Pregled po CROSBI profilu: Biljana Radeljević (CROSBI Profil: 38042)
-
1.Mikulec, Nataša; Zamberlin, Šimun; Horvat Kesić, Iva; Radeljević, Biljana; Kalčićek, Mateja; Plavljanić, Dijana; Špoljarić, Jasminka; Antunac, NevenAnalize mlijeka i mliječnih proizvoda / Mikulec, Nataša ; Antunac, Neven (ur.).
Zagreb: Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet, 2023 -
2.Oštarić, Fabijan; Domović, Dario; Radeljević, Biljana; Horvat Kesić, Iva; Antunac, Neven; Mikulec, NatašaDefining key physicochemical parameters affecting milk coagulation properties // Abstracts of the 4th International Congress on Food Safety and Quality “One Health”, Archives of Industrial Hygiene and Toxicology (Volume 73/2022, Suppl. 1, 10-18) / Kolarić, Branko ; Krivohlavek, Adela ; Bošnir, Jasna ; Šikić, Sandra (ur.).
Zagreb: Institute for Medical Research and Occupational Health, Zagreb, Republic of Croatia, 2022. str. 36-36 (poster, podatak o recenziji nije dostupan, sažetak, znanstveni) -
3.Špoljarić, Jasminka; Zamberlin, Šimun; Horvat Kesić, Iva; Plavljanić, Dijana; Radeljević, Biljana; Mikulec, NatašaCollaboration between the Reference Laboratory for Milk and Dairy Products and the State Inspectorate in controlling the quality of milk and dairy products // 17th International Conference Laboratory Competence 2022 Book of Abstracts / Grgec Bermanec, Lovorka (ur.).
Zagreb: CROLAB - Hrvatski laboratoriji, 2022. str. 30-30 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, stručni) -
4.Vrdoljak, Marija; Tudor Kalit, Milna; Dolenčić Špehar, Iva; Radeljević, Biljana; Jelić, Marko; Mandinić, Sandra; Frece, Jadranka; Kalit, SamirEffects of the Autochthonous Probiotic Bacteria Lactobacillus plantarum B and Lactococcus lactis Subsp. lactis S1 on the Proteolysis of Croatian Cheese Ripened in a Lambskin Sack (Sir iz Mišine) // Fermentation, 8 (2022), 382, 10 doi:10.3390/fermentation8080382 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
5.Kazazić, Snježana; Gajdoš-Kljusurić, Jasenka; Radeljević, Biljana; Plavljanić, Dijana; Špoljarić, Jasminka; Ljubić, Tihana; Bilić, Branka; Mikulec, NatašaComparison of GC and NIR spectra as a rapid tool for food fraud detection: Case of butter adulteration with different fat types // Journal of food processing and preservation, 45 (2021), 9; e15732, 12 doi:10.1111/jfpp.15732 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
6.Mikulec, Nataša; Špoljarić, Jasminka; Zamberlin, Šimun; Krga, Mateja; Radeljević, Biljana; Plavljanić, Dijana; Horvat Kesić, Iva; Zdolec, Nevijo; Dobranić, Vesna; Antunac, NevenThe investigation of suitability of raw milk consumption from vending machines in Croatia // Journal of Central European Agriculture, 20 (2019), 4; 1076-1088 doi:10.5513/JCEA01/20.4.2277 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
7.Zamberlin, Šimun; Mikulec, Nataša; Horvat Kesić, Iva; Radeljević, Biljana; Špoljarić, Jasminka; Plavljanić, Dijana; Kalčićek, Mateja; Šandor, Hrvoje; Antunac, NevenImplementation of the standard HRN EN ISO/IEC 17043:2010 "Conformity assessment - General requirements for proficiency testing" in the work of the Reference Laboratory for Milk and Dairy Products // Laboratory Competence 2019, Book of Abstracts / Crneković, Mladenka (ur.).
Zagreb: CROLAB - Hrvatski laboratoriji, 2019. str. 98-99 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, stručni) -
8.Mikulec, Nataša; Zamberlin, Šimun; Špoljarić, Jasminka; Maletić, Mirjana; Horvat Kesić, Iva; Radeljević, Biljana; Plavljanić, Dijana; Krga, Mateja; Antunac, NevenUtvrđivanje ispravnosti označavanja mlijeka i mliječnih proizvoda na tržištu Republike Hrvatske // 43. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem. Zbornik sažetaka
Lovran, Hrvatska: Hrvatska mljekarska udruga, 2018. str. 84-85 (poster, domaća recenzija, sažetak, stručni) -
9.Mikulec, Nataša; Kazazić, Snježana; Gajdoš- Kljusurić, Jasenka; Radeljević, Biljana; Plavljanić, Dijana; Špoljarić, JasminkaComparison of gas chromatography and near infrared spectroscopy for determination of butter adulteration // Arhiv za higijenu rada i toksikologiju / Šostar, Zvonimir ; Šikić, Sandra ; Krivohlavek, Adela (ur.).
Zagreb: Institut za medicinska istraživanja i medicinu rada, 2018. str. 53-53 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
10.Mikulec, Nataša; Zamberlin Šimun; Špoljarić Jasminka; Maletić Mirjana; Horvat Kesić, Iva; Radeljević, Biljana; Plavljanić, Dijana; Krga, Mateja; Antunac, NevenUloga Referentnog laboratorija za mlijeko i mliječne proizvode u kontroli označavanja mliječnih proizvoda na tržištu RH // Laboratory Competency 2018 - Book of Abstracts / Grgec Bermanec, Lovorka (ur.).
Zagreb: CROLAB - Hrvatski laboratoriji, 2018. str. 27-28 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, stručni) -
11.Vrdoljak, Marija; Tudor Kalit, Milna; Kalit, Samir; Ljubičić Iva; Radeljević, Biljana; Frece, JadrankaInfluence of the Probiotic Cultures on Proteolysis Patterns of Croatian Cheese in Lambskin Sack // Book of Abstracts (NUTRICON) / Kakurinov, Vladimir (ur.).
Skopje: Consulting and Training Center KEY, 2018. str. 27-27 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
12.Krga, Mateja; Zamberlin, Šimun; Špoljarić, Jasminka; Radeljević, Biljana; Horvat Kesić, Iva; Pejić, Martina; Plavljanić, Dijana; Antunac, Neven; Mikulec, NatašaApplication of innovative and rapid flow cytometry method for determination of psychrotrophic bacteria in raw milk // 53rd Croatian and 13th International Symposium on Agriculture Book of Abstracts / Rozman, Vlatka ; Antunović, Zvonko (ur.).
Osijek: Faculty of Agriculture, University Josip Juraj Strossmayer in Osijek, 2018. str. 211-213 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
13.Mikulec, Nataša; Radeljević, Biljana; Zamberlin, Šimun; Špoljarić, Jasminka; Horvat Kesić, Iva; Krga, Mateja; Antunac, Neven; Zdolec, NevijoQuality control of milk from milk vending machines // Arhiv za higijenu rada i toksikologiju Suppl 1 / Šostar, Zvonimir (ur.).
Zagreb: Institute for Medical Research and Occupational Health. Zagreb. Republic of Croatia., 2017. str. 51-51 (poster, međunarodna recenzija, prošireni sažetak, stručni) -
14.Špoljarić, Jasminka; Plavljanić, Dijana; Radeljević, Biljana; Horvat Kesić, Iva; Antunac, Neven; Havranek, Jasmina; Mikulec, NatašaControl of Ewe and Goat Cheeses Labelling on the Croatian Market // Food and nutrition sciences, 8 (2017), 4; 379-391 doi:10.4236/fns.2017.84026 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
15.Špoljarić, Jasminka; Plavljanić, Dijana; Radeljević, Biljana; Horvat Kesić, Iva; Zamberlin, Šimun; Maletić, Mirjana; Antunac, Neven; Mikulec, NatašaKontrola ispravnosti označavanja ovčjih i kozjih sireva na tržištu Republike Hrvatske // 42. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem / Volarić, Vera (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2016. str. 31-32 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, stručni) -
16.Mikulec, Nataša; Radeljević, Biljana; Zamberlin, Šimun; Špoljarić, Jasminka; Horvat Kesić, Iva; Krga, Mateja; Antunac, Neven; Dobranić, Vesna; Filipović, Ivana; Zdolec, NevijoKontrola kvalitete mlijeka iz mljekomata u cilju povećanja konkurentnosti proizvođača mlijeka // 42. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem. Zbornik sažetaka / Volarić, Vera (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2016. str. 73-74 (poster, domaća recenzija, sažetak, stručni) -
17.Horvat Kesić, Iva; Mikulec, Nataša; Maletić, Mirjana; Radeljević, Biljana; Plavljanić, Dijana; Zamberlin, Šimun; Šandor, Hrvoje; Antunac, NevenDairy laboratories as part of milk chain integration // CEFood Congress Book of Abstracts / Kakurinov, Vladimir (ur.).
Skopje: Consulting and Training Center KEY, 2014. str. 95-95 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, stručni) -
18.Špoljarić, Jasminka; Mikulec, Nataša; Plavljanić, Dijana; Radeljević, Biljana; Havranek, Jasmina; Antunac, NevenProving the adulteration of ewe and goat cheeses with cow milk using the reference method of isoelectric focusing of γ-casein // Mljekarstvo, 63 (2013), 3; 115-121 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
19.Radeljević, Biljana; Mikulec, Nataša; Antunac, Neven; Prpić, Zvonimir; Maletić, Mirjana; Havranek, JasminaUtjecaj mikrobne kulture na koncentraciju ukupnih slobodnih aminokiselina tijekom zrenja Krčkog sira // Mljekarstvo, 63 (2013), 1; 15-21 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
20.Špoljarić, Jasminka; Mikulec, Nataša; Plavljanić, Dijana; Radeljević, Biljana; Havranek, Jasmina; Antunac, NevenDokazivanje patvorenja ovčjih i kozjih sireva kravljim mlijekom referentnom metodom izoelektričnog fokusiranja // 40. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem : Zbornik sažetaka / Volarić, Vera (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2012. str. 86-87 (poster, domaća recenzija, sažetak, stručni) -
21.Antunac, Neven; Mikulec, Nataša; Zamberlin, Šimun; Horvat, Iva; Radeljević, Biljana; Maletić, Mirjana; Špoljarić, Jasminka; Plavljanić, Dijana, Šandor, Hrvoje; Gašparović, DavorDeset godina rada Referentnog laboratorija za mlijeko i mliječne proizvode // 40. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem : Zbornik sažetaka. / Volarić, Vera (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2012. str. 28-29 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, stručni) -
22.Radeljević, Biljana; Mikulec, Nataša; Zamberlin, Šimun; Horvat, Iva; Maletić, Mirjana; Antunac, NevenThe influence of sample preservation and freezing of cow's, goat's and ewe's milk on the freezing point value // Milchwissenschaft, 67 (2012), 2; 169-172 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
23.Antunac, Neven, Hudik, Silvija; Mikulec, Nataša; Maletić, Mirjana; Horvat, Iva; Radeljević, Biljana; Havranek, JasminaProizvodnja i kemijski sastav Istarske i Paške skute // Mljekarstvo, 61 (2011), 4; 326-335 (recenziran, članak, stručni)
-
24.Horvat, Iva; Zamberlin, Šimun; Mikulec, Nataša; Radeljević, Biljana; Maletić, Mirjana; Špoljarić, Jasminka; Antunac, NevenU susret desetoj obljetnici rada Referentnog laboratorija za mlijeko i mliječne proizvode // Laboratory Competence 2011 - Book of Abstracts / Margeta, Karmen ; Grgec Bermanec, Lovorka (ur.).
Zagreb: CROLAB - Hrvatski laboratoriji, 2011. str. 97-98 (poster, sažetak, stručni) -
25.Radeljević, Biljana; Topalović, Antonio; Zamberlin, Šimun; Horvat, Iva; Mikulec, Nataša; Antunac, NevenUtjecaj konzerviranja i zamrzavanja uzoraka kravljeg i ovčjeg mlijeka na vrijednost točke ledišta // Zbornik sažetaka / Volarić, Vera (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2010. str. 75-76 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni)