Pregled po CROSBI profilu: Željka Cvrtila (CROSBI Profil: 33500, MBZ: 212832)
Pronađeno 271 radova
-
1.Cvrtila, Željka; Šporec, Anita; Kozačinski, Lidija; Mikuš, Tomislav; Njari, Bela; Bratulić, Mario; Špoljarić, Daniel; Popović, MajaInfluence of the addition of Agaricus bisporus in the diet on the volatile profile of lamb meat // Veterinarski arhiv, 93 (2023), 1; 71-84 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
2.Shek Vugrovečki, Ana; Popović, Maja; Cvrtila, Željka; Kardum, Matko; Kiš, Goran; Kozačinski, Lidija; Mikuš, Tomislav; Milinković Tur, Suzana; Vidošević, Ante; Mršić, Gordan et al.novacija proizvoda HRZZ projekta “Inovativni funkcionalni proizvodi od janjećeg mesa“ // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 1 (2023), 15; 55-61 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
3.Butković, DorianOtrovanja hranom, 2022., diplomski rad, diplomski, Veterinarski fakultet, Zagreb
-
4.Kiš, Goran; Pajurin, Luka; Špoljarić, Daniel; Špoljarić, Branimira; Kozačinski, Lidija; Cvrtila, Željka; Širić, Ivan; Popović, MajaEffects of dietary supplementation with mushroom Agaricus bisporus on health and meat quality parameters of lambs // 30th International Scientific Symposium on Nutrition of Farm Animals Zadravec-Erjavec Days 2022 / Čeh, Tatjana ; Kapun, Stanko (ur.).
Murska Sobota: KGZS-Zavod MS, 2022. str. 103-106 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
5.Rakić, Frane; Mikuš, Tomislav; Kozačinski, Lidija; Cvrtila, ŽeljkaRizici konzumacije brašna od cvrčaka // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 24 (2022), 5; 456-463 (međunarodna recenzija, članak, stručni)
-
6.Popović, Maja; Cvrtila, Željka; Kardum , Matko; Kiš, Goran; Kozačinski, Lidija; Mikuš, Tomislav; Milinković Tur, Suzana; Mršić, Gordan; Njari, Bela; Pajurin, Luka et al.Inovacija HRZZ projekta “Inovativni funkcionalni proizvodi od janjećeg mesa“ (IP-2016-06-3685) u stupnju razvoja funkcionalnog laboratorijskog prototipa // Zbornik radova znanstveno-stručnog skupa s međunarodnim sudjelovanjem "Veterinarski dani 2022"
Zagreb: Hrvatska veterinarska komora, 2022. str. 108-112 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
7.Mikuš, Tomislav; Biljan, Josipa; Cvrtila, Željka; Zadravec, Manuela; Kozačinski, LidijaUtjecaj higijene u proizvodnji na broj kvasaca i plijesni te održivost mliječnih proizvoda // Zbornik sažetaka / Bašić, Zoran (ur.).
Zagreb, 2022. str. 82-82 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
8.Mikuš, Tomislav; Cvrtila, Željka; Kozačinski, Lidija; Šporec, Anita; Bratulić, Mario; Špoljarić, Daniel; Popović, MajaThe effect of addition of olive oil on the sensory and aroma quality of dry-ripened lamb sausages // Food, technology and nutrition for healthy people in healthy environment / Raspor, Peter ; Vovk, Irena ; Ovca, Andrej ; Smole Možina, Sonja ; Butinar, Bojan ; Jevšnik, Mojca (ur.).
Ljubljana: Grafika Gracer, d.o.o., 2022. str. 180-180 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
9.Mikuš, Tomislav; Cvrtila, Željka; Kozačinski, Lidija; Kiš, Goran; Špoljarić, Daniel; Popović, MajaInfluence of the addition of white button mushroom supplement in the diet on the sensory and technological properties of lamb meat // Food, technology and nutrition for healthy people in a healthy environment / Raspor, Peter ; Vovk, Irena ; Ovca, Andrej ; Smole Možina, Sonja ; Butinar, Bojan ; Jevšnik, Mojca (ur.).
Ljubljana: Grafika Gracer, d.o.o., 2022. str. 78-78 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
10.Kozačinski, Lidija; Zdolec, Nevijo; Cvrtila, Željka; Dobranić, Vesna; Mikuš, Tomislav; Kiš, MartaLaboratorijske vježbe iz higijene i tehnologije hrane - drugo izdanje / Kozačinski, Lidija ; Zdolec, Nevijo ; Cvrtila, Željka (ur.)., 2022
-
11.Popović, Maja; Pavić, Mirela; Vuković, Snježana; Mihelić, Damir; Leiner, Denis; Čurković, Snježana; Cvrtila, Željka; Kiš, Goran; Kozačinski, Lidija; Mikuš, Tomislav et al.Procjena histoloških i histokemijskih analiza uzoraka poluopnastog mišića stražnje strane natkoljenice (musculus semimembranosus) janjadi hranjene uz dodatak svježe biomase plemenite pečurke (Agaricus bisporus) // Veterinarska stanica, 53 (2022), 2; 223-232 doi:10.46419/vs.53.2.6 (međunarodna recenzija, članak, stručni)
-
12.Kozačinski, Lidija; Popović, Maja; Špoljarić, Daniel; Pleadin, Jelka; Njari, Bela; Mikuš, Tomislav; Cvrtila, ŽeljkaUtjecaj dodatka pripravka plemenite pečurke u hranidbi na kemijski i masnokiselinski sastav mesa janjadi // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 23 (2021), 6; 506-513 doi:10.31727/m.23.6.2 (međunarodna recenzija, kratko priopcenje, ostalo)
-
13.Zurak, Dora; Kljak, Kristina; Cvrtila, ŽeljkaPolymerase chain reaction in meat species identification // MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, 23. (2021), 6.; 514-522 doi:10.31727/m.23.6.1 (recenziran, pregledni rad, stručni)
-
14.Kozačinski, Lidija; Cvrtila, Željka; Mikuš, Tomislav; Njari, Bela; Pleadin, Jelka; Špoljarić, Daniel; Popović, MajaUtjecaj dodatka pripravka plemenite pečurke u hranidbi na kemijski i masnokiselinski sastav mesa janjadi // Zbornik radova Veterinarski dani 2021 / Harapin, Ivica (ur.).
Zagreb: Hrvatska veterinarska komora, 2021. str. 401-410 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
15.Rakić, FraneKvaliteta brašna od cvrčaka, 2021., diplomski rad, diplomski, Veterinarski fakultet, Zagreb
-
16.Bratulić, Mario; Mikuš, Tomislav; Cvrtila, Željka; Cenci-Goga, Beniamino Terzo; Grispoldi, Luca; Pavunc, Andreja Leboš; Novak, Jasna; Kos, Blaženka; Šušković, Jagoda; Zadravec, Manuela et al.Quality of traditionally produced Istrian sausage and identification of autochthonous lactic acid bacteria strains as potential functional starter cultures // European Food Research and Technology, 247 (2021), 1-25 doi:10.1007/s00217-021-03835-6 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
17.Pajurin, Luka; Špoljarić , Daniel; Vlahović , Ksenija; Špoljarić , Branimira; Vince , Silvijo; Miliković-Tur , Suzana; Poljičak- Milas , Nina; Cvrtila , Željka; Mikuš , Tomislav; Hrković-Porobija , Amina; Popović , MajaEFFECT OF AGARICUS BISPORUS ON KINETICS OF MEMORY T CELLS FROM LAMB PERIPHERAL BLOOD // Veterinaria
Mostar, Bosna i Hercegovina, 2021. str. 279-279 doi:10.51607/22331360.2021.70.2.273 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
18.Petranović , Zinka; Cvrtila, Željka; Mikuš, TOmislavUtjecaj uzgoja na kvalitetu mesa svinja // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 23 (2021), 2; 155-160 (međunarodna recenzija, članak, stručni)
-
19.Mikuš, Tomislav; Kozačinski, Lidija; Cvrtila, Željka; Vince, Silvijo; Špoljarić, Branimira; Perkov, Sonja; Kardum Paro, Mirjana Mariana; Špoljarić, Daniel; Pajurin, Luka; Popović, MajaThe influence of season and age on the levels of lipids, lipoproteins and enzymes in the serum of Lička pramenka sheep // Veterinarski arhiv, 91 (2021), 1; 31-37 doi:10.24099/vet.arhiv.0954 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
20.Landeka, ZvonimirUčinci hlađenja i zamrzavanja na kakvoću i mikrofloru mesa, 2020., diplomski rad, diplomski, Veterinarski fakultet, Zagreb
-
21.Petranović, ZinkaKVALITETA MESA SVINJA RAZLIČITIH SUSTAVA DRŽANJA, 2020., diplomski rad, diplomski, Veterinarski fakultet, Zagreb
-
22.Zdolec, Nevijo; Kiš, Marta; Cvrtila, Željka; Mikuš, Tomislav; Kazazić, Snježana; Pleadin, Jelka; Lešić, Tina; Kozačinski, Lidija; Dobranić, Vesna; Mazija, HrvojeMikrobiološka i fizikalno-kemijska svojstva autohtone trajne kobasice od kokošjeg mesa // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 22 (2020), 5; 368-377 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
23.Pajurin, Luka; Popović, Maja; Kozačinski, Lidija; Cvrtila, Željka; Mršić, Gordan; Špoljarić, Branimira; Šegota, Vedran; Vince, Silvijo; Pavlak, Marina; Vlahović, Ksenija et al.Procjena brojnosti, gustoće i pokrovnosti majčine dušice (Thymus pulegioides L.) pašnjaka s područja Velike Crkvine // Veterinarska stanica, 51 (2020), 5; 507-517 doi:10.46419/vs.51.1 (recenziran, članak, znanstveni)
-
24.Bregović, Rosnana; Marenčić, Dejan; Tušek, Tatjana; Jelen, Tatjana; Pintić, Vinko; Kozačinski, Lidija; Cvrtila, ŽeljkaFizikalno kemijska svojstva kakvoće mesa zagorskog purana // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, XXII (2020), 1; 68-74 (domaća recenzija, ostalo, stručni)
-
25.Kiš, Goran; Mikuš, Tomislav; Kozačinski, Lidija; Cvrtila, Željka; Pajurin, Luka; Špoljarić, Danijel; Špoljarić, Branimira; Vince, Silvijo; Kljak, Kristina; Popović, MajaUtjecaj dodavanja plemenite pečurke (Agaricus bisporus) u obroke na oksidativnu stabilnost mesa janjadi ličke pramenke // Zbornik sažetaka
Vodice, Hrvatska, 2020. str. 226-227 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo)