Pregled po CROSBI profilu: Ante Lončarić (CROSBI Profil: 30510, MBZ: 327514)
-
1.Jozinović, Antun; Kovač, Mario; Zmaić, Valentina; Klarić, Ilija; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Miličević, Borislav; Lončarić, Ante; Jokić, Stela; Vinković, TomislavCharacterization of starch isolated from different potato varieties // VIII International Congress "Engineering, Environment and Materials in Processing Industry“ - Book of Abstracts / Vujadinović, Dragan ; Mirjana, Beribaka (ur.).
Zvornik: University of East Sarajevo, Faculty of Technology, 2023. str. 80-80 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
2.Kajić, Nikolina; Babić, Jurislav; Jozinović, Antun; Šubarić, Drago; Ačkar, Đurđica; Miličević, Borislav; Lončarić, Ante; Kovač, Mario; Lončarić, ZdenkoThe chemical properties of corn extrudates enriched with agrofortified wheat // 58th Croatian & 18th international symposium on agriculture Book of abstracts / Carović-Stanko, Klaudija ; Širić, Ivan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2023. str. 201-201 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
3.Antolkovic, Ana Marija; Gotal, Ana-Marija; Viduka, Antonio; Vrtodusic, Rea; Petek, Marko; Karazija, Tomislav; Skendrovic Babojelic, Martina; Satvar, Mihaela; Grgic, Zoran; Loncaric, Ante et al.Hyperspectral imaging in Penicillium spp. infection detection // Acta horticulturae, 1360 (2023), 99-106 doi:10.17660/ActaHortic.2023.1360.13 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
4.Habschied, Kristina; Nišević, Jelena; Krstanović, Vinko; Lončarić, Ante; Valek Lendić, Kristina; Mastanjević, KrešimirFormulation of a Wort-Based Beverage with the Addition of Chokeberry (Aronia melanocarpa) Juice and Mint Essential Oil // Applied sciences (Basel), 13 (2023), 4; 1-10 doi:10.3390/app13042334 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
5.Nikolić, Ivana; Pajin, Biljana; Lončarević, Ivana; Šubarić, Drago; Jozinović, Antun; Lončarić, Ante; Petrović, Jovana; Šereš, Zita; Dokić, Ljubca; Šoronja-Simović, DraganaTechnological Characteristics of Wheat-Fiber-Based Fat Mimetics in Combination with Food Additives // Sustainability, 15 (2023), 3; 1887, 13 doi:10.3390/su15031887 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
6.Duvnjak, Jurica; Lončarić, Ante; Brkljačić, Lidija; Šamec, Dunja; Šarčević, Hrvoje; Salopek-Sondi, Branka; Španić, ValentinaMorpho-Physiological and Hormonal Response of Winter Wheat Varieties to Drought Stress at Stem Elongation and Anthesis Stages // Plants, 12 (2023), 3; 418, 21 doi:10.3390/plants12030418 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
7.Tihomir, Moslavac; Matea, Slobođan; Ante, Lončarić; Mario, KovačReološke karakteristike salatne majoneze s dodatkom kaše jabuke // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 24 (2022), 6; 536-546 (recenziran, članak, znanstveni)
-
8.Ana-Marija, Gotal Skoko; Tihomir, Kovač; Goran, Fruk; Antun, Jozinović; Drago, Šubarić; Krunoslav, Aladić; Jurislav, Babić; Ante, LončarićPolyphenol oxidase from Croatian traditional apple varieties and its role in anthocyanins degradation during storage // 10th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Book of Abstracts / Komes, Draženka (ur.).
Zagreb: Croatian Society of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, Zagreb, Croatia, 2022. str. 207-207 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
9.Ana-Marija, Gotal Skoko; Maria, Celeiro; Aly, Castillo; Marta, Lores; Tihomir, Kovač; Antun, Jozinović; Jurislav, Babić; Martina, Skendrović Babojelić; Ante, LončarićQUANTITATION OF POLYPHENOLS IN CROATIAN TRADITIONAL APPLE VARIETIES // Book of Abstract XXI Scientific Meeting of Spanish Society of Chromatography and Related Techniques SECYTA 2022 / Ana, Agüera López (ur.).
Almeria, 2022. str. 133-133 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
10.Ana-Marija, Gotal Skoko; Maria, Celeiro; Aly, Castillo; Marta, Lores; Martina, Skendrović Babojelić; Leonardo, Vinković; Tihomir, Kovač; Ante, LončarićCroatian traditional apple varieties as a source of bioactive compounds // International Conference 19th Ružička days “TODAY SCIENCE – TOMORROW INDUSTRY” / Jurislav, Babić (ur.).
Osijek i Zagreb, 2022.: Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek Sveučilišta J. J. Strosssmayera u Osijeku ; Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 2022. str. 29-29 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
11.Širić, FranjoUTJECAJ HRASTOVOG DRVETA NA KVALITETU RAKIJE OD JABUKE, 2022., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
12.Gotal Skoko, Ana-Marija; Šarkanj, Bojan; Lores, Marta; Celeiro, Maria; Skendrović Babojelić, Martina; Kamjenjak, Dragutin; Flanjak, Ivana; Jozinović, Antun; Kovač, Tihomir; Lončarić, AnteIdentification and Quantification of Polyphenols in Croatian Traditional Apple Varieties // Plants, 11 (2022), 24; 1-16 doi:10.3390/plants11243540 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
13.Kovač, Tihomir; Gotal Skoko, Ana-Marija; Šarkanj, Bojan; Skendrović Babojelić, Martina; Lončarić, AnteThe possibility of modulation of patulin production by polyphenols from traditional Croatian traditional apple varieties within the project HRZZ-UIP-2020-02-8461 // Abstracts of the international symposium Power of Fungi and Mycotoxins in the Midst of Climate Change (PoFMy), held on 16-17 September 2022 at the University North, Koprivnica ; Croatia
Koprivnica, 2022. str. A31-A31 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
14.Šubarić, Domagoj; Karnaš, Maja; Jozinović, Antun; Lončarić, Ante; Rastija, VesnaPropolis kao potencijalni lijek za neurodegenerativne bolesti // Book of abstracts and full papers from seventh congress of beekeeping and bee products - with international participation - Beekeeping and bee products
Sarajevo, Bosna i Hercegovina, 2022. str. 52-52 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
15.Kovač, Mario; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Ačkar, Đurđica; Miličević, Borislav; Lončarić, Ante; Jozinović, AntunPotential of utilization of by-products from potato starch production // 3rd International Scientific and Professional Conference FOOD INDUSTRY BY-PRODUCTS Book of Abstracts / Šubarić, Drago ; Jokić, Stela ; Lončarić, Ante (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2022. str. 44-45 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
16.Gotal Skoko, Ana-Marija; Kovač, Tihomir; Jozinović, Antun; Jašić, Midhat; Zdunić, Zvonimir; Lončarić, AntePotencijal tradicionalnih sorti jabuka za dobivanje bioaktivnih tvari // Neke mogućnosti iskorištenja nusproizvoda prehrambene industrije - Knjiga 4. / Šubarić, Drago ; Jozinović, Antun ; Panjičko, Mario (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2022. str. 309-326 -
17.Jozinović, Antun; Babić, Jurislav; Ačkar, Đurđica; Sundać, Laura; Lončarić, Ante; Miličević, Borislav; Šubarić, DragoPotencijal primjene melase kao vrijednog nusproizvoda iz proizvodnje šećera // Neke mogućnosti iskorištenja nusproizvoda prehrambene industrije - Knjiga 4. / Šubarić, Drago ; Jozinović, Antun ; Panjičko, Mario (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2022. str. 115-137 -
18.Jovanović, Petar; Pajin, Biljana; Lončarić, Ante; Jozinović, Antun; Petrović, Jovana; Fišteš, Aleksandar; Zarić, Danica; Tumbas Šaponjac, Vesna; Ačkar, Đurđica; Lončarević, IvanaWhey as a Carrier Material for Blueberry Bioactive Components: Incorporation in White Chocolate // Sustainability, 14 (2022), 21; 14172, 13 doi:10.3390/su142114172 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
19.Radiković, EmiliOptimizacija procesa proizvodnje i karakterizacija voćnog vina od jabuke, 2022., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
20.Španić, Valentina; Šunić, Katarina; Duvnjak, Jurica; Kovač, Tihomir; Lončarić, Ante; Sulyok, Michael; Krska, Rudolf; Babić, Jurislav; Zdunić. ZvonimirFusarium Fungi and Their Metabolites in Winter Wheat Grains // Toxicologymeet 2022 (International meet on toxicology)
online, 2022. str. 1-1 (pozvano predavanje, recenziran, sažetak, ostalo) -
21.Lončarić, Ante; Jozinović, Antun; Ačkar, Đurđica; Flanjak, Ivana; Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Miličević, BorislavThe Effect of Barrique Oak Barrel on the Esters Concentration during Ageing of Cabernet Sauvignon Grape Brandy // 11th Central European Congress on Food and Nutrition: Food, technology and nutrition for healthy people in a healthy environment: CEFood Congress Book / Raspor, Peter ; Vovk, Irena ; Ovca, Andrej ; Smole Možina, Sonja ; Butinar, Bojan ; Jevšnik, Mojca (ur.).
Ljubljana: European Declaration on Food, Technology and Nutrition Network, 2022. str. 204-204 (poster, recenziran, sažetak, znanstveni) -
22.Geber, KristinaPotencijal komercijalnih sorti jabuka ubranih 2021. godine za proizvodnju soka sa smanjenim udjelom patulina, 2022., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
23.Lončarić, Ante; Gotal Skoko, Ana-Marija; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Ačkar, Đurđica; Milićevič, Borislav; Jozinović, AntunInnovative solutions to food waste // 3. međunarodni znanstveno-stručni skup: Food industry by-products / Šubarić, Drago ; Jokić, Stela ; Lončarić, Ante (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2022. str. 11-12 (poster, recenziran, sažetak, znanstveni) -
24.Antolković, Ana Marija; Gotal, Ana Marija; Viduka, Antonio; Vrtodušić, Rea; Petek, Marko; Karažija, Tomislav; Skendrović Babojelić, Martina; Šatvar, Mihaela; Grgić, Zoran; Lončarić, Ante et al.Hyperspectral imaging in Penicillium spp. infection detection // 31st International Horticultural Congress (IHC2022)
Angers, Francuska, 2022. (poster, međunarodna recenzija, neobjavljeni rad, znanstveni) -
25.Gotal Skoko, Ana-MArija; Kovač, Tihomir; Tomac, Ivana; Babić, Jurislav; Jozinović, Antun; Miličević, Borislav; Šubarić, Drago; Lončarić, AnteStrategy for the mitigation of patulin contamination in fresh apples: Penicilium expansum resistant apple cultivars // 26th International Congress of Chemical and Process Engineering
Prag, Češka Republika, 2022. P1.15, 1 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni)