Pregled po CROSBI profilu: Marija Vrdoljak (CROSBI Profil: 35548, MBZ: 375001)
-
1.Krvavica, Marina; Lukić, Andrijana; Vrdoljak, MarijaAktivnost proteolitičkih i lipolitičkih enzima tijekom proizvodnje pršuta // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 9 (2007), 3; 158-162 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
2.Krvavica, Marina; Lukić, Andrijana; Vrdoljak, Marija; Đugum, Jelena; Ćurić, DuškaProteoliza mišićnog tkiva tijekom zrenja pršuta // MESO, 4 (2007), 221-229 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, ostalo)
-
3.Vrdoljak, Marija; Krvavica, MarinaSir iz mješine - Kako proizvesti higijenski ispravan proizvod, a zadržati autohtonost? // Perspektive razvoja ruralnog turizma / Robert Baćac (ur.).
Zagreb: Hrvatski farmer d.d., 2007. str. 826-834 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
4.Tudor, Milna; Kalit, Samir; Havranek, Jasmina; Kaić, Dubravka; Vrdoljak, Marija; Horvat, IvaFizikalno-kemijska karakterizacija autohtonog ovčjeg sira iz mišine // 38. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem : Zbornik sažetaka / Volarić, Vera (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2008. str. 56-57 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
5.Kaić, Dubravka; Kalit, Samir; Tudor, Milna; Vrdoljak, MarijaHigijenska kvaliteta ovčjeg mlijeka za proizvodnju autohtonog sira iz mišine u zaleđu Šibenika // 38. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka : Zbornik sažetaka / Volarić, Vera (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2008. str. 57-58 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
6.Tudor, Milna; Kalit, Samir; Havranek, Jasmina; Kaić, Dubravka; Vrdoljak, MarijaTehnologija proizvodnje i kvaliteta sira iz mišine // 44. hrvatski i 4. međunarodni znanstveni simpozij agronoma : zbornik radova = 44st Croatian and 4st International Symposium on Agriculture : proceedings / Jovanovac, Sonja ; Kovačević, Vlado (ur.).
Osijek, 2009. str. 238-239 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
7.Kegalj, Adrijana; Mioč, Boro; Vrdoljak, MarijaKakvoća kozjeg mesa // Stočarstvo : časopis za unapređenje stočarstva, 65 (2011), 1; 55-65 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)
-
8.Tudor Kalit, Milna; Kalit, Samir; Kaić, Dubravka; Vrdoljak, Marija; Kelava, Nikolina; Havranek, JasminaFizikalno-kemijska razlika sira iz mišine i sira u priridnoj kori // 39. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem, Zbornik sažetaka / Vera Volarić (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2010. str. 83-84 (poster, domaća recenzija, sažetak, ostalo) -
9.Tudor Kalit, Milna; Kalit, Samir; Delaš, Ivančica; Kelava, Nikolina; Karolyi, Danijel; Kaić, Dubravka; Vrdoljak, Marija; Havranek, JasminaChanges in the composition and sensory properties of Croatian cheese in a lamb skin sack (Sir iz mišine) during ripening // International journal of dairy technology, 67 (2014), 2; 255-264 doi:10.1111/1471-0307.12117 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
10.Ljubičić, Iva; Kegalj, Andrijana; Vrdoljak, Marija; Ljubičić, MarkoOestrus ovis (ovčji štrk) u ovaca i koza – Estroza ovaca i koza // Veterinarska stanica : znanstveno-stručni veterinarski časopis, 43 (2012), 4; 327-339 (podatak o recenziji nije dostupan, stručna rasprava, stručni)
-
11.Kegalj, Andrijana; Krvavica, Marina; Vrdoljak, Marija; Ljubičić, Iva; Dragaš, MarijanaStanje i trendovi proizvodnje ovčjeg mesa u Europskoj uniji i Hrvatskoj // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 13 (2011), 6; 443-449 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, stručni)
-
12.Vrdoljak, Marija; Mioč, Boro; Kegalj, Andrijana; Zorić, VjeraStanje i trendovi kozarstva u svijetu i Hrvatskoj // Stočarstvo, 67 (2013), 1; 23-32 (međunarodna recenzija, članak, stručni)
-
13.Vrdoljak, Marija; Konjačić, Miljenko; Kegalj, Andrijana; Madir, Ante; Pamuković, AnitaMogućnosti uporabe novijih biotehnoloških dostignuća u unaprijeđenju kvalitete mlijeka // Stočarstvo : časopis za unapređenje stočarstva, 67 (2013), 2; 69-75 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
14.Krvavica, Marina; Đugum, Jelena; Kegalj, Andrijana; Vrdoljak, MarijaDimljenje - postupci i učinci na mesne proizvode // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 15 (2013), 3; 202-208 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
15.Krvavica, Marina; Vrdoljak, Marija; Kegalj, AndrijanaBroj ovaca i proizvodnja ovčjeg mesa u svijetu i Hrvatskoj // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 14 (2012), 6; 491-496 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, ostalo)
-
16.Vrdoljak, Marija; Kegalj, Andrijana; Čalić, SandraEkološka proizvodnja zemalja srednje Europe // Stočarstvo : časopis za unapređenje stočarstva, 63 (2010), 4; 297-308 (domaća recenzija, članak, stručni)
-
17.Vrdoljak, Marija; Kegalj, Andrijana; Pamuković, Anita; Dorbić, BorisStanje i trendovi proizvodnje ovčjeg mlijeka u Europskoj Uniji i Hrvatskoj // Radovi Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, 64 (2014), 1; 107-120 (recenziran, članak, znanstveni)
-
18.Kegalj, Andrijana; Mioč, Boro; Vrdoljak MarijaKakvoća kozjeg mesa // Stočarstvo : časopis za unapređenje stočarstva, 65 (2011), 1; 55-65 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, ostalo)
-
19.Lešić, Tina; Pleadin, Jelka; Krešić, Greta; Vahčić, Nada; Markov, Ksenija; Vrdoljak, Marija; Frece, JadrankaChemical and fatty acid composition of cow and sheep milk cheeses in a lamb skin sack // Journal of food composition and analysis, 46 (2016), 70-77 doi:10.1016/j.jfca.2015.11.007 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
20.Frece, Jadranka; Vrdoljak, Marija; Filipčić, Mija; Jelić, Marko; Čanak, Iva; Jakopović, Željko; Pleadin, Jelka; Gobin, Ivana; Landeka Dragičević, Tibela; Markov, KsenijaMicrobiological quality and variability of natural microbiota in Croatian cheese maturing in lambskin sacks // Food Technology and Biotechnology, 54 (2016), 2; 129-134 doi:10.17113/ftb.54.02.16.4418 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
21.Dorbić, Boris; Frua, Ljubica; Zubac, Josip; Šuste, Marko; Pamuković, Anita; Vrdoljak, MarijaVrt Veleučilišta u Kninu - Ugoda i istraživački rad // Agronomski glasnik, 75 (2013), 5-6; 305-317 (recenziran, članak, stručni)
-
22.Vrdoljak, MarijaORGANSKA PROIZVODNJA ZEMALJA SREDNJE EUROPE, 2006., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
-
23.Vrdoljak, MarijaProbiotičke kulture Lactobacillus plantarum B i Lactococcus lactis subsp. lactis S1 u poboljšanju funkcionalnih svojstava sira iz mišine, 2016., doktorska disertacija, Agronomski fakultet, Zagreb
-
24.Kegalj, Andrijana; Konjačić, Miljenko; Vrdoljak, Marija; Krvavica, MarinaGenomska selekcija u govedarstvu // Stočarstvo : časopis za unapređenje stočarstva, 69 (2015), 3-4; 59-71 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
25.Vrdoljak, Marija; Tudor Kalit, Milna; Kalit, Samir; Ljubičić Iva; Radeljević, Biljana; Frece, JadrankaInfluence of the Probiotic Cultures on Proteolysis Patterns of Croatian Cheese in Lambskin Sack // Book of Abstracts (NUTRICON) / Kakurinov, Vladimir (ur.).
Skopje: Consulting and Training Center KEY, 2018. str. 27-27 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni)