Pregled po CROSBI profilu: Nevijo Zdolec (CROSBI Profil: 29940, MBZ: 272752)
Pronađeno 380 radova
-
1.Keglević, DomagojUloga epidemioloških indikatora i informacija o prehrambenom lancu u inspekciji mesa, 2023., diplomski rad, diplomski, Veterinarski fakultet, Zagreb
-
2.Zdolec, Nevijo; Kiš, Marta; Kavain, Ivana; Batinić, Josip; Franičević, Marijana; Čaušević, SeadUpgrading the cheese production in Croatia by using medicinal and aromatic herbs – an example of the European Regional Development Fund project CEKOM 3LJ // Proceedings of lectures and posters of international conference Hygiena alimentorum XLIII "Safety and quality of milk and plant commodities - current issues and trends" / Bodnarova, L. (ur.).
Košice: University of veterinary medicine and pharmacy in Kosice, 2023. str. 656-660 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
3.Kiš, Marta; Zdolec, Nevijo; Kazazić, Snježana; Vinceković, Marko; Jurić, Slaven; Dobranić, Vesna; Oštarić, Fabijan; Marić, Ivan; Mikulec, NatašaImplementation of Novel Autochthonous Microencapsulated Strains of Lactiplantibacillus plantarum, Lactococcus lactis, and Lamb’s Rennet in the Production of Traditional “Paški Sir” Cheese // Fermentation, 9 (2023), 5; 441, 17 doi:10.3390/fermentation9050441 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
4.Ferri, Maurizio; Blagojevic , Bojan; Maurer , Patric; Hengl , Brigita; Guldimann , Claudia; Mojsova , Sandra; Sakaridis , Ioannis; Antunovic , Boris; Gomes-Neves , Eduarda; Zdolec , Nevijo et al.Risk based meat safety assurance system – An introduction to key concepts for future training of official veterinarians // 3rd RIBMINS Scientific Conference "Shaping the Future of RB-MSAS" 29-30 March 2023 – Bucharest + online Book of Abstracts / Zdolec, Nevijo ; Sperner, Brigitte (ur.).
Bucharest + online, 2023. str. 22-22 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
5.Book of abstracts of the 3rd RIBMINS Scientific Conference "Shaping the Future of RB-MSAS" / Zdolec, Nevijo ; Sperner, Brigitte (ur.). Bukurešt: COST European Cooperation in Science and Technology, 2023 (zbornik sažetaka)
-
6.Mikulec, Nataša; Oštarić, Fabijan; Plavljanić, Dijana; Horvat Kesić, Iva; Špoljarić, Jasminka; Zdolec, Nevijo; Cubrić Curik Vlatka; Vinceković, MarkoThe application of microencapsulated rennet and autochthonous dairy cultures in the "Paški sir" cheese production // 58th Croatian and 18th International Symposium on Agriculture - Book of Abstracts / Carović-Stanko, Klaudija ; Širić, Ivan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2023. str. 172-172 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
7.Vinceković, Marko; Mikulec, Nataša; Oštarić, Fabijan; Jurić, Slaven; Vlahoviček Kahlina, Kristina; Kiš, Marta; Zdolec, Nevijo; Sopko Stracenski KatarinaEncapsulation of Lactiplantibacillus plantarum in alginate microspheres // Zbornik sažetaka / Klaudija C. S., Ivan Š. (ur.).
Zagreb: Novi val d.o.o., 2023. str. 174-174 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
8.Zdolec, Nevijo100 godina Zavoda za higijenu, tehnologiju i sigurnost hrane Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (1922.-2022.) // Bibliografija Zavoda za higijenu, tehnologiju i sigurnost hrane (1998.-2022.). Povodom 100 godina djelovanja (1922.-2022.) / Zdolec, Nevijo (ur.).
Zagreb: Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2023. str. 1-53 -
9.Bibliografija Zavoda za higijenu, tehnologiju i sigurnost hrane (1998.-2022.). Povodom 100 godina djelovanja (1922.-2022.). / Zdolec, Nevijo (ur.). Zagreb: Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2023 (bibliografija)
-
10.Ferri, Maurizio; Blagojevic, Bojan; Maurer, Patric; Hengl, Brigita; Guldimann, Claudia; Mojsova, Sandra; Sakaridis, Ioannis; Antunovic, Boris; Gomes-Neves, Eduarda; Zdolec, Nevijo et al.Risk based meat safety assurance system – An introduction to key concepts for future training of official veterinarians // Food control, 146 (2023), 109552, 12 doi:10.1016/j.foodcont.2022.109552 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
11.Dujmović, HelenaFunkcionalne značajke Lactiplantibacillus plantarum S3 iz sirišta janjadi – potencijal primjene u mljekarstvu, 2022., diplomski rad, diplomski, Veterinarski fakultet, Zagreb
-
12.Fuštin, DunjaPrimjena serologije mesnog soka u kontroli Toxoplasma gondii, Salmonella spp i Yersinia spp. u klaonicama svinja, 2022., diplomski rad, diplomski, Veterinarski fakultet, Zagreb
-
13.Zdolec, NevijoOne Agri-Food Health Approach in the Meat Safety Assurance System // Arhiv za higijenu rada i toksikologiju, Supplement, Vol 73, S1 / Kolarić, Branko ; Krivohlavek, Adela ; Bošnir, Jasna ; Šikić, Sandra (ur.).
Zagreb, 2022. str. 14-14 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
14.Kiš, Marta; Kazazić, Snježana; Vinceković, Marko; Dobranić, Vesna; Oštarić, Fabijan; Mikulec, Nataša; Zdolec, NevijoViability of novel microencapsulated indigenous cultures ofLactiplantibacillus plantarum and Lactococcus lactis in Pag cheese pilot production – preliminary results // Archives of Industrial Hygiene and Toxicology (Volume 73/2022, Suppl. 1, 10-18) / Kolarić, Branko ; Krivohlavek, Adela ; Bošnir, Jasna ; Šikić, Sandra (ur.).
Zagreb: Institute for Medical Research and Occupational Health, Zagreb, Republic of Croatia, 2022. str. 53-53 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
15.Vinceković, Marko; Zdolec, Nevijo; Zelić, Hana; Maslov Bandić, Luna; Iveković, Damir; Mikulec, NatašaEncapsulation of bacterial cultures Lactiplantibacillus plantarum in alginate microparticle formulations // Archives of Industrial Hygiene and Toxicology (Volume 73/2022, Suppl. 1, 10-18) / Kolarić, Branko ; Krivohlavek, Adela ; Bošnir, Jasna ; Šikić, Sandra (ur.).
Zagreb: Institute for Medical Research and Occupational Health, Zagreb, Republic of Croatia, 2022. str. 41-41 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
16.Hudika, Tomislav; Zdolec, Nevijo; Kiš, Marta; Cigula, TomislavProviding Antimicrobial Properties to Cardboard Food Packaging by Coating with ZnO, TiO2, and SiO2 —Water-Based Varnish Nanocomposites // Processes, 10 (2022), 11; 2285, 12 doi:10.3390/pr10112285 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
17.Zdolec, NevijoRazvoj istraživanja sigurnosti mesa tijekom 100 godina djelovanja Zavoda za higijenu, tehnologiju i sigurnost hrane Veterinarskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (1922.-2022.) // Zbornik radova znanstveno-stručnog skupa s međunarodnim sudjelovanjem Veterinarski dani 2022. / Severin, Krešimir (ur.).
Poreč, 2022. str. 44-47 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
18.Kiš, Marta; Klanac, Lucija; Ninčević Runjić, Tonka; Čobanov, Darko; Vukadin, Mate; Zdolec, NevijoAntibacterial effect of dried aromatic herbs and their extracts on cheese starter culture in vitro - preliminary results // FEMS Conference on Microbiology in association with Serbian Society of Microbiology
Beograd, 2022. str. 759-759 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
19.Fuštin, Dunja; Kiš, Marta; Vlahek, Ivan; Zdolec, NevijoMeat juice seroprevalence and presence of Salmonella spp. and Yersinia enterocolitica in tonsils of slaughtered pigs // Proceedings ECVPH Scientific Conference and Annual General Meeting 2022, Food Safety and Animal Health in times of crises: a syndemic perspective
Atena, Grčka: ECVPH, 2022. str. 42-42 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
20.Kozačinski, Lidija; Zdolec, Nevijo; Cvrtila, Željka; Dobranić, Vesna; Mikuš, Tomislav; Kiš, MartaLaboratorijske vježbe iz higijene i tehnologije hrane - drugo izdanje / Kozačinski, Lidija ; Zdolec, Nevijo ; Cvrtila, Željka (ur.)., 2022
-
21.Šarić, PetraBioraznolikost mikrobiote hrvatskih autohtonih mesnih proizvoda, 2022., diplomski rad, diplomski, Veterinarski fakultet, Zagreb
-
22.Blažević, MeriPrimjena dekontaminacijskih tehnologija u klaoničkoj obradi životinja, 2022., diplomski rad, diplomski, Veterinarski fakultet, Zagreb
-
23.Zdolec, Nevijo; Kotsiri, Aurelia; Houf, Kurt; Alvarez-Ordóñez, Avelino; Blagojevic, Bojan; Karabasil, Nedjeljko; Salines, Morgane; Antic, DraganSystematic Review and Meta-Analysis of the Efficacy of Interventions Applied during Primary Processing to Reduce Microbial Contamination on Pig Carcasses // Foods, 11 (2022), 2110, 18 doi:10.3390/foods11142110 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
24.Zdolec, Nevijo; Kiš, Marta; Jankuloski, Dean; Blagoevska, Katerina; Kazazić, Snježana; Pavlak, Marina; Blagojević, Bojan; Antić, Dragan; Fredriksson-Ahomaa, Maria; Pažin, ValerijPrevalence and Persistence of Multidrug-Resistant Yersinia enterocolitica 4/O:3 in Tonsils of Slaughter Pigs from Different Housing Systems in Croatia // Foods, 11 (2022), 10; 1459, 17 doi:10.3390/foods11101459 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
25.Zdolec, Nevijo; Mikuš, Tomislav; Kiš, MartaLactic acid bacteria in meat fermentation: Dry sausage safety and quality // Lactic Acid Bacteria in Food Biotechnology Innovations and Functional Aspects Applied Biotechnology Reviews / Ray, Ramesh ; Paramithiotis, Spiros ; de Carvalho Azevedo, Vasco Ariston ; Montet, Didier (ur.).
Amsterdam : Oxford : Cambridge: Elsevier, 2022. str. 145-159