Pregled po CROSBI profilu: Željko Jakopović (CROSBI Profil: 33011, MBZ: 350723)
Pronađeno 66 radova
-
1.Čanak, Iva; Kovačić, Ines, Žunec, Ante; Jakopović, Željko; Kostelac, Deni; Markov, Ksenija; Štifanić Mauro; Burić, Petra; Iveša, Neven; Frece, JadrankaStudy of the Impact of Lactiplantibacillus plantarum I on the Health Status of Queen Scallop Aequipecten opercularis // Applied sciences (Basel), 13 (2023), 13; 7723, 15 doi:10.3390/app13137723 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
2.Čanak, Iva; Markov, Ksenija; Jakopović, Željko; Kostelac, Deni; Barić, Renata; Ivešić, Martina; Pavlek, Željka; Frece, JadrankaPrimjena otpada riblje industrije u uklanjanju mikotoksina FB1 // 14.Međunarodna konferencija o akvakulturi (Zbornik sažetaka radova)
Vukovar, Hrvatska, 2023. str. 46-46 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
3.Martina Bagović, Manuela Panić, Željko Jakopović, Senka Djaković, Jasmina Lapić, Kristina Radošević, Ivana Radojčić RedovnikovićCiprofloxacin derivative – improvement of its solubility, permeability and antibacterial activity by deep eutectic solvent // Book of Abstracts 4th Natural Resources, green technology and sustainable development
Zagreb, Hrvatska, 2022. str. 127-127 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
4.Juričić, HelenaOdređivanje antimikrobnog djelovanja i minimalne inhibitorne koncentracije hidrofobnih prirodnih niskotemperaturnih eutektičkih otapala, 2022., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
5.Gracin, MiaPojavnost plijesni na zelenim, prženim i mljevenim zrnima kave različitog porijekla, 2022., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
6.Teskera, NikolinaUsporedba izravnih i neizravnih metoda za određivanje broja živih mikroorganizama, 2022., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
7.Zadravec, Manuela; Lešić, Tina; Perković, Irena; Jakopović, Željko; Pleadin, JelkaDiversity of Penicillium and Aspergillus species isolated from traditional meat products of different Croatian regions // Food Mycology - Taxonomy, Spoilage and Mycotoxins / Houbraken, Jos ; Samson, Rob (ur.).
Utrecht, 2022. str. 26-26 (poster, recenziran, sažetak, znanstveni) -
8.Uzelac, TamaraIzolacija i identifikacija plijesni iz žitarica s područja Republike Hrvatske, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
9.Knapić, SimonaUtjecaj odabranih sojeva kvasaca na rast toksikotvornih plijesni, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
10.Nakić, MirnaAntimikrobna aktivnost terapeutskih eutektičkih otapala, 2021., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
11.Gradečki, LauraUtjecaj odabranih sojeva kvasaca na sintezu okratoksina A, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
12.Lešić, Tina; Vahčić, Nada; Kos, Ivica; Zadravec, Manuela; Jakopović, Željko; Jaki, Vesna; Perković, Irena; Škrivanko, Mario; Pleadin, JelkaInfluence of the Surface Moulds on Sensory Quality of Croatian Dry-Cured Meat Products // Book of Abstracts of the 35th EFFoST International Conference
Lausanne, 2021. str. P 1104-P 1104 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
13.Lešić, Tina; Zadravec, Manuela; Zdolec, Nevijo; Vulić, Ana; Perković, Irena; Škrivanko, Mario; Kudumija, Nina; Jakopović, Željko; Pleadin, JelkaMycobiota and Mycotoxin Contamination of Traditional and Industrial Dry-Fermented Sausage Kulen // Toxins, 13 (2021), 1-13 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
14.Pavlek, Željka; Bošnir, Jasna; Ivešić, Martina; Sonja Serdar, Sonja; Kuharić, Željka; Jakopović, Željko; Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Čanak, Iva; Aleksandar Racz, AleksandarIstraživanje kvalitete mlijeka nakon uklanjanja AFM1 bakterija mliječne kiseline i beta-glukana // Medica Jadertina, 51 (2021), 1; 5-12 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
15.Zadravec, Manuela; Lešić, Tina; Perković, Irena; Jakopović, Željko; Vahčić, Nada; Jaki Tkalec, Vesna; Dujić, Tomislav; Pleadin, JelkaDifferences in the mycoflora of dry-fermented sausages casings before and after six months of refrigerated storage // Veterinarska stanica, 52 (2021), 2; 141-147 doi:10.46419/vs.52.2.9 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
16.Romac, AnamarijaUtjecaj okratoksina A na fermentacijska svojstva odabranih sojeva kvasaca, 2020., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
17.Vukšić, LucijaBiološka detoksifikacija i mehanizmi uklanjanja okratoksina A, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
18.Juričić, HelenaUtjecaj okratoksina A na morfologiju i krivulju rasta odabranih sojeva vinskih kvasaca, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
19.Kostelac, Deni; Gerić, Marko; Gajski, Goran; Markov, Ksenija; Domijan, Ana Marija; Čanak, Iva; Jakopović, Željko; Svetec, Ivan Krešimir; Žunar, Bojan; Frece, JadrankaLactic acid bacteria isolated from equid milk and their extracellular metabolites show great probiotic properties and anti-inflammatory potential // International dairy journal, 112 (2020), 104828, 8 doi:10.1016/j.idairyj.2020.104828 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
20.Kostelac, Deni; Vrdoljak, Marija; Markov, Ksenija; Delaš, Ivančica; Jug, Tjaša; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Jakopović, Željko; Čanak, Iva; Jelić, Marko; Frece JadrankaSPME-GC-MS and Multivariate Analysis of Sensory Properties of Cheese in a Sack Matured with Probiotic Starter Cultures // Food technology and biotechnology, 58 (2020), 2; 1-23 doi:10.17113/ftb.58.02.20.6439 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
21.Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Čanak, Iva; Kostelac, Deni; Jakopović, ŽeljkoFermentirana hrana: mikrobiologija i starter kulture
Koprivnica: Sveučilište Sjever, 2020 -
22.Zadravec, Manuela; Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Perković, Irena; Jakopović, Željko; Lešić, Tina; Mitak, Mario; Pleadin, JelkaToxicogenic fungi and the occurrence of mycotoxins in traditional meat products // Croatian Journal of Food Science and Technology, 11 (2019), 2; 272-282 doi:10.17508/CJFST.2019.11.2.05 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
23.Frece, Jadranka; Kostelac, Deni; Vrdoljak, Marija; Čanak, Iva; Jakopović, Željko; Jelić, Marko; Markov, KsenijaTraditional Cheese Maturing in Lambskin Sacks from Dalmatian Region // Current Developments in Food and Nutrition Research Vol.1 - Traditional Cheeses from Selected Regions in Asia, Europe, and South America / Oluk, Aylin Cecile ; Karaca, Oya Berkay (ur.).
Lahti: Bentham Science, 2019. str. 71-83 -
24.Čuljak, Klara; Jakopović, Željko; Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Kostelac, Deni; Čanak, IvaIsolation and identification of molds associated to dry-cured products // Book of abstracts of 4th Edition of Global Conference on Plant Science and Molecular Biology
London : Delhi, 2019. str. 69-69 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
25.Kostelac, Deni; Gerić, Marko; Gajski, Goran; Markov, Ksenija; Čanak, Iva; Jakopović, Željko; Frece, JadrankaAntimicrobial activity and immunomodulating potential of Lactobacillus plantarum M2 isolated from donkey milk // Book of abstracts-COST Action NutRedOx CA 16112
Lisabon, Portugal, 2019. str. 41-41 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni)