Pregled po CROSBI profilu: Vladimir Marić (CROSBI Profil: 6627, MBZ: 28422)
Pronađeno 64 radova
-
1.Grba, Slobodan; Stehlik-Tomas, Vesna; Stanzer, Damir; Mrvčić, Jasna; Marić, Vladimir; Orlić, Sandi; Jeromel, Ana; Zgaga, Zoran; Svetec, Ivan-Krešimir; Krpan, MarinaKvasci u biotehnološkoj proizvodnji / Ranić, Ilija (ur.).
Zagreb: Plejada, 2010 -
2.Marić, Vladimir; Šantek, BožidarBiokemijsko inženjerstvo / Ranić, Ilija (ur.).
Zagreb: Golden marketing - Tehnička knjiga, 2009 -
3.Marić, VladimirTehnologija piva / Alegro, Antun (ur.).
Karlovac: Veleučilište u Karlovcu, 2009 -
4.Srečec, Siniša; Rezić, Tonči; Šantek, Božidar; Marić, VladimirHop pellets type 90 : Influence of manufacture and storage on losses of α-acids // Acta alimentaria, 38 (2009), 1; 141-147 doi:10.1556/AAlim.2008.0014 (podatak o recenziji nije dostupan, prethodno priopćenje, znanstveni)
-
5.Marić, Vladimir; Šušković, Jagoda; Šantek, BožidarBiotechnological advances in food and drinks production // Proceedings of the 2008 Joint Central European Congress: 4th Central European Congress on Food and 6th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, / Čurić, D. (ur.).
Zagreb, 2008. str. 43-54 (pozvano predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
6.Marić, Vladimir; Šušković, Jagoda; Šantek, BožidarBiotechnological advances in food and drinks production // 4th Central European Congress on Food and 6th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, Central European Meeting
Cavtat, Hrvatska, 2008. (ostalo, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
7.Srečec, Siniša; Rezić, Tonči; Šantek, Božidar; Marić, VladimirInfluence of Hops Pellets Age on α -acids Utilization and Organoleptic Quality of Beer // Agriculturae Conspectus Scientificus, 73 (2008), 2; 103-107 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
8.Beluhan, Sunčica; Ivančić, Mirela; Marić, VladimirViability of brewer's yeast cells in aqueous suspension affected by ultrasonic treatment // Power of microbes in industry and environment 2007
Zagreb: Pressum d.o.o., 2007. str. 66-66 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
9.Šehović, Đurđica; Petravić Tominac, Vlatka; Marić, VladimirOn higher alcohols in wine // Periodicum Biologorum, 109 (2007), 2; 205-217 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
10.Rezić, Tonči; Šantek, Božidar; Novak, Srđan; Marić, VladimirHeterotrophic cultivation of Paracoccus denitrificans in a horizontal rotating tubular bioreactor // World journal of microbiology & biotechnology, 23 (2007), 8; 987-996 doi:10.1007/s11274-006-9324-0 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
11.Ivušić, Franjo; Soldo-Gjeldum, Marija; Nemet, Zvonimir; Gracin, Leo; Marić, VladimirAluminium and Aroma Compound Concentration in Beer During Storage at Different Temperatures // Food technology and biotechnology, 44 (2006), 4; 499-505 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
12.Marić, Vladimir; Srečec, SinišaIntegralni postupak sušenja i prerade hmeljnih šišarica u hmeljne pelete
Hrvatski patentni glasnik 10 (2006) -
13.Šantek, Božidar; Ivančić, Mirela; Horvat, Predrag; Novak, Srđan; Marić VladimirHorizontal tubular bioreactors in biotechnology // Chemical and Biochemical Engeenering Quartely, 20 (2006), 4; 389-399 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
14.Rezić, Tonči; Šantek, Božidar; Novak, Srđan; Marić, VladimirComparison between the heterotrophic cultivation of Paracoccus denitrificans in continuous stirred tank reactor and horizontal rotating tubular bioreactor // Process Biochemistry, 41 (2006), 9; 2024-2028 doi:10.1016/j.procbio.2006.05.001 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
15.Gugić, IvanaPraćenje osnovnih pokazatelja kvalitete piva, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
16.Majerle, KristijanPrednosti i mane aerobne proizvodnje čiste kulture kvasca, 2006., diplomski rad, Odjel prehrambene tehnologije, smjer pivarstvo, Karlovac
-
17.Krapinec, DanijelaHigh gravity brewing-znanstvene spoznaje i praksa, 2006., diplomski rad, Odjel prehrambene tehnologije - smjer pivarstvo, Karlovac
-
18.Damjanović, MladenTehnološko-ekonomski aspekti proizvodnje sladovine, 2006., diplomski rad, Odjel prehrambene tehnologije, smjer pivarstvo, Karlovac
-
19.Divjak, TatjanaUsporedba klasičnih i novih metoda za analizu pivarskog ječma i slada, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
20.Srečec, Siniša; Kvaternjak, Ivka; Galić, Kata; Marić, VladimirAdvantages of Direct Hop Processing in Hop Pellets Type 90 // Proceedings of the 2nd Central European Meeting 5th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Karlović, Damir (ur.).
Zagreb: Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Society, 2005. str. 338-341 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
21.Blagović, Branka; Mesarić, Marko; Marić, Vladimir; Rupčić, JasminkaCharacterization of lipid components in the whole cells and plasma membranes of baker's yeast // Croatica chemica acta, 78 (2005), 3; 479-484 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
22.Rezić, Tonči; Šantek, Božidar; Novak, Srđan; Marić, VladimirComparison between horizontal rotating tubular bioreactor and continuous stirred tank reactor during simultaneous nitrification and denitrification // Enzyme Reaction Engineering 2nd Croatian - German Conference, Book of Abstract / Vasić-Rački, Đurđa ; Zelić Bruno (ur.).
Zagreb: Grafički obrt Boida, 2005. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
23.Petravić Tominac, Vlatka; Zechner-Krpan, Vesna; Novak, Srđan; Marić, VladimirInfluence of drying methods on the properties of beta-1, 3-glucan isolated from brewer's yeast // Biotechnology and immuno-modulatory drugs 2005 / Kniewald, Zlatko (ur.).
Zagreb: Hrvatsko Društvo za Biotehnologiju, 2005. str. 41-41 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
24.Šantek, Božidar; Ivušić, Franjo; Novak, Srđan; Marić, VladimirProduction of beta-1, 3-glucan by heterotrophic cultivation of Euglena gracilis // Biotechnology and immuno-modulatory drugs 2005 / Kniewald, Zlatko (ur.).
Zagreb: Hrvatsko Društvo za Biotehnologiju, 2005. str. 26-26 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
25.Blagović, Branka; Rupčić, Jasminka; Mesarić, Marko; Marić, VladimirLipid analysis of the plasma membrane and mitochondria of Brewer's yeast // Folia microbiologica, 50 (2005), 1; 24-30 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)