Pregled po CROSBI profilu: Josip Mesić (CROSBI Profil: 31324, MBZ: 333522)
Pronađeno 55 radova
-
1.Ivić, Ivana; Kopjar, Mirela; Obhođaš, Jasmina; Vinković, Andrija; Babić, Jurislav; Mesić, Josip; Pichler, AnitaInfluence of the Processing Parameters on the Aroma Profile and Chemical Composition of Conventional and Ecological Cabernet Sauvignon Red Wines during Concentration by Reverse Osmosis // Membranes, 12 (2022), 10; 1008, 23 doi:10.3390/membranes12101008 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
2.Ivić, Ivana; Buljeta, Ivana; Kopjar, Mirela; Pichler, Dubravko; Mesić, Josip; Pichler, AnitaThe influence of processing parameters during reverse osmosis on organic acids retention in conventional and ecological Cabernet Sauvignon wine concentrates // Book of abstract of International conference 19th Ružička days "Today science - tomorrow industry", September 21st-23rd 2022 / Babić, Jurislav (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2022. str. 98-98 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
3.Obradović, Valentina; Marčetić, Helena; Svitlica, Brankica; Ergović Ravančić, Maja; Škrabal, Svjetlana; Mesić, JosipUtjecaj duge maceracije na kakvoću vina sorte "Graševina" u vinogorju Kutjevo // Glasnik zaštite bilja, 45 (2022), 3; 78-84 doi:10.31727/gzb.45.3.10 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
4.Ivić, Ivana; Kopjar, Mirela; Buljeta, Ivana; Pichler, Dubravko; Mesić, Josip; Pichler, AnitaInfluence of reverse osmosis process in different operating conditions on phenolic profile and antioxidant activity of conventional and ecological Cabernet Sauvignon red wine // Membranes, 12 (2022), 1; 76, 21 doi:10.3390/membranes12010076 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
5.Deak, Igor; Habschied, Kristina; Mesić, Josip; Babić, Jurislav; Kovačević, Dragan; Nedović, Viktor; Mastanjević, KrešimirThe Influence of Fermenting Yeast on the Sensory Properties of Graševina Wine // Foods, 10 (2021), 11; 2752, 8 doi:10.3390/foods10112752 (međunarodna recenzija, prethodno priopćenje, znanstveni)
-
6.Mesić, Josip; Obradović, Valentina; Cenbauer, Darko; Prša, Ivan; Demo, Robert; Svitlica, BrankicaUtjecaj mikorize na prirod i kemijski sastav mošta Pinota crnog (Vitis vinifera L.) // Glasnik zaštite bilja, 44 (2021), 4; 68-72 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
7.Karoglan, Marko; Radić, Tomislav; Anić, Marina; Andabaka, Željko; Stupić, Domagoj; Tomaz, Ivana; Mesić, Josip; Karažija, Tomislav; Petek, Marko; Lazarević, Boris et al.Mycorrhizal Fungi Enhance Yield and Berry Chemical Composition of in Field Grown “Cabernet Sauvignon” Grapevines (V. vinifera L.) // Agriculture, 11 (2021), 7; 615, 12 doi:10.3390/agriculture11070615 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
8.Ivić, Ivana; Kopjar, Mirela; Obhođaš, Jasmina; Vinković, Andrija; Pichler, Dubravko; Mesić, Josip; Pichler, AnitaConcentration with nanofiltration of red wine Cabernet Sauvignon produced from conventionally and ecologically grown grapes: effect on volatile compounds and chemical composition // Membranes, 11 (2021), 5; 320, 26 doi:10.3390/membranes11050320 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
9.Ivić, Ivana; Kopjar, Mirela; Jukić, Vladimir; Bošnjak, Martina; Maglica, Matea; Mesić, Josip; Pichler, AnitaAroma profile and chemical composition of reverse osmosis and nanofiltration concentrates of red wine Cabernet Sauvignon // Molecules, 26 (2021), 4; 874, 19 doi:10.3390/molecules26040874 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
10.Ivić, Ivana; Kopjar, Mirela; Jakobek, Lidija; Jukić, Vladimir; Korbar, Suzana; Marić, Barbara; Mesić, Josip; Pichler, AnitaInfluence of processing parameters on phenolic compounds and color of Cabernet Sauvignon red wine concentrates obtained by reverse osmosis and nanofiltration // Processes, 9 (2021), 1; 89, 16 doi:10.3390/pr9010089 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
11.Obradović, Valentina; Mesić, Josip; Marčetić, Helena; Škrabal, Svjetlana; Ergović Ravančić, Maja; Svitlica, BrankicaINFLUENCE OF GRAPE THINNING ON MUST QUALITY OF CHARDONNAY CULTIVAR IN KUTJEVO WINE-HILLS // Agronomski glasnik, 82 (2020), 4; 173-183 doi:10.33128/ag.82.4.2 (domaća recenzija, članak, ostalo)
-
12.Obradović, Valentina; Mesić, Josip; Ergović Ravančić, Maja; Svitlica, Brankica; Marčetić, Helena; Škrabal, SvjetlanaUtjecaj termina berbe i kvasaca na fizikalna, kemijska i senzorska svojstva vina Graševina // 18. Ružičkini dani “Danas znanost – sutra industrija” / Jukić, Ante ; Ocelić Bulatović, Vesna ; Kučić Grgić, Dajana (ur.).
Vukovar: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek Sveučilišta Josipa Jurja Strosssmayera u Osijeku, 2020. str. 116-124 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), ostalo) -
13.Mesić, Josip; Karoglan, Marko; Slunjski, Sanja; Svitlica, Brankica; Budimir, Ankica; Miličević, Borislav; Kujundžić, ToniUtjecaj inokulacije mikoriznih gljiva na opskrbljenost biljnim hranivima kultivara Graševine (Vitis vinifera l.) // Poljoprivreda (Osijek), 26 (2020), 2; 43-49 doi:10.18047/poljo.26.2.5 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
14.Mesić, Josip; Obradović, Valentina; Miličević, Borislav; Svitlica, Brankica; Soldo, Tomislav; Demo, RobertRazlike u opisnim katrakteristikama pojedinih vina Hrvatske // 7th International Conference "Vallis Aurea" Focus on: Research & Innovation / Katalinić, Branko (ur.).
Požega: Veleučilište u Požegi ; DAAAM International Vienna, 2020. str. 407-413 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
15.Miličević, Borislav; Mesić, Josip; Lukić, Igor; Svitlica, Brankica; Jozinović, Antun; Šubarić, DomagojInfluence of immobilized yeasts on aroma profile of Rose Muscat of Poreč and Muscat Blanc distillates // 7th International Conference "Vallis Aurea" Focus on: Research & Innovation / Katalinić, Branko (ur.).
Požega: Veleučilište u Požegi ; DAAAM International Vienna, 2020. str. 435-441 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
16.Ergović Ravančić, Maja; Obradović, Valentina; Mesić, Josip; Svitlica, Brankica; Marčetić, Helena; Prtenjača, KRešimir; Škrabal, SvjetlanaThe influence of grape seed drying temperature on the quality of grape seed oil // Journal on processing and energy in agriculture, 24 (2020), 1; 22-25 doi:10.5937/jpea24-25509 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
17.Mesić, Josip; Obradović, Valentina; Marčetić, Helena; Svitlica, Brankica; Malčić, Ivan; Soldo, TomislavImpact of cluster thinning on Merlot and Cabernet Sauvignon (Vitis vinifera L.) must quality // Zbornik radova 55. hrvatski i 15.međunarodni simpozij agronoma / Mioč, B. ; Širić, I. (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2020. str. 506-509 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
18.Mesić, Josip; Soldo, Tomislav; Svitlica, BrankicaThe impact of the Erasmus+ program on the internationalization of Croatian viticulture and enology on the example of the Polytechnic in Požega // Education and New Developments (END 2019) / Carmo, Mafalda (ur.).
Porto: inScience Press, 2019. str. 344-346 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
19.Svitlica, Brankica; Hajda, Dorijan; Mesić, Josip; Zrinšćak, Stanko; Tuličić, MirjanaUtjecaj mehaničko–kemijskih mjera na sanaciju bakterijskog raka vinove loze ( agrobacterium vitis) // International Conference "Vallis Aurea" focus on: research & innovation / Katalnić, Branko (ur.).
Požega: Veleučilište u Požegi ; DAAAM International, 2018. str. 469-475 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
20.Soldo, Tomislav; MesiĆ, Josip; Svitlica, Brankica; Mrgan, AnaUtjecaj različitih sorti marelica i promjera međupodloge na uspjeh okuliranja i dužine jednogodišnjih izboja // International Conference "Vallis Aurea" focus on: research & innovation / Katalinić, B. (ur.).
Požega: Veleučilište u Požegi ; DAAAM International Vienna, 2018. str. 0389-0395 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
21.Mesić, Josip; Svitlica, Brankica; Soldo, Tomislav; Mesić, Luka; Malčić, IvanUtjecaj mikorize na urod i kakvoću Pinota crnog // International conference "Vallis Aurea" Focus on: Research&Innovation / Katalinić, Branko (ur.).
Požega: Veleučilište u Požegi, DAAAM International Vienna, 2018. str. 251-255 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
22.Obradović, Valentina; Mesić, Josip; Ergović Ravančić, Maja; Mijowska, Kamila; Svitlica, BrankicaChemical and Sensory Properties of Chardonnay Wines Produced in Different Oak Barrels // 19. world academy of science, engineering and technology - conference proceedings
New York (NY): waset.org, 2017. str. 81-86 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
23.Mesić, Luka; Mesić, Josip; Obradović, Valentina; Svitlica, BrankicaUsporedba utjecaja barrique bačve i inox posude na dozrijevanje vina cv. Cabernet Sauvignon (Vitis vinifera L.) // Proceeding 51. Croatian i 11. international symposium on Agriculture, Opatija, 15.-18. february, 2016 / Pospišil, Milan ; Vnučec, Ivan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2016. str. 396-399 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
24.Mesić, Josip; Svitlica, Brankica; Mesić, Luka; Banožić, NikolaUtjecaj mikorize na organoleptička svojstva vina Chardonnay // International conference "Vallis Aurea" Focus on: Research&Innovation / Katalinic, Branko (ur.).
Požega: Veleučilište u Požegi ; DAAAM international Vienna, 2016. str. 287-291 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
25.Obradović, Valentina; Mesić, Josip; Svitlica, Brankica; Ergović Ravančić, MajaInfluence of Mycorrhiza and Different Yeast Strains on Physical, Chemical and Organoleptic Properties of Graševina (Vitis vnifera L.) Wine // Athens journal of science, 3 (2016), 2; 101-111 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)