Pregled po CROSBI profilu: Marinko Petrović (CROSBI Profil: 31379, MBZ: 334343)
Pronađeno 55 radova
-
1.Ninčević Grassino, Antonela; Spalj, Sara; Šango, Marina; Petrović, MarinkoFatty acid profiles in coffee (green and roasted) and its wasted fractions (spent coffee ground and silver skin) // 6th International ISEKI-Food Conference Sustainable Development Goals in Food Systems: Challenges and Opportunities for the Future / Vieira, Margarida ; Pittia, Paola ; Silva, Cristina L.M. ; Dubois-Brissonnet, Florence ; Costa, Rui ; Chrysanthopoulou, Foteini (ur.).
Beč: ISEKI-Food Association, 2021. str. 164-164 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
2.Jukić, Mirela; Hrga, Ivana; Cvetković, Želimira; Ulm, Lea; Jergović, Matijana; Tot, Ana; Mandić Andačić, Ivana; Jurak, Gordana; Petrović, Marinko; Krivohlavek, Adela et al.Monitoring kontaminacije tla urbanih tala na području Grada Zagreba; Izvješće za 2020. godinu, 2020. (izvještaj).
-
3.Kremer, Dario; Srečec, Siniša; Karlović, Ksenija; Dunkić, Valerija; Petrović, Marinko; Bolarić, SnježanaRaznolikost populacija lovora u Hrvatskoj i kemijske značajke ulja lovora // Taksonomija, ekologija i uporaba rogača (Ceratonia siliqua L.) i lovora (Laurus nobilis L.) u Hrvatskoj / Tomić, Franjo (ur.).
Zagreb ; Križevci: Zavod za znanstveni rad Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti Koprivničko-križevačke županije, 2020. str. 132-140 -
4.Mandić Andačić, Ivana; Tot, Ana; Petrović, Marinko; Gavran, Madalena; Ivešić, Martina; Palac Bešlić, _Iva; Roginić Kelava, Josipa; Krivohlavek, AdelaPesticidi i kvaliteta vode u glavnom gradu Hrvatske // 13 th European Pesticide Residue Workshop
Granada, Španjolska, 2020. str. 1-1 (poster, recenziran, sažetak, ostalo) -
5.Ninčević Grassino, Antonela; Djaković, Senka; Bosiljkov, Tomislav; Halambek, Jasna; Zorić, Zoran; Dragović-Uzelac, Verica; Petrović, Marinko; Rimac Brnčić, SuzanaValorisation of Tomato Peel Waste as a Sustainable Source for Pectin, Polyphenols and Fatty Acids Recovery using Sequential Extraction // Waste and Biomass Valorization, 11 (2020), 4593-4611 doi:10.1007/s12649-019-00814-7 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
6.Petrović, VesnaPromejna sastava eteričnog ulja smilja (Helichrysum italicum (Roth) G. Don) tijekom destilacije vodenom parom, 2019., diplomski rad, diplomski, Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije, Zagreb
-
7.Petrović, Marinko; Karlović, Ksenija; Kremer, Dario; Randić, Marko; Erhatić, Renata; Srečec, SinišaPhytochemical Characterization of Bay laurel(Laurus nobilis L.)Essential Oils in Croatia // Book of Abstracts of 54th Croatian and 14th International Symposium on Agriculture / Mioč, Boro ; Širić, Ivan (ur.).
Zagreb: University of Zagreb, Faculty of Agriculture, Zagreb, Croatia, 2019. str. 120-120 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
8.Krivohlavek, Adela; Jukić, Mirela; Hrga, Ivana; Cvetković, Želimira; Ulm, Lea; Jergović, Matijana; Tot, Ana; Mandić Andačić, Ivana; Jurak, Gordana; Petrović, Marinko et al.Monitoring kontaminacije tla urbanih tala na području Grada Zagreba; Izvješće za 2018. godinu, 2018. (izvještaj).
-
9.Staver, Mladenka Malenica; Gobin, Ivana; Ratkaj, Ivana; Petrovic, Marinko; Vulinovic, Andrea; Dinarina-Sablic, Marija; Broznic, DaliborIn vitro Antiproliferative and Antimicrobial Activity of the Essential Oil from the Flowers and Leaves of Helichrysum italicum (Roth) G. Don Growing in Central Dalmatia (Croatia) // Journal of Essential Oil Bearing Plants, 21 (2018), 1; 77-91 doi:10.1080/0972060x.2018.1433071 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
10.Krivohlavek, Adela; Šikić, Sandra; Bošnir, Jasna; Ivešić, Martina; Petrović, Marinko; Šostar, ZvonimirApplication of stable isotope ratio analysis for olive oil and honey // Archives of industrial hygiene and toxicology 69, Suppl. 1 / Šostar, Zvonimir ; Šikić, Sandra ; Krivohlavek, Adela (ur.).
Zagreb: Institute For Medical Research and Occupational Health, 2018. str. 18-18 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
11.Petrović, Marinko; Gross-Bošković, Andrea; Buzjak Služek, VlatkaAnaliza industrijske konoplje // Civitas Crisiensis, 3 (2018), 135-146 doi:10.21857/moxpjhg6jm (domaća recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
12.Kecerin, Robert; Petrović, Marinko; Prskalo, Ivana; Jagić, Vedran; Lasić, DarioKontrola okratoksina A u sušenom voću // Journal of Applied Health Sciences, 4 (2018), 2; 233-247 doi:10.24141/1/4/2/9 (međunarodna recenzija, članak, ostalo)
-
13.Bevardi, Martina; Petrović, Marinko; Markov, Ksenija; Bošnir, JasnaHow sulphur dioxide and storage temperature contribute to patulin degradation in homemade apple juice // Arhiv za higijenu rada i toksikologiju, 69 (2018), 3; 258-263 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
14.Ninčević Grassino, Antonela; Halambek, Jasna; Djaković, Senka; Rimac Brnčić, Suzana; Bosiljkov, Tomislav; Dragović-Uzelac, Verica; Zorić, Zoran; Petrović, MarinkoValorisation of tomato peel waste as a sustainable source for pectin, polyphenols and fatty acids recovery // Book of Abstracts, Natural resources green technology & sustainable development/Green 3 / Radojčić Redovniković, Ivana ; Jakovljević, Tamara ; Petravić Tominac, Vlatka ; Panić, Manuela ; Stojaković, Renata ; Erdec, Dina ; Radošević, Kristina ; Gaurina Srček, Višnja ; Cvjetko Bubalo, Marina (ur.).
Zagreb: Faculty of Food Technology and Biotechnology, University of Zagreb, 2018. str. 91-91 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
15.Malenica Staver, Mladenka; Gobin, Ivana; Ratkaj, Ivana; Petrović, Marinko; Vulinović, Andrea; Dinarina-Sablić, Marija; Broznić, DaliborIn vitro antiproliferative and antimicrobial activity of the essential oil from the flowers and leaves of Helichrysum italicum (Roth) G. Don growing in Central Dalmatia (Croatia) // Journal of essential oil bearing plants, 21 (2018), 1; 77-91 doi:10.1080/0972060X.2018.1433071 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
16.Ivančić Šantek, Mirela; Miškulin, Ena; Petrović, Marinko; Beluhan, Sunčica; Šantek, BožidarEffect of carbon and nitrogen source concentrations on the growth and lipid accumulation of yeast Trichosporon oleaginosus in continuous and batch culture // Journal of chemical technology and biotechnology (1986), 92 (2017), 1620-1629 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
17.Bevardi, Martina; Kosić-Vukšić, Josipa; Petrović, Marinko; Krivohlavek, AdelaA fast screening method for determination of melamine in high protein food // Arhiv za higijenu rada i toksikologiju
Opatija, Hrvatska, 2017. str. 57-57 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
18.Jurak, Gordana; Krivohlavek, Adela; Petrović, Marinko; Bošnir, Jasna; Bokulić Petrić, Anamarija; Đugum, JelenaThe trend of chlorpyrifos concetrations in food sampes exceeding the MRL // Arhiv za higijenu rada i toksikologiju
Opatija, Hrvatska, 2017. str. 58-58 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
19.Lešić, Tina; Krešić, Greta; Cvetnić, Luka; Petrović, Marinko; Pleadin, JelkaThe influence of hen age on fatty acid composition of commercial eggs // Croatian journal of food science and technology, 9 (2017), 2; 158-167 doi:10.17508/CJFST.2017.9.2.12 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
20.Marušić Radovčić, Nives; Jakopović, Željko; Petrović, Marinko; Tomljanović, Kristijan; Grubešić, Marijan; Medić, HelgaFizikalno - kemijske karakteristike prsnog mišića kamenjarki (Alectoris graeca) // Croatian Journal of food technology biotechnology and nutrition, 12 (2017), 1-2; 14-18 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
21.Režek Jambrak, Anet; Šimunek, Marina; Petrović, Marinko; Bedić, Helena; Herceg, Zoran; Juretić, HrvojeAromatic profile and sensory characterisation of ultrasound treated cranberry juice and nectar // Ultrasonics sonochemistry, 38 (2017), 783-793 doi:10.1016/j.ultsonch.2016.11.027 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
22.Mandić Andačić, Ivana; Palac Bešlić, Iva; Petrović, Marinko; Tolić, Sonja; Šikić, Sandra; Žuntar, Irena; Krivohlavek, AdelaQuantification of dioxins and furan in sediments and water // The 5th Croatian Congress of Toxicology with International Participation (CROTOX 2016) : Abstracts ; u: Archives of Industrial Hygiene and Toxicology 67 (2016) (S) / Durgo, Ksenija (ur.).
Zagreb: Institut za medicinska istraživanja i medicinu rada, 2016. str. 55-55 (poster, recenziran, sažetak, ostalo) -
23.Petrović, Marinko; Karačić, Veseljko; Mazija, Hrvoje; Vahčić, Nada; Medić, HelgaStability and sensory evaluation of eggs produced by addition of different amount of linseed oil into feed // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 11 (2016), 1-2; 41-48 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
24.Petrović, Marinko; Kosalec, Ivan; Kremer, DarioInterpopulations variability of Teucrium arduini L. (Lamiaceae) essential oil // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 11 (2016), 1-2; 36-40 (recenziran, članak, znanstveni)
-
25.Šic Žlabur, Jana; Voća, Sandra; Dobričević, Nada; Pliestić, Stjepan; Galić, Ante; Skendrović-Babojelić, Martina; Petrović, MarinkoPotencijal iskorištenja organskog ostatka u preradi malina // Kopački rit jučer, danas, sutra 2016. / Ozimec, S., Bogut, I., Rožac, V., Bolšec, B., Kučera, S., Popović, Ž. (ur.).
Lug, 2016. str. 71-72 (predavanje, sažetak, znanstveni) -
26.Lasić, Dario; Bošnir, Jasna; Krivohlavek, Adela; Petrović, Marinko;Food authenticity – is it possible to prevent adulteration? // World anthropologies and privatization of knowledge:engaging anthropology in public- Abstract Book
Dubrovnik, Hrvatska, 2016. str. 163-164 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
27.Pleadin, Jelka; Krešić, Greta; Vahčić, Nada; Petrović, Marinko; Kolarić Kravar, Sanja; Kovačević, DraganSadržaj kolesterola u domaćim i industrijskim kobasicama // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 18 (2016), 2; 54-60 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
28.Petrović, VesnaOdređivanje sastava eteričnog ulja nekih vrsta roda Artemisia L. plinskom kromatografijom, 2015., diplomski rad, preddiplomski, Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije, Zagreb
-
29.Petrović, Marinko; Katalenić, Marijan; Medić Šarić, Marica; Kalođera, Zdenka; Žuntar, Irena; Pospišil, Milan; Brčić Karačonji, IrenaZnanstveno mišljenje o utjecaju na zdravlje različitih vrsta hrane od sjemenki i koja sadrži sjemenke industrijske konoplje, 2015. (podatak o recenziji nije dostupan, ekspertiza).
-
30.Gačić, Milica; Bilandžić, Nina; Ivanec Šipušić, Đurđica; Petrović, Marinko; Kos, Blaženka; Vahčić, Nada; Šušković, JagodaDegradation of Oxytetracycline, Streptomycin, Sulphathiazole and Chloramphenicol Residues in Different Types of Honey // Food technology and biotechnology, 53 (2015), 2; 154-162 doi:10.17113/ft b.53.02.15.3934 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
31.Marinko PetrovićEnrichment of eggs in n-3 polyunsaturated fatty acids by feeding henswith flaxseed oil // Handbook of eggs in human function / Watson, Ronald R. ; De Meester, Fabien (ur.).
Wageningen: Wageningen Academic Publishers, 2015. str. 200-213 -
32.Petrović, Marinko; Debeljak, Željko; Kezić, Nataša; Džidara, PetraRelationship between cannabinoids content and composition of fatty acids in hempseed oils // Food chemistry, 170 (2015), 218-225 doi:10.1016/j.foodchem.2014.08.039 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
33.Petrović, Marinko; Krešić, Greta; Zrnčić, Snježana; Oraić, Dražen; Džafić, Natalija; Pleadin, JelkaInfluence of season and farming location on the quality parameters of sea bass (Dicentrarchus labrax) and sea bream (Sparus aurata) // Italian journal of food sciences, 27 (2015), 2; 151-159 doi:10.14674/1120-1770%2Fijfs.v181 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
34.Pleadin, Jelka; Krešić, Greta; Barbir, Tina; Petrović, Marinko; Milinović, Ines; Kovačević, DraganPromjene u osnovnom nutritivnom i masno- kiselinskom sastavu tijekom proizvodnje Slavonskog kulena // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, XVI (2014), 6; 487-492 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
35.Repajić, Maja; Petrović, Marinko; , Režek Jambrak, Anet; Levaj, BrankaInfluence of Different Extraction Conditions on Sour Cherry Aroma Profile // Book of Abstracts of the 8th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Frece, Jadranka (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista, 2014. str. 188-188 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
36.Barbir, Tina; Pleadin, Jelka; Zrnčić, Snježana; Oraić, Dražen; Vulić, Ana; Milinović, Ines; Petrović, MarinkoUdjel masti i sastav masnih kiselina tržišnog lubina (Dicentrarchus labrax) uzgojenog na području Jadrana // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, XVI (2014), 4; 304-310 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
37.Neđeral, Sandra; Petrović, Marinko; Vincek, Dragutin; Pukec, Dragutin; Škevin, Dubravka; Kraljić, Klara; Obranović, MarkoVariance of quality parameters and fatty acid composition in pumpkin seed oils during three crop seasons // Industrial crops and products, 60 (2014), 15-21 doi:10.1016/j.indcrop.2014.05.044 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
38.Pleadin, Jelka; Petrović, Marinko; Zrnčić, Snježana; Vulić, Ana; Oraić, Dražen; Kovačević, DraganVariations in quality parameters of sea-bass (Dicentrarchus labrax) and sea-bream (Sparus aurata) farmed in the Adriatic Sea region // Book of Abstracts of the 7th Central European Congress on Food / Kakurinov, V. (ur.).
Skopje, 2014. str. 120-120 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
39.Vujević, Predrag; Petrović, Marinko; Vahčić, Nada; Milinović, Bernardica; Čmelik, ZlatkoLipids and minerals of the most represented hazelnut varieties cultivated in Croatia // Italian journal of food sciences, 26 (2014), 1; 24-30 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
40.Marušić, Nives; Petrović, Marinko; Vidaček, Sanja; Janči, Tibor; Petrak, Tomislav; Medić, HelgaUdio masti i sastav masnih kiselina u istarskom i dalmatinskom pršutu // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 15 (2013), 4; 279-284 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
41.Šimunek, Marina; Režek Jambrak, Anet; Petrović, Marinko; Juretić, Hrvoje; Major, Nikola; Herceg, Zoran; Hruškar, Mirjana; Vukušić, TomislavaAroma Profile and Sensory Properties of Ultrasound Treated Apple Juice and Nectar // Food technology and biotechnology, 51 (2013), 1; 101-111 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
42.Petrović, Marinko; Gačić, Milica; Karačić, Veseljko; Gottstein, Željko; Mazija, Hrvoje; Medić, HelgaEvaluation of the production of n-3 fatty acids enriched eggs by introducing different quantities of linseed oil in hen diet // Food chemistry, 135 (2012), 3; 1563-1568 doi:10.1016/j.foodchem.2012.06.020 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
43.Petrović, MarinkoOptimizacija proizvodnje konzumnih jaja obogaćenih s omega-3 masnim kiselinama te njihov utjecaj na karakteristike jaja tijekom čuvanja, 2012., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
44.Vladimir-Knežević, Sanda; Kosalec, Ivan; Babac, Marija; Petrović, Marinko; Ralić, Jovica; Matica, Biserka; Blažeković, BiljanaAntimicrobial activity of Thymus longicaulis C. Presl essential oil against respiratory pathogens // Central European Journal of Biology, 7 (2012), 6; 1109-1115 doi:10.2478/s11535-012-0088-2 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
45.Marušić, Nives; Petrović, Marinko; Vidaček, Sanja; Petrak, Tomislav; Medić, HelgaCharacterization of traditional Istrian dry-cured ham by means of physical and chemical analyses and volatile compounds // Meat science, 88 (2011), 4; 786-790 doi:10.1016/j.meatsci.2011.02.033 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
46.Žutić, Ivanka; Topolovec-Pintarić, Snježana; Petrović, Marinko; Novak, Bruno; Fiolić, MartinaUzgoj ljekovite biljke Arnica montana na oranici // 46. hrvatski i 6. međunarodni simpozij agronoma : zbornim sažetaka = 46th Croatian and 6th International Symposium Agriculture : abstracts / Pospišil, Milan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2011. str. 128-129 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
47.Petrović, Marinko; Kezić, Nataša; Bolanča, VesnaOptimization of the GC method for routine analysis of the fatty acid profile in several food samples // Food chemistry, 122 (2010), 1; 285-291 doi:10.1016/j.foodchem.2010.02.018 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
48.Marušić, Nives; Petrović, Marinko; Vidaček, Sanja; Klarin, Andrea; Petrak, Tomislav; Medić, HelgaCharacterization of traditional Istrian dry cured ham by mean of physical and chemical analysis and volatile compounds // 13th Ružička days, "Today science-tomorrow industry" Book of Abstracts / Šubarić, Drago (ur.).
Osijek, 2010. str. 80-80 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
49.Žutić, Ivanka; Topolovec-Pintarić, Snježana; Novak, Bruno; Petrović, Marinko; Fiolić, Martina; Benko, Božidar; Fabek, SanjaMountain arnica transplants production by usage of mycorrhizal fungi // Abstracts of 28th International Horticultural Congress "Science and Horticulture for People". Vol. 1 / Rallo, Luis ; de la Rosa, Raul ; Monteiro, Antonio ; Bras de Oliviera, Pedro (ur.).
Lisabon: International Society for Horticultural Science, 2010. str. 79-79 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
50.Žutić, Ivanka; Borošić, Josip; Petrović, Marinko; Benko, Božidar; Fabek, SanjaInfluence of fennel development stages on herbage and essential oil yield // Novenytermeles, 59 (2010), S; 417-420 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)