Pregled po CROSBI profilu: Andrijana Kegalj (CROSBI Profil: 35542, MBZ: 374950)
Pronađeno 34 radova
-
1.Ljubičić, Iva; Kegalj, Andrijana; Kopilaš, KatjaOvčarstvo Promine - prošlost, sadašnjost i budućnost // Promina: Slavlje spomena kao sjeme budućega : 330 godina Župe Promina : zbornik radova / Maletić, Edi ; Maletić, Ivan ; Karoglan Kontić, Jasminka ; Aralica, Zoran ; Čilaš Mikulić, Marica ; Aralica, Višeslav (ur.).
Oklaj : Promina: Župni ured sv. Mihovila Promina, Općina Promina, 2022. str. 521-524 (ostalo, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
2.Krvavica, Marina; Konjačić, Miljenko; Drinovac Topalović, Marijana; Kegalj, Andrijana; Ljubičić, Iva; Đugum, JelenaChanges of basic chemical and mineral composition of different sex categories of mutton in the dry- curing process // 10th Central European Congress on Food (CEFood) Book of Abstract / Mujčinović, Alen (ur.).
Sarajevo: Faculty of Agriculture and Food Sciences, University of Sarajevo, Bosnia and Herzegovina, 2021. str. 55-56 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
3.Krvavica, Marina; Đugum, Jelena; Topalović Drinovac, Marijana; Kegalj, Andrijana; Ljubičić, Iva; Konjačić, MiljenkoChanges in proximate chemical and mineral compositions of different sex categories of mutton during the dry-curing process // Animals, 11 (2021), 11; 3019, 10 doi:10.3390/ani11113019 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
4.Blažević, Lovorka; Vrdoljak, Marija; Frece, Jadranka; Dorbić, Boris; Pamuković, Anita; Kegalj, Andrijana; Mandinić, Sandra; Očić, VesnaEconomic performance of production of Croatian cheese ripened in a lamb skin sack (Sir iz mišine) // Croatian Journal of Food Technology, Biotechnology and Nutrition, 15 (2020), 1-2; 72-76 (recenziran, članak, stručni)
-
5.Kegalj, Andrijana; Karolyi, Danijel; Fuka, Mirna Mrkonjić; Mioč, BoroUtjecaj dodatka začina na prirodnu mikrofloru „kore” kaštradine tijekom tehnološkog procesa proizvodnje. // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 21 (2019), 6; 575-585 (domaća recenzija, članak, stručni)
-
6.Kegalj, Andrijana; Marković, Martina; Vrdoljak, Marija; Kozačinski, Lidija; Mioč, BoroMikrobiološki profil trupova ovaca na liniji klanja // Veterinarska stanica, 50 (2019), 3; 247-254 (recenziran, pregledni rad, znanstveni)
-
7.Crnica, Kristijan; Pamuković, Anita; Kegalj, Andrijana; Nanjara, LjiljanaGenetski modificirani organizmi modernog doba // Društveni i gospodarski razvoj ruralnih krajeva u zemljama Jugoistočne Europe – izazovi i razvojne mogućnosti / Marija, Boban (ur.).
Knin, 2018. str. 6-6 (poster, domaća recenzija, sažetak, stručni) -
8.Andrijana Kegalj, Danijel Karolyi, Mirna Mrkonjić Fuka, Boro MiočMicrobial succession and effect of seasonings during the production of the Croatian traditional dry-cured sheep meat product, kastradina // NUTRCON 2018 Book of Abstracts / Kakurinov, Vladimir (ur.).
Skopje: Consulting and Training Center Key, 2018. str. 45-46 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
9.Kegalj, AndrijanaPrirodna mikroflora ovčjeg mesa u tehnološkom procesu proizvodnje kaštradine, 2017., doktorska disertacija, Agronomski fakultet, Zagreb
-
10.Kegalj, Andrijana; Blažević, Marta; Mladenka, Šarolić; Marija, VrdoljakUsporedba kvalitete vodovodne vode kninskog i krčkog područja // Knjiga sažetaka II. međunarodnog i VI. hrvatskog znanstveno-stručnog skupa "Voda za sve" / Habuda Stanić, Mirna (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2016. str. 70-70 (poster, domaća recenzija, sažetak, ostalo) -
11.Kegalj, Andrijana; Blažević, Marta; Šarolić, Mladenka; Vrdoljak, MarijaComparison of quality of water Knin and the Island Krk // 2. međunarodni i VI. hrvatski znanstveno-stručni skup Voda za sve = 2nd International and 6th Croatian Scientific and Professional Conference : knjiga sažetaka = Book of Abstracts / Habuda-Stanić, Mirna ; Lauš, Ivana (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2016. str. 70-70 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, stručni) -
12.Vnučec, Ivan; Držaić, Valentino; Mioč, Boro; Prpić, Zvonimir; Antunović, Zvonko; Kegalj, AndrijanaEffect of sex on meat chemical composition and fatty acid composition in suckling Pag sheep lambs // Veterinarski arhiv, 86 (2016), 2; 217-227 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
13.Kegalj, Andrijana; Konjačić, Miljenko; Vrdoljak, Marija; Krvavica, MarinaGenomska selekcija u govedarstvu // Stočarstvo : časopis za unapređenje stočarstva, 69 (2015), 3-4; 59-71 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
14.Vrdoljak, Marija; Kegalj, Andrijana; Pamuković, Anita; Dorbić, BorisStanje i trendovi proizvodnje ovčjeg mlijeka u Europskoj Uniji i Hrvatskoj // Radovi Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, 64 (2014), 1; 107-120 (recenziran, članak, znanstveni)
-
15.Krvavica, Marina; Đugum Jelena, Kegalj AndrijanaMasti i masne kiseline ovčjeg mesa // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 15 (2013), 2; 111-121 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)
-
16.Krvavica, Marina; Đugum, Jelena; Kegalj, Andrijana; Vrdoljak, MarijaDimljenje - postupci i učinci na mesne proizvode // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 15 (2013), 3; 202-208 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
17.Vrdoljak, Marija; Konjačić, Miljenko; Kegalj, Andrijana; Madir, Ante; Pamuković, AnitaMogućnosti uporabe novijih biotehnoloških dostignuća u unaprijeđenju kvalitete mlijeka // Stočarstvo : časopis za unapređenje stočarstva, 67 (2013), 2; 69-75 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
18.Vrdoljak, Marija; Mioč, Boro; Kegalj, Andrijana; Zorić, VjeraStanje i trendovi kozarstva u svijetu i Hrvatskoj // Stočarstvo, 67 (2013), 1; 23-32 (međunarodna recenzija, članak, stručni)
-
19.Krvavica, Marina; Vrdoljak, Marija; Kegalj, AndrijanaBroj ovaca i proizvodnja ovčjeg mesa u svijetu i Hrvatskoj // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 14 (2012), 6; 491-496 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, ostalo)
-
20.Kegalj, Andrijana; Krvavica, Marina; Ljubičić, IvaRaznolikost mikroflore u mesu i mesnim proizvodima // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 14 (2012), 3; 239-246 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, stručni)
-
21.Ljubičić, Iva; Kegalj, Andrijana; Vrdoljak, Marija; Ljubičić, MarkoOestrus ovis (ovčji štrk) u ovaca i koza – Estroza ovaca i koza // Veterinarska stanica : znanstveno-stručni veterinarski časopis, 43 (2012), 4; 327-339 (podatak o recenziji nije dostupan, stručna rasprava, stručni)
-
22.Krvavica, Marina; Mioč, Boro; Friganović, Emilija; Kegalj, Andrijana; Ljubičić, IvaSušenje i zrenje - temeljni tehnološki procesi u proizvodnji trajnih suhomesnatih proizvoda // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 15 (2012), 2; 138-144 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)
-
23.Vrdoljak, Marija; Kegalj, AndrijanaTehnologija livanjskog sira u domaćinstvu // Zbornik radova 2.hrvatskog kongresa o ruralnom turizmu s međunarodnim sudjelovanjem
Mali Lošinj, Hrvatska: Hrvatski farmer, Zagreb, 2011. str. 475-480 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, ostalo) -
24.Krvavica, Marina; Mioč, Boro; Konjačić, Miljenko; Friganović, Emilija; Ganić, Amir; Kegalj, AndrijanaWeight loss in the processing of dry-cured mutton: effect of age, gender and processing technology // Book of Abstracts & Plenary Lectures: 19th Symposium Animal Science Days / Kapš, Miroslav (ur.).
Zagreb: Faculty of agriculture, University of Zagreb, 2011. str. 39-39 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
25.Kegalj, Andrijana; Krvavica, Marina; Vrdoljak, Marija; Ljubičić, Iva; Dragaš, MarijanaStanje i trendovi proizvodnje ovčjeg mesa u Europskoj uniji i Hrvatskoj // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 13 (2011), 6; 443-449 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, stručni)