Pregled po CROSBI profilu: Milna Tudor Kalit (CROSBI Profil: 31785, MBZ: 338606)
Pronađeno 160 radova
-
1.Kos, Ivica; Pleadin, Jelka; Pećina, Mateja; Bendelja Ljoljić, Darija; Dolenčić Špehar, Iva; Bedeković, Dalibor; Kiš, Goran; Tudor Kalit, Milna; Janječić, Zlatko; Širić, Ivan; Vnučec, VnučecApplication of Staphylococcus carnosus for nitrate reduction in production of semi- durable sausages // 58th Croatian & 18th International Symposium on Agriculture: Book of Abstracts / Carović-Stanko, Klaudija ; Širić, Ivan (ur.).
Zagreb: Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet, 2023. str. 203-203 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
2.Dolenčić Špehar, Iva; Tudor Kalit, Milna; Bendelja Ljoljić, DarijaMaslac - drevni dar iz prirode // Festival znanosti
Zagreb, Hrvatska, 2023. (radionica, neobjavljeni rad, ostalo) -
3.Dolenčić Špehar, Iva; Sandra Mandinić, Sandra; Darija Bendelja Ljoljić, Darija; Tudor Kalit, Milna; Zamberlin, Šimun; Kos, Ivica; Kalit, SamirProbiotic dairy-based desserts with cocoa addition // 58th Croatian & 18th International Symposium on Agriculture
Zagreb, 2023. str. 374-379 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
4.Şafak, Havva; Gün, İlhan; Tudor Kalit, Milna; Kalit, SamirPhysico-Chemical, Microbiological and Sensory Properties of Water Kefir Drinks Produced from Demineralized Whey and Dimrit and Shiraz Grape Varieties // Foods, 12 (2023), 9; 1851, 16 doi:10.3390/foods12091851 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
5.Tudor Kalit, Milna10 mliječnih DA za vaše zdravlje, 2023. (popularni rad).
-
6.Bendelja Ljoljić, Darija; Kalit, Samir; Kazalac, Josipa; Dolenčić Špehar, Iva; Mihaljević Žulj, Marin; Maslov Bandić, Luna; Tudor Kalit, MilnaThe Potential of Using Istrian Albumin Cheese Whey in the Production of Whey Distillate // Fermentation, 9 (2023), 2; 192, 11 doi:10.3390/fermentation9020192 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
7.Kos, Ivica; Pećina, Mateja; Bendelja Ljoljić, Darija; Dolenčić Špehar, Iva; Tudor Kalit, Milna; Vnučec, Ivan; Bedeković, Dalibor; Kiš, Goran; Maturanec, HrvojePhysical and sensory properties of burgers affected by different dry ageing time of beef neck // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 25 (2023), 1; 34-43 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
8.Levak, Stefani; Kos, Ivica; Kalit, Samir; Dolenčić Špehar, Iva; Bendelja Ljoljić, Darija; Rako, Ante; Tudor Kalit, MilnaSensory properties of semi-hard goat cheese at different ripening times in oil // 58th Croatian & 18th International Symposium on Agriculture: Book of Abstracts / Carović-Stanko, K ; Širić, I. (ur.).
Zagreb, 2023. str. 206-206 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
9.Tudor Kalit, Milna; Janda, Dana; Dolenčić Špehar, Iva; Bendelja Ljoljić, Darija; Kalit, SamirBioaktivni peptidi iz sira // 58th Croatian & 18th International Symposium on Agriculture : Proceedings / Carović-Stanko, K ; Širić, I. (ur.).
Zagreb, 2023. str. 403-408 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
10.Pećina, Mateja; Maturanec Hrvoje; Bendelja Ljoljić, Darija; Dolenčić Špehar, Iva; Bedeković, Dalibor; Kiš, Goran; Tudor Kalit, Milna; Vnučec, Ivan; Kos, IvicaUtjecaj trajanja suhog zrenja na fizikalna i senzorna svojstva goveđih burgera // 58. hrvatski i 18. međunarodni simpozij agronoma, zbornik sažetaka / Cerović-Stanko, Klaudija ; Širić, Ivan (ur.) / Cerović-Stanko, Klaudija ; Širić, Ivan (ur.).
Dubrovnik, 2023. str. 208-208 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
11.Bendelja Ljoljić, Darija; Dolenčić Špehar, Iva; Tudor Kalit, Milna; Rajnović, Ivana; Hulak, Nataša; Kos, Ivica; Vnučec, Ivan; Prđun, Saša; Kalit, SamirThe potential of using Saccharomyces boulardii yeast in fermented milk products // 58th Croatian & 18th International Symposium on Agriculture : Proceedings / Carović-Stanko, K ; Širić, I. (ur.).
Zagreb, 2023. str. 363-367 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
12.Kalit, Samir; Tudor Kalit, MilnaZašto priča prodaje sir? // Zbornik radova 24. savjetovanja uzgajivača ovaca i koza u Republici Hrvatskoj.
Seget Donji, 2022. str. 81-90 (predavanje, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
13.Kalit, Samir; Tudor Kalit, Milna; Rako, AnteHrvatska u povijesnom kontekstu svjetskog sirarstva // Zbornik sažetaka 2. međunarodne znanstveno-stručne konferencije "Izazovi i razvojne mogućnosti ruralnih krajeva"
Knin, Hrvatska, 2022. str. 10-10 (predavanje, sažetak, znanstveni) -
14.Tudor Kalit, Milna; Levak, Stefani; Dolenčić Špehar, Iva; Rako, Ante; Kos, Ivica; Bendelja Ljoljić, Darija; Kalit, SamirSenzorska svojstva polutvrdog kozjega sira koji zrije u ulju // Zbornik sažetaka 2. međunarodne znanstveno-stručne konferencije "Izazovi i razvojne mogućnosti ruralnih krajeva"
Knin, Hrvatska, 2022. str. - (predavanje, sažetak, znanstveni) -
15.Bendelja Ljoljić, Darija; Kazalac, Josipa; Tudor Kalit, Milna; Dolenčić Špehar, Iva; Mihaljević Žulj, Marina; Maslov Bandić, Luna; Kalit, SamirSirutka kao sirovina u proizvodnji jakih alkoholnih pića // Zbornik sažetaka 44. međunarodni simpozij mljekarskih stručnjaka
Rovinj, Hrvatska: Hrvatska mljekarska udruga, 2022. str. 42-43 (predavanje, recenziran, sažetak, znanstveni) -
16.Rako, Ante; Tudor Kalit, Milna; Kalit, SamirUtjecaj udjela mliječne masti na teksturu i senzorska svojstva bračke skute // Book of Abstracts 44th International Dairy Experts Symposium
Rovinj, Hrvatska, 2022. str. 97-97 (poster, sažetak, znanstveni) -
17.Levak, Stefani; Rako, Ante; Dolenčić Špehar, Iva; Kalit, Samir; Dabo, Antonija; Tudor Kalit, MilnaProteolitičke i teksturne promjene polutvrdog kozjeg sira tijekom zrenja u ulju // Book of Abstracts 44th International Dairy Experts Symposium
Rovinj, Hrvatska, 2022. str. 78-78 (poster, sažetak, znanstveni) -
18.Kalit, Samir; Tudor Kalit, Milna; Rako, AnteJe li Hrvatska kolijevka sirarstva? // Book of Abstracts 44th International Dairy Experts Symposium
Rovinj, Hrvatska, 2022. str. 35-35 (plenarno, sažetak, znanstveni) -
19.Tudor Kalit, Milna; Rudar, Andrea; Dolenčić Špehar, Iva; Rako, Ante; Bendelja Ljoljić, Darija; Kos, Ivica; Kalit, SamirUtjecaj količine dodatka limunske kiseline na sastav, randman i senzorska svojstva skute // 44. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem
Rovinj, Hrvatska, 2022. str. 39-39 (predavanje, sažetak, znanstveni) -
20.Tudor Kalit, MilnaMliječni proizvodi - bogata riznica mineralnih tvari, 2022. (popularni rad).
-
21.Vrdoljak, Marija; Tudor Kalit, Milna; Dolenčić Špehar, Iva; Radeljević, Biljana; Jelić, Marko; Mandinić, Sandra; Frece, Jadranka; Kalit, SamirEffects of the Autochthonous Probiotic Bacteria Lactobacillus plantarum B and Lactococcus lactis Subsp. lactis S1 on the Proteolysis of Croatian Cheese Ripened in a Lambskin Sack (Sir iz Mišine) // Fermentation, 8 (2022), 382, 10 doi:10.3390/fermentation8080382 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
22.Levak, Stefani; Kalit, Samir; Dolenčić Špehar, Iva; Rako, Ante; Tudor Kalit, MilnaUtjecaj zrenja polutvrdog kozjeg sira u ulju na njegov fizikalno-kemijski sastav // 57. hrvatski i 17. međunarodni simpozij agronoma, zbornik radova / Majić, Ivana ; Antunović, Zvonko (ur.).
Vodice, Hrvatska, 2022. str. 255-256 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
23.Bendelja Ljoljić, Darija; Štokovac, Roberto; Tudor Kalit, Milna; Kos, Ivica; Pećina, Mateja; Dolenčić Špehar, IvaKemijski sastav i senzorska svojstva maslaca proizvedenih na tradicionalan i industrijski način // 57. hrvatski i 17. međunarodni simpozij agronoma, zbornik radova / Majić, Ivana ; Antunović, Zvonko (ur.).
Osijek, 2022. str. 416-421 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
24.Rako, Ante; Tudor Kalit, Milna; Rako, Zorica; Zamberlin, Šimun; Kalit, SamirContribution of salt content to the ripening process of Croatian hard sheep milk cheese (Brač cheese) // LWT - Food Science and Technology, 162 (2022), 113506, 7 doi:10.1016/j.lwt.2022.113506 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
25.Tomić Maksan, Marina; Tudor Kalit, Milna; Pavlina, Anamarija; Mesić, ŽeljkaConsumers’ attitudes, motives and behaviour towards organic yoghurt in Croatia // Mljekarstvo, 72 (2022), 1; 43, 53 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
26.Matutinović, Siniša; Rako, Ante; Tudor Kalit, Milna; Kalit, SamirInfluence of the Ratio of Sheep and Cow Milk on the Composition and Yield Efficiency of Lećevački Cheese // Fermentation, 7 (2021), 4; 274, 10 doi:10.3390/fermentation7040274 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
27.Tudor Kalit, MilnaMlijekom do jakih kostiju, 2021. (popularni rad).
-
28.Tudor Kalit, MilnaZnanstveno Da za mliječni obrok u školama, 2021. (popularni rad).
-
29.Kalit, Samir; Lovrinov, Roberta; Tudor Kalit, Milna; Cerjak, MarijaConsumers’ perception of the connection of Škripavac cheese with the area of its production // Zbornik sažetaka 56. hrvatski i 16. međunarodni simpozij agronoma / Rozman, Vlatka ; Antunović, Zvonko (ur.).
Osijek, 2021. str. 93-94 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
30.Tudor Kalit, MilnaSkuta - Croatian whey cheese as value-added product // BOOK OF THE 47th FOOD QUALITY AND SAFETY CONFERENCE
Brno, Češka Republika, 2021. str. 120-126 (pozvano predavanje, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
31.Tudor Kalit, MilnaSladoled - hranjiva i ukusna poslastica, 2021. (popularni rad).
-
32.Kalit, Samir; Tudor Kalit, Milna; Dolenčić Špehar, Iva; Salajpal, Krešimir; Samaržija, Dubravka; Anušić, Jasna; Rako, AnteThe Influence of Milk Standardization on Chemical Composition, Fat and Protein Recovery, Yield and Sensory Properties of Croatian PGI Lički Škripavac Cheese // Foods, 10 (2021), 4; 376-381 doi:10.3390/foods10040690 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
33.Kalit, Samir; Tudor Kalit, MilnaProizvodnja fermentiranih mlijeka u malim pogonima na OPG-ovima // Zbornik radova 22. Savjetovanje uzgajivača ovaca i koza u RH
online, 2020. str. 85-92 (pozvano predavanje, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
34.Tudor Kalit, MilnaŠkrinjica hrvatskih tradicionalnih sireva, 2020. (popularni rad).
-
35.Novina, PaulaSigurnost hrane uslijed globalizacije tržišta, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
36.Horvatinović, BarbaraSladoled dodane nutritivne vrijednosti, 2020., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
37.Bažok, Renata; Đugum, Jelena; Grbeša, Darko, Hadžiosmanović, Mirza; Havranek, Jasmina; Ivanković, Ante; Jakopović, Ivan; Orešković, Stjepan; Rupić, Vlatko; Samaržija, Dubravka; Tudor Kalit, MilnaSigurnost hrane/Od polja do stola / Havranek, Jasmina ; Tudor Kalit, Milna (ur.).
Zagreb: MEP Consult, 2020 -
38.Tudor Kalit, Milna; Lojbl, Tihana; Rako, Ante; Gün, Ilhan; Kalit, SamirBiochemical changes during ripening of cheeses in an animal skin // Mljekarstvo, 70 (2020), 4; 225-241 doi:10.15567/mljekarstvo.2020.0401 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
39.Tudor Kalit, MilnaTvrdi sirevi - najsnažniji i najotmjeniji među sirevima, 2020. (popularni rad).
-
40.Dolenčić Špehar, Iva; Bendelja Ljoljić, Darija; Petanjek, Zvjezdana; Zamberlin, Šimun; Tudor Kalit, Milna; Samaržija, DubravkaAntimikrobna aktivnost bakteriocina bakterija mliječne kiseline prema Listeria monocytogenes, Staphylococcus aureus i Clostridium tyrobutyricum u proizvodnji sira // Mljekarstvo, 70 (2020), 3; 135-149 doi:10.15567/mljekarstvo.2020.0301 (recenziran, pregledni rad, znanstveni)
-
41.Kalit, Samir; Rako, Ante; Salajpal, Krešimir; Tudor Kalit, MilnaUtjecaj vremena čuvanja na teksturu i svojstvo škripavosti sira lički škripavac // 55. hrvatski i 15. međunarodni simpozij agronoma / Mioč, Boro ; Širić, Ivan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2020. str. 247-247 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
42.Tudor Kalit, Milna; Šuša, Matea; Tomić Maksan, Marina; Kalit, SamirStavovi potrošača o sirevima tradicionalne i industrijske proizvodnje // Proceedings of the 55th Croatian & 15th International Symposium on Agriculture / Mioč, Boro ; Širić, Ivan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2020. str. 104-108 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), ostalo) -
43.Herljević, DoraBiogeni amini u siru, 2019., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
44.Lojbl, TihanaBiokemijske promjene tijekom zrenja sireva u životinjskoj koži, 2019., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
45.Banjavčić, ZrinkaZbrinjavanje otpada u preradi mlijeka, 2019., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
46.Glavaš, AndrijanaOpasnosti u hrani, 2019., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
47.Marinić, ValentinaObogaćivanje hrane mikronutrijentima, 2019., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
48.Janda, DanaBioaktivni peptidi mlijeka i mliječnih proizvoda, 2019., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
49.Tomić Maksan, Marina; Deronja, Željka; Tudor Kalit, Milna; Mesić, ŽeljkaFood neophobia as a determinant of consumer behaviour in ethnic food consumption // Ekonomska misao i praksa : časopis Sveučilista u Dubrovniku, 2 (2019), 579-595 (recenziran, prethodno priopćenje, znanstveni)
-
50.Tudor Kalit, MilnaSkuta – nježni biser mliječnih proizvoda, 2019. (popularni rad).
-
51.Rako, Ante; Tudor Kalit, Milna; Kalit, SamirEffect of sheep’s milk composition on strength and syneresis of rennet-induced milk gel during lactation // Food technology and biotechnology, 57 (2019), 3; 426-433 doi:10.17113/ftb.57.03.19.6218 (međunarodna recenzija, kratko priopcenje, znanstveni)
-
52.Šuša, MateaStavovi potrošača o sirevima tradicionalne i industrijske proizvodnje, 2019., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
53.Tudor Kalit, MilnaSvježi sir - drevno blago tradicionalnog hrvatskog stola, 2019. (popularni rad).
-
54.Dolenčić Špehar, Iva; Tudor Kalit, MilnaMlijeko – šareno slikarsko platno // Festival znanosti
Zagreb, Hrvatska, 2019. (radionica, neobjavljeni rad, ostalo) -
55.Barukčić, Irena; Tudor Kalit, MilnaOrigin, production and Specificities of Croatian Traditional Cheeses // Cheeses around the world - Types, production, properties and cultural and nutritional relevance / Guine P.F., Raquel ; Correia M.R., Paula ; Ferrao, Ana Cristina (ur.).
New York (NY): Nova Science Publishers, 2019. str. 153-182 -
56.Rako, Ante; Tudor Kalit, Milna; Kalit, SamirEffect of salt in moisture content on proteolysis and texture development in Brački cheeses during ripening // Conference abstract book
Barcelona, Španjolska, 2019. str. 30-30 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
57.Filipović, GlorijaUčinci primjene začina na kvalitetu i sigurnost mliječnih proizvoda, 2019., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb, Hrvatska
-
58.Tudor Kalit, Milna; Tešinski, Dora; Jurišić, Vanja; Rako, Ante; Kalit, SamirZbrinjavanje sirutke na OPG-u // Zbornik radova 54. hrvatskog i 14. međunarodnog simpozija agronoma
Vodice, Hrvatska, 2019. str. 603-607 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
59.Rako, Ante; Kalit, Samir; Tudor Kalit, MilnaUtjecaj udjela kalcija u ovčjem mlijeku na tvrdoću i sposobnost sinereze sirnog gruša // Zbornik radova 54. hrvatskog i 14. međunarodnog simpozija agronoma / Mioč, Boro ; Širić, Ivan (ur.).
Zagreb: Sveučilište u Zagrebu, Agronomski fakultet, Zagreb, 2019. str. 475-479 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
60.Rako, Ante; Tudor Kalit, Milna; Rako, Zorica; Petrović, Denis; Kalit, SamirEffect of composition and proteolysis on textural characteristics of Croatian cheese ripen in a lamb skin sack (Sir iz mišine) // Mljekarstvo, 69 (2019), 1; 21-29 doi:10.15567/mljekarstvo.2019.0102 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
61.Dolenčić Špehar, Iva; Tudor Kalit, Milna; Kalit, SamirCharacterization of Preveli cheese, traditional Croatian dried acid-coagulated cheese // Journal of central European agriculture, 19 (2018), 4; 810-822 doi:10.5513/JCEA01/19.4.2202 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
62.Levak, MartinaUtjecaj trajanja zagrijavanja sirutke na teksturu i iskoristivost proteina i masti u proizvodnji bračke skute, 2018., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb, Hrvatska
-
63.Šarčević, IvanaOsiguranje sljedivosti kod proizvoda s oznakom kvalitete, 2018., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb, Hrvatska
-
64.Perković, AnteSustav žurnog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje, 2018., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb, Hrvatska
-
65.Štetner, MonikaNamirnice animalnog podrijetla kao funkcionalna hrana, 2018., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb, Hrvatska
-
66.Perički, LaraKorištenje začina u proizvodnji sira, 2018., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb, Hrvatska
-
67.Tešinski, DoraIskorištenje sirutke na OPG-u, 2018., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb, Hrvatska
-
68.Rako, Ante; Tudor Kalit, Milna; Levak, Martina; Kalit, SamirUtjecaj trajanja zagrijavanja sirutke na teksturu i iskoristivost proteina i masti u proizvodnji bračke skute // Zbornik sažetaka 43. hrvatskog simpozija mljekarskih stručnjaka sa međunarodnim sudjelovanjem
Lovran, Hrvatska, 2018. str. 51-52 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
69.Tudor Kalit, MilnaRegulirajmo krvni tlak uz mliječne proizvode, 2018. (popularni rad).
-
70.Vrdoljak, Marija; Tudor Kalit, Milna; Kalit, Samir; Ljubičić Iva; Radeljević, Biljana; Frece, JadrankaInfluence of the Probiotic Cultures on Proteolysis Patterns of Croatian Cheese in Lambskin Sack // Book of Abstracts (NUTRICON) / Kakurinov, Vladimir (ur.).
Skopje: Consulting and Training Center KEY, 2018. str. 27-27 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
71.Tomić, Marina; Deronja, Kristina; Tudor Kalit, Milna; Mesić, ŽeljkaConsumers' attitudes towards ethnic food consumption // Journal of central European agriculture, 19 (2018), 2; 349-358 doi:10.5513/JCEA01/19.2.1992 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
72.Rako, Ante; Tudor Kalit, Milna; Kalit, Samir; Soldo, Barbara; Ljubenkov, IvicaNutritional characteristics of Croatian whey cheese (Bračka skuta) produced in different stages of lactation // Lebensmittel-wissenschaft und-technologie-food science and technology, 96 (2018), 657-662 doi:10.1016/j.lwt.2018.06.024 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
73.Tudor Kalit, MilnaOtkrića u čaši mlijeka // Festival znanosti
Zagreb, Hrvatska, 2018. (pozvano predavanje, neobjavljeni rad, ostalo) -
74.Tudor Kalit, MilnaČarolija znanosti u čaši mlijeka, 2018. (popularni rad).
-
75.Tudor Kalit, MilnaPut sira do medalje, 2018. (popularni rad).
-
76.Tudor Kalit, Milna; Dolenčić Špehar, Iva; Salajpal, Krešimir; Samaržija, Dubravka; Kalit, SamirRecovery of milk fat to Škripavac cheese produced from standardised milk // Zbornik sažetaka / Rozman, Vlatka ; Antunović, Zvonko (ur.).
Osijek: Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2018. str. 227-227 (poster, recenziran, sažetak, znanstveni) -
77.Kirdar, Seval Sevgi; Kursun Yurdakul, Ozen; Kalit, Samir; Tudor Kalit, MilnaMicrobiological changes throughout ripening of Keş cheese // Journal of Central European Agriculture, 19 (2018), 1; 61-71 doi:10.5513/JCEA01/19.1.2024 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
78.Vinkešević, NikaPrijevare vezane uz hranu, 2017., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
79.Lojbl, TihanaKemijske opasnosti kao izvor alergija i netolerancija, 2017., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
80.Joč, DorotejaFunkcionalna hrana, 2017., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
81.Kalaš, SandaUtjecaj standardizacije mlijeka na kemijski sastav i senzorska svojstva sira škripavca, 2017., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
82.Petrović, DenisProteoliza i promjene teksture sira iz mišine tijekom zrenja, 2017., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
83.Tudor Kalit, MilnaMlijeko kao funkcionalna hrana, 2017. (podatak o recenziji nije dostupan, popularni rad).
-
84.Milna Tudor KalitPunomasni mliječni proizvodi kao saveznici zdravlja, 2017. (podatak o recenziji nije dostupan, popularni rad).
-
85.Rako, Ante; Tudor Kalit, Milna; Petrović, D; Kalit, SamirProteolytic and textural changes during ripening of cheese in a sack // Abstract Book of The Food-3 International Conference / Satchanska, Galina (ur.).
Sofija: New Bulgarian University, Sofia, Bulgaria, 2017. str. 50-50 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
86.Milna Tudor Kalit; Iva Dolenčić Špehar; Krešimir Salajpal; Dubravka Samaržija; Samir KalitThe influence of milk standardisation on the sensory properties of Škripavac cheese // Book of Abstracts
Dubrovnik, Hrvatska, 2017. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
87.Tudor Kalit, MilnaI kad odrastem bit ću zdrav... Molim još mlijeka!, 2016. (podatak o recenziji nije dostupan, popularni rad).
-
88.Tudor Kalit, MilnaMlijeko nepravedno na "crnoj" listi namirnica, 2016. (podatak o recenziji nije dostupan, popularni rad).
-
89.Tudor Kalit, MilnaUz čašu mlijeka do zdravog odlikaša, 2016. (podatak o recenziji nije dostupan, popularni rad).
-
90.Tudor Kalit, MilnaUtjecaj slobodnih masnih kiselina na senzorska svojstva i nutritivnu vrijednost sira // 42. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem
Lovran, Hrvatska, 2016. (plenarno, domaća recenzija, pp prezentacija, znanstveni) -
91.Kalit, Samir; Matić, Ante; Salajpal, Krešimir; Sarić, Zlatan; Tudor Kalit, MilnaProteolysis of Livanjski cheese during ripening // Journal of central European agriculture, 17 (2016), 4; 1320-1330 doi:10.5513/JCEA01/17.4.1852 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
92.Rako, Ante; Tudor Kalit, Milna; Kalit, SamirProfil masnih kiselina bračke skute // Zbornik sažetaka 42. Hrvatskog simpozija mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem / Volarić, Vera (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2016. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
93.Pašić, Vedat; Tudor Kalit, Milna; Salajpal, Krešimir; Samaržija, Dubravka; Havranek, Jasmina; Kalit, SamirThe impact of changes in the milk payment system and season on the hygienic quality of milk // Journal of central European agriculture, 17 (2016), 3; 629-639 doi:10.5513/JCEA01/17.3.1755 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
94.Tudor Kalit, MilnaKako očuvati unikate tradicionalnog sirarstva? // Festival znanosti 2016
Zagreb, Hrvatska, 2016. (pozvano predavanje, pp prezentacija, stručni) -
95.Kalit, Samir; Dolenčić Špehar, Iva; Tudor Kalit, Milna; Salajpal, Krešimir; Samaržija, DubravkaThe possibilities of milk standardisation in the production of Škripavac cheese // 51. hrvatski i 11. međunarodni simpozij agronoma
Opatija, Hrvatska, 2016. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
96.Rako, Ante; Kalit, Samir; Tudor Kalit, MilnaHranjiva vrijednost i potrošačka prohvatljivost bračke skute // 51. hrvatski i 11. međunarodni simpozij agronoma : Zbornik radova = Proceedings / Pospišil, Milan ; Vnučec, Ivan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2016. str. 360-363 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
97.Pašić, Vedat; Kalit, Samir; Salajpal, Krešimir; Tudor Kalit, MilnaThe impact of changes in the system of milk payment and season on hygienic quality of milk in Bosnia and Herzegovina // 51. hrvatski i 11. međunarodni simpozij agronoma
Opatija, Hrvatska, 2016. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
98.Tudor Kalit, Milna; Buntić, Ivan; Morone, Giuseppe; Delaš, Ivančica; Kalit, SamirThe content of free fatty acids in relation to electronic nose sensors responses and sensory evaluation of cheese in a lamb skin sack (Sir iz mišine) throughout ripening // Mljekarstvo, 66 (2016), 1; 26-33 doi:10.15567/mljekarstvo.2016.0103 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
99.Tudor Kalit, MilnaPriča o siru iz mišine, 2015. (podatak o recenziji nije dostupan, popularni rad).
-
100.Tudor Kalit, MilnaVeliko DA za mliječnu mast u prehrani djece!, 2015. (podatak o recenziji nije dostupan, popularni rad).