažetak, stručni) -
24.Kulišić, TeaAntioksidacijska svojstva aromatičnih biljaka - mravinca (Origanum vulgare L.), timijana (Thymus vulgaris L.) i majčine dušice (Thymus serpyllum L.), 2004., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
25.Kulišić, Tea; Radonić, Ani; Katalinić, Višnja; Miloš, MladenUse of different methods for testing antioxidative activity of oregano essential oil // Food Chemistry, 85 (2004), 4; 633-640 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)