Pregled po CROSBI profilu: Tomislav Mikuš (CROSBI Profil: 35196, MBZ: 371594)
-
1.Zadravec, Manuela; Mikuš, Tomislav; Pradervand, Nicolas; Ujčič Vrhovnik, IgorMicrobiological Quality of Feed // Open agriculture, 17 (2023), 1-8 doi:10.2174/18743315-v17-e230418-2022-66 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
2.Cvrtila, Željka; Šporec, Anita; Kozačinski, Lidija; Mikuš, Tomislav; Njari, Bela; Bratulić, Mario; Špoljarić, Daniel; Popović, MajaInfluence of the addition of Agaricus bisporus in the diet on the volatile profile of lamb meat // Veterinarski arhiv, 93 (2023), 1; 71-84 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
3.Shek Vugrovečki, Ana; Popović, Maja; Cvrtila, Željka; Kardum, Matko; Kiš, Goran; Kozačinski, Lidija; Mikuš, Tomislav; Milinković Tur, Suzana; Vidošević, Ante; Mršić, Gordan et al.novacija proizvoda HRZZ projekta “Inovativni funkcionalni proizvodi od janjećeg mesa“ // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 1 (2023), 15; 55-61 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
4.Butković, DorianOtrovanja hranom, 2022., diplomski rad, diplomski, Veterinarski fakultet, Zagreb
-
5.Kiš, Goran; Pajurin, Luka; Špoljarić, Daniel; Šporaljić, Branimira; Kozačinski, Lidija; Mikuš, Tomislav; Kljak, Kristina; Popović, MajaInfluence of dietary supplementation with mushroom Agaricua bisporus on health and meat quality of lambs // FAO CIHEAM Networks on Pasture and Forage Crops and on Sheep and Goat Nutrition - Book of Abstracts
Catania: Food and Agriculture Organization of the United Nations - CIHEAM Zaragoza, 2022. str. 5-5 (poster, međunarodna recenzija, prošireni sažetak, znanstveni) -
6.Rakić, Frane; Mikuš, Tomislav; Kozačinski, Lidija; Cvrtila, ŽeljkaRizici konzumacije brašna od cvrčaka // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 24 (2022), 5; 456-463 (međunarodna recenzija, članak, stručni)
-
7.Popović, Maja; Cvrtila, Željka; Kardum , Matko; Kiš, Goran; Kozačinski, Lidija; Mikuš, Tomislav; Milinković Tur, Suzana; Mršić, Gordan; Njari, Bela; Pajurin, Luka et al.Inovacija HRZZ projekta “Inovativni funkcionalni proizvodi od janjećeg mesa“ (IP-2016-06-3685) u stupnju razvoja funkcionalnog laboratorijskog prototipa // Zbornik radova znanstveno-stručnog skupa s međunarodnim sudjelovanjem "Veterinarski dani 2022"
Zagreb: Hrvatska veterinarska komora, 2022. str. 108-112 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
8.Mikuš, Tomislav; Biljan, Josipa; Cvrtila, Željka; Zadravec, Manuela; Kozačinski, LidijaUtjecaj higijene u proizvodnji na broj kvasaca i plijesni te održivost mliječnih proizvoda // Zbornik sažetaka / Bašić, Zoran (ur.).
Zagreb, 2022. str. 82-82 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
9.Mikuš, Tomislav; Cvrtila, Željka; Kozačinski, Lidija; Šporec, Anita; Bratulić, Mario; Špoljarić, Daniel; Popović, MajaThe effect of addition of olive oil on the sensory and aroma quality of dry-ripened lamb sausages // Food, technology and nutrition for healthy people in healthy environment / Raspor, Peter ; Vovk, Irena ; Ovca, Andrej ; Smole Možina, Sonja ; Butinar, Bojan ; Jevšnik, Mojca (ur.).
Ljubljana: Grafika Gracer, d.o.o., 2022. str. 180-180 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
10.Mikuš, Tomislav; Cvrtila, Željka; Kozačinski, Lidija; Kiš, Goran; Špoljarić, Daniel; Popović, MajaInfluence of the addition of white button mushroom supplement in the diet on the sensory and technological properties of lamb meat // Food, technology and nutrition for healthy people in a healthy environment / Raspor, Peter ; Vovk, Irena ; Ovca, Andrej ; Smole Možina, Sonja ; Butinar, Bojan ; Jevšnik, Mojca (ur.).
Ljubljana: Grafika Gracer, d.o.o., 2022. str. 78-78 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
11.Kozačinski, Lidija; Zdolec, Nevijo; Cvrtila, Željka; Dobranić, Vesna; Mikuš, Tomislav; Kiš, MartaLaboratorijske vježbe iz higijene i tehnologije hrane - drugo izdanje / Kozačinski, Lidija ; Zdolec, Nevijo ; Cvrtila, Željka (ur.)., 2022
-
12.Ostović, Mario; Sabolek, Ivana; Piplica, Aneta; Žura Žaja, Ivona; Mikuš, Tomislav; Menčik, Sven; Matković, Kristina; Pavičić, Željko; Mesić, ŽeljkaOpinions and knowledge of veterinary students relating to exotic non-mammal pet animals and their welfare // Veterinarski arhiv, 92 (2022), 3; 349-358 doi:10.24099/vet.arhiv.1018 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
13.Gross-Bošković, Andrea; Kozačinski, Lidija; Mikuš, Tomislav; Bošković, IvicaFunkcionalni pokazatelji u mesu divljači // Zbornik sažetaka / Majić, Ivana ; Antunović, Zvonko (ur.).
Vodice: Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2022. str. 224-225 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
14.Zdolec, Nevijo; Mikuš, Tomislav; Kiš, MartaLactic acid bacteria in meat fermentation: Dry sausage safety and quality // Lactic Acid Bacteria in Food Biotechnology Innovations and Functional Aspects Applied Biotechnology Reviews / Ray, Ramesh ; Paramithiotis, Spiros ; de Carvalho Azevedo, Vasco Ariston ; Montet, Didier (ur.).
Amsterdam : Oxford : Cambridge: Elsevier, 2022. str. 145-159 -
15.Jurenec, Dragica; Kozačinski, Lidija; Mikuš, TomislavPrednosti i nedostaci nekih metoda za omamljivanje Crustacea // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 24 (2022), 2; 173-181 (međunarodna recenzija, pregledni rad, stručni)
-
16.Jurenec, DragicaZaštita rakova pri usmrćivanju, 2022., diplomski rad, diplomski, Veterinarski fakultet, Zagreb
-
17.Popović, Maja; Pavić, Mirela; Vuković, Snježana; Mihelić, Damir; Leiner, Denis; Čurković, Snježana; Cvrtila, Željka; Kiš, Goran; Kozačinski, Lidija; Mikuš, Tomislav et al.Procjena histoloških i histokemijskih analiza uzoraka poluopnastog mišića stražnje strane natkoljenice (musculus semimembranosus) janjadi hranjene uz dodatak svježe biomase plemenite pečurke (Agaricus bisporus) // Veterinarska stanica, 53 (2022), 2; 223-232 doi:10.46419/vs.53.2.6 (međunarodna recenzija, članak, stručni)
-
18.Kozačinski, Lidija; Popović, Maja; Špoljarić, Daniel; Pleadin, Jelka; Njari, Bela; Mikuš, Tomislav; Cvrtila, ŽeljkaUtjecaj dodatka pripravka plemenite pečurke u hranidbi na kemijski i masnokiselinski sastav mesa janjadi // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 23 (2021), 6; 506-513 doi:10.31727/m.23.6.2 (međunarodna recenzija, kratko priopcenje, ostalo)
-
19.Ostović, Mario; Mikuš, Tomislav; Sušić, Velimir; Matković, Kristina; Pavičić, Željko; Mesić, ŽeljkaSheep and goat welfare in Croatia: Assessing veterinary student attitudes // Veterinarski glasnik, 75 (2021), 2; 202-210 doi:10.2298/VETGL210722010O (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
20.Tušek, ŽeljkaIzazovi identifikacije živih, ali neuzgojivih patogena iz hrane, 2021., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
21.Patron, KatarinaZnačajnost nalaza bakterije Vibrio spp. u hrani, 2021., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
22.Kozačinski, Lidija; Cvrtila, Željka; Mikuš, Tomislav; Njari, Bela; Pleadin, Jelka; Špoljarić, Daniel; Popović, MajaUtjecaj dodatka pripravka plemenite pečurke u hranidbi na kemijski i masnokiselinski sastav mesa janjadi // Zbornik radova Veterinarski dani 2021 / Harapin, Ivica (ur.).
Zagreb: Hrvatska veterinarska komora, 2021. str. 401-410 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
23.Horvat, LucijaMolekularne i imunološke metode u mikrobiologiji hrane, 2021., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
24.Rakić, FraneKvaliteta brašna od cvrčaka, 2021., diplomski rad, diplomski, Veterinarski fakultet, Zagreb
-
25.Bratulić, Mario; Mikuš, Tomislav; Cvrtila, Željka; Cenci-Goga, Beniamino Terzo; Grispoldi, Luca; Pavunc, Andreja Leboš; Novak, Jasna; Kos, Blaženka; Šušković, Jagoda; Zadravec, Manuela et al.Quality of traditionally produced Istrian sausage and identification of autochthonous lactic acid bacteria strains as potential functional starter cultures // European Food Research and Technology, 247 (2021), 1-25 doi:10.1007/s00217-021-03835-6 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)