Pregled po CROSBI profilu: Gordana Konja (CROSBI Profil: 5812, MBZ: 21964)
Pronađeno 23 radova
-
1.Levaj, Branka; Konja, GordanaPrilog proučavanju fizikalno-kemijskih svojstava pektinskih tvari bresaka tijekom zrenja i skladištenja // 15. Hrvatsko savjetovanje tehnologa sušenja i skladištenja s međunarodnim učešćem / Pliestić, Stjepan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 1999. str. 113-125 (poster, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
2.Banović, Mara; Konja, Gordana; Clauss, EkkehardPrimjena polivinilimidazola u bistrenju bijelih vina // 3. Hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista / -- (ur.).
Zagreb: --, 1998. (poster, sažetak, ostalo) -
3.Levaj, BrankaProučavanje fizikalno - kemijskih svojstava pektinskih tvari breskve tijekom zrenja na stablu i skladištenja, 1998., doktorska disertacija, Prehrambeno - biotehnološki fakultet, Zagreb
-
4.Komes, DraženkaUtjecaj dodatka različitih enzima na kemijski sastav i senzorska svojstva vina sorte Graševina - kasna berba, 1998., diplomski rad, Prehrambeno bitehnološki fakultet, Zagreb
-
5.Clauss, Ekkehard; Konja, GordanaAuditiranje medicinskih proizvoda i pripadajući sustavi osiguranja kvalitete // Zbornik radova prve hrvatske konferencije o kvaliteti
Zagreb, 1998. str. 213-215 (pozvano predavanje, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
6.Banović, Mara; Konja, Gordana; Clauss, EkkehardUse of poliyvinilimidazole for fining white wines // 3. hrvatski kongres prehrambenih tehnologa,biotehnologa i nutricionista s međunarodnim sudjelovanjem / Prehrambeno-biotehnolški fakultet (ur.).
Zagreb, 1998. str. 20-20 (poster, sažetak, stručni) -
7.Katalinić, Višnja; Konja, GordanaVinification by-products as a row material for procyanidin-rich wines ; Proceedings of the fourth international symposium on cool climate viticulture& enology, Rochester, New York, USA July 1996. // American Journal of Enology and Viticulture, 48 (1997), 2. (podatak o recenziji nije dostupan, kongresno priopcenje, znanstveni)
-
8.Katalinić, Višnja; Maleš, Petar; Konja, GordanaLow molecular weight flavans in wine // Journal of wine research, 8 (1997), 1; 19-27 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
9.Hoagland, Peter D.; Konja, Gordana; Clauss, Ekkehard; Fishman, L. MarshallHPSEC with Component Analysis of Citrus and Apple Pectins After Hollow Fiber Ultrafiltration // Journal of Food Science, 62 (1997), 1; 69-74 doi:10.1111/j.1365-2621.1997.tb04370.x (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
10.Gracin, LeoPromjene aromatskog sastava vina sorte Graševina tijekom starenja, 1996., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
11.Kocjančič, Mitja; Clauss, Ekkehard; Konja, Gordana; Bučar, BorisVišji aloholi v nekaterih slovenskih in hrvaških vinih, namenjenih izvozu // Zbornik referatov 1.slovenskega vinogradniško-vinarskega kongresa / Slovenska Vinska Akademija, Veritas (ur.).
Portorož, Slovenija: Slovenska Vinska Akademija, Veritas, 1996. str. 221-223 (predavanje, sažetak, znanstveni) -
12.Bučar, Boris; Konja, Gordana; Clauss, Ekkehard; Levaj, BrankaDokazivanje izvornosti alkoholnih pića pomoću nekih parametara kvalitete // Zbornik radova drugog međunarodnog simpozija vinogradarstva i vinarstva / Konja, Gordana ; Mirošević, Nikola (ur.).
Zagreb, Hrvatska: Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Sveučilište u Zagrebu, 1996. str. 81-93 (predavanje, sažetak, znanstveni) -
13.Clauss, Ekkehard; Konja, Gordana; Nemet, Zvonimir; Bučar, BorisISO 9000 u vinarstvu // Zbornik radova drugog međunarodnog simpozija vinogradarstva i vinarstva / Konja, Gordana ; Mirošević, Nikola (ur.).
Zagreb, Hrvatska: Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Sveučilište u Zagrebu, 1996. str. 94-102 (pozvano predavanje, sažetak, stručni) -
14.Ekkehard, Clauss; Konja, Gordana; Bučar, Boris; Frantz, JoachimEtilkarbamat u vinu // Zbornik referatov / Slovenska vinska akademija-VERITAS (ur.).
Portorož, Slovenija: VERITAS, 1996. str. 120-123 (predavanje, sažetak, znanstveni) -
15.Konja, Gordana; Clauss, Ekkehard; Bučar, BorisTotal Quality Management in Food Industry // Tehnologija-Hrana-Zdravje / Društvo živilskih in prehranskih strokovnih delavcev Slovenije (ur.).
Bled, Slovenija: Biotehniška fakulteta Ljubljana, 1996. str. 167-167 (pozvano predavanje, sažetak, stručni) -
16.Konja, Gordana; Hoagland, P.D.; Clauss, Ekkehard; Levaj, BrankaUltrafiltration of Citrus Pectin and Its Characterisation // Tehnologija-Hrana-Zdravje / Biotehniška fakulteta Ljubljana (ur.).
Ljubljana, Slovenija: Društvo živilskih in prehranskih strokovnh delavcev Slovenije, 1996. str. 193-193 (predavanje, sažetak, znanstveni) -
17.Lovrić, Tomislav; Konja, Gordana; Kniewald, Zlatko; Franekić, JasnaPrehrambena tehnologija i biotehnologija // Znanost u Hrvata : prirodoslovlje i njegova primjena = Centuries of natural science in Croatia : theory and application ; sv. 2 / Pifat Mrzljak, Greta (ur.).
Zagreb: MGC, 1996. str. 540-548 -
18.Katalinić, Višnja; Konja, GordanaProduction of Procyanidin-rich wines // Book of Proceedings. INTERVITIS-INTERFRICTA 1995 ; 4th Internationales symposium. Innovations in Wine Technology : New facts on the importance of polyphenols for wine.
Stuttgart, 1995. str. 67-78 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
19.Konja, Gordana; Clauss, Ekkehard; Kovačić, Zrinka; Bolanča, Vesna; Levaj, Branka; Bučar, BorisNeki nepoželjni sastojci alkoholnih pića // Škodljive tvari u namirnicama i predmetima opće uporabe / Grgić, Zdravko ; Vajak, Željko (ur.).
Stubičke Toplice, Hrvatska: Hrvatsko farmaceutsko društvo, Sekcija za zdravstvenu ekologiju, 1995. str. 142-162 (predavanje, sažetak, znanstveni) -
20.Katalinić, Višnja; Konja, Gordana; Maleš, PetarLow molecular flavans in grape seeds and stems // VIth International Symposium on Grape Breedeing, Yalta : Abstacts
Yalta, Ukrajina: Institut de la Vigne et du Vin, 1994. (poster, sažetak, znanstveni) -
21.Katalinić, VišnjaUtjecaj sorte, stupnja zrelosti grožđa i vinifikacije na sadržaj nekih polifenola udomaćenih sorti vinove loze dalmatinske regije, 1994., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
22.Perišin, Antony ToniUtjecaj vremena odležavanja na promjene aromatskog sastava vina sorte Traminac, diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki, Zagreb
-
23.Banović, MaraUklanjanje teških metala upotrebom polimera kao alternativa "plavom bistrenju", doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb