Pregled po CROSBI profilu: Deni Kostelac (CROSBI Profil: 33895, MBZ: 359231)
Pronađeno 41 radova
-
1.Čanak, Iva; Kovačić, Ines, Žunec, Ante; Jakopović, Željko; Kostelac, Deni; Markov, Ksenija; Štifanić Mauro; Burić, Petra; Iveša, Neven; Frece, JadrankaStudy of the Impact of Lactiplantibacillus plantarum I on the Health Status of Queen Scallop Aequipecten opercularis // Applied sciences (Basel), 13 (2023), 13; 7723, 15 doi:10.3390/app13137723 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
2.Mlinar, Zdenko; Kostelac, Deni; Kovaček, Ivančica; Klobučar, Ana; Tešić, Vanja; Prahin, Vedran; Frece, JadrankaInvestigation of SARS-CoV-2 Detection Method Applicability and Virus Occurrence in Food and Food Packaging // Food Technology and Biotechnology, 61 (2023), 2; 250-258 doi:10.17113/ftb.61.02.23.8018 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
3.Huđek Turković, Ana; Bebek Markovinović, Anica; Hadžiomeragić, Esma; Kostelac, Deni; Durgo, Ksenija; Putnik, Predrag; Bursać Kovačević, DanijelaPotential DNA protective effect of an extract from strawberry fruit (Fragaria x ananassa Duch.) against oxidative stress damage // Book of abstracts, 13th Congress of the Serbian Society of Toxicology with international participation & 1st TOXSEE Regional Conference, Belgrade, Serbia
Beograd, 2023. str. 181-182 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
4.Čanak, Iva; Markov, Ksenija; Jakopović, Željko; Kostelac, Deni; Barić, Renata; Ivešić, Martina; Pavlek, Željka; Frece, JadrankaPrimjena otpada riblje industrije u uklanjanju mikotoksina FB1 // 14.Međunarodna konferencija o akvakulturi (Zbornik sažetaka radova)
Vukovar, Hrvatska, 2023. str. 46-46 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
5.Bebek Markovinović, Anica; Putnik, Predrag; Bosiljkov, Tomislav; Kostelac, Deni; Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Žigolić, Adrijana; Kaurinović, Jelena; Pavlić, Branimir; Duralija, Boris et al.3D Printing of Functional Strawberry Snacks: Food Design, Texture, Antioxidant Bioactive Compounds, and Microbial Stability // Antioxidants, 12 (2023), 2; 1-19 doi:10.3390/antiox12020436 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
6.Kostelac, Deni; Gerić, Marko; Gajski, Goran; Frece, JadrankaProbiotic bacteria isolated from fermented meat displays high antioxidant and anti-inflammatory potential // Mutagenesis, 2022 (2022), geac023, 6 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
7.Kostelac, Deni; Frece, JadrankaCiljani pristup u razvoju novih probiotika s dodatnim učincima na zdravlje // Funkcionalna hrana u Hrvatskoj - sinergija znanosti, tehnologije, tržišnih tendencija, kontrole i sigurnosti hrane
Zagreb, Hrvatska, 2022. str. 36-39 (plenarno, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
8.Kostelac, DeniFormulacija i razvoj višeslojno mikroinkapsuliranoga probiotika s ciljanim učincima na zdravlje, 2022., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
9.Karaula, IvonaInhibicija biofilmova Helicobacter pylori s pomoću odabranih izolata bakterija mliječne kiseline, 2022., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
10.Lalić, HelenaFunkcionalna karakterizacija izolata bakterija mliječne kiseline za primjenu u inhibiciji Helicobacter pylori, 2022., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
11.Kostelac, Deni; Sušac, Mislav; Sokač, Katarina; Frece, JadrankaEquid milk is a source of probiotic bacteria with potential in caries reduction and preservation of periodontal health // Journal of microbiology, biotechnology and food sciences, 12 (2022), 2; e5485, 6 doi:10.55251/jmbfs.5485 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
12.Kostelac, Deni; Gerić, Marko; Gajski, Goran; Frece, JadrankaHeat killed paraprobiotic Lactiplantibacillus plantarum S1 reduces DNA damage in induced oxidative stress // Joint EEMGS meeting & International Comet Assay Workshop abstract book
Maastricht, Nizozemska, 2022. str. 72-72 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
13.Kostelac, Deni; Gerić, Marko; Gajski, Goran; Frece, JadrankaProbiotic and paraprobiotic derivates exhibit anti-inflammatory and genoprotective effects during induced stress // Journal of applied microbiology, 00 (2022), 1-11 doi:10.1111/jam.15595 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
14.Vodjerek, MiaProbiotička karakterizacija bakterija mliječne kiseline izoliranih iz stolice dojenčeta, 2021., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
15.Kostelac, Deni; Jurić, Vesna; Frece, JadrankaMicroencapsulation of probiotic bacteria with ascorbic acid for increased antioxidant activity // Current Topics in Biotechnology, 12 (2021), 75-81 (recenziran, članak, znanstveni)
-
16.Tankosić, MarijaKarakterizacija probiotičkih bakterija za primjenu u zaštiti dentooralnog zdravlja, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet/Zavod za biokemijsko inženjerstvo, Zagreb
-
17.Milardović, AnaAntioksidativni potencijal probiotičke bakterije Lactobacillus plantarum S1, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet/Zavod za biokemijsko inženjerstvo, Zagreb
-
18.Kostelac, Deni; Gerić, Marko; Gajski, Goran; Frece, JadrankaEquid milk: a well of safe probiotic bacteria and their metabolites with antioxidant properties // 2021 European Environmental Mutagenesis & Genomics Society - Annual General Meeting
online, 2021. (poster, međunarodna recenzija, neobjavljeni rad, ostalo) -
19.Kostelac, Deni; Gerić, Marko; Gajski, Goran; Markov, Ksenija; Domijan, Ana Marija; Čanak, Iva; Jakopović, Željko; Svetec, Ivan Krešimir; Žunar, Bojan; Frece, JadrankaLactic acid bacteria isolated from equid milk and their extracellular metabolites show great probiotic properties and anti-inflammatory potential // International dairy journal, 112 (2020), 104828, 8 doi:10.1016/j.idairyj.2020.104828 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
20.Spitek, AndrejaAntimikrobna aktivnost vodenog ekstrakta kadulje na odabrane mikroorganizme uzročnike dentooralnih oboljenja, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
21.Sušac, MislavUtjecaj odabranih sojeva bakterija mliječne kiseline na dentalne patogene, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
22.Jurić, VesnaRazvoj liofiliziranog probiotičkog mikroinkapsulata s dodatkom L-askorbinske kiseline, 2020., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
23.Kostelac, Deni; Vrdoljak, Marija; Markov, Ksenija; Delaš, Ivančica; Jug, Tjaša; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Jakopović, Željko; Čanak, Iva; Jelić, Marko; Frece JadrankaSPME-GC-MS and Multivariate Analysis of Sensory Properties of Cheese in a Sack Matured with Probiotic Starter Cultures // Food technology and biotechnology, 58 (2020), 2; 1-23 doi:10.17113/ftb.58.02.20.6439 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
24.Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Čanak, Iva; Kostelac, Deni; Jakopović, ŽeljkoFermentirana hrana: mikrobiologija i starter kulture
Koprivnica: Sveučilište Sjever, 2020 -
25.Kostelac, Deni; Putnik, Predrag; Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Bursać Kovačević, DanijelaEffects of electrotechnologies on enzymes in foods and food model systems // Current opinion in food science, 31 (2020), 47-56 doi:10.1016/j.cofs.2019.10.005 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)