Pregled po CROSBI profilu: Jasmina Havranek (CROSBI Profil: 31176, MBZ: 74232)
Pronađeno 216 radova
Prikaz po CROSBI kategorijama
-
1.Petrušić, Irena; Grubišić, MarinaAnaliza petogodišnjeg ciklusa reakreditacije visokih učilišta 2010.-2015.. Zagreb: Agencija za znanost i visoko obrazovanje (AZVO), 2017 (ostalo)
-
2.Havranek, Jasmina; Kalit, Samir; Antunac, Neven; Samaržija, Dubravka.Sirarstvo. Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2014 (monografija)
-
3.Havranek , Jasmina; Rupić, VlatkoMlijeko od farme do mljekare. Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2003 (Udžbenik)
-
4.Lukač Havranek, Jasmina; Rupić, VlatkoMlijeko - dobivanje, čuvanje i kontrola. Zagreb: Hrvatski poljoprivredni zadružni savez, 1996 (prirucnik)
-
1.Havranek, Jasmina; Petrušić, Irena; Plužarić, Željka; Bišćan, IvanDevelopment and impact of a quality assurance system – a view from Croatia // Advancing quality in European higher education: celebrating 20 years of ENQA / Kelo, Maria ; Gover, Anna ; Jasper, Anthony (ur.).
Brisel: European Association for Quality Assurance in Higher Education (ENQA), 2020. str. 55-60 -
2.Havranek, JasminaSIR tradicija i običaji // SIR tradicija i običaji / Obad, Željko (ur.).
Zagreb: Pučko otvoreno učilište Zagreb, 2003. -
3.Lukač Havranek, Jasmina; Samaržija, DubravkaPrehrambene, zdravstvene i tehnološke značajke fermentiranih proizvoda // Fermentirani mliječni proizvodi u prehrani i dijetetici / Živković, Roko ; Hadžiosmanović, Mirza ; Oberiter, Vlado (ur.).
Zagreb: Akademija medicinskih znanosti Hrvatske, 1996. str. 13-20 -
1.Bažok, Renata; Đugum, Jelena; Grbeša, Darko, Hadžiosmanović, Mirza; Havranek, Jasmina; Ivanković, Ante; Jakopović, Ivan; Orešković, Stjepan; Rupić, Vlatko; Samaržija, Dubravka; Tudor Kalit, MilnaSigurnost hrane/Od polja do stola / Havranek, Jasmina ; Tudor Kalit, Milna (ur.).
Zagreb: MEP Consult, 2020 -
2.Havranek, Jasmina; Kalit, Samir; Antunac, Neven; Samaržija, DubravkaSirarstvo / Vera Volarić i Zoran Bašić (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2014 -
1.Bažok, Renata; Đugum, Jelena; Grbeša, Darko, Hadžiosmanović, Mirza; Havranek, Jasmina; Ivanković, Ante; Jakopović, Ivan; Orešković, Stjepan; Rupić, Vlatko; Samaržija, Dubravka; Tudor Kalit, MilnaSigurnost hrane/Od polja do stola / Havranek, Jasmina ; Tudor Kalit, Milna (ur.).
Zagreb: MEP Consult, 2014 -
2.Antunac, Neven; Havranek, JasminaMlijeko - kemija, fizika i mikrobiologija
Zagreb: Sveučilište u Zagrebu, 2013 -
1.Petrušić, Irena; Đikić, Mia; Havranek, JasminaThe change of disciplinary practices as an effect of peer review in re-accreditation: the case of humanities in Croatia // Quality in Higher Education, 28 (2021), 2; 221-235 doi:10.1080/13538322.2021.1988222 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
2.Špoljarić, Jasminka; Plavljanić, Dijana; Radeljević, Biljana; Horvat Kesić, Iva; Antunac, Neven; Havranek, Jasmina; Mikulec, NatašaControl of Ewe and Goat Cheeses Labelling on the Croatian Market // Food and nutrition sciences, 8 (2017), 4; 379-391 doi:10.4236/fns.2017.84026 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
3.Pašić, Vedat; Tudor Kalit, Milna; Salajpal, Krešimir; Samaržija, Dubravka; Havranek, Jasmina; Kalit, SamirThe impact of changes in the milk payment system and season on the hygienic quality of milk // Journal of central European agriculture, 17 (2016), 3; 629-639 doi:10.5513/JCEA01/17.3.1755 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
4.Tudor Kalit, Milna; Marković, Ksenija; Kalit, Samir; Vahčić, Nada; Havranek, JasminaApplication of electronic nose and electronic tongue in the dairy industry // Mljekarstvo, 64 (2014), 4; 228-244 doi:10.15567/mljekarstvo.2014.0402 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
5.Tudor Kalit, Milna; Kalit, Samir; Delaš, Ivančica; Kelava, Nikolina; Karolyi, Danijel; Kaić, Dubravka; Vrdoljak, Marija; Havranek, JasminaChanges in the composition and sensory properties of Croatian cheese in a lamb skin sack (Sir iz mišine) during ripening // International journal of dairy technology, 67 (2014), 2; 255-264 doi:10.1111/1471-0307.12117 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
6.Mrkonjić Fuka, Mirna; Walish, Stefanie; Engel, Marion; Welzl, Gerhard; Havranek, Jasmina; Schloter, MichaelDynamics of bacterial communities during the ripening process of different Croatian cheese types derived from raw ewe's milk cheeses. // PLoS One, 8 (2013), 11; e80734-e80734 doi:10.1371/journal.pone.0080734 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
7.Špoljarić, Jasminka; Mikulec, Nataša; Plavljanić, Dijana; Radeljević, Biljana; Havranek, Jasmina; Antunac, NevenProving the adulteration of ewe and goat cheeses with cow milk using the reference method of isoelectric focusing of γ-casein // Mljekarstvo, 63 (2013), 3; 115-121 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
8.Magdić, Višnja; Kalit, Samir; Mrkonjić Fuka, Mirna; Skelin, Andrea; Samaržija, Dubravka; Redžepović, Sulejman; Havranek, JasminaA survey on hygienic and physicochemical properties of Istrian cheese // Mljekarstvo, 63 (2013), 2; 55-63 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
9.Radeljević, Biljana; Mikulec, Nataša; Antunac, Neven; Prpić, Zvonimir; Maletić, Mirjana; Havranek, JasminaUtjecaj mikrobne kulture na koncentraciju ukupnih slobodnih aminokiselina tijekom zrenja Krčkog sira // Mljekarstvo, 63 (2013), 1; 15-21 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
10.Dolenčić Špehar, Iva, Martinković, Franjo; Havranek, Jasmina; Marinculić Albert; Tudor Kalit, Milna; Kalit, SamirDetection of cathepsin D in ewe milk by Western Blotting method // Mljekarstvo, 63 (2013), 1; 36-41 (podatak o recenziji nije dostupan, prethodno priopćenje, znanstveni)
-
11.Mikulec, Nataša; Habuš, Ivan; Antunac, Neven; Vitale, Ljubinka; Havranek, JasminaThe free amino acid profile of the Croatian ewe milk cheese "Krk cheese" during ripening // International journal of dairy technology, 66 (2013), 3; 390-395 doi:10.1111/1471-0307.12032 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
12.Zamberlin, Šimun; Antunac, Neven; Havranek, Jasmina; Samaržija, DubravkaMineral elements in milk and dairy products // Mljekarstvo, 62 (2012), 2; 111-125 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
13.Tudor Kalit, Milna; Kalit, Samir; Kelava, Nikolina; Havranek, JasminaPhysicochemical differences between Croatian cheese matured in a lamb skin sack (Sir iz misine) and cheese matured in a rind throughout ripening // International journal of dairy technology, 65 (2012), 4; 555-560 doi:10.1111/j.1471-0307.2012.00851.x (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
14.Pogačić, Tomislav; Kagkli, Dafni-Maria, Sikora, Sanja; Kalit, Samir; Havranek, Jasmina; Samaržija, DubravkaExperimental approaches for identification of indigenous lactococci isolated from traditional dairy products // Mljekarstvo, 61 (2011), 1; 3-14 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
15.Tudor Kalit, Milna; Kalit, Samir; Havranek, JasminaAn overview of researches on cheeses ripening in animal skin // Mljekarstvo, 60 (2010), 3; 149-155 doi:http://hrcak.srce.hr/index.php?show=clanak&id_clanak_jezik=89040 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
16.Mikulec, Nataša; Habuš, Ivan; Antunac, Neven; Vitale, Ljubinka; Havranek, JasminaUtjecaj peptida i aminokiselina na formiranje arome sira // Mljekarstvo, 60 (2010), 4; 219-227 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
17.Zamberlin, Šimun; Pogačić, Tomislav; Mahnet, Stjepan; Golem, Željka; Havranek, Jasmina; Samaržija, DubravkaThe effect of heat treatment of ovine milk on the compositional and sensory properties of set yoghurt // International journal of dairy technology, 63 (2010), 4; 587-592 doi:10.1111/j.1471-0307.2010.00614.x (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
18.Antunac, Neven; Mikulec, Nataša; Zamberlin, Šimun; Škevin Sović, Jadranka; Blažek, Alen; Horvat, Iva; Havranek, JasminaInfluence of various types of preserving milk samples on the number of somatic cells // Milchwissenschaft, 65 (2010), 313-316 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
19.Pavlinić, Iva; Mikulec, Nataša; Kalit, Samir; Jakaša, Ivone; Havranek, Jasmina; Tudor, Milna; Antunac, NevenInfluence of starter culture on peptide profiles of Krk cheese // Milchwissenschaft, 65 (2010), 3; 262-266 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
20.Tudor, Milna; Havranek, JasminaNutritivna i zdravstvena vrijednost fermentiranih mlijeka // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 4 (2009), 3/4; 85-91 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)
-
21.Tudor, Milna; Havranek, Jasmina; Serafini, MauroDairy foods and body weight management // Mljekarstvo, 59 (2009), 2; 88-95 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
22.Samaržija, Dubravka; Tudor, Milna; Prtilo Tamara; Dolenčić Špehar, Iva; Zamberlin, Šimun; Havranek, JasminaProbiotičke bakterije u prevenciji i terapiji dijareje // Mljekarstvo, 59 (2009), 1; 28-32 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
23.Bendelja, Darija; Antunac, Neven; Mikulec, Nataša; Vnučec, Ivan; Mašek, Tomislav; Mikulec, Željko; Havranek, JasminaUrea concentration in sheep’ s milk // Mljekarstvo, 59 (2009), 1; 3-10 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
24.Mikulec, Nataša; Kalit, Samir; Havranek, Jasmina; Antunac, Neven; Horvat, Iva; Prpić, ZvonimirCharacteristics of traditional Croatian ewe's cheese from the island Krk // International journal of dairy technology, 61 (2008), 2; 126-132 doi:10.1111/j.1471-0307.2008.00400.x (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
25.Antunac, Neven; Mioč, Boro; Mikulec, Nataša; Kalit, Samir; Pecina, Marija; Havranek, Jasmina; Pavić, VesnaUtjecaj paragenetskih čimbenika na proizvodnju i kvalitetu mlijeka istočnofrizijskih ovaca u Hrvatskoj // Mljekarstvo, 57 (2007), 3; 195-208 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
26.Tudor, Milna; Havranek, JasminaVažnost mlijeka u prehrani sa stanovišta zdravlja // Prehrambena industrija (1990), 18 (2007), 1/2; 12-17 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)
-
27.Damjanović, Sonja; Samaržija, Dubravka; Havranek, JasminaMetode za dokazivanje patvorenja mlijeka i sira drugim vrstama mlijeka // Mljekarstvo : časopis za unaprjeđenje proizvodnje i prerade mlijeka, 56 (2006), 3; 221-232 (međunarodna recenzija, pregledni rad, stručni)
-
28.Damjanović, Sonja; Samaržija, Dubravka; Havranek, JasminaMetode za dokazivanje patvorenja mlijeka i sira drugim vrstama mlijeka // Mljekarstvo, 56 (2006), 3; 221-232 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)
-
29.Kalit, Samir; Havranek, Jasmina; Kapš, Miroslav; Perko, Bogdan; Čubrić-Čurik, VlatkaProteolysis and optimal ripening time of Tounj cheese // International Dairy Journal, 15 (2005), 6-9; 619-624 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
30.Havranek, JasminaVitamini u mlijeku // Mljekarstvo, 54 (2004), 2; 89-90 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, stručni)
-
31.Radman, Marija; Kovačić, Damir; Kalit, Samir; Havranek, Jasmina; Kraljičković, JosipMarketing autohtonog suhog sira zagrebačke okolice // Mljekarstvo, 54 (2004), 2; 93-107 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
32.Kalit, Samir; Havranek, Jasmina; Kapš, Miroslav; Perko, Bogdan; Čubrić-Čurik, VlatkaEffects of somatic cell counts (SCC) on cheesemilk composition and yield efficiency of artisanal Tounj cheese // Milchwissenschaft, 59 (2004), 11-12; 612-615 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
33.Špoljar, Saša; Džidić, Alen; Kapš, Miroslav; Havranek, Jasmina; Antunac, NevenUtjecaj nacina strojne muznje na tkivo sise krave, kolicinu mlijeka i trajanje muznje // Mljekarstvo, 54 (2004), 2; 129-138 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
34.Pavlović, Ivan; Sikirić, Maja; Lukač-Havranek, Jasmina; Plavljanić, Nataša; Brajenović, NatašaLead and cadmium levels in raw cow's milk from an industrialised Croatian region determined by electrothermal atomic absorption spectrometry // Czech journal of animal science, 49 (2004), 4; 164-168 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
35.Prpić, Zvonimir; Kalit, Samir; Lukač-Havranek, Jasmina; Štimac, Mihovil; Jerković, SašaKrčki sir // Mljekarstvo, 53 (2003), 3; 175-194 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
36.Sikirić, Maja; Brajenović, Nataša; Pavlović, Ivan; Havranek-Lukač, Jasmina; Plavljanić, NatašaDetermination of metals in cow's milk by flame atomic absorption spectrophotometry // Czech Journal of Animal Science, 48 (2003), 11; 481-486 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
37.Samaržija, Dubravka; Antunac, Neven; Pecina, Marija; Havranek, JasminaQuality of artisanal hard cheeses produced in the Mediterranean area of Croatia // Milchwissenschaft, 58 (2003), 1/2; 43-46 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
38.Antunac, Neven; Mioč, Boro; Pavić, Vesna; Lukač Havranek, Jasmina; Samaržija, DubravkaThe effect of stage of lactation on milk quantity and number of somatic cells in sheep milk. // Milchwissenschaft, 57 (2002), 6; 310-311 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
39.Samaržija, Dubravka; Sikora, Sanja; Redžepović, Sulejman; Antunac, Neven; Lukač-Havranek, JasminaAplication of RAPD analysis for identification of Lactococcus lactis subsp. cremoris strains isolated from artisanal cultures // Microbiological Research, 157 (2002), 1; 13-17 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
40.Čubrić Čurik, Vlatka; Feligini, Maria; Lukač-Havranek, Jasmina; Čurik, Ino; Enne, GiusepeGenetic Polymorphism of beta-Lactoglobulin in Native Sheep from the Island of Pag // Food technology and biotechnology, 40 (2002), 1; 75-78 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
41.Pavić, Vesna; Antunac, Neven; Mioč, Boro; Ivanković, Ante; Lukač-Havranek, JasminaInfluence of stage of lactation on chemical composition and physical properties of sheep milk // Czech journal of animal science, 47 (2002), 2; 80-84 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
42.Kalit, Samir; Lukač-Havranek, Jasmina; Kapš, MiroslavPlasminogen activation and somatic cell count (SCC) in cheese milk: influence on Podravec cheese ripening // Milchwissenschaft-Milk Science International, 57 (2002), 380-382 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
43.Samaržija, Dubravka; Lukač-Havranek, Jasmina; Antunac, Neven; Sikora, SanjaCharacteristics and Role of Mesophilic Lactis Cultures // ACS - Agriculturae conspectus scientificus, 66 (2001), 2; 113-120 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
44.Kalit, Samir; Lukač-Havranek, JasminaPrimjena sanitacijskih sredstava u proizvodnji i preradi mlijeka // Mljekarstvo, 51 (2001), 3; 197-204 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)
-
45.Džidić, Alen; Halachmi, Ilan; Lukac-Havranek, JasminaPrediction of Milking Robot Utilization // ACS - Agriculturae conspectus scientificus, 66 (2001), 3; 137-143 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
46.Antunac, Neven; Havranek, Jasmina; Samaržija, DubravkaFreezing point of goat's milk // Milchwissenschaft, 56 (2001), 1; 14-16 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
47.Antunac, Neven; Lukač-Havranek, Jasmina; Samaržija, DubravkaEffect of breed on chemical composition of goat milk // Czech journal of animal science, 46 (2001), 6; 268-274 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
48.Antunac, Neven; Samaržija, Dubravka; Lukač- Havranek, Jasmina; Pavić, Vesna; Mioč, BoroEffects of stage and number of lactation on the chemical composition of goat milk // Czech Journal of Animal Science, 46 (2001), 12; 548-553 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
49.Mioč, Boro; Pavić, Vesna; Antunac, Neven; Lukač Havranek, JasminaProduction and quality of Šuica cheese // Mljekarstvo, 50 (2000), 4; 271-277 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
50.Kalit, Samir; Lukač-Havranek, JasminaIncidence of Subclinical Mastitis on the Farms with Various Number of Cows // Mljekarstvo : proizvodnja, proučavanje i tehnologija mlijeka i mliječnih proizvoda, 49 (1999), 1; 9-14 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
51.Lukač Havranek, JasminaCodex Alimentarius - značenje i važnost // Mljekarstvo, 48 (1998), 1; 37-46 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, stručni)
-
52.Kalit, Samir; Lukač-Havranek, JasminaCurrent status of somatic cell count (SCC) in the milk from individual farms in Croatia // Milchwissenschaft : milk science international, 53 (1998), 4; 183-184 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
53.Lukač Havranek, Jasmina; Hadžiosmanović, MirzaShelf life as requirement for quality of milk products // Mljekarstvo, 46 (1996), 3; 197-206 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)
-
54.Lukač-Havranek, Jasmina; Hadžiosmanović, MirzaShelf life as requirement for quality of milk products // Mljekarstvo, 46 (1996), 3; 197-206 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)
-
55.Lukač Havranek, JasminaZnačenje mlijeka i mliječnih proizvoda u prehrani - proizvodnja i potrošnja // Mljekarstvo, 45 (1995), 4; 253-261 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, stručni)
-
56.Lukač Havranek, JasminaAutohtoni sirevi Hrvatske // Mljekarstvo, 45 (1995), 1; 19-37 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)
-
57.Lukač Havranek, JasminaZnačenje mlijeka i mliječčnih proizvoda u prehrani - proizvodnja i potrošnja // Mljekarstvo, 45 (1995), 4; 253-261 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
58.Samaržija, Dubravka; Lukač Havranek, JasminaGranična vrijednost točke ledišta sirovog mlijeka -0, 517 °C // Mljekarstvo, 43 (1993), 3; 209-213 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, stručni)
-
59.Lukač Havranek, Jasmina; Čurik, Ino; Samaržija, Dubravka; Antunac, NevenPolimorfismo delle proteine del latte nella razza Simmental Croata // Scienza e tecnica lattiero-casearia, 44 (1993), 3; 155-160 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
60.Lukač Havranek, JasminaUčinak proteinskog genotipa na mlijeko: količinu, mast, protein, kazein // Stočarstvo : časopis za unapređenje stočarstva, 47 (1993), 1-2; 69-70 (podatak o recenziji nije dostupan, prethodno priopćenje, znanstveni)
-
61.Uremović, Zvonimir; Uremović Marija; Lukač Havranek, Jasmina; Tabaković, LjupkoUtjecaj razine energije obroka u suhostaju i ranoj laktaciji na proizvodne rezultate visokomliječnih krava // Stočarstvo : časopis za unapređenje stočarstva, 46 (1992), 3-4; 79-93 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
62.Samaržija, Dubravka; Lukač Havranek, Jasmina; Antunac, NevenBroj somatskih stanica i kvaliteta mlijeka // Mljekarstvo, 41 (1991), 8; 221-224 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
63.Antunac, Neven; Lukač Havranek, Jasmina; Čurik, Ino; Samaržija, DubravkaPolimorfizam proteina mlijeka u odnosu na proizvodnju i sastav mlijeka // Mljekarstvo, 41 (1991), 11; 297-302 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)
-
64.Samaržija, Dubravka; Lukač Havranek, Jasmina; Čurik, Ino; Antunac, NevenPolimorfizam proteina mlijeka u proizvodnji sira // Mljekarstvo, 41 (1991), 12; 319-327 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)
-
65.Lukač Havranek, JasminaBakteriološka kvaliteta sirovog mlijeka // Mljekarstvo, 40 (1990), 10; 255-258 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
66.Lukač Havranek, Jasmina; Samaržija, DubravkaKvaliteta mliječnih proizvoda individualnih proizvođača na zagrebačkim tržnicama // Mljekarstvo, 40 (1990), 8; 209-215 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
67.Lukač Havranek, JasminaBakteriološka kvaliteta sirovog mlijeka // Mljekarstvo, 40 (1990), 12; 311-314 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
68.Lukač Havranek, Jasmina; Samaržija, DubravkaKvaliteta mlijeka krava hranjenih silažom kukuruzovine i stočnog kelja // Poljoprivredna znanstvena smotra, 65 (1984), 223-227 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
69.Cizelj, Ivo; Zlatić, Hrvoje; Lukač Havranek, Jasmina, Krnjaić, Dejan; Marčinko, PavaoSilaža kao faktor unapređenja proizvodnje mlijeka i mesa u brdsko- planinskom području // Krmiva : časopis o hranidbi životinja, proizvodnji i tehnologiji krme, 4 (1982), 80-84 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
70.Lukač Havranek, JasminaYmer // Mljekarstvo, 29 (1979), 10; 225-229 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
71.Lukač Havranek, Jasmina; Sabadoš, Dimitrije"Domaće vrhnje"-sadržina masti kao kriterij kvalitete // Mljekarstvo, 28 (1978), 1; 2-5 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
72.Lukač Havranek, JasminaPrimjena ultrafiltracije u suvremenoj mljekarskoj proizvodnji // Mljekarstvo, 28 (1978), 2; 26-29 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
73.Miletić, Silvija; Skelin, JasminaVarijacije kvalitete sirovog i pasteriziranog mlijeka // Mljekarstvo, 26 (1976), 5; 106-110 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
1.Novaković, Mateja; Dolenčić Špehar, Iva; Havranek, JasminaZakonodavstvo u području sigurnosti hrane // Stočarstvo : časopis za unapređenje stočarstva, 4 (2014), 68; 91-100 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
2.Antunac, Neven, Hudik, Silvija; Mikulec, Nataša; Maletić, Mirjana; Horvat, Iva; Radeljević, Biljana; Havranek, JasminaProizvodnja i kemijski sastav Istarske i Paške skute // Mljekarstvo, 61 (2011), 4; 326-335 (recenziran, članak, stručni)
-
3.Antunac, Neven; Mikulec, Nataša; Havranek, JasminaIskustva Referentnog laboratorija Zavoda za mljekarstvo u primjeni sustava upravljanja // Glasilo Hrvatskoga zavoda za norme, 3 (2008), 3; 15-19 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
4.Tudor, Milna; Samaržija, Dubravka; Havranek, JasminaDodaci u proizvodnji jogurta // Mljekarstvo, 58 (2008), 1; 21-32 (recenziran, članak, stručni)
-
5.Zamberlin, Šimun; Samaržija, Dubravka; Mamula, Petar; Havranek, Jasmina; Pecina, Marija; Pogačić, TomislavViskoznost tekućeg jogurta tijekom pohrane // Mljekarstvo, 57 (2007), 3; 209-218 (recenziran, članak, stručni)
-
6.Damjanović, Sonja; Samaržija, Dubravka; Havranek, JasminaMetode za dokazivanje patvorenja mlijeka i sira drugim vrstama mlijeka // Mljekarstvo : časopis za unaprjeđenje proizvodnje i prerade mlijeka, 56 (2006), 3; 221-232 (međunarodna recenzija, članak, stručni)
-
7.Lukač-Havranek, JAsmina; Hadžiosmanović, MirzaVažnost proizvodnje, prerade i kakvoće mlijeka i mliječnih proizvoda. // Praxis veterinaria, 45 (1997), 63-67 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
8.Antunac, Neven; Lukač-Havranek, Jasmina; Samaržija, DubravkaSomatske stanice i njihov utjecaj na kakvoću i preradu mlijeka // Mljekarstvo: proizvodnja, proučavanje i tehnologija mlijeka i mliječnih proizvoda, 47 (1997), 3; 183-193 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
9.Antunac, Neven; Lukač-Havranek, Jasmina; Samaržija, DubravkaSomatske stanice u kozjem mlijeku // Mljekarstvo : proizvodnja, proučavanje i tehnologija mlijeka i mliječnih proizvoda, 47 (1997), 2; 123-134 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
10.Lukač-Havranek, Jasmina; Hadžiosmanović, MirzaVažnost proizvodnje, prerade i uvjeta kakvoće mlijeka i mliječnih proizvoda // Praxis veterinaria, 45 (1997), 1-2; 63-67 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
11.Lukač Havranek, JasminaProizvodnja sira kroz povijest i stanje našeg sirarstva // Blatski ljetopis, 1 (1995), 115-120 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
12.Lukač Havranek, JasminaStanje i perspektiva razvoja mljekarske industrije // Mljekarstvo, 44 (1994), 1; 13-20 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
13.Lukač Havranek, JasminaStanje i perspektiva mljekarske industrije // Mljekarstvo, 44 (1994), 1; 13-20 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
14.Miletić, Silvija; Lukač Havranek, JasminaPovijest mljekarstva u Hrvatskoj // Mljekarstvo, 44 (1994), 4; 231-239 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
15.Lukač Havranek, JasminaPravilnik o kriterijima kvalitete mlijeka i mliječnih proizvoda // Mljekarstvo, 42 (1992), 4; 305-308 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
16.Lukač Havranek, Jasmina; Poulsen Ronkilde, PoulFactors determining the keeping quality and the shelf-life of dairy products // Mljekarstvo, 41 (1991), 9; 239-244 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
17.Lukač Havranek, Jasmina; Poulsen , PoulFaktori koji određuju održivost kvalitete i vijek trajanja mliječnih proizvoda // Mljekarstvo, 41 (1991), 9; 239-244 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
18.lukač Havranek, JasminaKako do kvalitetnog mlijeka // Mljekarski list, 27 (1990), 2; 22-23 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
19.Lukač Havranek, JasminaKontrola kvalitete mlijeka // Mljekarski list, 27 (1990), 105-106 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
20.Havranek, JasminaHigijenske mjere na pašnjaku // Mljekarski list, 27 (1990), 167-168 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
21.Lukač Havranek, JasminaPosuđe za mlijeko // Mljekarski list, 26 (1989), 10; 156-157 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
22.Lukač Havranek, JasminaSirarstvo kroz vjekove i proizvodnja danas // Agronomski glasnik, 51 (1989), 4-5; 83-88 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
23.Lukač Havranek, JasminaProizvodnja kvalitetnog mlijeka // Mljekarski list, 25 (1988), 6-7; 76 ; 89 ; 104-77 ; 90 ; 105 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
24.Lukač Havranek, JasminaStrojna mužnja // Mljekarski list, 25 (1988), 9-10; 156-157 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
25.Lukač Havranek, JasminaČišćenje i dezinfekcija opreme za mlijeko // Mljekarski list, 25 (1988), 9-11; 172-173 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
26.Lukač Havranek, JasminaMljekarstvo Danske // Mljekarstvo, 27 (1977), 7; 162-166 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
27.Lukač Havranek, JasminaSuvremeni problemi proizvodnje mlijeka u uvjetima brdsko-planinskog područja // Mljekarstvo, 24 (1974), 10; 231-237 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
1.Samaržija, Dubravka; Antunac, Neven; Havranek, Jasmina; Pecina, MarijaZaštita izvornosti sira // Mljekarstvo, 56 (2006), 1; 35-44 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, ostalo)
-
2.Havranek, JasminaIstraživanje i razvoj tehnologija proizvodnje autohtonih sireva na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima // Inovacijsko žarište, 1 (2004), 4. (podatak o recenziji nije dostupan, prikaz, ostalo)
-
3.Samaržija, Dubravka; Antunac, Neven; Lukač-Havranek, JasminaTaxonomy, physiology and growth of Lactococcus lactis // Mljekarstvo, 51 (2001), 1; 35-48 (podatak o recenziji nije dostupan, revijalni prikaz, znanstveni)
-
4.Lukač Havranek, Jasmina; Hadžiosmanović, Mirza; Samaržija, Dubravka; Antunac, NevenPrehrambena svojstva mediteranskih sireva // Mljekarstvo, 50 (2000), 2; 141-150 (međunarodna recenzija, pregledni rad, ostalo)
-
5.Antunac, Neven; Samaržija, Dubravka; Lukač-Havranek, JasminaHranidbena i terapeutska vrijednost kozjeg mlijeka // Mljekarstvo, 50 (2000), 4; 297-304 (podatak o recenziji nije dostupan, revijalni prikaz, znanstveni)
-
6.Kralik, Gordana; Lukač-Havranek, Jasmina; Petričević, Antun; Jurić, IvanAnimal products in nutrition of human population // Agriculture, 6 (2000), 1; 7-11 (podatak o recenziji nije dostupan, znanstveni članak, znanstveni)
-
7.Antunac, Neven; Lukač Havranek, JasminaProizvodnja, sastav i osobine ovčjeg mlijeka // Mljekarstvo: proizvodnja, proučavanje i tehnologija mlijeka i mliječnih proizvoda, 49 (1999), 4; 241-254 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, ostalo)
-
8.Kralik, Gordana; Lukač-Havranek, Jasmina; Petričević, AntunProduction and evaluation of the quality of meat and milk in The Republic of Croatia // Acta Agraria Kaposvariensis, 3 (1999), 2; 19-29 (podatak o recenziji nije dostupan, pozvano predavanje, znanstveni)
-
9.Lukač Havranek, Jasmina; Samaržija, DubravkaPrehrambene, zdravstvene i tehnološke značajke fermentiranih proizvoda // Mljekarstvo, 46 (1996), 4; 265-273 (podatak o recenziji nije dostupan, revijalni rad, znanstveni)
-
10.Lukač Havranek, Jasmina; Kovačić, DamirIzravna prodaja mlijeka u Hrvatskoj // Mljekarstvo, 44 (1994), 4; 261-268 (podatak o recenziji nije dostupan, izvorni znanstveni rad, znanstveni)
-
11.Čurik, Ino; Lukač Havranek, Jasmina; Antunac, NevenPovezanost polimorfizma proteina mlijeka s mliječnim proizvodnim osobinama hrvatskog simentalca I. utjecaj genotipa // Stočarstvo : časopis za unapređenje stočarstva, 47 (1993), 1-2; 15-22 (podatak o recenziji nije dostupan, izvorni znanstveni članak, znanstveni)
-
12.Lukač Havranek, Jasmina; Čurik, Ino; Kapš, Miroslav; Antunac, Neven; Samaržija, DubravkaPovezanost polimorfizma β-laktoglobulina s mliječnim proizvodnim osobinama hrvatskog simetalca II. Utjecaj gena // Stočarstvo : časopis za unapređenje stočarstva, 47 (1993), 11-12; 419-423 (podatak o recenziji nije dostupan, izvorni znanstveni rad, znanstveni)
-
13.Lukač Havranek, JasminaTounjski sir - autohtoni proizvod Hrvatske // Mljekarstvo, 41 (1991), 1; 7-18 (podatak o recenziji nije dostupan, izvorni znanstveni rad, znanstveni)
-
14.Lukač Havranek, Jasmina; Samaržija, Dubravka; Antunac, NevenKvaliteta mlijeka na području Hrvatske // Mljekarstvo, 41 (1991), 3; 65-70 (podatak o recenziji nije dostupan, izvorni znanstveni rad, znanstveni)
-
15.Lukač Havranek, JasminaKvaliteta mlijeka na području Ogulina // Mljekarstvo, 40 (1990), 2; 31-38 (podatak o recenziji nije dostupan, izvorni znanstveni rad, znanstveni)
-
16.Lukač Havranek, JasminaTounjski sir - prilog poznavanju autohtonih mliječnih proizvoda Hrvatske // Poljoprivredna znanstvena smotra, 55 (1990), 1-2; 119-130 (podatak o recenziji nije dostupan, izvorni znanstveni rad, znanstveni)
-
17.Lukač Havranek, JasminaUtjecaj dehidrirane kukuruzne biljke u ishrani ovaca na kvalitetu mlijeka // Agronomski glasnik, 42 (1980), 5; 527-532 (podatak o recenziji nije dostupan, poseban otisak, znanstveni)
-
18.Lukač Havranek, JasminaUtjecaj silaže s antibiotikom cink-bacitracinom na kvalitetu mlijeka // Poljoprivredna znanstvena smotra, 50 (1980), 59-71 (podatak o recenziji nije dostupan, izvorni znanstveni rad, znanstveni)
-
1.Havranek, Jasmina; Grubišić, MarinaMOBILITY IN A BINARY THREE LEVEL EDUCATION SYSTEM: CASE STUDY OF CROATIA // EDULEARN14 Proceedings
Barcelona, Španjolska, 2014. str. 964-971 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
2.Magdić, Višnja; Kalit, Samir; Havranek, JasminaSir Škripavac - tehnologija i kvaliteta // 41. hrvatski i 1. međunarodni znanstveni simpozij agronoma : zbornik radova = 41st Croatian and 1st International Symposium on Agriculture : proceedings / Jovanovac, Sonja ; Kovačević, Vlado (ur.).
Osijek, 2006. str. 619-620 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
3.Džidić, Alen; Čuljak, Luka; Kapš, Miroslav; Katalinić, Ivan; Samaržija, Dubravka; Havranek, JasminaKontrola ispravnosti muznih uređaja u Krapinsko- zagorskoj županiji // 41. hrvatski & 1. međunarodni znanstveni simpozij agronoma / Jovanovac, Sonja ; Kovačević, Vlado (ur.).
Osijek: Poljoprivredni fakultet Sveučilišta J.J. Strossmayer u Osijeku, 2006. str. 571-572 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
4.Kalit, Samir; Havranek, JasminaRaw milk quality control-European and Croatian experience // Food science and Technology / Chen Zhao (ur.).
Peking: Food Scienece and Technology Magazine, 2004. str. 274-281 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
5.Čubrić, Vlatka; Feligini, Maria; Lukač-Havranek, Jasmina; Kalit, Samir; Enne, GiuseppeProtein polymorphisms in sheep population bred in Croatia:preliminary results // Proceedings of the XXXV International Symposium of Societa Italiana per il Progresso della Zootecnia / Enne, G., Greppi, G.F., Licitra, G. (ur.).
Ragusa: MG scientific pub.s, 2000. str. 199-205 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
6.Čubrić, Vlatka; Feligini, Maria; Lukač-Havranek, Jasmina; Kalit, Samir; Enne, GiuseppeProtein polymorphisms in sheep population bred in Croatia : preliminary results // Produzioni animali di qualita ´ed impatto ambientale nel sistema mediterraneo / Enne, Giuseppe ; Greppi, Gianfranco ; Licitra, G. (ur.).
Ragusa: Societa Italiana per il Progresso della Zootecnia, 2000. str. 199-205 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
7.Antunac, Neven; Kapš, Miroslav; Lukač-Havranek, Jasmina; Samaržija, DubravkaEffects of breed and parity on some dairy traits of alpine and saanen goats in Croatia // 6th International Symposium on the milking of small ruminants / Barillet, F. ; Zervas, G. (ur.).
Atena: Wageningen Pers, 1998. str. 369-372 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
8.Lukač Havranek, JasminaProizvodnja autohtonih sireva Hrvatske // Zbornik radova znanstvenog skupa Poljoprivreda i proizvodnja hrane u novom europskom okruženju
Zagreb, 1994. str. 233-247 (predavanje, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
9.Lukač Havranek, Jasmina; Samaržija, DubravkaKvaliteta mliječnih proizvoda individualnih proizvodjača na zagrebačkim tržnicama // Zbornik biotehniške fakultete Univerze Edvarda Kardelja v Ljubljani
Ljubljana, 1990. str. 669-681 (predavanje, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
10.Lukač Havranek, Jasmina; Cizelj, IvoCink-bacitracin kao konzervans u silaži lucerne // IV. jugoslavenska stočarska konferencija "Mostar 76"
Mostar, Bosna i Hercegovina, 1976. (predavanje, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
1.Zamberlin, Šimun; Horvat, Iva; Mikulec, Nataša; Škevin Sović, Jadranka; Antunac, Neven; Havranek, JasminaOrganizacija međulaboratorijskih ispitivanja u mljekarskim laboratorijima // Iskustva laboratorija u primjeni HRN EN ISO/IEC 17025 - Zbornik radova
Zagreb: Hrvatsko mjeriteljsko društvo, 2008. (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
2.Zamberlin, Šimun; Samaržija, Dubravka; Mikulec, Nataša; Horvat, Iva; Škevin Sović, Jadranka; Havranek, JasminaMjerna nesigurnost rezultata dobivenih određivanjem broja somatskih stanica u mlijeku fluoro-opto-elektronskom metodom // Kompetentnost laboratorija 2007 - novi pristup, Knjiga radova / Margeta, Karmen (ur.).
Zagreb: CROLAB, Udruga hrvatski laboratoriji, 2008. str. 125-135 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
3.Antunac, Neven; Mikulec, Nataša; Zamberlin, Šimun; Horvat, Iva; Havranek, JasminaProtocol of quality assurance and organization of proficiency testing in dairy laboratory // First International Proficiency Testing Conference-Proceeding / Guslicov, Graziela (ur.).
Bukurešt: Tiparit de Glame Media, 2007. str. 82-86 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
4.Štimac, Mihovil; Kalit, Samir; Lukač-Havranek, Jasmina; Brajan, Mladen; Prpić, ZvonimirTehnologija proizvodnje i zaštita autohtonih sireva na području Primorsko-goranske županije // Peto savjetovanje uzgajivača ovaca i koza u Republici Hrvatskoj : zbornik predavanja / Barać, Zdravko (ur.).
Zagreb: Hrvatski stočarski selekcijski centar, 2003. str. 48-73 (pozvano predavanje, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
5.Hadžiosmanović, Mirza; Lukač-Havranek, JasminaHigijena proizvodnje, obrade, prerade i prometa mlijeka // Prvo savjetovanje veterinara Federacije Bosne i Hercegovine / Hamamdžić, Muhidin (ur.).
Sarajevo: Veterinarski fakultet Sarajevo, 1997. str. 227-231 (predavanje, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
6.Petričević, Antun; Jurić, Ivan; Lukač Havranek, Jasmina; Kralik, Gordana; Benčević, KrstoWork on the improvement of production characteristics of domestic animals and on the quality of animal products in the Republic of Croatia // Grading of animal products and possibilities for quality improvement
Kaposvár: Pannon Agricultural University, Faculty of animal Science, 1993. str. 18-25 (predavanje, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
1.Dolenčić Špehar, Iva; Martinković, Franjo; Havranek, Jasmina; Marinculić, Albert; Kalit, SamirPovezanost katepsina D sa somatskim stanicama u ovčjem mlijeku // 41. Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem / Bašić, Zoran ; Volarić, Vera (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2014. str. 30-31 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
2.Skelin, Andrea; Jensterle, Anja; Mikulec Nataša; Iveković, Damir; Mrkonjić Fuka, Mirna; Havranek, JasminaCharacterisation of some specific features of traditional cheese from the island of Pag // Power of Microbes in Industry and Environment, Book of Abstracts / Teparić, R. ; Frece, J. ; Mrša, V. (ur.).
Zagreb: Croatian Microbiological Society, 2013. str. 80-80 (poster, sažetak, ostalo) -
3.Tudor Kalit Milna; Delaš, Ivančica; Kalit Samir; Havranek, JasminaConsumers' sensory assessment in relation to free fatty acids content throughout ripening of cheese in a sack // Days of veterinary medicine 2013 / Mitrov, D., Pendovski, L., Percinic, F. (ur.).
Skopje: Faculty of Veterinary Medicine, University, 2013. str. 119-119 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
4.Dolenčić Špehar, Iva; Martinković, Franjo; Havranek, Jasmina; Marinculić, Albert; Tudor Kalit, Milna; Kalit, SamirDetekcija katepsina D u ovčjem mlijeku // Zbornik sažetaka / Vera Volarić, dipl.inž. (ur.). - Zagreb : Hrvatska mljekarska udruga , 2012.
Lovran, Hrvatska, 2012. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
5.Špoljarić, Jasminka; Mikulec, Nataša; Plavljanić, Dijana; Radeljević, Biljana; Havranek, Jasmina; Antunac, NevenDokazivanje patvorenja ovčjih i kozjih sireva kravljim mlijekom referentnom metodom izoelektričnog fokusiranja // 40. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem : Zbornik sažetaka / Volarić, Vera (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2012. str. 86-87 (poster, domaća recenzija, sažetak, stručni) -
6.Mikulec, Nataša; Rogelj, Irena; Perko, Bogdan; Sarić, Zlatan; Popović Vranješ, Anka; Iveković, Damir; Jakaša, Ivone; Hruškar, Mirjana; Antunac, Neven; Havranek, JasminaKarakterizacija tradicionalnih sireva zemalja zapadnog Balkana // 40. Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem. Zbornik sažetaka. / Vera Volarić (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2012. str. 47-48 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, ostalo) -
7.Tudor Kalit, Milna; Delaš, Ivančica; Kalit, Samir; Kelava, Nikolina; Havranek, JasminaSastav i količina slobodnih masnih kiselina tijekom zrenja sira iz mišine // Zbornik sažetaka / Vera Volarić, dipl.inž. (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2012. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
8.Tudor Kalit, Milna; Kalit, Samir; Kaić, Dubravka; Vrdoljak, Marija; Kelava, Nikolina; Havranek, JasminaFizikalno-kemijska razlika sira iz mišine i sira u priridnoj kori // 39. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem, Zbornik sažetaka / Vera Volarić (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2010. str. 83-84 (poster, domaća recenzija, sažetak, ostalo) -
9.Valkaj, Kristijan; Kalit, Samir; Tudor Kalit, Milna; Havranek, JasminaKemijski sastav i mikrobiološka kvaliteta prgice, sira s područja varaždinske regije // 39. Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem. Zbornik sažetaka / Vera Volarić (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2010. str. 83-84 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
10.Dolenčić Špehar, Iva; Kalit, Samir; Tudor Kalit, Milna; Havranek, JasminaKarakterizacija Prevelog sira // 39. Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem. Zbornik sažetaka. / Vera Volarić, dipl. inž. (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2010. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
11.Tudor, Milna; Kalit, Samir; Havranek, Jasmina; Kaić, Dubravka; Vrdoljak, MarijaTehnologija proizvodnje i kvaliteta sira iz mišine // 44. hrvatski i 4. međunarodni znanstveni simpozij agronoma : zbornik radova = 44st Croatian and 4st International Symposium on Agriculture : proceedings / Jovanovac, Sonja ; Kovačević, Vlado (ur.).
Osijek, 2009. str. 238-239 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
12.Magdić, Višnja; Kalit, Samir; Skelin, Andrea; Mrkonjić Fuka, Mirna; Havranek, Jasmina; Redžepović, SulejmanIstarski sir – tehnologija i kvaliteta // Zbornik sažetaka/Book of Abstracts
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2008. str. 59-60 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
13.Magdić, Višnja; Kalit, Samir; Skelin, Andrea; Mrkonjic, Fuka, Mirna; Havranek, Jasmina; Redžepović, SulejmanIstarski sir – tehnologija i kvaliteta // 38. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem : Zbornik sažetaka
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2008. str. 59-60 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
14.Matutinović, Siniša; Kalit, Samir; Prpić, Zvonimir; Havranek, JasminaKakvoća ovčjeg mlijeka na području Dalmatinske Zagore // 38. Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanje, Zbornik sažetaka / Hrvatska mljekarska udruga (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2008. str. 97-98 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
15.Tudor, Milna; Bašić, Zoran; Havranek, Jasmina; Volarić, VeraMilk as a basis of a healthy diet for schoolchildren // International healthy cities conference : Book of abstracts
Zagreb, Hrvatska, 2008. str. 139-140 (poster, sažetak, stručni) -
16.Tudor, Milna; Kalit, Samir; Havranek, Jasmina; Kaić, Dubravka; Vrdoljak, Marija; Horvat, IvaFizikalno-kemijska karakterizacija autohtonog ovčjeg sira iz mišine // 38. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem : Zbornik sažetaka / Volarić, Vera (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2008. str. 56-57 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
17.Zamberlin, Šimun; Samaržija, Dubravka; Havranek, Jasmina; Pecina, Marija; Pogačić, TomislavViskozitet čvrstog jogurta tijekom pohrane mjeren različitim brzinama smicanja // Zbornik sažetaka 43. hrvatskog i 3. međunarodnog simpozija agronoma / Pospišil, Milan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2008. str. 249-250 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
18.Pogačić, Tomislav; Samaržija, Dubravka; Havranek, Jasmina; Jurašin, Darija; Pecina, Marija; Dutour Sikirić, MajaMethod for Measuring Casein Particles Size in Artisanal Fresh Sheep Cheese by Dynamic Light Scattering // 5th IDF Syposium on Cheese Ripening
Bern, 2008. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
19.Mikulec, Nataša; Habuš, Ivan; Antunac, Neven; Vitale, Ljubinka; Havranek, Jasmina; Kalit, Samir; Brajenović, NatašaThe application of the RP-HPLC method for determination of free amino acids in the ripening process of ewe cheese from the island Krk // "5th International Symposium on The Challenge to Sheep and Goats Milk Sectors" Book of abstract / Pirisi, Antonio (ur.).
Cagliari: Litotipografia Kalb sas, 2007. str. 159-159 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
20.Škorput, Dubravko; Kalit, Samir; Havranek, Jasmina; Antunac, Neven; Mikulec, Nataša; Horvat, IvaStanje proizvodnje i kvalitete mliječnih proizvoda na tržnicama grada Zagreba // Zbornik sažetaka "42. hrvatski i 2. međunarodni simpozij agronoma" / Pospišil, Milan (ur.).
Zagreb: Kuliš d.o.o.-Zagreb, 2007. str. 210-211 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
21.Zamberlin, Šimun; Samaržija, Dubravka; Pecina, Marija; Havranek, Jasmina; Pogačić, TomislavViskozitet tekućeg jogurta tijekom pohrane // Zbornik sažetaka 37.hrvatskog simpozija mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem / Tratnik, Ljubica (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2006. str. 35-35 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
22.Mikulec, Nataša; Habuš, Ivan; Antunac, Neven; Vitale, Ljubinka; Havranek, Jasmina; Kalit, Samir; Brajenović, NatašaKorištenje RP-HPLC DAD i ELSD metode u praćenju proteolitičkih promjena tijekom zrenja Krčkog sira // 37. Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka / Tratnik, Ljubica (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2006. str. 33-33 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
23.Mikulec, Nataša; Antunac, Neven; Havranek, Jasmina; Kalit, Samir; Prpić, Zvonimir; Pavić, VesnaZrenje Krčkog sira // Simpozijum "Mleko i proizvodi od mleka" Zbornik radova Tara 21-25.maj 2006. / Maćej, Ognjen ; Jovanović, Snežana (ur.).
Beograd, 2006. str. 10-11 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
24.Kalit, Samir; Havranek, Jasmina; Kapš, Miroslav; Cvetković, Ivan; Čubrić Čurik, VlatkaPrimjena sanitacijskih sredstava bez ispiranja i ostataka u proizvodnji mlijeka // 36. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem / Tratnik, Ljubica (ur.).
Lovran: Hrvatska mljekarska udruga, 2004. str. 18-19 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, stručni) -
25.Antunac, Neven; Samaržija, Dubravka; Pecina, Marija; Havranek, Jasmina; Mioč, BoroKvaliteta mlijeka paških ovaca // 36. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem. Zbornik sažetaka. / Hrvatska mljekarska udruga (ur.).
Zagreb, 2004. str. 25-27 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
26.Samaržija, Dubravka; Antunac, Neven; Pecina, Marija; Havranek, Jasmina; Pavlović, IvoMineral value of artisanal cheeses produced from raw sheep milk in the Mediterranean area of Croatia // Milk and Dairy products, Eurpean Dairy Congress 03 Book of Abstracts / Biotechnical Faculty University of Ljubljana (ur.).
Ljubljana: Academic Press, 2003. str. 90-90 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
27.Samaržija, Dubravka, Antunac, Neven, Havranek, Jasmina, Kalit, Samir, Pecina, Marija.Quality of farmhouse hard cheeses made from raw sheep´s milk. // Zbornik sažetaka 35. Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudijelovanjem. / Ljubica Tratnik (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2002. str. 63-63 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
28.Samaržija, Dubravka; Antunac, Neven; Havranek, Jasmina; Kalit, Samir; Pecina, MarijaKvaliteta tradicionalnih sireva proizvedenih od sirovog ovčjeg mlijeka // Zbornik sažetaka / Tratnik, Ljubica (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2002. str. 63-63 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
29.Samaržija, Dubravka; Sikora, Sanja; Redžepović, Sulejman; Antunac, Neven; Lukač-Havranek, JasminaDiferencijacija sojeva Lactococcus lactis subsp. cremoris izoliranih iz tradicionalne kulture // Drugi hrvatski mikrobiološki kongres, Priopćenja / Prukner Radovčić, Estela ; Hajsing, Danko ; Presečki, Vladimir (ur.).
Brijuni: Hrvatsko mikrobiološko društvo, 2000. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
30.Drveni, Željko; Lukač-Havranek, Jasmina; Rupić, Vlatko; Kalit, SamirUtjecaj somatskih stanica na kakvoću mlijeka s farmi okolice Bjelovara // 34 Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka, Zbornik sažetaka / Tratnik, Ljubica (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2000. (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
31.Samaržija, Dubravka; Antunac, Neven; Lukač-Havranek, Jasmina; Kalit, Samir; Džidić, AlenProcjena granične vrijednosti broja somatskih stanica (BSS) za sirovo mlijeko ekstra kvalitete // Zbornik sažetaka / 34. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka / Tratnik, Ljubica (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2000. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
32.Antunac, Neven; Pavić, Vesna; Mioč, Boro; Lukač-Havranek, JasminaProcessing of goat milk in Croatia // Symposium on Development Strategy for the Sheep and Goat Dairy Sector / Marangos, A. ; Hopkin, E. ; Kalantzopoulos, G. ; Psathas, G. (ur.).
Nikozija: Christis Dairies, 2000. str. 10-10 (poster, domaća recenzija, sažetak, stručni) -
33.Kalit, Samir; Lukač-Havranek, JasminaSomatic cell count and their influence on processing and ripenig properties of Podravec cheese (semi hard type) // Cheese Ripening and Technology, Abstract of IDF Symposium held in Banff, Canada, March 2000, / Jelen Pavel, Ardo Ylva (ur.).
Banff: International Dairy Federation, 2000. str. 112-112 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
34.Lukač Havranek, JasminaBodočnost proizvodnje mleka // Mleko in mlečni izdelki
Portorož: Univerza v Ljubljani, Biotehnička fakulteta, 1999. str. 3-4 (plenarno, sažetak, stručni) -
35.Lukač-Havranek, Jasmina; Antunac, Neven; Samaržija, Dubravka; Džidić, Alen; Kalit, SamirMilking type influence on somatic cell and total bacterial count in raw milk in Croatia // Mleko in mlečni izdelki / Rogelj, Irena (ur.).
Ljubljana: Univerza v Ljubljani, Biotehnička fakulteta, 1999. str. 22-22 (poster, sažetak, znanstveni) -
36.Antunac, Neven; Lukač-Havranek, Jasmina; Samaržija, DubravkaTočka ledišta kozjeg mlijeka // Zbornik sažetaka / 33. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka / Tratnik, Lj. (ur.).
Lovran: Hrvatska mljekarska udruga, 1998. str. 23-23 (predavanje, sažetak, znanstveni) -
37.Kalit, Samir; Lukač-Havranek, JasminaStanje broja somatskih stanica u skupnom mlijeku pojedinačnih proizvođača // Zbornik sažetaka simpozija XXXIII. znanstvenog skupa hrvatskih agronoma : s međunarodnim sudjelovanjem / Varga, Boris ; Pucarić, Aleksandar ; Uremović, Zvonimir ; Borošić, Josip ; Herjavec, Stanka (ur.).
Pula: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 1997. str. 157-157 (poster, sažetak, ostalo) -
38.Lukač Havranek, Jasmina; Hadžiosmanović, Mirza; Kršev, LjerkaInfluence of storage temperature to the shelf-life of the fermented milks // Bacteriological quality of raw milk
Wolfpassing, Austrija, 1996. str. 35-35 (predavanje, sažetak, znanstveni) -
39.Lukač Havranek, Jasmina; Samaržija, DubravkaOsiguranje kakvoće na liniji proizvodnje i prerade mlijeka // Zbornik sažetaka
Zagreb, 1996. str. 7-7 (plenarno, sažetak, stručni) -
40.Samaržija, Dubravka; Antunac, Neven; Lukač Havranek, Jasmina; Čirik, InoPolimorfizam proteina mlijeka i somatske stanice // Zbornik sažetaka
Zagreb, 1992. str. 23-24 (predavanje, sažetak, znanstveni) -
1.Tudor, Milna; Havranek, JasminaVažnost mlijeka u prehrani sa stanovišta zdravlja // XXII Savetovanje Savremeni pravci razvoja u tehnologiji mleka sa međunarodnim učešćem
Novi Sad, Srbija, 2007. (pozvano predavanje, neobjavljeni rad, znanstveni) -
2.Havranek, Jasmina; Tudor, MilnaMože li nam mlijeko pomoći u očuvanju zdravlja? // Festival 1001 delicija
Split, Hrvatska, 2007. (pozvano predavanje, neobjavljeni rad, stručni) -
3.Lukač-Havranek, Jasmina; Hadžiosmanović, Mirza; Samaržija, Dubravka; Antunac, NevenPrehrambena svojstva mediteranskih sireva // Mediteranska prehrana i zdravlje / Katica, Dijana (ur.).
Zagreb: Cukor, Stjepan, 1998. str. 52-62 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), pregledni) -
4.Čurik, Ino; Lukač Havranek, Jasmina; Samaržija, DubravkaMilk protein polymorphism and genetic structure of Croatian Simmental cattle // IDF Milk Policy Symposium
Beč, Austrija, 1995. (poster, sažetak, stručni) -
5.Lukač Havranek, Jasmina; Hadžiosmanović, MirzaOdržljivost kao uvjet kakvoće mliječnih proizvoda // I. slovenski mednarodni kongres, "Mleko in mlečni izdelki"
Portorož, 1995. (predavanje, sažetak, znanstveni) -
1.Dolenčić Špehar, IvaKoncentracija enzima katepsina D u ovčjem mlijeku, 2014., doktorska disertacija, Agronomski fakultet, Zagreb
-
2.Milna Tudor KalitOdređivanje sastava i udjela slobodnih masnih kiselina sira iz mišine te njegova fizikalno- kemijska i senzorska svojstva, 2012., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
3.Kalit, SamirBiokemijske promjene Tounjskog sira tijekom zrenja, 2003., doktorska disertacija, Agronomski fakultet, Zagreb
-
4.Samaržija, DubravkaIzolacija i determinacija sojeva iz autohtone mezofilne kulture bakterija mliječne kiseline, 1998., doktorska disertacija, Agronomski, Zagreb
-
1.Čubrić Čurik, VlatkaGenetski polimorfizam proteina mlijeka ovaca, 2005., magistarski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
-
2.Čubrić Čurik, VlatkaGenetski polimorfizam proteina mlijeka ovaca, 2005., magistarski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
-
3.Vujčić, TeoUtjecaj različitih kultura na održivost i kakvoću jogurta pri različitim temperaturnim uvjetima čuvanja, 2002., magistarski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
-
4.Godek, JosipKriževački sir-autohtoni proizvod Koprivničko-križevačke županije, 2001., magistarski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
-
5.Kalit, SamirSomatske stanice i njihov utjecaj na proivzodnju i zrenje sira Podravca, 1999., magistarski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
-
1.Pavlović, NeraVodič dobre higijenske prakse u mini – siranama na OPG-u, 2014., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb