Pregled po CROSBI profilu: Vladimir Marić (CROSBI Profil: 6627, MBZ: 28422)
Pronađeno 64 radova
-
1.Grba, Slobodan; Stehlik-Tomas, Vesna; Stanzer, Damir; Mrvčić, Jasna; Marić, Vladimir; Orlić, Sandi; Jeromel, Ana; Zgaga, Zoran; Svetec, Ivan-Krešimir; Krpan, MarinaKvasci u biotehnološkoj proizvodnji / Ranić, Ilija (ur.).
Zagreb: Plejada, 2010 -
2.Marić, Vladimir; Šantek, BožidarBiokemijsko inženjerstvo / Ranić, Ilija (ur.).
Zagreb: Golden marketing - Tehnička knjiga, 2009 -
3.Marić, VladimirTehnologija piva / Alegro, Antun (ur.).
Karlovac: Veleučilište u Karlovcu, 2009 -
4.Srečec, Siniša; Rezić, Tonči; Šantek, Božidar; Marić, VladimirHop pellets type 90 : Influence of manufacture and storage on losses of α-acids // Acta alimentaria, 38 (2009), 1; 141-147 doi:10.1556/AAlim.2008.0014 (podatak o recenziji nije dostupan, prethodno priopćenje, znanstveni)
-
5.Marić, Vladimir; Šušković, Jagoda; Šantek, BožidarBiotechnological advances in food and drinks production // Proceedings of the 2008 Joint Central European Congress: 4th Central European Congress on Food and 6th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, / Čurić, D. (ur.).
Zagreb, 2008. str. 43-54 (pozvano predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
6.Marić, Vladimir; Šušković, Jagoda; Šantek, BožidarBiotechnological advances in food and drinks production // 4th Central European Congress on Food and 6th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, Central European Meeting
Cavtat, Hrvatska, 2008. (ostalo, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
7.Srečec, Siniša; Rezić, Tonči; Šantek, Božidar; Marić, VladimirInfluence of Hops Pellets Age on α -acids Utilization and Organoleptic Quality of Beer // Agriculturae Conspectus Scientificus, 73 (2008), 2; 103-107 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
8.Beluhan, Sunčica; Ivančić, Mirela; Marić, VladimirViability of brewer's yeast cells in aqueous suspension affected by ultrasonic treatment // Power of microbes in industry and environment 2007
Zagreb: Pressum d.o.o., 2007. str. 66-66 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
9.Šehović, Đurđica; Petravić Tominac, Vlatka; Marić, VladimirOn higher alcohols in wine // Periodicum Biologorum, 109 (2007), 2; 205-217 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
10.Rezić, Tonči; Šantek, Božidar; Novak, Srđan; Marić, VladimirHeterotrophic cultivation of Paracoccus denitrificans in a horizontal rotating tubular bioreactor // World journal of microbiology & biotechnology, 23 (2007), 8; 987-996 doi:10.1007/s11274-006-9324-0 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
11.Ivušić, Franjo; Soldo-Gjeldum, Marija; Nemet, Zvonimir; Gracin, Leo; Marić, VladimirAluminium and Aroma Compound Concentration in Beer During Storage at Different Temperatures // Food technology and biotechnology, 44 (2006), 4; 499-505 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
12.Marić, Vladimir; Srečec, SinišaIntegralni postupak sušenja i prerade hmeljnih šišarica u hmeljne pelete
Hrvatski patentni glasnik 10 (2006) -
13.Šantek, Božidar; Ivančić, Mirela; Horvat, Predrag; Novak, Srđan; Marić VladimirHorizontal tubular bioreactors in biotechnology // Chemical and Biochemical Engeenering Quartely, 20 (2006), 4; 389-399 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
14.Rezić, Tonči; Šantek, Božidar; Novak, Srđan; Marić, VladimirComparison between the heterotrophic cultivation of Paracoccus denitrificans in continuous stirred tank reactor and horizontal rotating tubular bioreactor // Process Biochemistry, 41 (2006), 9; 2024-2028 doi:10.1016/j.procbio.2006.05.001 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
15.Gugić, IvanaPraćenje osnovnih pokazatelja kvalitete piva, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
16.Majerle, KristijanPrednosti i mane aerobne proizvodnje čiste kulture kvasca, 2006., diplomski rad, Odjel prehrambene tehnologije, smjer pivarstvo, Karlovac
-
17.Krapinec, DanijelaHigh gravity brewing-znanstvene spoznaje i praksa, 2006., diplomski rad, Odjel prehrambene tehnologije - smjer pivarstvo, Karlovac
-
18.Damjanović, MladenTehnološko-ekonomski aspekti proizvodnje sladovine, 2006., diplomski rad, Odjel prehrambene tehnologije, smjer pivarstvo, Karlovac
-
19.Divjak, TatjanaUsporedba klasičnih i novih metoda za analizu pivarskog ječma i slada, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
20.Srečec, Siniša; Kvaternjak, Ivka; Galić, Kata; Marić, VladimirAdvantages of Direct Hop Processing in Hop Pellets Type 90 // Proceedings of the 2nd Central European Meeting 5th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Karlović, Damir (ur.).
Zagreb: Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Society, 2005. str. 338-341 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
21.Blagović, Branka; Mesarić, Marko; Marić, Vladimir; Rupčić, JasminkaCharacterization of lipid components in the whole cells and plasma membranes of baker's yeast // Croatica chemica acta, 78 (2005), 3; 479-484 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
22.Rezić, Tonči; Šantek, Božidar; Novak, Srđan; Marić, VladimirComparison between horizontal rotating tubular bioreactor and continuous stirred tank reactor during simultaneous nitrification and denitrification // Enzyme Reaction Engineering 2nd Croatian - German Conference, Book of Abstract / Vasić-Rački, Đurđa ; Zelić Bruno (ur.).
Zagreb: Grafički obrt Boida, 2005. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
23.Petravić Tominac, Vlatka; Zechner-Krpan, Vesna; Novak, Srđan; Marić, VladimirInfluence of drying methods on the properties of beta-1, 3-glucan isolated from brewer's yeast // Biotechnology and immuno-modulatory drugs 2005 / Kniewald, Zlatko (ur.).
Zagreb: Hrvatsko Društvo za Biotehnologiju, 2005. str. 41-41 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
24.Šantek, Božidar; Ivušić, Franjo; Novak, Srđan; Marić, VladimirProduction of beta-1, 3-glucan by heterotrophic cultivation of Euglena gracilis // Biotechnology and immuno-modulatory drugs 2005 / Kniewald, Zlatko (ur.).
Zagreb: Hrvatsko Društvo za Biotehnologiju, 2005. str. 26-26 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
25.Blagović, Branka; Rupčić, Jasminka; Mesarić, Marko; Marić, VladimirLipid analysis of the plasma membrane and mitochondria of Brewer's yeast // Folia microbiologica, 50 (2005), 1; 24-30 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
26.Petravić Tominac, Vlatka; Eke, Hana; Šehović, Đurđica; Zechner-Krpan, Vesna; Novak, Srđan; Marić, VladimirFermentation of Graševina must with different strains of wine yeast // Periodicum biologorum, 107 (2005), 1; 51-58 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
27.Rezić, Tonči; Šantek, Božidar; Novak, Srđan; Marić, VladimirSimultaneous nitrification and denitrification in horizontal rotating tubular bioreactor // Biotechnology and immuno-modulatory drugs 2005 / Kniewald, Zlatko (ur.).
Zagreb: Hrvatsko Društvo za Biotehnologiju, 2005. str. 42-42 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
28.Petravić Tominac, Vlatka; Blagojević, Kristina; Novak, Srđan; Zechner-Krpan, Vesna; Marić, VladimirFermentative properties of some Saccharomyces cerevisiae wine yeasts isolated from Istria region // Periodicum biologorum, 107 (2005), 1; 59-65 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
29.Novak, Srđan; Zechner-Krpan, Vesna; Marić, VladimirRegulation of maltose transport and metabolism in Saccharomyces cerevisiae // Food Technology and Biotechnology, 42 (2004), 3; 213-218 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
30.Šehović, Đurđa; Petravić, Vlatka; Marić, VladimirGlycerol and wine industry glycerol determination in grape must and wine // Kemija u industriji : časopis kemičara i tehnologa Hrvatske, 53 (2004), 11; 505-516 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
31.Srečec, Siniša; Kvaternjak, Ivka; Kaučić, Dražen; Marić, VladimirRast hmelja i akumulacija alfa kiselina u normalnim i ekstremnim klimatskim prilikama // ACS. Agriculturae conspectus scintificus, 69 (2004), 2-3; 56-62 (podatak o recenziji nije dostupan, original scientific paper, znanstveni)
-
32.Kapitanović , JoškoUsporedba infuzijskog i dekokcijskog postupka ukomljavanja, 2004., diplomski rad, Kemijsko- tehnološki fakultet, Split
-
33.Nemet, ZvonimirTehnološki, ekološki i marketinški aspekti proizvodnje i plasmana piva u staklenoj i aluminijskoj ambalaži, 2004., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
34.Blagović, Branka; Mesarić, Marko; Marić, Vladimir; Rupčić, JasminkaUnusual lipid composition of the cell membranes of recycled brewer's yeast // Congress of the Croatian Society of Biochemistry and Molecular Biology with International Participation : book of abstracts / Dumić, Jerka (ur.).
Zagreb: Farmaceutsko-biokemijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2004. str. 62-62 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
35.Blagović, Branka; Mesarić, Marko; Marić, Vladimir; Rupčić, JasminkaCharacterization of lipid components in the whole cells and plasma membranes of baker^, s yeast // Congress of the croatian society of biochemistry and molecular biology / Dumić, Jerka (ur.).
Zagreb: Farmaceutsko-biokemijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2004. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
36.Radivojević, MartinaOvisnost kvalitete vina o načinu prerade grožđa i mošta, 2004., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
37.Jurjević , DijanaVrenje i doviranje piva u cilindrično konusnom fermentoru, 2004., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
38.Rupčić, Jasminka; Marić, VladimirCerebrosides of Candida lipolytica yeast // Applied microbiology and biotechnology, 64 (2004), 416-420 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
39.Rupčić, Jasminka; Georgiu, Kata; Marić, VladimirIsolation and characterization of cerebrosides of the hydrocarbon-assimilating yeast Yarrowia lipolytica // Journal of basic microbiology, 44 (2004), 2; 114-121 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
40.Krstanović, VinkoIstraživanje postupaka slađenja domaćih sorti pšenica, 2004., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
41.Novak , Srđan; Zechner-Krpan , Vesna; Šantek , Božidar; Marić , VladimirBeta-glucan production from microbial biomass // New Tools for Improving Microbial Food Safety and Quality- Biotechnology and Molecular Biology Approaches / Peter Raspor , Sonja Smole Možina , Avrelija Cencič (ur.).
Ljubljana: Slovenian Microbiological Society, 2004. (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
42.Petravić Tominac, Vlatka; Zechner-Krpan, Vesna; Milčić, Elena; Novak, Srđan; Marić, VladimirThe modified procedure for beta-1, 3-glucan isolation from brewer^, s yeast // 2nd Central European Meeting, 5th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Karlović, Damir (ur.).
Zagreb: Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Society, 2004. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
43.Cerovečki , Nataša; Beluhan , Sunčica; Marić, VladimirPreparation of flavor enhancing 5^, -ribonucleotidess-rich yeast extract from surplus brewer^, s yeast // 2nd Central European Meeting 5th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists ; Book of Abstracts / Karlović, Damir (ur.).
Zagreb: Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Society, 2004. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
44.Rezić, Tonči; Šantek, Božidar; Novak, Srđan; Marić, VladimirSimultaneuos nitrification and denitrification with bacterium Paracoccus denitrificans // 2nd Central European Meeting 5th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists ; Book of Abstracts / Karlović, Damir (ur.).
Zagreb: Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Society, 2004. str. 118-118 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
45.Marić , Vladimir; Šantek , Božidar; Zechner-Krpan , VesnaBeta-glucan from brewers yeast and algae Euglena gracilis // 2nd Central European Meeting 5th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists ; Book of Abstracts / Karlović, Damir (ur.).
Zagreb: Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Society, 2004. (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
46.Ivušić, Franjo; Šantek, Božidar; Marić, VladimirHeterotrophic cultivation of euglena gracilis and production of paramylon (beta-1, 3-glucan) // 2nd Central European Meeting 5th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Karlović, Damir (ur.).
Zagreb: Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Society, 2004. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
47.Ivušić, Franjo; Nemet, Zvonimir; Berković, Katarina; Gracin, Leo; Marić, VladimirEffects of Pasteurization on Aluminium Content and Aroma Compound Changes in Beer // Monatsschrift für Brauwissenschaft, 57 (2004), 5/6; 39-43 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
48.Slavica, Anita; Šantek, Božidar; Novak, Srđan; Marić, VladimirMicrobial acetate oxidation in horizontal rotating tubular bioreactor // Journal of biosciences, 29 (2004), 169-177 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
49.Ivančić , Mirela; Šantek , Božidar; Novak , Srđan; Horvat , Predrag; Marić , VladimirBioprocess kinetics in a horizontal rotating tubular bioreactor // Bioprocess and biosystems engineering, 26 (2004), 169-175 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
50.Šantek , Božidar; Novak , Srđan; Horvat , Predrag; Marić , VladimirKriteriji povećanja bioreaktora // Kemija u industriji, 53 (2004), 1; 7-24 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
51.Ivančić, Mirela; Šantek, Božidar; Novak, Srđan; Marić, VladimirFermentative bioconversion in a horizontal rotating tubular bioreactor // Process Biochemistry, 39 (2004), 8; 995-1000 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
52.Sivak , JasnaPraćenje promjene koncentracije CO_2 i O_2 u pivu tijekom dorade i točenja u boce, 2003., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
53.Beluhan, Sunčica; Marić, VladimirUmami taste : from surplus brewer^, s yeast to 5^, -ribonucleotides // Food / Kniewald, Zlatko (ur.).
Zagreb: Medicinska naklada ; Hrvatsko Društvo za Biotehnologiju, 2003. str. 355-365 -
54.Šehović, Đurđica; Božanić, Rajka; Runjić-Perić, Vjera; Marić, VladimirComparison of malolactic fermentation in wine by two bacterial strains // Periodicum Biologorum, 105 (2003), 3; 263-267 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
55.Zechner-Krpan, Vesna; Marić, VladimirMicrobes and Functional Foods // Biotechnology and Food : zbornik recenziranih znanstvenih prispevkov na mednarodni ali tuji konferenci / Kniewald, Zlatko (ur.).
Zagreb: Hrvatsko Društvo za Biotehnologiju, 2003. str. 43-43 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
56.Beluhan, Sunčica; Marić, VladimirUMAMI TASTE: FROM SURPLUS BREWER^, S YEAST TO 5^, -RIBONUCLEOTIDES // Biotechnology and Food 2003 / Kniewald, Zlatko (ur.).
Zagreb: Medicinska naklada, 2003. (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
57.Petravić, Vlatka; Kovačević Ganić, Karin; Komes, Draženka; Gracin, Leo; Banović, Mara; Marić, VladimirSecondary metabolites produced by yeast strains isolated from Cabernet Sauvignon and Chardonnay grapes // Biotechnology and Food / Zlatko, Kniewald (ur.).
Zagreb: Hrvatsko Društvo za Biotehnologiju, 2003. str. 67-67 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
58.Ivušić, Franjo; Soldo-Gjeldum, Marija; Gracin, Leo; Marić, VladimirEffects of Pasteurization on Aluminium Content and Aroma Compounds Changes in Beer // Biotechnology and Food / Zlatko, Kniewald (ur.).
Zagreb: Hrvatsko Društvo za Biotehnologiju, 2003. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
59.Šebeković, KarolinaUtjecaj sorte ječma na parametre slađenja i kvalitetu slada, 2002., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
60.Mesarić, MarijanUtjecaj zeolita na aktivnost svježeg i suhog aktivnog kvasca pri vrenju pivske sladovine, 2002., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
61.Krstanović, Vinko; Marić, Vladimir; Kočar, Nataša; Virant, MajdaThe influence of partial substitution of malt with maize grits and wheat on quality parameters and colloidal sability of lager beer // 1st Central European Congress on Food and Nutrition, Ljubljana / Peter Raspor, Ivica Kočevar (ur.).
Ljubljana: Biotechnical Faculty Ljubljana and Slovenian Nutrition Society, 2002. str. 196-196 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
62.Šantek, Božidar; Ivančić, Mirela; Slavica, Anita; Novak, Srđan; Marić, VladimirHorizontal Rotating Tubular Bioreactor- Possible Applications // Scientific Conference with International Participation "Biotechnology and Environment 2001" : final program and abstracts / Kniewald, Zlatko (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo za biotehnologij, 2001. str. 12-12 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
63.Jurković, ZoricaKomparativno istraživanje hranidbeno-biološke vrijednost krmnog kvasca i termički obrađene soje, 1993., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
64.Blašković, Bruno; Marić, VladimirStrukturiranje podataka za signalizacijske funkcije komutacijskog sistema ETC 960 // ITA. Informacija telekomunikacije automati, 2 (1983), 1-2; 117-130 (domaća recenzija, članak, znanstveni)