Pregled po CROSBI profilu: Vesna Zechner-Krpan (CROSBI Profil: 29956, MBZ: 160610)
Pronađeno 100 radova
Prikaz po CROSBI kategorijama
-
1.Tomljenović, Andrea; Zechner-Krpan, Vesna; Kniewald, ZlatkoHypothalamo-pituitary-ovarian axis in rats under the influence of gonadoliberin or atrazine // Current Studies of Biotechnology Volume 1. - Biomedicine / Kniewald, Zlatko (ur.).
Zagreb: Hrvatsko Društvo za Biotehnologiju, 2000. str. 69-74 -
1.Kniewald, Zlatko; Vorkapić-Furač, Jasna; Zechner-Krpan, Vesna; Gaurina-Srček, Višnja; Jeličić, AndreaPriručnik za pripravu i izolaciju biološki djelatnih supstancija / Kniewald, Zlatko (ur.).
Zagreb: Alfej, d.o.o., 2000 -
1.Petravić-Tominac, Vlatka; Šolčić, Ivana; Oros, Damir; Zechner-Krpan, Vesna; Banović, MaraFizikalno-kemijska analiza vina sorte Rajnski rizling proizvedenog u vinogorju Plešivica-Okić // Glasnik zaštite bilja, (2021), 6; 114-123 (domaća recenzija, pregledni rad, stručni)
-
2.Vojvodić Cebin, Aleksandra; Petravić Tominac, Vlatka; Djaković, Senka; Srečec, Siniša; Zechner-Krpan, Vesna; Piljac Žegarac, Jasenka; Isikhuemhen, Omoanghe S.Polysaccharides and antioxidants from culinary- medicinal white button mushroom, Agaricus bisporus (Agaricomycetes), waste biomass. // International journal of medicinal mushrooms, 20 (2018), 8; 797-808 doi:10.1615/IntJMedMushrooms.2018027412 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
3.Petravić-Tominac, Vlatka; Mujadžić, Sven; Zechner-Krpan, Vesna; August, Hrvoje; Velić, Darko; Velić, NatalijaOdabrani biotehnološki čimbenici koji utječu na alkoholnu fermentaciju pri proizvodnji vina // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 12 (2017), 3-4; 100-106 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
4.Petravić-Tominac, Vlatka; Mesihović, Anida; Mujadžić, Sven; Lisičar, Josipa; Oros, Damir; Velić, Darko; Velić, Natalija; Srečec, Siniša; Zechner-Krpan, VesnaProduction of blackberry wine by microfermentation using commercial yeasts Fermol Rouge® and Fermol Mediterranée® // ACS - Agriculturae conspectus scientificus, 78 (2013), 1; 49-55 (recenziran, članak, znanstveni)
-
5.Srečec, Siniša; Zechner-Krpan, Vesna; Petravić- Tominac, Vlatka; Jože-Košir, Iztok; Čerenak, AndrejaImportance of medical effects of Xanthohumol, Hop (Humulus lupulus L.) Bioflavonoid in Restructuring of world hop industry // ACS. Agriculturae conspectus scintificus, 77 (2012), 2; 61-67 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
6.Zechner-Krpan, Vesna; Petravić Tominac, VlatkaČaša crnjaka za svijetlu budućnost // Diabetes : slatki život : časopis za zdrav život : glasilo Hrvatskog saveza dijabetičkih udruga, 3 (2011), 6; 26-28 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, stručni)
-
7.Srečec, Siniša; Zechner-Krpan, Vesna; Marag, Sanja; Mršić, Gordan; Špoljarić, IgorHop pellets type 90 : ESEM studies of glandular trichomes morphological and structural changes during the different phases of hop processing // Acta alimentaria, 40 (2011), 2; 282-290 doi:10.1556/AAlim.40.2011.2.12 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
8.Srečec, Siniša; Zechner-Krpan, Vesna; Marag, Sanja; Špoljarić, Igor; Kvaternjak, Ivka; Mršić, GordanMorphogenesis, volume and number of hop (Humulus lupulus L.) glandular trichomes, and their influence on alpha acids accumulation in fresh bracts of hop cones // Acta botanica Croatica, 70 (2011), 1; 1-8 doi:10.2478/v10184-010-0017-2 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
9.Petravić-Tominac, Vlatka; Zechner-Krpan, Vesna; Grba, Slobodan; Srečec, Siniša; Panjkota-Krbavčić, Ines; Vidović, LanaBiological Eff ects of Yeast β-Glucans // Agriculturae Conspectus Scientificus, 75 (2010), 4; 149-158 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
10.Petravić Tominac, Vlatka; Novotni, Dubravka; Zechner-Krpan, Vesna; Ćurić, Duška; Srečec, SinišaDodavanje vrijednosti proizvodu primjenom β-glukana // Novi pekar, 10 (2010), 5; 24-28 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, stručni)
-
11.Srečec, Siniša; Zechner-Krpan, Vesna; Petravić-Tominac, Vlatka; Mršić, Gordan; Špoljarić, Igor; Marag, SanjaESEM Comparative Studies of Hop (Humulus lupulus L.) Peltate and Bulbous Glandular Trichomes Structure // Agriculturae Conspectus Scientificus, 75 (2010), 3; 145-148 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
12.Zechner-Krpan, Vesna; Petravić-Tominac, Vlatka; Franulović, Iva; Sajli, Lana; Đaković, Senka; Filipović-Grčić, JelenaCharacterization of β-glucans isolated from brewer’s yeast and dried by different methods // Food technology and biotechnology, 48 (2010), 2; 189-197 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
13.Zechner-Krpan, Vesna; Petravić-Tominac, Vlatka; Galović, Petra; Galović, Vanja; Filipović-Grčić, Jelena; Srečec, SinišaApplication of different drying methods on β-glucan isolated from spent brewer’s yeast using alkaline procedure // ACS. Agriculturae conspectus scintificus, 75 (2010), 1; 45-50 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
14.Srečec, Siniša; Zechner-Krpan, Vesna; Petravić-Tominac, Vlatka; Čerenak, Andreja; Liber, Zlatko; Šatović, ZlatkoPhenotypic and Alpha-acid Content Diversity of Wild Hop Populations in Croatia // Plant, Soil and Environment, 56 (2010), 1; 37-42 doi:10.17221/130/2009-PSE (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
15.Balenović, Mirta; Popović, Maja; Savić, Vladimir; Ekert Kabalin, Anamaria; Zechner-Krpan, Vesna; Valpotić, IvicaKinetikbestimmung von Lymphozyten bei Mastküken, nach Immunisierung mit Lebend- und Totimpfstoffen gegen die Newcastle Disease // Tierärztliche Umschau, 63 (2010), 1; 30-37 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
16.Zechner-Krpan, Vesna; Petravić-Tominac, Vlatka; Panjkota Krbavčić, Ines; Grba, Slobodan; Berković, KatarinaPotential Application of Yeast β-glucans in Food Industry // ACS. Agriculturae conspectus scientificus, 74 (2009), 4; 277-282 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
17.Panjkota Krbavčić, Ines; Colić Barić, Irena; Sučić, Martina; Hruškar, Mirjana; Marković, Ksenija; Zechner Krpan, Vesna; Mrduljaš, NikolinaDietetic research of infant nutrition and protein efficiency ratio for some infant formulas from Croatian market // Mljekarstvo, 59 (2009), 4; 289-295 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
18.Srečec, Siniša; Zechner-Krpan, Vesna; Petravić-Tominac, Vlatka; Srečec, Vesna; Marić, KrešoNužnost restrukturiranja proizvodnje hmelja korištenjem njegovih ljekovitih osobina u suvremenom pivarstvu i farmakologiji // Hmeljarski bilten, 16 (2009), 9; 53-64 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
19.Petravić Tominac, Vlatka; Eke, Hana; Šehović, Đurđica; Zechner-Krpan, Vesna; Novak, Srđan; Marić, VladimirFermentation of Graševina must with different strains of wine yeast // Periodicum biologorum, 107 (2005), 1; 51-58 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
20.Petravić Tominac, Vlatka; Blagojević, Kristina; Novak, Srđan; Zechner-Krpan, Vesna; Marić, VladimirFermentative properties of some Saccharomyces cerevisiae wine yeasts isolated from Istria region // Periodicum biologorum, 107 (2005), 1; 59-65 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
21.Novak, Srđan; Zechner-Krpan, Vesna; Marić, VladimirRegulation of maltose transport and metabolism in Saccharomyces cerevisiae // Food Technology and Biotechnology, 42 (2004), 3; 213-218 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
22.Novak, Srđan; Zechner-Krpan, Vesna; Raspor, Peter; Marić, VladimirTransport ugljikohidrata i regulacija metabolizma ugljikohidrata u kvasca Saccharomyces cerevisiae : II Galaktoza // Kemija u industriji, 49 (2000), 10; 433-441 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
23.Zechner-Krpan, Vesna; Kniewald, Jasna; Kniewald, ZlatkoApplication of anterior pituitary cell culture in toxicological research // Arhiv za higijenu rada i toksikologiju, 49 (1998), 3; 219-229 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
24.Kniewald, Zlatko; Zechner-Krpan, Vesna; Bolt, Douglas; Caldwell, Douglas; Kniewald, JasnaInteraction of activin-A with various secretogogues on secretion and cell content of FSH, LH, GH, and PRL by ovine pituitary cells in culture // Periodicum biologorum, 98 (1996), 3; 361-366 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
1.Petravić-Tominac, Vlatka; Belošević, Mateja; Oros, Damir; Zechner-Krpan, Vesna; Banović, MaraAnaliza vina sorte Škrlet proizvedenih u podregijama Moslavina i Pokuplje // Croatian Journal of Food Technology, Biotechnology, 11 (2016), 1-2; 85-90 (recenziran, članak, stručni)
-
2.Petravić-Tominac, Vlatka; Zechner-Krpan, Vesna; Milinović, InesZašto od vina boli glava? // Priroda, 101 (2011), 1004; 56-58 (domaća recenzija, članak, stručni)
-
1.Petravić-Tominac, Vlatka; Zechner-Krpan, Vesna; Srečec, Siniša; Šantek, Božidar; Špoljarić, Daniel; Valpotić, Hrvoje; Popović, Maja; Valpotić, IvicaIskorišteni pivski kvasac - sirovina za izdvajanje β -glukana primjenjivog u biotehnologiji i biomedicini // Veterinarska stanica, 40 (2009), 5; 281-295 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, ostalo)
-
1.Srečec, Siniša; Zechner-Krpan, Vesna; Petravić-Tominac, Vlatka; Pavlovič, Viljem; Rozman, Črtomir; Šatović, ZlatkoIn situ evaluacija potencijalne oplemenjivačke vrijednosti populacija divljeg hmelja (Humulus lupulus L.) // Zbornik radova 45. hrvatskog i 5. međunarodnog simpozija agronoma/Proceedings of 45th Croatian and 5th International Symposium on Agriculture / Marić, Sonja ; Lončarić, Zdenko (ur.).
Osijek: Poljoprivredni fakultet, Sveučilišta J. J. Strossmayer u Osijeku, 2010. str. 504-508 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
2.Srečec, Siniša; Zechner-Krpan, Vesna; Petravić-Tominac, Vlatka; Srečec, VesnaJe li svjetska ekonomska recesija glavni uzrok krizi u hmeljarstvu? // Zbornik 47. seminarja o hmeljarstvu za mednarodno udeležbo ; Proceedings of 47th Hop Seminar with international participation / Rak-Cizej, Magda ; Čeh, Barbara (ur.).
Žalec: Inštitut za hmeljarstvo in pivovarstvo, Žalec, 2010. str. 108-114 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
1.Zechner-Krpan, Vesna; Petravić Tominac, VlatkaEffects of beta-glucan derived from cereals and microorganisms on skin health // Natural Resources, Green Technology & Sustainable Development/3-GREEN2018, Book of abstracts 3 / Radojčić Redovniković, Ivana ; Jakovljević, Tamara ; Petravić Tominac, Vlatka ; Panić, Manuela ; Stojaković, Renata ; Erdec, Dina ; Radošević, Kristina ; Gaurina Srček, Višnja ; Cvjetko Bubalo, Marina (ur.).
Zagreb: Faculty of Food Technology and Biotechnology, University of Zagreb, Croatia, 2018. str. 56-56 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
2.Zechner-Krpan, Vesna; Petravić Tominac, Vlatka; Šver, LidijaBiological Activities of Beta-Glucans Isolated from Spent Brewer's Yeast // European Biotechnology Congress 2017
Dubrovnik, Hrvatska, 2017. str. 127-127 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
3.Zechner-Krpan, Vesna; Petravić Tominac, VlatkaPossible applications of beta-glucans isolated from spent brewer's yeast // esib 2017
Graz, 2017. str. 179-179 (poster, podatak o recenziji nije dostupan, sažetak, znanstveni) -
4.Petravić Tominac, Vlatka; Vojvodić, Aleksandra; Šamec, Dunja; Djaković, Senka; Srečec, Siniša; Zechner-Krpan, Vesna; Piljac Žegarac, JasenkaWaste biomas of mushroom Agaricus bisporus as a source of antioxidants // Natural Resources, Green Technology and Sustainable Development-GREEN/2 - Book of abstracts / Radojčić Redovniković, Ivana ; Radošević, Kristina ; Jakovljević, Tamara ; Stojaković, Renata ; Gaurina Srček, Višnja ; Erdec Hendrih, Dina (ur.).
Zagreb: Faculty of Food Technology and Biotechnology, University of Zagreb, 2016. str. 62-62 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
5.Zechner-Krpan, Vesna; Petravić-Tominac, VlatkaSpent brewer's yeast, a raw material for isolation of β-glucan // Natural Resources, Green Technology & Sustainable Development, Book of Abstracts / Cvjetko Bubalo, Marina ; Radojčić Redovniković, Ivana ; Jakovljević, Tamara ; Vuković, Mladen ; Erdec Hendrih, Dina (ur.).
Zagreb: Faculty of Food Technology and Biotechnology, University of Zagreb, 2014. str. 67-67 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
6.Petravić-Tominac, Vlatka; Filipović-Grčić, Jelena; Vanić, Željka; Zechner-Krpan, VesnaDecrease of β-glucan particles under optimized conditions of sonication and spray-drying // Book of Abstracts, 8th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionist / Frece, Jadranka (ur.).
Koprivnica: Baltazar, 2014. str. 80-80 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
7.Zechner-Krpan, Vesna; Vajdić, Bernarda; Serdar, Sonja; Srečec, Siniša; Petravić-Tominac, VlatkaDetermination of biogenic amines in wines available on the Croatian market // Current Opinion in Biotechnology / Elaine E Vaughan and Jeroen Hugenholtz (ur.).
Amsterdam: Current Opinion in Biotechnology, Elsevier, 2013. str. S91-S91 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
8.Petravić-Tominac, V.; Mesihović, A.; Mujadžić, S.; Lisičar, J.; Oros, D.; Velić, D.; Velić, N.; Srečec, S.; Zechner-Krpan, V.Production of blackberry wine by microfermentation using commercial yeast Fermol Mediteraneé and Fermol Rouge // Abstract book of 6th Central European Congress of Food / Lević, J. ; Nedović, V. ; Ilić, N. ; Tumbas, V. ; Kalušević, A. (ur.).
Novi Sad, 2012. str. 416-416 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
9.Petravić-Tominac, Vlatka; Vojvodić, Aleksandra; Zechner-Krpan, Vesna; Špoljarić, Igor; Djaković, Senka; Švagelj, MirjanWaste biomass of mushroom Agaricus bisporus as a source of β-glucans // Book of Abstracts, 7th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutricionists / Medić, Helga (ur.).
Zaprešić: Baris d.o.o., 2011. str. 144-144 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
10.Petravić-Tominac, Vlatka; Zechner-Krpan, Vesna; Djaković, Senka; Švagelj, MirjanYeasts and mushrooms as a source of β-glucans // 7th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutricionists / Medić, Helga (ur.).
Zaprešić: Baris d.o.o., 2011. (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
11.Srečec, Siniša; Zechner-Krpan, Vesna; Petravić-Tominac, Vlatka; Mršić, Gordan; Špoljarić, Igor; Marag, SanjaESEM komparativne studije strukture hmeljnih (Humulus lupulus, L.) peltatnih i bulboznih glandularnih trihoma // 46th Croatian and 6th International Symposium on Agriculture Proceedings / Pospišil, Milan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2011. str. 93-94 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
12.Zechner-Krpan, Vesna; Petravić-Tominac, Vlatka; Marinović, Veronika; Mršić, Gordan; Bukal, Vedrana; Povrženić, Ivan; Cepanec, Nikolina; Srečec, SinišaAnalyses of metal concentrations in Croatian wines using IC and ICP-OES // KNJIGA SAŽETAKA XIII. Ružičkini dani "DANAS ZNANOST - SUTRA INDUSTRIJA" / Šubarić, Drago (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku ; Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 2010. str. 99-99 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
13.Marinović , Veronika; Mršić, Gordan; Zechner-Krpan, Vesna; Petravić-Tominac, VlatkaANALYSES OF METAL IONS IN CROATIAN WINES USING ION CHROMATOGRAPHY IN FORENSICS // 11th International School of Ion Chromatography -BOOK OF ABSTRACTS / Cerjan Stefanović Š. i dr. (ur.).
Zagreb: University of Zagreb, Faculty of Chemical Engineering and Technology, 2010. str. 28-29 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
14.Petravić Tominac, Vlatka; Zechner-Krpan, Vesna; Novak, Srđan; Marić, VladimirInfluence of drying methods on the properties of beta-1, 3-glucan isolated from brewer's yeast // Biotechnology and immuno-modulatory drugs 2005 / Kniewald, Zlatko (ur.).
Zagreb: Hrvatsko Društvo za Biotehnologiju, 2005. str. 41-41 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
15.Novak , Srđan; Zechner-Krpan , Vesna; Šantek , Božidar; Marić , VladimirBeta-glucan production from microbial biomass // New Tools for Improving Microbial Food Safety and Quality- Biotechnology and Molecular Biology Approaches / Peter Raspor , Sonja Smole Možina , Avrelija Cencič (ur.).
Ljubljana: Slovenian Microbiological Society, 2004. (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
16.Petravić Tominac, Vlatka; Zechner-Krpan, Vesna; Milčić, Elena; Novak, Srđan; Marić, VladimirThe modified procedure for beta-1, 3-glucan isolation from brewer^, s yeast // 2nd Central European Meeting, 5th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Karlović, Damir (ur.).
Zagreb: Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Society, 2004. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
17.Marić , Vladimir; Šantek , Božidar; Zechner-Krpan , VesnaBeta-glucan from brewers yeast and algae Euglena gracilis // 2nd Central European Meeting 5th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists ; Book of Abstracts / Karlović, Damir (ur.).
Zagreb: Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Society, 2004. (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
18.Zechner-Krpan, Vesna; Marić, VladimirMicrobes and Functional Foods // Biotechnology and Food : zbornik recenziranih znanstvenih prispevkov na mednarodni ali tuji konferenci / Kniewald, Zlatko (ur.).
Zagreb: Hrvatsko Društvo za Biotehnologiju, 2003. str. 43-43 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
19.Zechner-Krpan, Vesna; Tomljenović, Andrea; Kniewald, ZlatkoApplication of immunohistochemistry for the study of pituitary gonadotropins // Biotehnologija i biomedicina - BB99 / Kniewald, Z. (ur.).
Zagreb: Hrvatsko Društvo za Biotehnologiju, 1999. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
20.Šimić, Branimir; Zechner-Krpan, Vesna; Kniewald, Zlatko; Kniewald, JasnaEffects of atrazine toxicity on androgen metabolism in rat // 1. skup Hrvatskog društva za biotehnologiju / Hrvatsko društvo za biotehnologiju (ur.).
Zagreb: Hrvatsko Društvo za Biotehnologiju, 1998. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
21.Zechner-Krpan, Vesna; Kniewald, Jasna; Kniewald, ZlatkoDevelopment of anterior pituitary cell culture system for toxicological application // 8th European Congress on Biotechnology - Book of Abstracts / Laszlo, Nyeste (ur.).
Budimpešta: Hungarian Biochemical Society, 1997. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
22.Gaurina, Višnja; Kniewald, Zlatko; Zechner-Krpan, Vesna; Čajavec, StanislavCell cultivation and biomass production: BHK-21 C13 cells in toxicology and vaccine production // 8th European Congress on Biotechnology - Book of Abstracts / Laszlo, Nyeste (ur.).
Budimpešta: Hungarian Biochemical Society, 1997. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
23.Zechner-Krpan, Vesna; Kniewald, ZlatkoDevelopment and characterisation of rat anterior pituitary primary cell culture - biochemical approach // Svečani sastanak hrvatskih biokemičara uz 20. obljetnicu osnutka društva - HB96 / Kućan, Željko (ur.).
Zagreb: Farmaceutsko-biokemijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 1996. (pozvano predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
1.Marić, Vladimir; Zechner-Krpan, VesnaMicrobial Technology and Functional Foods // 21. Bitenčevi živilski dnevi- Funkcionalna hrana / Raspor, Peter (ur.).
Ljubljana: Biotehniška Fakulteta, 2001. str. 181-191 (plenarno, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), pregledni) -
1.Petravić Tominac, VlatkaIzolacija biološki aktivnih frakcija β-glukana iz kvaščeve biomase, 2008., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
1.Shahini, FionaUtjecaj sumporenja na kvalitetu vina, 2022., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
2.Smetko, LucijaAnaliza osnovnih parametara kakvoće vina Rajnski rizling plešivičkog vinogorja, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
3.Češković, DoroteaNAČINI DOZRIJEVANJA I PROSTORI ZA SMJEŠTAJ I ČUVANJE VINA, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
4.Galović, AnitaTEHNOLOGIJA PROIZVODNJE HLADNO PREŠANOG ULJA IZ SJEMENKI GROŽĐA, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
5.Blašković, IvaKARAKTERIZACIJA VINA SORTE MERLOT PREMA ZAŠTIĆENOJ OZNACI IZVORNOSTI, 2021., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
6.Dautanec, TenaANALIZA NEKIH TEŠKIH METALA U VINIMA SORTE GRAŠEVINA, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
7.Piljek, LukaODREĐIVANJE POJEDINIH MINERALA U VINU SORTE RAJNSKI RIZLING, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
8.Golubić, MarinaProizvodnja i određivanje osnovnih parametara kakvoće domaćeg bijelog vina, 2019., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
9.Kolakušić, AntonioUTJECAJ TEHNOLOŠKIH POSTUPAKA PROIZVODNJE NA SASTAV NARANČASTOG VINA SORTE RAJNSKI RIZLING, 2018., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
10.Perković, LucijaProcjena kvalitete i kategorizacija vina Graševina Iločkog vinogorja, 2018., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
11.Kožić, KristinaODREĐIVANJE FERMENTACIJSKE AROME U BIJELOM VINU DOMAĆE PROIZVODNJE, 2017., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
12.Vrbanović, TanjaUtjecaj sistemske biologije na buduća istraživanja o vinu, 2016., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
13.Cedilak, AndreaAntioksidacijska svojstva vina, 2016., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
14.Čobanov, AnaKakvoća domaćeg bijelog vina Pinot sivi iz podregije Slavonija, 2016., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
15.Vuković, MateaAnaliza osnovnih sastojaka kakvoće domaćeg bijelog vina vrgoračkog vinogorja, 2016., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
16.Jakopec, MartaProizvodnja i analitika osnovnih parametara kakvoće domaćeg bijelog vina Hrvatskog zagorja, 2015., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
17.Inkret, InesPraćenje fermentacije domaćeg bijelog vina Iločkog vinogorja, 2015., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
18.Kralj, ElizabetaBIOTEHNOLOŠKA PRIMJENA EKSTREMOFILNIH MIKROORGANIZAMA, 2014., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
19.Martinić, MirnaEKSTREMOFILNI MIKROORGANIZMI I NJIHOVA RAZNOLIKOST, 2014., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
20.Barić, MiaVALIDACIJA METODA ZA ODREĐIVANJE MINERALNIH ULJA U TLU FT-IR SPEKTROSKOPIJOM I UKUPNIH MASTI I ULJA EKSTRAKCIJOM n-HEKSANOM, 2013., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
21.Marinković, MarkoOsnovni parametri kakvoće i polifenolni sastav vina sorte Plavac mali, 2013., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
22.Valić, DanielANTIOKSIDACIJSKA SVOJSTVA CRNIH VINA DINGAČ I POSTUP PELJEŠKOG VINOGORJA, 2013., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
23.Džajkić, JelenaANALIZE BIOGENIH AMINA I METALA U VINIMA TRAMINAC, RAJNSKI RIZLING I GRAŠEVINA ILOČKOG VINOGORJA, 2012., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki, Zagreb
-
24.Čučković, SanjaMIKROBNO KVARENJE I KONZERVIRANJE VINA, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki, Zagreb
-
25.Obradović, NikolinaUtjecaj octenih bakterija na proizvodnju vina, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki, Zagreb
-
26.Rašić, AnaULOGA PLIJESNI Botrytis cinerea U VINARSTVUU, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki, Zagreb
-
27.Vajdić, BernardaOdređivanje biogenih amina u vinu, 2012., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki, Zagreb
-
28.Tadić-Šutra, MarinaANALIZE METALA I OSNOVNIH SASTOJAKA VINA SORTE GRAŠEVINA, 2011., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
29.Papst, DarijaAnaliza kationa u sortama Merlot i Teran, 2011., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
30.Barić, MiaUtjecaj bakra na formiranje arome u vinu Sauvignon blanc, 2011., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
31.Smoković, BeatrisaMIKROFERMENTACIJA MOŠTA ISTARSKE MALVAZIJE POMOĆU KOMERCIJALNOG KVASCA FERMOL MEDITERRANEE, 2011., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
32.Žordić, SanjaPromjene morfologije i strukture lupulinskih žlijezda u procesu proizvodnje hmeljnih peleta, 2010., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
33.Cepanec, NikolinaProizvodnja i analiza kupinovog voćnog vina, 2010., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
34.Povrženić, IvanAnaliza teških metala u vinu Pinot sivi, 2010., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
35.Bukal, VedranaAnaliza metala u vinu metodama ionske kromatografije (IC) i induktivno spregnute plazme optičko emisijske spektroskopije (ICP OES), 2010., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
36.Flego, BojanaKemijska analiza osnovnih parametara kakvoće vina Istarska malvazija, 2009., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
37.Vicković, SanjaBiološka stabilizacija vina, 2009., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
38.Cmrečnjak, MelitaKemijska analiza osnovnih parametara kakvoće vina Muškat žuti, 2009., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
39.Burazer, SanjaUpotreba metode sušenja raspršivanjem za dobivanje mikročestica ß-glukana iz pivskog kvasca, 2007., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
40.Galović, PetraKarakterizacija ß-1, 3-glukana izoliranog različitim metodama iz kvasca Saccharomyces cerevisiae, 2007., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
41.Gospodarić, IvaAlkalno - kiselinska izolacija beta-glukana iz pivskog kvasca, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
42.Galović, VanjaAlkalna izolacija beta-glukana iz pivskog kvasca, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
43.Kocijan, TanjaMikrobne kontaminacije u procesu propagacije pivskog kvasca i proizvodnje piva, 2004., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
44.Veček, KsenijaPostupci izolacije beta-glukana iz pivskog kvasca, 2004., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb