Pregled po CROSBI profilu: Šimun Zamberlin (CROSBI Profil: 32028, MBZ: 340336)
Pronađeno 59 radova
-
1.Mikulec, Nataša; Zamberlin, Šimun; Horvat Kesić, Iva; Radeljević, Biljana; Kalčićek, Mateja; Plavljanić, Dijana; Špoljarić, Jasminka; Antunac, NevenAnalize mlijeka i mliječnih proizvoda / Mikulec, Nataša ; Antunac, Neven (ur.).
Zagreb: Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet, 2023 -
2.Dolenčić Špehar, Iva; Sandra Mandinić, Sandra; Darija Bendelja Ljoljić, Darija; Tudor Kalit, Milna; Zamberlin, Šimun; Kos, Ivica; Kalit, SamirProbiotic dairy-based desserts with cocoa addition // 58th Croatian & 18th International Symposium on Agriculture
Zagreb, 2023. str. 374-379 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
3.Mikulec, Nataša; Oštarić, Fabijan; Špoljarić, Jasminka; Zamberlin, Šimun; Horvat Kesić, Iva; Dolenčić Špehar, Iva; Antunac, NevenInnovative technology in “Paški sir” cheese production // Archives of Industrial Hygiene and Toxicology (Volume 73/2022, Suppl. 1, 10-18): Abstracts of the 4th International Congress on Food Safety and Quality “One Health” / Kolarić, Branko ; Krivohlavek, Adela ; Bošnir, Jasna ; Šikić, Sandra (ur.).
Zagreb: Institute for Medical Research and Occupational Health, Zagreb, Republic of Croatia, 2022. str. 15-15 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
4.Špoljarić, Jasminka; Zamberlin, Šimun; Horvat Kesić, Iva; Plavljanić, Dijana; Radeljević, Biljana; Mikulec, NatašaCollaboration between the Reference Laboratory for Milk and Dairy Products and the State Inspectorate in controlling the quality of milk and dairy products // 17th International Conference Laboratory Competence 2022 Book of Abstracts / Grgec Bermanec, Lovorka (ur.).
Zagreb: CROLAB - Hrvatski laboratoriji, 2022. str. 30-30 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, stručni) -
5.Rako, Ante; Tudor Kalit, Milna; Rako, Zorica; Zamberlin, Šimun; Kalit, SamirContribution of salt content to the ripening process of Croatian hard sheep milk cheese (Brač cheese) // LWT - Food Science and Technology, 162 (2022), 113506, 7 doi:10.1016/j.lwt.2022.113506 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
6.Samaržija, Dubravka; Zamberlin, ŠimunPsychrotrophic Bacteria: Pseudomonas spp. // Encyclopedia of Dairy Sciences, Third edition / McSweeney, Paul L.H. ; McNamara, John P. (ur.).
Amsterdam: Elsevier, 2022. str. 375-383 doi:10.1016/B978-0-08-100596-5.23045-X. -
7.Mikulec, Nataša; Zamberlin, Šimun; Horvat Kesić, Iva; Antunac, NevenPrimjena normi HRN EN ISO/IEC 17025:2019 i HRN EN ISO/IEC 17043:2010 u svakodnevnom radu Referentnog laboratorija za mlijeko i mliječne proizvode // Kompetentnost laboratorija 2021 / Crneković, Mladenka (ur.).
Zagreb: CROLAB - Hrvatski laboratoriji, 2021. str. 39-40 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, stručni) -
8.Džidić, Alen; Zamberlin, Šimun; Antunac, Neven; Šalamon, DragicaReview on the advances in dairy milk chemistry // Journal of Central European agriculture, 22 (2021), 3; 497-509 doi:10.5513/jcea01/22.3.3202 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
9.Dolenčić Špehar, Iva; Bendelja Ljoljić, Darija; Petanjek, Zvjezdana; Zamberlin, Šimun; Tudor Kalit, Milna; Samaržija, DubravkaAntimikrobna aktivnost bakteriocina bakterija mliječne kiseline prema Listeria monocytogenes, Staphylococcus aureus i Clostridium tyrobutyricum u proizvodnji sira // Mljekarstvo, 70 (2020), 3; 135-149 doi:10.15567/mljekarstvo.2020.0301 (recenziran, pregledni rad, znanstveni)
-
10.Dolenčić Špehar, Iva; Bendelja Ljoljić, Darija; Zamberlin, Šimun; Samaržija, DubravkaJogurt u funkciji zdravlja starijih osoba // 55. hrvatski i 15. međunarodni simpozij agronoma / Mioč, Boro ; Širić, Ivan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2020. str. 419-423 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), ostalo) -
11.Bendelja Ljoljić, Darija; Zamberlin, Šimun; Dolenčić Špehar, Iva; Luetić, Viktorija; Samaržija, DubravkaThe concentration of zinc, iron and manganese in the sheep's milk and yogurt // 55. hrvatski i 15. međunarodni simpozij agronoma / Mioč, Boro ; Širić, Ivan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2020. str. 405-409 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
12.Mikulec, Nataša; Špoljarić, Jasminka; Zamberlin, Šimun; Krga, Mateja; Radeljević, Biljana; Plavljanić, Dijana; Horvat Kesić, Iva; Zdolec, Nevijo; Dobranić, Vesna; Antunac, NevenThe investigation of suitability of raw milk consumption from vending machines in Croatia // Journal of Central European Agriculture, 20 (2019), 4; 1076-1088 doi:10.5513/JCEA01/20.4.2277 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
13.Zamberlin, Šimun; Mikulec, Nataša; Horvat Kesić, Iva; Radeljević, Biljana; Špoljarić, Jasminka; Plavljanić, Dijana; Kalčićek, Mateja; Šandor, Hrvoje; Antunac, NevenImplementation of the standard HRN EN ISO/IEC 17043:2010 "Conformity assessment - General requirements for proficiency testing" in the work of the Reference Laboratory for Milk and Dairy Products // Laboratory Competence 2019, Book of Abstracts / Crneković, Mladenka (ur.).
Zagreb: CROLAB - Hrvatski laboratoriji, 2019. str. 98-99 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, stručni) -
14.Antunac, Neven; Mikulec, Nataša; Horvat Kesić, Iva; Zamberlin, Šimun; Špoljarić, JasminkaZnačaj i uloga senzorskih ocjenjivanja u procjeni kvalitete mliječnih proizvoda // Laboratory competence 2019 Kompetentnost laboratorija 2019 / Grgec Bermanec, Lovorka (ur.).
Zagreb: CROLAB - Hrvatski laboratoriji, 2019. str. 28-29 (predavanje, sažetak, stručni) -
15.Dolenčić Špehar, Iva; Bendelja Ljoljić, Darija; Zamberlin, Šimun; Samaržija, DubravkaFermented milks in the function of health of kindergarten children // 54. hrvatski i 14. međunarodni simpozij agronoma / Mioč, Boro ; Širić, Ivan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2019. str. 449-452 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
16.Bendelja Ljoljić, Darija; Dolenčić Špehar, Iva; Zamberlin, Šimun; Samaržija, DubravkaEvaluation of the sensory ability of the evaluator for the internal organoleptic evaluation of fermented milk // 54. hrvatski i 14. međunarodni simpozij agronoma / Mioč, Boro ; Širić, Ivan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2019. str. 434-438 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
17.Mikulec, Nataša; Zamberlin, Šimun; Špoljarić, Jasminka; Maletić, Mirjana; Horvat Kesić, Iva; Radeljević, Biljana; Plavljanić, Dijana; Krga, Mateja; Antunac, NevenUtvrđivanje ispravnosti označavanja mlijeka i mliječnih proizvoda na tržištu Republike Hrvatske // 43. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem. Zbornik sažetaka
Lovran, Hrvatska: Hrvatska mljekarska udruga, 2018. str. 84-85 (poster, domaća recenzija, sažetak, stručni) -
18.Mikulec, Nataša; Zamberlin Šimun; Špoljarić Jasminka; Maletić Mirjana; Horvat Kesić, Iva; Radeljević, Biljana; Plavljanić, Dijana; Krga, Mateja; Antunac, NevenUloga Referentnog laboratorija za mlijeko i mliječne proizvode u kontroli označavanja mliječnih proizvoda na tržištu RH // Laboratory Competency 2018 - Book of Abstracts / Grgec Bermanec, Lovorka (ur.).
Zagreb: CROLAB - Hrvatski laboratoriji, 2018. str. 27-28 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, stručni) -
19.Krga, Mateja; Zamberlin, Šimun; Špoljarić, Jasminka; Radeljević, Biljana; Horvat Kesić, Iva; Pejić, Martina; Plavljanić, Dijana; Antunac, Neven; Mikulec, NatašaApplication of innovative and rapid flow cytometry method for determination of psychrotrophic bacteria in raw milk // 53rd Croatian and 13th International Symposium on Agriculture Book of Abstracts / Rozman, Vlatka ; Antunović, Zvonko (ur.).
Osijek: Faculty of Agriculture, University Josip Juraj Strossmayer in Osijek, 2018. str. 211-213 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
20.Mikulec, Nataša; Radeljević, Biljana; Zamberlin, Šimun; Špoljarić, Jasminka; Horvat Kesić, Iva; Krga, Mateja; Antunac, Neven; Zdolec, NevijoQuality control of milk from milk vending machines // Arhiv za higijenu rada i toksikologiju Suppl 1 / Šostar, Zvonimir (ur.).
Zagreb: Institute for Medical Research and Occupational Health. Zagreb. Republic of Croatia., 2017. str. 51-51 (poster, međunarodna recenzija, prošireni sažetak, stručni) -
21.Zamberlin, Šimun; Samaržija, DubravkaThe effect of non-standard heat treatment of sheep’s milk on physico-chemical properties, sensory characteristics, and the bacterial viability of classical and probiotic yogurt // Food chemistry, 225 (2017), 62-68 doi:10.1016/j.foodchem.2017.01.001 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
22.Špoljarić, Jasminka; Plavljanić, Dijana; Radeljević, Biljana; Horvat Kesić, Iva; Zamberlin, Šimun; Maletić, Mirjana; Antunac, Neven; Mikulec, NatašaKontrola ispravnosti označavanja ovčjih i kozjih sireva na tržištu Republike Hrvatske // 42. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem / Volarić, Vera (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2016. str. 31-32 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, stručni) -
23.Dolenčić Špehar, Iva; Zamberlin, Šimun; Kelava Ugarković, Nikolina; Samaržija, DubravkaUtvrđivanje fiziološkog broja somatskih stanica u ovčjem mlijeku // 42. HRVATSKI simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem / Bašić, Zoran (ur.).
Zagreb, 2016. str. 61-62 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
24.Mikulec, Nataša; Horvat Kesić, Iva; Zamberlin, Šimun; Špoljarić, JasminkaThe importance of accreditation as an indicator of competence in analysis of milk and dairy products // Second international conference - Quality and competence 2015 - proceedings
Ohrid: MAKLAB, 2015. (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
25.Zamberlin, Šimun; Samaržija, Dubravka; Pecina, MarijaPreživljavanje probiotičke bakterije Lactobacillus rhamnosus ATCC 53103 u ovčjem jogurtu // 41. Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem- knjiga sažetaka / Volarić, Vera (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2014. str. 96-97 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni)