Pregled po CROSBI profilu: Marinko Petrović (CROSBI Profil: 31379, MBZ: 334343)
Pronađeno 55 radova
-
1.Ninčević Grassino, Antonela; Spalj, Sara; Šango, Marina; Petrović, MarinkoFatty acid profiles in coffee (green and roasted) and its wasted fractions (spent coffee ground and silver skin) // 6th International ISEKI-Food Conference Sustainable Development Goals in Food Systems: Challenges and Opportunities for the Future / Vieira, Margarida ; Pittia, Paola ; Silva, Cristina L.M. ; Dubois-Brissonnet, Florence ; Costa, Rui ; Chrysanthopoulou, Foteini (ur.).
Beč: ISEKI-Food Association, 2021. str. 164-164 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
2.Jukić, Mirela; Hrga, Ivana; Cvetković, Želimira; Ulm, Lea; Jergović, Matijana; Tot, Ana; Mandić Andačić, Ivana; Jurak, Gordana; Petrović, Marinko; Krivohlavek, Adela et al.Monitoring kontaminacije tla urbanih tala na području Grada Zagreba; Izvješće za 2020. godinu, 2020. (izvještaj).
-
3.Kremer, Dario; Srečec, Siniša; Karlović, Ksenija; Dunkić, Valerija; Petrović, Marinko; Bolarić, SnježanaRaznolikost populacija lovora u Hrvatskoj i kemijske značajke ulja lovora // Taksonomija, ekologija i uporaba rogača (Ceratonia siliqua L.) i lovora (Laurus nobilis L.) u Hrvatskoj / Tomić, Franjo (ur.).
Zagreb ; Križevci: Zavod za znanstveni rad Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti Koprivničko-križevačke županije, 2020. str. 132-140 -
4.Mandić Andačić, Ivana; Tot, Ana; Petrović, Marinko; Gavran, Madalena; Ivešić, Martina; Palac Bešlić, _Iva; Roginić Kelava, Josipa; Krivohlavek, AdelaPesticidi i kvaliteta vode u glavnom gradu Hrvatske // 13 th European Pesticide Residue Workshop
Granada, Španjolska, 2020. str. 1-1 (poster, recenziran, sažetak, ostalo) -
5.Ninčević Grassino, Antonela; Djaković, Senka; Bosiljkov, Tomislav; Halambek, Jasna; Zorić, Zoran; Dragović-Uzelac, Verica; Petrović, Marinko; Rimac Brnčić, SuzanaValorisation of Tomato Peel Waste as a Sustainable Source for Pectin, Polyphenols and Fatty Acids Recovery using Sequential Extraction // Waste and Biomass Valorization, 11 (2020), 4593-4611 doi:10.1007/s12649-019-00814-7 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
6.Petrović, VesnaPromejna sastava eteričnog ulja smilja (Helichrysum italicum (Roth) G. Don) tijekom destilacije vodenom parom, 2019., diplomski rad, diplomski, Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije, Zagreb
-
7.Petrović, Marinko; Karlović, Ksenija; Kremer, Dario; Randić, Marko; Erhatić, Renata; Srečec, SinišaPhytochemical Characterization of Bay laurel(Laurus nobilis L.)Essential Oils in Croatia // Book of Abstracts of 54th Croatian and 14th International Symposium on Agriculture / Mioč, Boro ; Širić, Ivan (ur.).
Zagreb: University of Zagreb, Faculty of Agriculture, Zagreb, Croatia, 2019. str. 120-120 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
8.Krivohlavek, Adela; Jukić, Mirela; Hrga, Ivana; Cvetković, Želimira; Ulm, Lea; Jergović, Matijana; Tot, Ana; Mandić Andačić, Ivana; Jurak, Gordana; Petrović, Marinko et al.Monitoring kontaminacije tla urbanih tala na području Grada Zagreba; Izvješće za 2018. godinu, 2018. (izvještaj).
-
9.Staver, Mladenka Malenica; Gobin, Ivana; Ratkaj, Ivana; Petrovic, Marinko; Vulinovic, Andrea; Dinarina-Sablic, Marija; Broznic, DaliborIn vitro Antiproliferative and Antimicrobial Activity of the Essential Oil from the Flowers and Leaves of Helichrysum italicum (Roth) G. Don Growing in Central Dalmatia (Croatia) // Journal of Essential Oil Bearing Plants, 21 (2018), 1; 77-91 doi:10.1080/0972060x.2018.1433071 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
10.Krivohlavek, Adela; Šikić, Sandra; Bošnir, Jasna; Ivešić, Martina; Petrović, Marinko; Šostar, ZvonimirApplication of stable isotope ratio analysis for olive oil and honey // Archives of industrial hygiene and toxicology 69, Suppl. 1 / Šostar, Zvonimir ; Šikić, Sandra ; Krivohlavek, Adela (ur.).
Zagreb: Institute For Medical Research and Occupational Health, 2018. str. 18-18 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
11.Petrović, Marinko; Gross-Bošković, Andrea; Buzjak Služek, VlatkaAnaliza industrijske konoplje // Civitas Crisiensis, 3 (2018), 135-146 doi:10.21857/moxpjhg6jm (domaća recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
12.Kecerin, Robert; Petrović, Marinko; Prskalo, Ivana; Jagić, Vedran; Lasić, DarioKontrola okratoksina A u sušenom voću // Journal of Applied Health Sciences, 4 (2018), 2; 233-247 doi:10.24141/1/4/2/9 (međunarodna recenzija, članak, ostalo)
-
13.Bevardi, Martina; Petrović, Marinko; Markov, Ksenija; Bošnir, JasnaHow sulphur dioxide and storage temperature contribute to patulin degradation in homemade apple juice // Arhiv za higijenu rada i toksikologiju, 69 (2018), 3; 258-263 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
14.Ninčević Grassino, Antonela; Halambek, Jasna; Djaković, Senka; Rimac Brnčić, Suzana; Bosiljkov, Tomislav; Dragović-Uzelac, Verica; Zorić, Zoran; Petrović, MarinkoValorisation of tomato peel waste as a sustainable source for pectin, polyphenols and fatty acids recovery // Book of Abstracts, Natural resources green technology & sustainable development/Green 3 / Radojčić Redovniković, Ivana ; Jakovljević, Tamara ; Petravić Tominac, Vlatka ; Panić, Manuela ; Stojaković, Renata ; Erdec, Dina ; Radošević, Kristina ; Gaurina Srček, Višnja ; Cvjetko Bubalo, Marina (ur.).
Zagreb: Faculty of Food Technology and Biotechnology, University of Zagreb, 2018. str. 91-91 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
15.Malenica Staver, Mladenka; Gobin, Ivana; Ratkaj, Ivana; Petrović, Marinko; Vulinović, Andrea; Dinarina-Sablić, Marija; Broznić, DaliborIn vitro antiproliferative and antimicrobial activity of the essential oil from the flowers and leaves of Helichrysum italicum (Roth) G. Don growing in Central Dalmatia (Croatia) // Journal of essential oil bearing plants, 21 (2018), 1; 77-91 doi:10.1080/0972060X.2018.1433071 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
16.Ivančić Šantek, Mirela; Miškulin, Ena; Petrović, Marinko; Beluhan, Sunčica; Šantek, BožidarEffect of carbon and nitrogen source concentrations on the growth and lipid accumulation of yeast Trichosporon oleaginosus in continuous and batch culture // Journal of chemical technology and biotechnology (1986), 92 (2017), 1620-1629 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
17.Bevardi, Martina; Kosić-Vukšić, Josipa; Petrović, Marinko; Krivohlavek, AdelaA fast screening method for determination of melamine in high protein food // Arhiv za higijenu rada i toksikologiju
Opatija, Hrvatska, 2017. str. 57-57 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
18.Jurak, Gordana; Krivohlavek, Adela; Petrović, Marinko; Bošnir, Jasna; Bokulić Petrić, Anamarija; Đugum, JelenaThe trend of chlorpyrifos concetrations in food sampes exceeding the MRL // Arhiv za higijenu rada i toksikologiju
Opatija, Hrvatska, 2017. str. 58-58 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
19.Lešić, Tina; Krešić, Greta; Cvetnić, Luka; Petrović, Marinko; Pleadin, JelkaThe influence of hen age on fatty acid composition of commercial eggs // Croatian journal of food science and technology, 9 (2017), 2; 158-167 doi:10.17508/CJFST.2017.9.2.12 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
20.Marušić Radovčić, Nives; Jakopović, Željko; Petrović, Marinko; Tomljanović, Kristijan; Grubešić, Marijan; Medić, HelgaFizikalno - kemijske karakteristike prsnog mišića kamenjarki (Alectoris graeca) // Croatian Journal of food technology biotechnology and nutrition, 12 (2017), 1-2; 14-18 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
21.Režek Jambrak, Anet; Šimunek, Marina; Petrović, Marinko; Bedić, Helena; Herceg, Zoran; Juretić, HrvojeAromatic profile and sensory characterisation of ultrasound treated cranberry juice and nectar // Ultrasonics sonochemistry, 38 (2017), 783-793 doi:10.1016/j.ultsonch.2016.11.027 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
22.Mandić Andačić, Ivana; Palac Bešlić, Iva; Petrović, Marinko; Tolić, Sonja; Šikić, Sandra; Žuntar, Irena; Krivohlavek, AdelaQuantification of dioxins and furan in sediments and water // The 5th Croatian Congress of Toxicology with International Participation (CROTOX 2016) : Abstracts ; u: Archives of Industrial Hygiene and Toxicology 67 (2016) (S) / Durgo, Ksenija (ur.).
Zagreb: Institut za medicinska istraživanja i medicinu rada, 2016. str. 55-55 (poster, recenziran, sažetak, ostalo) -
23.Petrović, Marinko; Karačić, Veseljko; Mazija, Hrvoje; Vahčić, Nada; Medić, HelgaStability and sensory evaluation of eggs produced by addition of different amount of linseed oil into feed // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 11 (2016), 1-2; 41-48 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
24.Petrović, Marinko; Kosalec, Ivan; Kremer, DarioInterpopulations variability of Teucrium arduini L. (Lamiaceae) essential oil // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 11 (2016), 1-2; 36-40 (recenziran, članak, znanstveni)
-
25.Šic Žlabur, Jana; Voća, Sandra; Dobričević, Nada; Pliestić, Stjepan; Galić, Ante; Skendrović-Babojelić, Martina; Petrović, MarinkoPotencijal iskorištenja organskog ostatka u preradi malina // Kopački rit jučer, danas, sutra 2016. / Ozimec, S., Bogut, I., Rožac, V., Bolšec, B., Kučera, S., Popović, Ž. (ur.).
Lug, 2016. str. 71-72 (predavanje, sažetak, znanstveni)