Pregled po CROSBI profilu: Karla Hanousek Čiča (CROSBI Profil: 32911, MBZ: 349645)
Pronađeno 33 radova
-
1.Stanzer, Damir; Hanousek Čiča, Karla; Blesić, Milenko; Smajić Murtić, Mirela; Mrvčić, Jasna; Spaho, NerminaAlcoholic Fermentation as a Source of Congeners in Fruit Spirits // Foods, 12 (2023), 10; 1951, 23 doi:10.3390/foods12101951 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
2.Hanousek Čiča, KarlaFitokemijski profil, funkcionalna svojstva i fizikalno-kemijski parametri tradicionalne istarske travarice biske, 2022., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb, Croatia
-
3.Mrvčić, Jasna; Kovačević, Monika; Hanousek Čiča, Karla; Stanzer, Damir; Barišić, LidijaBiological potential of ferrocene-containing peptides // Book of abstracts, 10th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Komes, Draženka (ur.).
Zagreb, 2022. str. 179-179 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
4.Mrvčić, Jasna; Kovač, Veronika; Hanousek Čiča, Karla; Stanzer, DamirAntimicrobial and antioxidative evaluation of ferrocene-containing resveratrol and curcumin derivates // Book of abstracts, 10th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Komes, Draženka (ur.).
Zagreb, 2022. str. 177-178 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
5.Hanousek Čiča, Karla; Lukin, Priska; Derewiaka, Dorota; Mrvčić, Jasna; Stanzer, DamirChemical Composition, Physical Properties, and Aroma Profile of Ethanol Macerates of Mistletoe (Viscum album) // Beverages, 8 (2022), 8; 46-61 doi:10.3390/beverages8030046 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
6.Mrvčić, Jasna; Srečec, Siniša; Hanousek Čiča, Karla; Devčić, Borna; Petravić-Tominac, Vlatka; Trontel, Antonija; Bosiljkov, Tomislav; Blažić, Marijana; Čanadi Jurešić, Gordana; Stanzer, DamirCharacterization of the Fermentation Process and Aroma Profile of Carob Brandy // 10th Central European Congress on Food-Proceedings of CE-Food 2021 / Brka, Muhamed ; Sarić, Zlatan ; Oručević Žuljević, Sanja ; Omanović-Mikličanin, Enisa ; Taljić, Irzada ; Biber, Lejla ; Mujčinović, Alen (ur.).
Cham: Springer, 2022. str. 68-87 doi:10.1007/978-3-031-04797-8_7 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
7.Mrvčić, Jasna; Srečec, Siniša; Hanousek Čiča, Karla; Devčić, Borna; Petravić-Tominac, Vlatka; Trontel, Antonija; Bosiljkov, Tomislav; Blažić, Marijana; Čanadi Jurešić, Gordana; Stanzer, DamirCHARACTERIZATION OF THE FERMENTATION PROCESS AND AROMA PROFILE OF CAROB BRANDY // Book of Abstracts / Sarić, Zlatan (ur.).
Sarajevo, 2021. str. 81-82 (poster, recenziran, sažetak, znanstveni) -
8.Mrvčić, Jasna; Trontel, Antonija; Hanousek Čiča, Karla; Vahčić, Nada; Nikićević, Ninoslav; Spaho, Nermina; Mihaljević Žulj, Marin; Brodski, Aleksandar; Jurak, Vesna; Krajnović, Mirela et al.Chemical and sensorial characteristics of traditional fruit spirits from Southeast Europe // Glasnik Zaštite Bilja, 44. (2021), 6.; 80-89 (recenziran, članak, znanstveni)
-
9.Hanousek Čiča, Karla; Stanzer, Damir; Mrvčić, JasnaUpotreba rogača u prizvodnji jakih alkoholnih pića // Taksonomija, ekologija i uporaba rogača (Ceratonia siliqua L.) i lovora (Laurus nobilis L.) u Hrvatskoj / Tomić, Franjo ; Peklić, Ivan (ur.).
Zagreb : Križevci: Zavod za znanstveni rad Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti Koprivničko-križevačke županije, 2020. str. 81-88 -
10.Križanović, Stela; Stanzer, Damir; Mrvčić, Jasna; Hanousek-Čiča, Karla; Kralj, Elizabeta; Čanadi Jurešić, GordanaLipid Composition of Sheffersomyces stipitis M12 Strain Grown on Glycerol as a Carbon Source // Food technology and biotechnology, 58 (2020), 2; 203-213 doi:10.17113/ftb.58.02.20.6540 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
11.Hanousek Čiča, Karla; Mrvčić, Jasna; Srečec, Siniša; Filipan, Katarina; Blažić, Marijana; Stanzer, DamirPhysicochemical and aromatic characterization of carob macerates produced by different maceration conditions // Food Science & Nutrition, 8 (2020), 942-954 doi:10.1002/fsn3.1374 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
12.Hanousek Čiča, Karla; Mrvčić, Jasna; Srečec, Siniša; Petravić Tominac, Vlatka; Stanzer, DamirNutritional and aromatic characterization of carob liqueur // Book of Abstracts 12th International Scientific and Professional Conference WITH FOOD TO HEALTH / Babić, Jurislav ; Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek, 2019. str. 134-134 (poster, recenziran, sažetak, znanstveni) -
13.Hanousek Čiča, Karla; Pezer, Martina; Mrvčić, Jasna; Stanzer, Damir; Čačić, Jasna; Jurak, Vesna; Krajnović, Mirela; Gajdoš Kljusurić, JasenkaIdentification of phenolic and alcoholic compounds in wine spirits and their classification by use of multivariate analysis // Journal of the Serbian Chemical Society, 84 (2019), 7; 663-677 doi:10.2298/JSC190115020H (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
14.Hanousek Čiča, Karla; Rupert, Maja; Koczoń, Piotr; Derewiaka, Dorota; Gajdoš-Kljusurić, Jasenka; Petravić-Tominac, Vlatka; Mrvčić, Jasna; Stanzer, DamirCharacterisation of flavour compounds in Biska – a herbal spirit produced with mistletoe // Journal of The Institute of Brewing, 125 (2019), 1; 143-154 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
15.Hanousek Čiča, Karla; Kantoci, Helena; Filipan, Katarina; Mrvčić, Jasna; Stanzer, Damir; Srečec, SinišaInfluence of maceration parameters on physicochemical properties of carob macerates // Book of abstracts, 9th International congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Kovačević Ganić, Karin ; Dragović-Uzelac, Verica ; Balbino, Sandra (ur.).
Zagreb, 2018. str. 127-127 (poster, podatak o recenziji nije dostupan, sažetak, znanstveni) -
16.Hanousek Čiča, Karla; Mrvčić, Jasna; Stanzer, Damir; Jakovljević, Tamara; Radojčić Redovniković, IvanaVoće i povrće kao biokatalizatori za dobivanje kiralnih spojeva // Croatian Journal of Food Technology, Biotechnology and Nutrition, 13 (2018), 3-4; 70-77 (domaća recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
17.Petravić-Tominac, Vlatka; Tolvajčić, Martina; Stanzer, Damir; Mrvcic, Jasna; Hanousek-Čiča, Karla; Šantek, BožidarPotencijal bakterija za proizvodnju bioetanola iz lignoceluloznih sirovina // Glasnik zaštite bilja, 41 (2018), 4; 74-82 (recenziran, pregledni rad, stručni)
-
18.Hanousek Čiča, Karla; Barač, Monika; Mrvčić, Jasna; Stanzer, DamirTHE POTENTIAL OF GRAPE STEMS ETHANOLIC EXTRACTS FOR LIQUEUR PRODUCTION // Natural resources, green technology and sustainable development 3, Book of abstracts / Radojčić Redovniković, Ivana ; Jakovljević, Tamara ; Petravić Tominac, Vlatka ; Panić, Manuela ; Stojaković, Renata ; Erdec, Dina, Radošević, Kristina ; Gaurina Srček, Višnja ; Cvjetko Bubalo, Marina. (ur.).
Zagreb, 2018. str. 75-75 (poster, podatak o recenziji nije dostupan, sažetak, znanstveni) -
19.Jakopović, Željko; Hanousek Čiča, Karla; Mrvčić, Jasna; Pucić, Irina; Čanak, Iva; Frece, Jadranka; Pleadin, Jelka; Stanzer, Damir; Zjalić, Slaven; Markov, KsenijaProperties and Fermentation Activity of Industrial Yeasts Saccharomyces cerevisiae, S. uvarum, Candida utilis, and Kluyveromyces marxianus Exposed to AFB1, OTA, and ZEA // Food technology and biotechnology, 56 (2018), 2; 208-217 doi:10.17113/ftb.56.02.18.5582 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
20.Radojčić Redovniković, Ivana; De Marco, Alessandra; Proietti, Chiara; Hanousek, Karla; Sedak, Marija; Bilandžić, Nina; Jakovljević, TamaraPoplar response to cadmium and lead soil contamination // Ecotoxicology and environmental safety, 144 (2017), 482-489 doi:10.1016/j.ecoenv.2017.06.011 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
21.Rupert, Maja; Stanzer, Damir; Mrvčić, Jasna; Derewiaka, Dorota; Koczoń, Piotr; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Hanousek Čiča, Karla; Wołosiak, RafałCharacterization and quality evaluation of mistletoe spirits // BIOLOGICALLY ACTIVE COMPOUNDS IN FOOD 2ND International Conference Book of abstracts
Łódź, Poljska, 2017. str. 17-17 (predavanje, podatak o recenziji nije dostupan, sažetak, ostalo) -
22.Stanzer, Damir; Ivanuša, Ines; Kazazić, Snježana; Hanousek Čiča, Karla; Mrvčić, JasnaDiversity of lactic acid bacteria on organic flours and application of isolates in sourdough fermentation // Croatian Journal of Food Technology, Biotechnology and Nutrition, 12 (2017), 1-2; 44-51 (recenziran, članak, znanstveni)
-
23.Hanousek Čiča, Karla; Rupert, Maja; Mrvčić, Jasna; Jedrejčić, Petra; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Stanzer, DamirPolifenolni sastav i antioksidativna aktivnost biske - tradicionalne istarske travarice // 10. međunarodni znanstveno-stručni skup Hranom do zdravlja
Osijek, Hrvatska, 2017. str. 124-124 (poster, recenziran, sažetak, znanstveni) -
24.Strganac, Goran; Hanousek Čiča, Karla; Stanzer, Damir; Petravić Tominac, Vlatka; Dalić, Tomislav; Mrvčić, JasnaKiselo tijesto u industrijskoj proizvodnji kruha // Hrvatski pekar : stručni časopis za pekarstvo, mlinarstvo, slastičarstvo, tjesteničarstvo i industrijsku ambalažu, 150 (2017), 6-10 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
25.Hanousek Čiča, Karla; Stanzer, Damir; Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Mrvčić, JasnaMikrobiološka kvaliteta komercijalnog pekarskog kvasca na hrvatskom tržištu // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 10 (2015), 3-4; 95-100 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)