Pregled po CROSBI profilu: Ljiljana Nanjara (CROSBI Profil: 33961, MBZ: 359953, ORCID: 0000-0003-1289-8447)
-
1.Voučko, Bojana; Čukelj Mustač, Nikolina; Pereira, Cleo; Nanjara, Ljiljana; Grgić, Tomislava; Ćurić, Duška; Novotni, DubravkaFermentation performance of carob flour, proso millet flour and bran and their combinations // Book of Abstracts 10th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists
Zagreb, Hrvatska, 2023. str. 232-232 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
2.(University of Nottingham) Novotni, Dubravka; Nanjara, Ljiljana; Štrkalj, Lucija; Drakula, Saša; Čukelj Mustač, Nikolina; Voučko, Bojana; Ćurić, DuškaInfluence of Particle Size and Xylanase Pretreatment of Proso Millet Bran on Physical, Sensory and Nutritive Features of Gluten-Free Bread // Food Technology and Biotechnology, 61 (2022), 1; 73-84 doi:10.17113/ftb.61.01.23.7776 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
3.Pamuković, Anita; Nanjara, Ljiljana; Kabranova, RominaAktivne supstance industrijske konoplje // IV INTERNATIONAL SYMPOSIUM FOR AGRICULTURE AND FOOD ISAF 2022 / Janeska Stamenkovska, Ivana (ur.).
Skopje: Skopje: Faculty of Agricultural Sciences and Food - Skopje Ss. Cyril and Methodius University in Skopje, 2022. str. 273-273 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
4.Nanjara, Ljiljana; Tatarović, Matea; Mikolčević, Sanja; Pamuković, Anita; Duvančić, MarkoThe influence of storage on the chemical and sensory characteristics of olive oil of the Oblica variety // Zbornik sažetaka: II. Međunarodna znanstveno–stručna konferencija "Izazovi i razvojne mogućnosti ruralnih krajeva – 2022." / Vrdoljak, Marija (ur.).
Knin: Veleučilište Marko Marulić u Kninu, 2022. str. 23-23 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
5.Pamuković, Anita; Čorić, Antonio; Duvančić, Marko; Nanjara, Ljiljana; Šušnjara, MarkoRaising fig plantation on Dalmatian karst // Zbornik sažetaka: II. Međunarodna znanstveno–stručna konferencija "Izazovi i razvojne mogućnosti ruralnih krajeva – 2022." / Vrdoljak, Marija (ur.).
Knin, Hrvatska, 2022. str. 20-20 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
6.Nanjara, Ljiljana; Krnjača, Paula; Mikolčević, Sanja; Dorbić, Boris; Pamuković, Anita; Bujas, Lidija; Vuletin, NinaKvaliteta mladih maslinovih ulja sorte Oblica u okviru maslinarske manifestacije "Dani mladog maslinovog ulja u Dalmaciji" // Glasilo Future, 5 (2022), 3; 39-53 doi:10.32779/gf.5.3.4 (međunarodna recenzija, prethodno priopćenje, znanstveni)
-
7.Bosanac, Vesna; Nanjara, LjiljanaSvakodnevna prehrana u Dalmatinskoj zagori pedesetih godina 20. stoljeća // Etnološka istraživanja, 26 (2021), 73-91 doi:10.32458/ei.26.5 (domaća recenzija, članak, stručni)
-
8.Novotni, Dubravka; Mutak, Nika; Nanjara, Ljiljana; Drakula, Saša; Čukelj Mustač, Nikolina; Voučko, Bojana; Ćurić, DuškaSourdough Fermentation of Carob Flour and Its Application to Wheat Bread // Food technology and biotechnology, 58 (2020), 4; 465-474 doi:10.17113/ftb.58.04.20.6892 (međunarodna recenzija, članak, ostalo)
-
9.Čukelj Mustač, Nikolina; Novotni, Dubravka; Habuš, Matea; Drakula, Saša; Nanjara, Ljiljana; Voučko, Bojana; Benković, Maja; Ćurić, DuškaStorage stability, micronisation, and application of nutrient-dense fraction of proso millet bran in gluten-free bread // Journal of cereal science, 91 (2020), 102864, 7 doi:10.1016/j.jcs.2019.102864 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
10.Novotni, Dubravka; Štrkalj, Lucija; Nanjara, Ljiljana; Drakula, Saša; Čukelj Mustač, Nikolina; Voučko, Bojana; Ćurić DuškaPHYSICO-CHEMICAL PROPERTIES OF GLUTEN-FREE BREAD WITH MILLET BRAN DEPENDING ON THE PARTICLE SIZE // Book of Abstracts of 5th International Symposium on Gluten-Free Cereal Products and Beverages
Leuven, Belgija, 2019. str. 81-81 (poster, međunarodna recenzija, prošireni sažetak, znanstveni) -
11.Djaković, Ante; Barišić, Dino; Pamuković, Anita; Nanjara, Ljiljana; Dorbić, Boris; Blažević, LovorkaPrimjena kukuruza u različitim industrijama // Zbornik radova: Treća međunarodna znanstveno-stručna studentska konferencija Skei 2018 / Smoljić, Mirko ; Guzovski, Marina ; Stojanović, Slobodan (ur.).
Vukovar: Veleučilište Lavoslav Ružička u Vukovaru, 2018. str. 77-85 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
12.Novotni, Dubravka; Mutak, Nika; Nanjara, Ljiljana; Čukelj Mustač, Nikolina; Drakula, Saša; Voučko, Bojana; Ćurić, DuškaCarob Sourdough as a functional ingredient for bread // 9th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists
Zagreb, Hrvatska, 2018. str. 118-118 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
13.Nanjara, Ljiljana; Bosanac, Vesna; Pamuković, AnitaPrehrana stanovnika ruralnih područja Imotske krajine sredinom 20. stoljeća // I. Međunarodna znanstveno – stručna konferencija Društveni i gospodarski razvoj ruralnih krajeva u zemljama Jugoistočne Europe – izazovi i razvojne mogućnosti / Boban, Marija (ur.).
Knin, 2018. str. 19-19 (poster, domaća recenzija, sažetak, stručni) -
14.Djaković, Ante; Barišić, Dino; Pamuković, Anita; Nanjara, Ljiljana; Dorbić, Boris; Blažević, LovorkaPrimjena kukuruza u različitim industrijama // Treća međunarodna znanstveno-stručna konferencija SKEI 2018 / Smoljić, Mirko ; Guzovski, Marina ; Stojanović, Slobodan (ur.).
Vukovar: Veleučilište Lavoslav Ružička u Vukovaru, 2018. str. 23-24 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, stručni) -
15.Crnica, Kristijan; Pamuković, Anita; Kegalj, Andrijana; Nanjara, LjiljanaGenetski modificirani organizmi modernog doba // Društveni i gospodarski razvoj ruralnih krajeva u zemljama Jugoistočne Europe – izazovi i razvojne mogućnosti / Marija, Boban (ur.).
Knin, 2018. str. 6-6 (poster, domaća recenzija, sažetak, stručni) -
16.Dorbić, Boris; Crnica, Kristijan; Simić, Romanela; Davitkovska, Margarita; Friganović, Emilija; Nanjara, Ljiljana; Bogevska, ZvezdaResearch on findings about cultivation and use of annual and biennial flowering plant species in the region of Šibenik and Knin – The Republic of Croatia // Journal of agricultural, food and environmental sciences, 72 (2018), 5; 32-38 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
17.Dorbić, Boris; Nikolina Buač; Emilija Friganović; Elma Temim; Ljiljana Nanjara; Alisa Hadžiabulić; Bojan SimovskiBiološke, ekološke i ukrasne karakteristike javora negundovca (Acer negundo L.) s primjenom na krajobraznim površinama grada Knina // Agronomski glasnik : Glasilo Hrvatskog agronomskog društva, 80 (2018), 4; 239-256 doi:10.33128/ag.80.4.1. (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
18.Dorbić, Boris; Buač, Nikolina; Friganović, Emilija; Temim, Elma; Nanjara, Ljiljana; Hadžiabulić, Alisa; Simovski, BojanBiološke, ekološke i ukrasne karakteristike javora negundovca (Acer negundo L.) s primjenom na krajobraznim površinama grada Knina // Book of abstracts / Rozman, Vlatka ; Antunović, Zvonko (ur.).
Osijek: Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2018. str. 129-130 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
19.Friganović, Emilija; Šarolić, Mladenka; Delić, Žana; Svalina, Tomislav; Nanjara, Ljiljana; Gašo-Sokač, Dajana; Marijanović, ZvonimirVolatiles of a traditional bakery product "medenjak" // 9th International Congress Flour – Bread and 11th Croatian Congress of Cereal Technologists Brašno – KRUH - Book of abstracts / Jozinović, Antun ; Budžaki, Sandra ; Strelec, Ivica (ur.).
Osijek: Prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta Josip Juraj Strossmayer u Osijeku, 2017. str. 61-61 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
20.Dorbić, Boris; Crnica, Kristijan; Simić, Romanela; Davitkovska, Margarita; Friganović, Emilija; Nanjara, Ljiljana; Bogevska, ZvezdaResearch on findings about cultivation and use of annual and biennial flowering plant species in the region of Šibenik and Knin - The Republic of Croatia // Book of abstracts: 3 rd International symposium for agriculture and food - ISAF 2017 / Dimitrievski, Dragi (ur.).
Skopje: Ss. Cyril and Methodius University in Skopje-Faculty of Agricultural Sciences and Food - Skopje, 2017. str. 405-405 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
21.Ćurić, Duška; Novotni, Dubravka; Čukelj, Nikolina; Smerdel, Bojana; Škara, Nikica; Pollak, Lea; Colić Barić, Irena; Nanjara, LjiljanaPekarski proizvodi povećane prehrambene vrijednosti // Hrana kao temelj zdravlja i dugovječnosti
Zagreb, Hrvatska, 2012. (poster, neobjavljeni rad, stručni) -
22.Nanjara, LjiljanaUSPOREDNA ANALIZA OBJEKTIVNE I SUBJEKTIVNE KAKVOĆE RAZLIČITIH VRSTA KRUHA, 2011., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb